Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
b.vr
őstag
válasz
Tuninger #31623 üzenetére
"Már van ára a 15"-ös Macbook Airnek, de ennyiért már akad használt 14" Macbook Pro HDR kijelzővel"
Nekem van 13as Macbook Air (M1 is meg egy nagyon régi is) meg 15ös Macbook Pro (régi, de már retina, itthon nagyon szeretem. Fizikailag persze a 16"os sem nagyobb, csak épp 8x annyiba kerül mint amennyibe ez került anno használtan
) Nyilván bárhová megyek a Macbook Air jön velem, de itthon meg sokkal-sokkal jobb a 15ös (de még így csak itthon is dögnehéz, amikor egy kézzel veszem föl az ágy mellől) Most is az első spec amit kerestem ezen az újon az a súlya, és csak 1,51 kg! Ez szuper! Most nyilván nem fogok még váltani, de főleg ha egyre többször laptopot is vinnem kell munka ügyben és nem lesz elég a tablet, nem kérdés hogy ez lesz az első amiben gondolkozni fogok.
(meg persze nyilván a valóságban is ki kell próbálni, hogy kézbe véve már a súlypontot is érezve milyen érzés lesz, de ez tippre már teljesen okés) -
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #31623 üzenetére
Itt (is) azért sokat számít az az 1 inch. Le kell elé ülni. Nekem a 14-es kicsi. 16-os már jó mindenre (főleg, ha van mellé egy Ipad második kijelzőnek), viszont annak csillagászati az ára, ha nem dolgozol rajta.
Ki kell próbálni a 15-ös Air + alap Ipad workflow-t. Ha működik kukáznám a 27-es fekete szart is a nappaliból.Bár ahogy belegondolok. Autót megint nem cserélek egy darabig. 1,2 millióért végre bárhova költözhetek a lakásban, ha csinálni akarok valamit a gépen....Szerintem nálam a Macminit és Ipadet egy 16-os Mac fogja váltani.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #31619 üzenetére
Ami engem a 27-es monitoromon nem zavar durván az nincs. Nem nagyítok bele. Telón, tévén, laptopon nem fog látszani. Az biztos, hogy nagyon nehéz jól exponálni. Gyakorlatilag picit ki kell égetni a csúcsfényeket a helyes expóhoz. Itt azért érezni a régi Canon szenzor elmaradását a mai top kategóriától. Majd 10 év múlva Nikon Z8-cal toljuk
Meghallgattam egy beszámolót a szemüveget már kipróbált random jutúbertől. Elég beteg a cucc. Igazából nem látsz át rajta, csak tettek egy kijelzőt kifelé, ami mutatja a szemed, így olyan mintha. Megteremti azt az illúziót, hogy ha felrakod, nem zár el a külvilágtól, Nem zárod ki magad belőle, biztonságban vagy. Mikor filmet nézel a vászon hátoldalát vetíti kifelé...van vagy egy tucat kamera, érzékelő benne.
Az árán kívül én azt látom problémának, hogy 26 fok felett ráizzad a fejedre. Nyáron nem használok fejhallgatót csak klímában és 30-32 fok alatt nekem nem hiányzik a klíma, ha jár egy picit a levegő. Nyilván páratartalomtól is függ. Nem váltja ki a háttértévézést, de a nagy nyereséget termelő mega-giga paneles tévéket kiirtja szerintem. Mikro LED-nek alá tehet.15-ös Air most megingatott. Még kap frissítést az Ipadem, de az utódjának egy Pro-t néztem ki a toll miatt. Árazás fog dönteni nálam.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #31613 üzenetére
Pana DNG-ket nem eszi meg az FCPX. MLV tök jól pörög.
Resolvban megtaláltam ezt az Arri LogC-t. MLV-ből export Prores 422-ben, LogC LUT ráhúz, Auto korrekció megnyom, seggreül....azért így lehet élni....Megnézem még Lájtrúmban mit lehet. Vagy nem szomorítom magam tovább.
700D-vel van valami AF ML alatt vagy csak manuál? -
Kukcaman
senior tag
válasz
Tuninger #31606 üzenetére
Ahha, köszi, pont ezt szoktam csinálni, reméltem, hogy van más megoldás is van.
Videónál meg marad a LUT pakk.X-S20-nál kár, hogy nincs két kártya hely. Mellé egy Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN sem olyan vészesen sok pénz.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Tuninger #31560 üzenetére
A 17-70-re most van -50 ezres akció. Azért 230-ért már bőven meggondolandó. 2000 ajróba pont belefér még az A6400, plusz némi kiegészítő is.
Ez a kombó most 590 a 220Voltnál.
Bár én már akkor inkább vennék egy A7C+28-60, vagy A7III+28-70 kitet 700-ért (ha céges vásárlásra is érvényes a 80 ezres visszatérítés).
-
LógaGéza
veterán
válasz
Tuninger #31549 üzenetére
hibavissza & Tuninger
Köszönöm a válaszokat. A GoPro/iPhone kombóval a problémám az, hogy ha pl egyik főnök kitalálja, hogy akkor most akar egy videóüzenetet csinálni, vagy pl egy meetingről kell valami promóvideót csinálni, akkor a nagy látószög miatt bele kell tolni az arcukba az eszközt, ezt meg nem szeretném. Valamint egy iPhone 14 Pro drágább ~200Euroval, mint 6400 kit.Ahogy látom a 6400 kit obija fényszegény környezetben vérzik el. Ha esetleg plusz obit vennénk hozzá mi lenne az ajánlott a 16-50 mellé?
Valamint de, el kell égetni a 2000EUR-t, mert most ezt adják, ha nem használjuk el, akkor a maradék összeg "elveszik" - ha később esetleg kell még plusz hozzá, akkor az inkább megoldhatóbb.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #31549 üzenetére
Nem biztos, hogy első körben el kell égetni a 2000 eurót. Elég hamar a végére lehet érni úgy, hogy a produktum rossz marad. Egy jutuber starter vilàgítàs kit 100 ezerből megvan. Jó gimbal kell, azt nem lehet megúszni, ha màszkàlni is akar. 2023-ban az öskövület apsc kit nem fog sokat hozzàadni a végeredményhez. Gondolom jó out of cam eredményt vàrnak el. Tartalom, vàgàs, vilàgítàs, hang mind ezerszer fontosabb, mint hogy konkrétan mi rögzít. A kérdés szàmomra definiàlta, hogy a kérdező teljesen kezdő, ezért írom ezeket. Rengeteg nagyon részletekbe menően magyaràzó videó van fent yt-on konkrét termékekkel. Màsrészt, ha valamiért a Gopro vagy telefon valamiért nem felelne meg nekem akkor a 6400 kit gimballal jó vàlasztàs.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Tuninger #31521 üzenetére
Bár nem látom hogy sok embert érdekelne, azért érdekesség:
Futtattam még pár Handbrake tesztet.
Forrás: 79 másodperc hosszú h265 8 bit 4K 50 fps
Cél: h265 8 bit 4K 50 fps, RF/CQ 20Nvidia NVENC
(RTX A5000) RTX 3070: 48,6 fps
(RTX4000) GTX1070 : 39,3 fps
Itt valószínűleg a kártya generáció + órajel dönt, ergo egy valódi GTX1070 lehet lassabb lenne.Videotoolbox:
M1 Macbook Air: 34,4 fps
M1 Macbook Air Low Battery mode (csak a high efficiency coreok mennek 4W fogyasztással): 15,8 fpsFileméret: az nvidia kártyáknál fixen 300MB
Macbook: 270MB
Forrásfile: 900MBSzerk: egyébként ma megjelent a Nikon Z8 ami mindössze 1.9 milláért tud 8K 60 fps internal RAWot, illetve tegnap kijött a Pana S5 II X, ami ugyanaz mint az S5 II csak tud ProRest, tud külső SSD-re írni és már tudja a RAW-ot HDMI-n keresztül. Geraldnak van jóféle tesztje róla
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #31530 üzenetére
YT tutorialt kell nézni hozzá, hogy megnyissak egy fájlt... miért is opennel nyissunk meg valamit. Az olyan béna. Nyomjunk importot, amire felugrik egy ablak, amibe belehúzzuk a megnyitni kívánt fájlt. Milyen elegáns megoldás!.....Persze, hogy nem a program a hülye. Aki írta az.
Letöltöttem a tömörített formátumot. Nekem nagyon tetszik. Úgyhogy nekifutok még egyszer a nyerseknek. Köszi a fáradozást!
-
nozs23
addikt
válasz
Tuninger #31532 üzenetére
Jó ez. FCP-ban komfortos vagyok, semmi mást nincs se kapacitásom, se kedvem megszokni. Próbáltam a Lumát, de egyszerűen nem tudtam megszokni a felületet (sokáig nem is erőltettem). Többnyire úgy is gépről dolgozok, de ha valamiért nem tudok onnan, akkor az az 5 dolláros havi fizetés semmi érte. Azt nem értem, hogy miért nincs egy drágább lifetime opció, mint a desktopra (vagyis értem, csak nem szimpi).
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #31526 üzenetére
Nem tudom, tele van a gépem Adobe, Office programokkal. Töltöttem le Resolve-ot és ezer mást a webről. Egyik sem Appstore-os. Eddig csak a nyomorék Logitech illesztőproginál kellett ezzel tökölni. Nyilván fel tudom tenni. A kérdés, hogy akarom e?
. Mennyire megbízható?
-
MrChris
nagyúr
válasz
Tuninger #31516 üzenetére
Szösszenetet néztem meg, elviselhető a rollingshutterje.
Színekben nekem
Lr def a legjobb, erős bőrszínben, kissé erős a kontrasztja,
MLVApp def kissé frucsa színek és kontraszt, a Kodak vis3 nagyon döglött,
Kodak 2383 egész egyenletes, még ha tiszta sárgás is,
ahogy írod BMDRAW Aces rec709-ben a bőr eléggé false color, ég is meg a vörös is kiütköző.
Ha azt is nézem, hogy mégis csak tavasz van, nem kellene minden lombból őszt csinálni akkor csak a Lr-os marad. -
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #31510 üzenetére
Van már három (+2 HDD-s). Most kéne a negyedik, de jelenleg nincs a piacon szabvány szerinti rack. Ráadásul úgy tűnik az alap M1 procis gépek alaposan kiherélt "TB3" csatikat kaptak.
[link]Most raktam össze egy Timelapse szoftvert. Elég volt az éjszakai-hajnali fázásból. Egyszerűen hihetetlen, hogy egyik fgép gyártónak sincs erre normális szoftvere. Ki is próbáltam a héten, úgyhogy a te anyagod már csak szúnyogcsípés a krokodil hátára
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Tuninger #31510 üzenetére
Én is vettem egy új 2 terás T7 Shield-et 55-ért, azzal elvagyok egy darabig. Vihetem is magammal ha kell, meg dobálhatom is bele mindenbe, nem lesz baja. A gigabyte/másodperc sebesség meg nekem bőven elég. Úgyis mindig más a szűk keresztmetszet. Az ATEM-hez van egy 1 terás Sandisk Extreme V2, az is tökéletes. A gépben is van két 1 terás belső. Ezeken már bőven elfér minden aktuális melóm. Aztán ha kész, akkor megy minden a NAS-ra, meg felhőbe.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #31494 üzenetére
Akartam kérni sample-t, de írtad, hogy nem nagyon van....
Komoly TL projektet még nem futtatam le a Macminin. Nem találtam hozzá "megfelelő" LrTimelaps verziót. Ezért gondolkoztam Resolve-on. Úgy emlékszem van hozzá valami jó TL plugin a Stúdió verzióban.Eddig egy YT tesztet láttam, ahol a BMraw-t hasonlítják Proreshez. Ott a Prores volt nyerő azonos fájlméretnél. Mivel ezek a tömörítések folyamatosan fejlődnek ma nem tudom mi a helyzet. Mindkettő tömörített, felesleges művelet. Raw-nál ott az XMP.
Raw azért praktikusabb, mert külön fájlban tárolja az XMP-t. Sokkal gyorsabb. DNG-nél is ki lehet így választani, de ott valamiért nem használom. Fotóknál nem annyira érdekes a sebesség.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #31492 üzenetére
Köszi az infókat. Timelapsezni elég gyakran szoktam, van némi rutinom akàr több tízezer raw feldolgozàsàban. Az idei szezonban akartam kipróbàln erre a Resolve-ot.
Azt még mindig nem értem minek rakja àt prores slogba. Az màr egy tómörített formàtum. Ps-ben kivàlóan lehet szerkeszteni videóként. -
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #31486 üzenetére
az új build felszínre hozott pár nagyon
idiótátlelkes amatőrt akik még a két hozzászólással feljebb már megválaszolt kérdést teszik fel újra. Csodálom az öreg rókákat hogy van türelmük megválaszolni századszor is.Gondolom topik összefoglaló ott sincs
[link] A purple fringes (magyarul nem tudom) és a képkocka kihagyás az elég béna. Én biztos nem kínlódnék egy ennyire ták szoftverrel. A többi user error. Miért nem Lr-ban dolgozza fel a raw képeket? Letömöríti valami Sony szabványú videókodekbe. Ez elég faxxágnak tűnik nekem.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Tuninger #31473 üzenetére
Szégyellem is, ne félj.
Köszönöm!
A fényekkel megszívtam, ez van. Majd rápróbálok Resolve-ban erre a korrigálásra. Most már tényleg meg fogom venni a Studio verziót, aztán elfelejtem a Premiere-t. Egyre többször húz fel, de úgy, hogy legszívesebben az ablakon vágnám ki az egészet. Alapvető dolgokat nem tudok benne megcsinálni, pl. pár klipet máshonnan beimportálni. Kiírja, hogy "The importer had a failure.", aztán töröld ki vele a seggedet. Meg 50 Mbps 1080p50 forrásokat nem tudok folyamatosan vágni a 3700X + 1660 Super + 32 GB RAM kombón. Azért ez rohadtul nem normális szerintem.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Tuninger #31464 üzenetére
Még tolod a raw videót?
Ha már szóba került hogy jól műxik a HDMI output keresőként, arra találtam multkoriában egy hardvert és szoftvert Accsoon seemo néven. (Vótmá?) Gyorsan letöltöttem a progiját, elindul, képet is ad de tiszta akadozás, használhatatlan. Pedig jó lenne, mert 1-2 ficsőrje hasznos pl peaking, lut. Marad az USB Camera pro...
Kicsit újraterveztem a mobiltartót, mert a korábbi nagyon ficergett, darab aluból reszeltem ki egy újat, most már jó masszív:
Munka: [link] [link] [link] [link]
Eredmény: [link] [link] [link]
Sajnos nemtom rendesen lefesteni, rögtön lepattogzik... -
-
b.vr
őstag
válasz
Tuninger #31448 üzenetére
"bepattintom a Dynamic stabit ami 1.3x croppon megy (és ezt a croppot már mindegyik APSC obi rajzolja)"
Nem ismerem ezt a konkrét rendszert de az ilyen croppos stabilizátor esetén nem úgy működik mindegyik hogy attól még egyébként a maximális méretet használja felvételhez csak értelemszerűen ahhoz hogy kiszűrje az imbolygást ahhoz utána le kell belőle vágni. De ehhez nem jó egy croppos obi (mert annak alapesetben eleve csak a szenzor középső részén van jól használható része), mert a stabilizáláshoz dinamikusan változik hogy épp a teljes képből hol kell kivágni azt a kisebb felületet (adott esetben akár az extrém sarokból) Persze ha ez a dynamic stab valami más akkor tárgytalan. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Tuninger #31452 üzenetére
Jól láttam, hogy ez az új Szonizévéakármennyi is tudja már ezt, és nem csak a preview-ra lehet ráhúzni a LUT-okat, hanem rá is égetheted a felvételekre?
Faja kis gép lenne amúgy, de ez a melegedés szitu eléggé elveszi a kedvem tőle. Meg várhatóan az ára is el fogja.
narumon: Gratula!
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Tuninger #31419 üzenetére
Ezzel nekem is jócskán meg kellett küzdenem az első pár esküvőmön, de még mostanában is bennem van a gyomorideg, amikor indulni kell (főleg, ha egyedül megyek). Annyi változott a pár évvel ezelőttihez képest, hogy sokkal hamarabb szokom meg, kapcsolok át, vagy ha úgy tetszik, zárom ki azt a tényt, hogy nem szeretem a tömeget, meg úgy en bloc az embereket se nagyon.
De ezt én félig-meddig ilyen direkt komfortzónából kilépésként, a gátlásaim elleni harcként is kezdtem el csinálni.
Aztán hiába parázok, szinte mindig tök jól sül el az egész. Én is jól érzem magam (érzem, hogy mindig lépek egy kis szintet felfelé a szocializációmban), a megrendelőkön, vendégeken is látom, hogy jó, hogy ott vagyok (ennek sokszor hangot is adnak
), és nem utolsó sorban szerzek egy csomó hasznos ismeretséget is.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #31397 üzenetére
és emberileg is fejlődnél
Szerintem nem nehéz munkát szerezni, ha értesz hozzá. Ez is egy szakma, tanulni, majd csinálni kell. A kommunikáció egy része. Persze nem mindenki alkalmas rá emberileg. Fészbúk népével szót érteni....ez az érzék magában hordozza egy fajta kulturális örökség és emberi tulajdonság pikáns keverékét. Nem gondolom, hogy erre "fejlődni" kell. Ezt vagy "hozod" magaddal vagy nem fog menni igazán jól. Legtöbb ember hamar kiég ebben a munkakörben. Ez a nehezebbik része ennek a szakmának. Sok kollégámon láttam már. Nem csinálnám szívesen és nincs is hozzá "érzékem".
Nem fér bele az életembe még egy szakma kimaxolása. Ismerem magam. Amit időnként bevállalok az is túlterhel, miközben több évvel ezelőtti családi videókat sem piszkáltam meg idő hiányában. Nem tudom te hogy bírod család és főállás mellett. Én maradok a fotelszakértésnél.
Vond kezd nem jó példa lenni. Ő már rég elhagyta a vannabe szintet. Tudásban réges rég, felszerelésben pedig mostanában. Kuckaman videójában az volt érdekes, hogy a kosáredzést iskolai tornateremben kb. 3-4 millióval filmezte. Ezért kérdeztem, hogy elindult az aranyeső? Sokkkal szolídab felszereléssel is meg lehetett volna oldani. Vagy ez valami teszt volt és nem az övé volt mind a két felszerelés? Nekem nem úgy tűnt a kiépítés és mozdulatok alapján. Meg egyáltalán. Mindenki R6-tal és L-es obikkal szaladgál és ha ránézel a portfólióra...meh. Ennyi csak.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Tuninger #31397 üzenetére
"egy hátránya van: ha jön belőle 50 forint, egyből indokoltnak érzed 100 forintot beletolni felszerelésbe, és úgy jársz mint Vond"
A mondat felénél már nyomtam a válasz gombot, erre látom, hogy bele is kerültem.
vagyis ha jó pénz, ha nem 2 kilóért a 3 nap állványozást, az a nehéz hogy te vidd el és ne más
Ez szintúgy igaz. Ezzel szívok én is kb. a legtöbbet. Szinte mindig van valami észér jóskapista, aki két kifliért megcsinálja az épp aktuális melót. Hiába tudok én ezerszer jobb minőséget, a megrendelők többsége még mindig az árra a legérzékenyebb.
Így árasztja el a világot az egyre szarabb minőségű fotós, videós produktum.
Ezért aztán mostanában már én is inkább arra mentem rá, hogy minél több mindent meg tudjak oldani. Így nagyobb eséllyel potyognak ki az ilyen, heverésző 8 órás munka mellett unalomból szarérhugyér mindent is bevállaló, minőséget, alázatot hírből sem ismerő, felszereléséhez sem értő kóklerek.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #31335 üzenetére
Nyilván ez a tárhely bővítés akkor buli, ha már nincs gari. Mondjuk a bővítésbe én nem biztos, hogy belefognék, csak valaki múltkor mondta, hogy mi van, ha megkotlik az SSD. Ez egy SMD javítónak nem gond. A videóban látszik, hogy semmi mágikus dolog nem kell hozzá "csak" egy szakember. Nem kell eldobni miatta a gépet. Apple-nek meg tudtommal biztosítania kell alkatrészt vagy pontos dokumentációt.
-
b.vr
őstag
válasz
Tuninger #31335 üzenetére
Miután nemrégiben egyszer már intézett kirohanást az apple cuccok ellen, én nem a célzásait szeretném megfejteni hanem csak arra tudok hagyatkozni amit a kommentje ténylegesen jelentett. Az pedig nem áll, mert (mint ahogy gondolom te ezzel tisztában is vagy és a kommented ezt is jelentette) vannak itthoni is a gyári mellett abszolut komoly apple termékekre szakosodott (amúgy forgalmazás mellett) szervízek akiknél a filozófia nem a "vegyél újat/másikat" hanem ahol ésszerűen lehetséges ott javítanak (egyes esetekben akár upgarde-elnek, mondjuk konkrétan ebben a témában még csak nem is az upgrade volt itt anno a kérdés hanem hogy mivel ram kiegészítésként is az ssd-t használja, akkor ha intenzív az ezirányú használat és ez a normálnál gyorsabban nyírná ki akkor mit lehet tenni a javítással. Ennél a típusnál egy normál felhasználónak egyelőre semmit)
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #31321 üzenetére
Hülyeség volt annyiért meghirdetni. Sokkal többet ér még, ha a polcon áll akkor is, igazad van. De a valós használt ára valóban nem több. 213 kitben, boltból. Ez az a szint amikor már nincs értelme eladni. Nem akartam az MFT-ből kiszállni, csak az Oly 60 alá akartam egy EM1 II-t. A vakuvezérlés miatt.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #31313 üzenetére
Én anno úgy kalkuláltam, hogy egy új S5 500 ezer sógoréktól akkor gari nélkül, patika állapotban max. 350, a GH5 225. Szintén patika állapotban. Ezek a mostani, itthoni használt árak a vicc kategóriája.
Veled ellentétben én úgy számolok (tapasztalatból), hogy egy javíttatásom minimum lesz ami 100 ezernél indul és ha ezt ki kell adnom, akkor se menjek falnak.S5II ára önmagában nekem nem megterhelő, de utána jönnek az obik. Ott azért durva számok vannak, ha az ember képzelete meglódul. Nagyon aszkéta életmód lesz az nekem az MFT mellett. Most van 7 obim és az S5II mellett azon vívódok, hogy a Laowa 6-ost vagy a Summilux 9-est vegyem még meg, pedig elméletileg kiszállóban leszek.
Obifetisiszta vagyok.
-
nozs23
addikt
válasz
Tuninger #31295 üzenetére
Ha elindítod a recordot akkor oda a horizont level? És ezt több Canon is csinálja? Ez teljesen elmebeteg.
Az olcsóbb RF fixek sem valami jók videóra. Elég hangos a fókuszálás, ami a 90mm-esnek szinte egyáltalán nem is megy videóban, a 35mm már okés lenne, de az is hangos. Amúgy az S5II egyik legjobb tulajdonsága az IBIS, ami ebben egyáltalán nincs.
Btw. Két napos videós munkán vagyok túl az S5II-el, amit két S5II-vel csináltunk végig AF-ban és nem okozott csalódást. Vágóképek, meg interjúk. Audió szempontból is nagyon jó a váz, -18db-ig le lehet venni a gaint standard módban és vagy low gain mód, ami még lejjebb engedi. Sajnos az anyagból nem mutathatok semmit.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #31295 üzenetére
Érdekes, hogy az AF-et ekézik itt is. Pedig ki van tiltva az összes 3rd party gyártó az RF-től. Nem lehet ráfogni már a reverse engineeringre....Az új olcsó RF obik elég gyászos fényerőfel jönnek. Az még rendben, hogy 4,5-ről indul, ha karcol saroktól-sarokig. De tele végen a 7,1 az új 5,6. Ez nekem már durva. Gondosan az S5II alá lőve még jó vétel is lehet. Nem lesz.
-
mihulino
tag
válasz
Tuninger #31279 üzenetére
Igen, néztem a go II-t is, de a pro+nak jobb hangja volt, a deitynél mérföldekkel. Az NTG-ben az nem tetszett, hogy beépített akksis, illetve az ára ..
Használtan találtam egyet 70ért, majd csinálok valami tesztszerűséget, ha lesz időm..
Szintén Takstarral küzdöttem ezidáig, illetve egy rode microval. (ezekhez majd hasonlítom) -
Márton
nagyúr
válasz
Tuninger #31279 üzenetére
Én valami irtó kicsi, csiptethetős, kábel nélkülit keresnék, ami már elfogadható minőségű beszédre, mégis megfizethető. Egy előadáson csak rácsippentem a beszélő ruhájára és go. Most egy Zoom H1-et tolok az alany zsebébe és egy 900 Ft-os (!) König csipist használok, teljesen jó a minősége, nem hinnéd. Be is rendeltem anno 3-at, nehogy discontinued legyen.
A minap azonban szembejött velem a yt-on ez a MOVO, gondoltam végre eljött az idő, 10-20m hatótáv, 2 mikit is adnak $50-ért, tehát jó áron, de több tesztet meghallgatva valahogy nem az igazi. Az S-ek olyan furán szólnak, sziszegnek, nincs igazán mély (ok, ez EQ-val javítható), de az egésznek olyan 48-64 kbites mp3 hangja van, nem? Azért a yt ennyit nem ront, főleg a hangon. Szóval ez a méret ideális lenne, max. 2x árat hajlandó is lennék fizetni a jobb minőságárt, de ilyet még nem találtam. A DJI mic mennyi is, 360 euro? Rode Go2 280?
Vagy maradok a kábelesnél, de a Zoom helyett, valami fele akkora rögzítő kéne a zsebbe, mert sokszor még így is elég nagy. Tehát csak rögzítő funkciós kéne, nem kell a mikrofon része a zoom-nak. Ilyen sincs? Vagy bluetoothon továbbítsa a jelet a kamerán lévő vevőbe. Az is biztos megoldható min. fele zoom mérettel, talán fele áron is. 5-10 méterről van szó, falak nélkül! Ha van tipp sikítsatok!
-
mihulino
tag
válasz
Tuninger #31226 üzenetére
Ezt a videot 1/1 a hang viszi..
Az átélezések, hirtelen ugrások full amatőr kategóriába dobják nálam... ill. csak kimegyek és felveszem story.
Viszont a hang az nagyon viszi, létezik hogy csak egy Rode VideoMic Pro-val rögzítette?
Most nézelődök mikrofont, és ez elég meggyőző lenne.. -
hito
nagyúr
válasz
Tuninger #31254 üzenetére
NX1-et már kukáztam, csak az NX500
De Sony-t is imádom. Általában nem a produktum miatt szoktam eladni, hanem akkor épp rámjön a cserebere. Sony-val hosszútávon el tudok lenni. Fujiban csalódtam, Oly mikor utoljára néztem fasorban nem volt videós tudásban. Vicces és érdekes módon még D7500 tetszett netes infók alapján, de inkább maradnék mirrorless vonalon.
-
hito
nagyúr
válasz
Tuninger #31242 üzenetére
Nem, de még küldhetek
Igaz, volt mindkettő, de nem tudom hova mentettem a mintákat.
Itt azért van különbség vastagon. Persze lehet, hogy erre van valami magyarázat és tényleg ugyanolyan azonos beállítások/objektív mellett.
GH5-tel nem csak színekkel van problémám. Fény/árnyékot se tudja emészthető módon lekezelni, egész egyszerűen nem értem a működését. Már próbálkoztam mindennel (fekete babrálás, fényerő szint, árnyék kompenzáció, árnyék kiemelés, stb.), de élhetetlen számomra. Sony milliószor jobban kézre/szemre áll nekem.
hibavissza: ott is volt egy 10-es bukóm, de legalább kipróbáltam. Ez egy másik GH5. Óvatosan kitapogattam egy fogpiszkálóval és valóban középen hiányzott 1-2 érintkező, vagy visszahajlott, nem tudom. Nem foglalkoztam vele, lehet, hogy javítható volt
De prímán működött egy slottal is.
-
-
hito
nagyúr
válasz
Tuninger #31197 üzenetére
Köszi! Ez előbbit megnézem, utóbbira nem vetemednék.
Ami még hiányzik a tökélyhez az szokás szerint a bőrtónus, amit eddig 1 eszköznek nem sikerült megugrania értékelhető szinten (NX500-at kivéve). Csak egy leheletnyi arcpír kéne rá valahogy vázon belül és tökéletes lenne számomra. Van valami unortodox megoldás erre, ami ha nem is direktbe ezt szolgál, de mégis pozitív hatással van rá (?).
nozs23: köszi, arra is ránézek.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Tuninger #31177 üzenetére
Köszi!
Most négy MILC van, meg három action cam.
De ennél a felvételnél még nem volt meg a második A7III, így totálnak a G9-et kellett betennünk a 12-35-tel. Gondolom, ezen látod is, hogy kicsit más a képe, mint a többinek. Bár megpróbáltam a lehető legjobban összehozni őket.
Oldalt egy Sony és egy Sigma 85-ös fix volt az A7III-okon, f/2.8-ra rekeszelve. A müsivezen meg a Tamron 28-200.
_q:
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #31169 üzenetére
Vittem a gépet, de olyan ideges voltam, hogy elfelejtettem fotózni az enyémmel is. Csak a levelezés megtalálása után engedtek pár expót. Agyrém. Amúgy az összképhez nem adott volna hozzá, DP review tesztképei bármikor megmutatják a különbséget. Amit akartam azt megtudtam.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #31159 üzenetére
Én nem aszerint osztályozom a lakóhelyeket, hogy a selejtek mennyiért veszik meg. Egymásra ráépült bunkerek. Még egy nyomorult parkolóház sincs. Táblán hirdeti, de nem működött. Tragédia az egész környék. Ahogy tragédia egész budapest. Amúgy csomó cég és valami náci hivatal is székel ott, de tartanak fent parkolót az ügyfeleknek a porta előtt. Gondolom azok nem biciklis futárokkal akarnak üzletelni....
-
p_adam
addikt
válasz
Tuninger #31154 üzenetére
Ha kapcsolható lenne, akkor igen.
De az eredeti példából is látszik, hogy fixen be lehetne építeni, egy 1600/12800 natív dual ISO szenzornál semmi óriási kompromisszumot nem okozna.
Arról nem is beszélve, hogy az FX30-ból kivették a mechanikus zárat is, pont egy olyan szenzornál, ahol a kiolvasás nem olyan gyors, egy FX3-nál ez sokkal kevesebb kompromisszumot okozna. -
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #31143 üzenetére
Ezt most nem értem. A videós workshopon ragad rám valami? Oda nem vágyom. Sokan szuszognak egymás válla fölött. Terjed ez a rohadt covid megint. Egyszer elég volt túlélni. 15 perc kell kettesben a géppel és egy normálisan bevilágított tesztfal. Lehet az kínálópult is. A kitobi hibái érdekelnek. A többit látom a tesztvideókból.
11-kerben van boltjuk. Rájuk csörök hátha van egy kitjük 15 percre. Köszi a tippet. -
toyone
őstag
válasz
Tuninger #31114 üzenetére
Nem vittem adaptert sajnos. De a belenagyítás az kell menjen kontakt nélkül is. A focustávolság megjelenítését dobja csak így el. De az amúgy sem annyira lényeges.
Amit ki tudtam próbálni az alapján valóban jól sikerült verziófrissítés.
Személy szerint az X-et megvárnám. +200$ ért van All-I meg SSD-re rögzítés. Amikkel tudnék még azonosulni. -
nozs23
addikt
válasz
Tuninger #31103 üzenetére
Pár hónapja volt egy munkám A7IV-el + 24-105 (ami stabis), azt jó kombónak éreztem a croppos stabival, de nem gyaloglósnak. Náluk többet számít egy jó stabis optika. De tényleg összemérhette volna úgy is őket.
[link] Itt van egy hasonló, ahol croppos móddal is összeveti a G9-el, de még úgy is elég messze vannak egymástól. Amúgy egy csomó youtuber boost IS-el teszelte a gyaloglást, amitől a hajamat tépem, mert mindenhol leírják, hogy nem arra való és össze-vissza rángat tőle, mondjuk ezt minden Panasonic kamerával eljátszák.
Catalystet én dead-endnek tartom, nincs FCP integráció, kikapcsolt stabival kell menni, el kellett állítanod a záridőt, sok a crop. Nagyon körülményes és az eredmény sem mindíg jó. Egyszer próbálkoztam vele, elég volt. -
-
MrChris
nagyúr
válasz
Tuninger #31071 üzenetére
Ez jó nagy bunkóság a RED-től. Nem is értem hogy lehetett ilyen kiváltságot manapság ezen a téren elérni. De hát a szabad világban az űrhajó fellövést se szabad végig közvetíteni, mert egy magasságtól már szerzői jogvédelem, vagy mi a tököm alatt áll...
hibavissza: az jó kis ár, de én pl. pont S1-t nem vennék, videóban G9 már a specificationban is jobb és videóképre is.
nozs23: Az milyen bosszantó, hogy a DFD szépen bekeretezi a humánt, még a szemét is megtalálja, de toszik élesíteni, nem csinál semmit.
Annak a Lumix 50/1.8-nak ahol még csak kicsit mos ott ritka ronda a bokéja. Canon R6II nem csak elmaradozik, hanem többinél többször darabosan mozgatja a fókuszt.
Erre az S5II-re már elcserélném a G9-t, számottevő előrelépés. Csak a kitobin kívül pénztárcámból mit bírnék rátenni ha nem ebből élek?Vannak régi de kiváló manuáljaim... de akkor meg minek a supi AF?
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #31062 üzenetére
Talán a pdaf lehetővé teszi, hogy megjelenjenek normális obik a rendszerben Sigmáéktól. Ami most van a Pana kitzoom kivételével viccnek is rossz. Bíztató.
Az eddig kiadott obik támogatására leszek kíváncsi. Egyébként a pdaf önmagában nem garancia a jó követő fókuszra. Arra kizárólag a Sony matrica volt eddig is garancia. Szóval a jó és emberibb árú obik megjelenésén kívül én másban most nem bízom. 2000 dolláros váz ár megtámogatva pár best buy Sigma optikával elég vonzó ajánlat, hacsak nem térdel le csúnyán az első generációs pdaf á lá Fuji/Oly. -
nozs23
addikt
válasz
Tuninger #31060 üzenetére
Az ár viszont úgy néz ki változatlan marad. 2000USD nyitóáron nagyon vonzó ajánlat lehet.
PDAF-on kívül lesz internal 6k, jobb EVF, fullsize HDMI, 4.2.2 C4K/60.
Illetve a Sonyval ellentétben a Panasonic itthon is normálisan szokott árazni. (Bár az utóbbi időben az A7IV-re is voltak jó dealek itthon.) -
vond
MODERÁTOR
válasz
Tuninger #31033 üzenetére
350-ért nem biztos, hogy könnyen elmegy használtan. Főleg most, hogy még erre is van 80.000-es visszatérítés. 390-ért ki lehet így hozni a teljesen újat.
Még átgondolom, hogy kibontom-e. De tény, szuper lenne összevetni a Tamronnal, meg úgy egyébként is, olyan kis patent, minőségi cuccnak gondoltam mindig is, ezért is csábító, hiába "csak" f/4-es.
Egyelőre várom, hogy leteljen az egy hónap, és bejelentkezhessek a 160 ezerért.
Narumon most akkor gép nélkül van, vagy? Hogyan lehet azt bírni?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Tuninger #31031 üzenetére
Hát, csábító, hogy kipróbáljam a 24-105-öt, de úgy kalkuláltam, hogy minél jobb áron szeretném eladni. Ebben nem segít az, ha elkezdem használni. Nem véletlenül vágtam be egyből a szekrénybe.
Miben nyújtana nekem többet, jobbat, mint a Tamron 28-200? Oké, az OSS, meg a 24 mm elég nyilvánvaló előny, és egy picit tovább is marad f/4, mint a Tamron. Kezdő fényerőben, átfogásban viszont jobb a 28-200. Nem érezdnéd luxusnak megtartani mind a kettőt?
Már elindult a fix őrület is, ne félj.
Egyelőre az f/1.8-as 35-tel és 85-tel. Szeretem is mind a kettőt. Bár jobb lenne többet használni őket. Valószínűleg meg fogok próbálni a nyáron 1-2 esküvőt csak ezzel a 35+85 kombóval, kiegészítve pár UWA snittel. Két idei szeptemberi esküvőn használtam már őket a Tamron mellett. Iszonyat sokat hozzáadtak a minőséghez.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Videós, mozgóképes topik
- Politika
- Bundle topik
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bestbuy játékok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Raynox-250 makró előtétlencse
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Sports ( Canon )
- Sony Alpha 7 (2300 expo) + 28-70mm f/3.5-5.6 + Takumar 55mm f1.8 M42 + M42-NEX adapter
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest