Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
Skillet #5998 üzenetére
Én csak tapasztalatból írtam hogy amikor próbáltam beleszuszakolni nem adott át az érvéghüvelyezett, a szigetelt sapka miatt...
Ami a képen van, az szerintem gyárilag érvégezett vezeték, direkt másfajta érvéghüvellyel mint a bolti, továbbá csak 1,5-ös vezeték, ami pl elektromos sütő esetén még pont belemegy a 4mm2-es vezetékhez való csatos wagoba. De a 2,5-ös vezetéket már nem nagyon tudtam. -
Skillet
addikt
válasz
PROTRON #5997 üzenetére
Nekem a képekről az jön le, hogy a wago-ba mehet érvéghüvelyes vezeték is. Utólag érvéghüvelyezett vezeték kizárásáról nem szól semmi.
Félreértés ne essék, nem vitatkozni akarok, csak ez így eléggé félreérthető.
De ha nem lehet, oké, akkor sima sorkapocsba rakom érvéghüvellyel. Csak azért zavarodtam össze, mert a fenti két link nem arra utal, hogy ne mehetne a 221-be érvéghüvely.... -
Pkc83
őstag
válasz
Skillet #5994 üzenetére
"Mindezek mellett az amatőr villanyszerelőknek is melegen ajánlanánk ezeket az új Wago csatlakozókat, hiszen éppen Ők azok, akik a kevesebb szakértelem miatt, néha vállalhatatlan munkát hagynak maguk után: pl. sorkapcsos csatlakoztatás sodrott vezetéken érvéghüvely nélkül."
Itt nem azt írja,hogy a wago-hoz használd az érvéghüvelyt.Egyébként próbáld ki, tegyél egy csatos wago-ba sodrott vezetéket érvéghüvellyel és próbáld kihúzni belőle. Laza mozdulattal kijön mert nem wago-hoz való hanem csavaros kötéshez(sorkapocs), vagy olyan lemezes kötéshez amit szintén csavar szorít meg(automata).
Egyedül az olyan készülékek vezetékét érdemes érvéghüvellyel együtt wago-val kötni ami gyárilag van préselve,mert az nem jön ki.
-
Skillet
addikt
válasz
csemberlen #5990 üzenetére
Értem. Nem amiatt linkeltem azt a kettőt. Az érvéghüvely miatt.
És még mindig ugyanaz a kérdés. Érvéghüvelyes vezeték mehet wago-ba? -
PROTRON
addikt
válasz
csemberlen #5990 üzenetére
Elszárnyaltak melletted a többiek hsz-ei...alupasztával kell kitölteni a wago-t az alu vezeték bekötéséhez.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Skillet #5983 üzenetére
A WAGO ajánlása szerint kontakt paszta használata szükséges az alumínium vezetékek bekötéséhez, nem pedig érvéghüvely. Hogyha rendszerben és ennek elemeiben gondolkodsz, akkor a kontakt pasztát kell használni.
Egy megjegyzés, elméletileg ilyenkor a kötőelem összes lyukát ki kellene töltened a pasztával, hiszen így lesz teljesen légmentes a kötés. Nem tudom hogy ezt indokolja-e bármi egyébként. Én még azt tartom jó megoldásnak, hogyha csinálsz egy kis áthidaló vezetéket, és az alumínium az külön van összekötve, persze ugyanúgy WAGO-ban, de nem a réz vezetékekkel együtt. Tudom, hülyeségnek hangzik, hiszen így is alu-réz lesz egy kötőelemben. De ha van egy 5-ös kötésed, akkor ha mégis baj lenne nem égnek el a réz kötések, hanem csak az alu fog sérülni, és nem az egész.
-
válasz
Skillet #5981 üzenetére
Ha végleges kötés (mert lehet ideiglenes is) és nagyobb áram megy rajta... tehát nem világítási kör, akkor naturba ne rakjad WAGO-ba a tömör alumíniumot.
Esetleg lehetne pasztázni, ha már mindenképpen szeretnéd. A 221-es WAGO-ba még így sem rakható, de a többibe igen.
https://www.wago.com/hu/villamos-csatlakoz%C3%A1s/aluplus -
Skillet
addikt
válasz
csemberlen #5984 üzenetére
-
Skillet
addikt
Azon a részen más nem lenne. Ezek szerint az oldható wago belül nem réz?
Lesz ahol alu és réz vezetéket is kellene kötni. Érvéghüvely jutott először eszembe, de azt nem tudom mennyire szabad az oldható wago-ba rakni ...
Ha nagyon nem, akkor érvéghüvely és sima csavaros sorkapocs...? -
Skillet
addikt
Oldható wago-ba két alumínium vezeték mehet? Tehát nem alut szeretnék rézzel összekötni.
Érvéghüvelyes vezeték oldható wago-ba nem ajánlott? -
joysefke
veterán
Sziasztok!
Egyszerű 230V dugós fogyasztásmérőt szeretnék, amivel végigjárom a lakást, rajta keresztül dugom be egy-egy hétre a fogyasztókat, hogy lássam mi mennyit fogyaszt csúcsterhelésen és időszakra vetítve.
Wifi és okosfunkció nem kell, elég ha mutatja a pillanatnyi fogyasztást illetve az utolsó nullázás óta a teljes energiafelhasználást illetve esetleg az átlagfogyasztást.
Mi az ami ajánlott de még nem fölöslegesen drága?
üdv
J. -
demars
addikt
válasz
bluemirage #5978 üzenetére
Ilyet kaptam!
Aki hozta már nem dolgozik ott, de sikerült haza mentenie néhány hasznos cuccot!
Kolondrum: Hasznos kis kütyü, nem kell akkuért rohangálni. Cimborám kamionozik, sok 24V-os cucca van.
-
-
cinemazealot
addikt
válasz
Dr. Szilikát #5974 üzenetére
Jogos, a terhelés mértéke fölött elsiklottam.
-
demars
addikt
válasz
Dr. Szilikát #5974 üzenetére
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
cinemazealot #5973 üzenetére
Ne vicceljünk, a kis adapter 1 A áramot, ha tud. A kompresszor meg felránt 10-20 A-t is, főleg induláskor.
Még a PC-tápegységet is kifekteti többnyire, a túláramvédelem kiakadhat, az indulóáramtól. De nem minden esetben. Lényeg, hogy ilyen komolyabb valami tápegység kellene.
Vagy akku kellene, egy kisebb példány, ami még elbírja indítani, amihez kell egy kis töltő is. Esetleg Li-ion csomag + BMS + töltő.
-
P11
csendes tag
Sziasztok!
[Ezt a kompresszort] (12V, autós csatlakozás) át lehet alakítani hogy 220V-ról tudjam használni? Milyen adapter kell? -
Fiúk
oszlopot akarok valaki hozza el nem igaz h nincs erre itt senki...
-
313313
addikt
Ha külön veszed meg a 14db csavarhúzót, mondjuk Milwaukeeba, akkor se jössz ki olcsóbban, sőtt, pláne ha slim tipusait nézed.
Azt nézd meg a 14db-ból hányra van szükséged. A SL/Pz1/2 csavarhúzok nagyon jók én nagyom szererem őket.
Van pár Whia csavarhúzom van SL5,5, SL4, PH2 3 éve nagyon szépen bírják, pedig kapják rendesen. Oda kell azért figyelni, hogy a megfelelő méretű csavart a megfelelő m3retű csavarhúzóval húzd meg. SL 2,5/SL3-as csavarhúzók fejeit kolégák szépen elnyírták, nagyobb csavarok lazítása/húzásakor. -
PROTRON
addikt
Nem ismerem az összes Stilo terméket, amikkel eddig dolgom volt azok az XBS-nél valamivel magasabb kategóriát képviseltek, de egy Eaton azért felette van.
A Wiha-val azt fizeted meg hogy 1 életre szól ( elvileg), ezeknél a kisebb márkáknál az a gond hogy hamar elkopik, amit követően ha nem figyelsz könnyű vele elszúrni a csavarfejet. Van aki ezeket is 10 éven át tudja használni mert odafigyel, de ha nem hobbi szinten szeretnél vele élni akkor jobb ha nem kell gondolkodni.
10k-ért kapni Omu systems érvéghüvely fogót amivel 0,5-10 mm2-ig tudsz dolgozni, nekem 2 év után van hogy beragad 10-es vezetéken használva és úgy kell csavarhúzóval kikattintani a racsninál. Mivel nem szerelek napi szinten inkább csak havonta 1-2x vele, így nem cserélem le, de ha heti szinten dolgoznék vele 1-2x, akkor már cserélném.
A minap a villanyász boltban egy másik villanyszerelő meg Haupa-ra panaszkodott hogy 1 év alatt elpattant benne a rugó, de legalább ingyen teljes csere darabot kapott. -
Zοltta
senior tag
Sziasztok egy ilyen készletet akarok venni , de nem gondoltam ,hogy ez 30 ezer körül lesz
Használ esetleg valaki ilyet? [link]
Olcsobban ismertek ilyen alternativát? 1 markolattal több fejet használni.
köszi a választ
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Telekom mobilszolgáltatások
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest