Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- bitpork: Nagy dilema
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
Topikgazda
Van valakinek amazonos garis tapasztalata? Meghalt a field monitorom és vissza kellene küldeni, de az amazon.de-n ez nincs szépen leírva mi is a menete.
-
Tuninger
Topikgazda
Érintettük ma a témát: Sony internal vs external recording
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
narumon #12209 üzenetére
Teasüti jól mondja, az a6300/a6500 leveszi a kijelző fényerejét 4K-ban hogy visszafogja a melegedést. Az a6400-nál már nincs ez, és elég látványos a különbség
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #12201 üzenetére
Nem, egyszer érdekes lenne rápróbálni de úgy hallottam (nem jártam utána) hogy horror ára van. Egyébként épp azért szemeztem a GH5el mert több handheld, kevesebb gimbal, kevesebb felszerelés, gyorsabb rendelkezésre állás (még mindig van hogy 5 perc míg kibalanszolom a gimbalt...), kevesebb hátfájás lenne a cél
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #12197 üzenetére
Az elmélet az hogy feldobod gimbalra meg rákötsz egy field monitort és AF képes obikkal szuper. Így kezdtem év elején az első esküvőknél.
Év végére nem használtam sem kétkezes módban a gimbalt sem a field monitort. Amikor egész nap használod minden gram plusz súly számít. És mivel 1080-ban tökéletesen használható marad a kijelző, inkább elengedtem a 4K-t. Utolsó 3 esküvőmön már 10% alatt volt a 4K snittek száma. (A Canon 10-18-hoz kell mivel az F4.5-es induló fényerő mellett az ISO6400 a beszálló este)
Egyébként nekem is az volt a terv hogy majd Andycine A6 és akkor majd onnan van táplálva a kamera így nem melegszik túl és mennyire frankó lesz. Hamar elengedi ám az ember ezeket a dolgokat 30 fokban egész nap rohangálva
p_adam: a DSI pictures még egy GoProból is szép cinematic eredményt ad, bírom a videóit, de azért itt erősen látszik hogy a highlight kezelés "még dslr-es"
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
narumon #12193 üzenetére
Ebből a trióból a stabis 35 1.8-cat venném. Vagy a6500 váz és akkor mindegy. A adapterrel a canon obiknál nincs AF videónál.. Egyébként tuti.
hibavissza: A külső kijelzőnek van értelme, de az is érdekes menet: 1080p-ben a kamera kiküld mindent ha szeretnéd. 4K-ban viszont CSAK clean HDMI van, vagyis nem látod a kamera beállításokat a külső kijelzőn, és ezt nem lehet állítani. Szerintem borzalmasan zavaró. 1080pnél viszont a kamera kijelző sem dimmel.
Én egyébként azt mondom hogy esküvőzős 4K-ra alkalmatlan (legalábbis kültéren) az a6300/a6500. 1080p-re viszont nagyon szuper. Ha 4K a cél akkor GH5...
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
narumon #12191 üzenetére
Sigma: 16mm F1.4, 30mm F1.4
Sony: 35mm F1.8 OSS, 50mm F1.8 OSSÉn az 50 1.8-cat használom és nagyon szeretem. 35-re ácsingóztam sokáig de ritka és drága. A Sigmák parádésak de nem stabisak
Crane-ből a V2-től van quick release plate, onnantól kezdve lehet gyorsan fel le rakosgatni a kamerát újrakalibrálás nélkül.
Én V2őn gondolkodom, de ott még nem 45 fokban van a hátsó motor vagyis blokkolja a kijelzőt. a Crane 2 már tuti de drága. A Crane Plus a kettő között. 360ról még nem hallottamSzerk most nézem hogy még a Crane 2 sem 45 fokban tartja a hátsó motort, akkor úgy néz ki ezt csak a moza air-től kezdve van
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
p_adam #12168 üzenetére
Fotóra egyébként ez is erős szereplő mint az EosR, -5EVs fókusz, 4000+ AF pont, jó üzemidő... De ebben a topicban kevés embernek lesz
Elnézve a sample videókat egészen 2012-ben érzem magam, ez az 5D Mark III h264 videójának színvonala
Viszont a Fuji X-T30 szerintem tök jó lett ezért az árért. Persze nincs 10 bit meg 4K 60, de a rolling shutter szuper, a preamp szuper, van eterna és flog, sőt, HDMI-n keresztül 10bit 422 is.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis #12156 üzenetére
Ha jól emlékszem volt rá komment hogy timeline tekergetésnél van GPU használat, végső rendernél nincs.
Szerk: egyébként mókás mert visszaváltottam hackintosh osx-ről windowsra és most a videók teljesen használják a GTX1070-et... konkrétan nem kell proxyt generálnom ha vágni akarok... persze azért majd meglátjuk nagyobb anyagnál
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
narumon #12150 üzenetére
"The GTX 1070 is about 1% faster than the GTX 980Ti and about 4% faster than the Titan X.
The GTX 1080 is about 4% faster than the GTX 980Ti and about 6.5% faster than the Titan X."Ez a két mondat illetve az hogy a 10 magos CPU + 1GPU vs 12 magos CPU +2GPU között van kb 5% teljesítménykülönbség gyönyörűen bemutatja mennyire optimalizálatlan és mennyire nem használja az erőforrásokat a Premiere.
(A TITAN X gyakorlatban majdnem 2x olyan erős mint a 1070) -
Tuninger
Topikgazda
válasz
Márton #12146 üzenetére
Max Yuryev elég sűrűn tesztelget és szégyen hogy a Premiere minden sebességtesztben mennyire lemarad a Resolve vagy az FCPX mögött, illetve hogy mennyire botrányosan skálázódik. Nekem az jött le az eddig látott tesztekből hogy pocsékul van optimailizálva.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Elektrosokk #12118 üzenetére
Csak olyan gépet tud konvertálni aminek a képét linearizálni tudja, vagyis LOG alapelvárás és kell hozzá a white paper is.
Cél színezésnek lehet bármi, ezért lett Canon és Nikon alap profil. Bár állítom nekem az astia tetszik a legjobban, tény én láttam bőrszín samplet is. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
narumon #12109 üzenetére
MC11-es adapterrel van AF és gyors is, de zajos, folyamatosan kattog vele az objektív ami behallatszik a felvételbe.
Nagyon kéne egy Sony E 16-55 F2.8, mert az jelenleg nincs E bajonetre (csak A mountra az SSM). Én 18-105 F4-el használom, azzal szuper, de azért jó lenne a 2.8. Alternatíva esetleg a Tamron 28-75 F2.8, ami bár fullframe, jól szuperálna az a6500on. Csak hát árban nagyokat ugrálunk felfele...
Ha viszont jó a manual akkor egy Sigma 17-50 F2.8 teljesen jó lehet 65 pénzért. Vagy egy Tamron 28-75 F2.8 Canon mountra boosteren. Csak akkor már ott tartunk hogy m43 mellett komplett E mount rendszert is kiépítesz, amibe az idei teljes esküvős profit belemegy
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #12106 üzenetére
Támogatom! Nem nagy változtatás, így visszatalál aki keresi de mégis uptodate!
MrChris: azért a GX80 kithez képest az a6500 + 18-35 óriási ugrás árban. Egyébként tényleg jelentős upgrade lenne.
Én meg azon kapom magam néha hogy GH5-re cserélnék 18-35-el, aztán mindig rájövök hogy hülyeség, mert legalább annyit buknék mint amennyit nyernék
-
Tuninger
Topikgazda
-
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #12064 üzenetére
Azért a C széria az más történet, azok egész napos filmezésre vannak kitalálva, APSC szenzorosak és spec szempontjából elég haloványok a 1,5 - 2.2 -5 milliós árakhoz képest.
Egyértelműen az A7 III/RIII, Z6/Z7, EosR ellenfele a két új pana váz, és mivel a Nikonra / Canonra is új obik jönnek, okos döntés volt most belépni. Egyébként pont a Panák szoktak sokat javulni a frissítésekkel, állítólag a GH5 sem olyan rossz ma már AF szempontból mint hajdanán volt, csak el vagyunk kényeztetve a Sony és a Canon által.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #12061 üzenetére
Egyébként úgy veszem észre hogy szintugrás van optikák terén az elmúlt pár évben: A Kamlan/Viltrox/Neewer/Yongnuo optikák bejöttek az "elfogadható" kategóriába, A Samyang/Sigma/Tamron feljöttek a "kiválló kategóriába.
Ugyanakkor valami egészen új kategória van születőben a neves gyártóktól, mert a Canon RF 50 1.2 a Nikkon Z 50 1.8 S és az új Pana 50 1.4 is olyan minőségi szintet üt meg ami eddig elképzelhetetlen volt ennyire fényerős obiknál.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Elektrosokk #12059 üzenetére
Általában minden videót felhajtok 1-1 úja kameráról (pl BMPCC) de valahogy most ez az S1/S1R-nél nem történt meg.
Szóval javítsatok ki amennyiben nem pontos de amit tudok:
S1R: 4K 60 1.09x-es croppal, de pixel biningel
S1: 4K 60 1.5x-es croppal
S1: 4K 24/25/30 full pixel readout, találtam is samplet egészen sokkosan jó.VLOG 10bit 4:2:2 (0?) fizetős lesz mindkét(?) kamerára. Az a 10 bit internal lesz? illetve 4K 60-ra is érvényes? 1080p-ben alapból tud 10 bitet? Vagy úgymond a fizetős upgrade oldja fel?
Az AF-re eddig csak egy példát néztem az egészen korrektnek tűnt.
Aksiidőről nem láttam még infót.
Az ár mindenesetre csalódás mert mindkét gép a legdrágább a kategóriájában
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Teasüti #12009 üzenetére
Anno már a GH5-nél is kimutatták hogy nincs minőség különbség a 150Mbps LongGOP és a 400Mbps ALL-I között.
Persze wolfcrow is okoskodott már a témában hogy papíron a 400Mbit milyen kevés a 10 bit all-i-hezEz a h265 100Mpbs = 200Mbps h264 is marketingduma. Minél nagyobb bitrateről beszélünk annál inkább eltűnik a h265 előnye. Mondjuk ezt 4K-ra értem, mert 1080-on sehol sincs nagy előnye. 8K-ban, illetve magas képkockasebességnél viszont ég és föld.
Egyébként kpbendeguz tesztje szerintem szuper és szépen megmutatja egyfelől azt hogy a 10 bit mennyivel jobb tud lenni mint a 8 bit, másfelől pedig azt hogy a jelenlegi codecekkel gradelés után 300%+ kell nézni a képet hogy találjunk különbséget, ami szerintem szuper, mert nem a codec az ami visszafogja a lehetőségeinket.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Németh Péter #11987 üzenetére
Ha ennyire audiofil vagy akkor menjen az az NTG-3, de állítom hogy egy Rode SmartLav+ is tökéletes eredményt tudna adni csak azért mert közel van.
Az SD kártya overkill, Taranis tud segíteni a témában hogy elég az olcsóbb kártya. De még a 400Mbps-es codec sem indokolj a gyorsabb kártyát.
Hidd el hogy nem számít olyan sokat még greenscreennél sem hogy 10bit 4:2:2 vagy 8bit 4:2:0
Minden amit írtál egyébként garantálja a maximális minőséget, csak egyszerűen a nézőközönség nem fogja látni a különbséget ha ráköltöd az a +30% árat az olcsóbb megoldásokhoz képest.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Németh Péter #11975 üzenetére
Ez a setup tökéletes.
Arra lenne tippem szinte minden pontnál hogyan lehetne olcsóbban hasonló minőség. De ha rászánod, amit összeírtál, ott kapod a legtöbbet a pénzedért.
Világítás: az aputure marad, csak kell még mellé még egy fill meg egy key light. két F7-et vennék még a témához. Háttérhez is vanna kopciók ha nem csak greenscreenezni akarsz.
Hangnak a Videomic Pro+ zseniális, főleg a dual gain miatt, de van olcsóbban is ami meggyőzően szól
A váz patent,de az SD kártya nekem kirívóan drágának tűnik, állítom hogy amazonról harmad ennyi sincs.
Az objektív kifogástalan, de azért én csak egy 16-55 F2.8 zoomot vennék, univerzálisabb.
Mivel a kamera belsőleg tud 10 bitet, szerintem az Atomos Ninja overkill, képminőségben nem fog jelentős különbséget adni, főleg ha youtube a cél. valami olcsóbb, csak monitort nézék helyette.
Az állvány és a fej tökéletes választás.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
NandorHUN #11969 üzenetére
A rolling shutter nem azért probléma mert ha gyorsan követed a témát akkor dőlnek a dolgok. Az valóban 1 klikk.
Viszont ha kézben fogod a kamerát, hozzáütődsz valaminek, sétálsz, nagyobbat rántasz rajta, jobban megindul a gimbal, csúnyán be tud hullámzani a kép. Illetve megbolondul az utólagos képstabilizátor az NLE-ben, hiszen a bal felső és a jobb alsó képpont között van vagy 34ms... és a képanalízis ugye arra fut le hogy az képen látható pixel groupok merre mozognak a képkockák között.. Vagyis nagyon problémás utólag stabilizálni a felvételeket, mert tekeredni/csavarodni fog az egész kép, míg 1080p 25p-nél, ahol minimális a RS ott teljesen jó az utólagos stabi...
Hozzáteszem együtt lehet élni vele és ritkán érzem problémának, plusz egyre ritkábban használok utólagos stabilizálást.
Teasüti: én is ezt hittem, aztán kimentünk adventi vásárba videózni haverral. Én 30p-ben akartam lőni 1/50 shutterrel hogy majd lassítom. És hiába az 1/50, pulzál minden fényforrás. Ami meglepő hogy 24p 1/50 esetén is. Havernak, aki 25p-ben forgott, hibátlanok lettek a felvételei (szintén a6300)
-
Tuninger
Topikgazda
Nos, megcsináltam a Konyha Stúdiós felvétel Sony változatát
A6300, Canon 10-18, SLOG2-Sgamut3.cine, 4K 25p, AWB, ISO800 F4.5 1/50
Resolveban átforgattam 1080p ProResbe, ACES-ben dolgoztam fel és zajt szűrtem, majd ezt a ProRest vágtam.A snittek 90%ban retime-al és a resolve saját optical flowjával lettek lassítva, ez látszik is az elhaladó autóknál. Szintén a Resolve saját classic stabilizátorával pluszban stabilizáltam a klippeket.
Azon kívül hogy tükröződöm a szagelszívón, egészen elégedett vagyok a végeredménnyel
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
narumon #11956 üzenetére
Max tesztje eléggé részletes.
Nincs melegedés, nem sötétedik a kijelző és egy baráti 30%-al többet megy ugyanazzal az aksival mint az a6500. Szerintem kb ezzel a tudással kellett volna anno 2016ban megjelennie az a6300-nak... A rolling shutter nem változott, a zaj kicsit igen, jobban szűr magas ISO-nál, javítottak az AWB-n és a színkezelésen. Ja és nincs recording limit.Alapvetően tök jó gép lett, csak ezt 2016-ban kellett volna így megjelentetni...
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis #11949 üzenetére
Na ez meglepett, nem is gondoltam volna! Tényleg kéne szerezni egy kalibrálót...
hibavissza: csak feltételeztem, nem jártam utána! De amin látom a monitorkalibrálós topicból ez nem teljesen van így..
(#11946) Tuninger: OSX.....teljesen más driver-t, színkezelést használ mint a Windows. - i learned this in the hard way...
-
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #11941 üzenetére
Ati FirePro-kkal végzik a kalibrációt mivel az tud 10 bitet.
Egyébként ne legyetek ennyire szőrszálhasogatóak, még ez is 100x pontosabb eredményt ad mintha valaki a "gyári kalibrációt" használja, vagy sRGB-be rakja a monitort. A következő szint hogy veszel magadnak kalibrálót.
Egyébként egy 40 ezer forintos TN paneles monitorhoz bőven elég az oázisos kalibráció, egy 300 ezres EIZOhoz meg már dukál a saját és a félévekénti újrakalibrálás.
narumon: pont azért mert mindenkinél máshogy van beállítva a TV, ha a néző megszokta úgy a piros színt ahogy neki a TV megjeleníti, akkor ha te kalibrált monitoron pontosan beállítod a pirosat ő is úgy fogja látni a saját TVjén mint az összes többi videó pirosát (még ha az pontatlan is).
Ha a pontatlanul beállított TV-re állítanád a színeket akkor azon az egy TV-n pontos lenne minden, viszont minden más kijelzőn pontatlan. -
Tuninger
Topikgazda
Ha mindenki által nézhető eredményt akarsz, akkor kalibráció.
Ha nálad pontosak a színek gradenél, akkor mindenkinél olyanok lesznek a színek mint amilyennek megszokta a saját kijelzőjén. Ha nálad hibásak a színek gradelésnél akkor mindenkinél a "szokottól eltérő" lesz a végeredmény.
Egyébként a legtöbben mobilon nézik és az a vicc hogy a mai mobilok kalibráltak simán többet tudnak mint a REC709
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Teasüti #11914 üzenetére
Feiyu MG V2, és próbáltam már mindent... pontosan úgy viselkedik ahogy leírtad. Egy GH5-el / legalább egy a6500-zal megtámogatva ez nem lenne akkora baj, de stabi nélküli obival nagyon halovány.
Gondolkodom rajta hogy eladom és veszek egy Zhyiunt, de lehet a következő Sony váz stabija is elég lesz megoldásnak.
Vagy a valóságtól totál elrugaszkodva más brandre, mondjuk Olympus EM1X-re váltok, ahhoz már szerintem gimbal sem kell
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis #11909 üzenetére
Taranis: "ott a backup felvétel, ami még jobb is lehet helyenként, mint a sima" - ezt poénnak szántad, de állítom hogy smoothabb tudok lenni kézből a goproval mint a gimbal + a6300 +nemstabis obival... szégyen. Szóval tényleg van, hogy jobb tud lenni a GoPro
Teasüti: Dave a passport videot használja, de ez csak az alap világosság beállításnál segítség. Te tökéletesen fogod tudni használni a kínai checkeredet Dave útmutatásai alapján. Én is kínai csekkerel nyomom és én is úgy ahogy ő. Mivel hamisítvány a cucc, a színek sem referencia értéken vannak, így Lightroom RAW matchelésre alkalmatlan az eszköz az X-Rite pluginnal, viszont két kamera összehozására tökéletes. Csak itt most nem az a cél hogy a sárga peccs a sárga boxban legyen a vektorscopeon, hiszen nem azt a színt mutatja...
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Teasüti #11906 üzenetére
Na, most tartasz az anyázós szakaszban ahol én tavaly előtt elso felevben tartottam, ne dobd ki, jó lesz az.
Ezt vedd meg, többet ér mint sok tutorial együttvéve.
Egyébként: tökéletes fehéregyensúly, tökéletes tonemapping, utána hue vs hue utána hue vs sat a menetrend, de ezt Dave szépen aprólékosan kifejti
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
narumon #11901 üzenetére
Narumon: A Davinci gyári zajszűrőjével. Egyébként nem volt kirívóan zajos, csak így nyugodtabb a kép
Márton: ki is rohogtek a megrendelok hogy mivel jottem filmezni
MrChris: a cuccot stead xp-nek hívják és biztos vagyok benne hogy a gopro csak simán lenyúlta a szabadalmat. Az elv ahogy működik ugyan az.
A hétvégén megvágom az a6300zal készült snitteket, majd lehet azt is feldobom.
-
Tuninger
Topikgazda
-
Tuninger
Topikgazda
Volt egy kis melónk egy Konyha bemutató teremben. A humor kedvéért úgy voltam vele hogy meglövöm GoPro Hero 7 Black-el is azt amit a6300-zal és gimballal.
2.7K 50 fps Linear, hypersmooth stabi, csak simán a kezemben fogtam a goprot minden segédeszköz nélkül. Az export 1080p 25p. Nem Protuneban vettem fel, hanem sima gyári alapbeállításban és utólag zajt szűrtem a felvételeken, viszont máshoz nem nyúltam.
Még engem is meglepett mennyire jó anyag esett ki ebből a pici kamerából.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #11892 üzenetére
Max a6400 previewja alapján az A9-ben lévő procit kaptam meg az a6400, illetve most már a kijelző full fényerőn marad 4K felvételnél is.
Ebből én arra következtetek hogy itt már nem lesz túlmelegedés. Ez legalább jó hír
-
Tuninger
Topikgazda
Meghekkelték az SD kártya vezérlő chippet, és megemelték az órajelet. Így 40MB/s helyett 70MB/s a max írási sebesség.
Plusz 10 biten rögzítenek, így fognak még 30%ot a szukseges savszelességenAz 5K 3x1 megtévesztő. Valóban megvan az 5K szelesseg, de az valójában pixel binelt, azért hogy csökkentsék az aliasingot. A vegeredmeny parades, de nem 5K, csak a harmada felbontásban.
5D2-vel dolgoznak nagyon. Ha sikerulni gyorsítani a CF kartya vezerlőn, es stabilan működne az 1x3 mintavetelezes (mar vannak ra mukodo kiserletek) akkor lehet még vissza is kacsintanék
, mert az 5D legnagyobb hibajat, az aliasingot oldanak meg
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #11873 üzenetére
En a harmadik vloggernel aki be volt vilagitva es ugy tett mintha fogná a kamerat ami egyebkent gimbalon volt es szaladtak utana voltam ugy hogy ebből a parasztvakításból nem kérek.
Nincs digit stabi a sony vázakban egyébként.
-
Tuninger
Topikgazda
Én fel vagyok háborodva: a6400
Gyakorlatilag fogták az a6300zat és raktak rá egy kihajtható kijelzőt és megdobták az árát 200 euroval.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis #11853 üzenetére
Na erről csinálhatnál egy tutorialt hogy csináltad, mert tökegyformának tűnik.
z123456789: kategória váltás várható. szerintem az a5100 helyére jön De ezek már spekulációk a pletykákból, szóval várjuk ki a végét
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis #11838 üzenetére
Szerintem nagyon szuper lett a bemutató videó, és mindenkinek javaslom hogy nézze meg mert sokat lehet tanulni belőle a Resolve általános használatáról. A közepére az angolba is egészen belejössz, szép munka!
Kis érdekesség és egyben kérdés: bár a Fuji-t át kell rakni full rangebe, szerintem ott is csak a h265 verziót a h264 marad video rangeben. Kéne rá egy teszt. A Sony esetében nem kell átkapcsolni, de nem baj ha mindenkibe berögződik mert hibát nem visz bele.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Márton #11848 üzenetére
Várjuk ki a végét. Itt az lesz az óriási dolog, hogy a belépő gép is 4K-t kap.
Ha valóban egy belépő olcsó gépet kapunk ami mindent tud amit az a6300/6500, még ha akár melegedéssel is (bár van pletyka új szenzorról) akkor is az lesz a hihetetlen hogy a nyitótermék olyan szintű mint sok más gyártó közép/felső kategóriája. Ergo az a7000 nagyon erős gép lesz ha azt high endnek szánják.
Egyébként a sonyalpharumors-on tudjátok követni. Nameg a hivatalos oldalon
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
z123456789 #11844 üzenetére
Vissza-visszatérő favoritok még mindig a jók:
Sony a6000 kb 100-120 ezer pénzért használtan. Vagy megvárod a ma 17:00-ás sony bejelentést hogy megnézd a Sony A6400-zat ami már fog tudni belépő szinten 150 körül (?) 4K mellett 1080p-ben 120 fpst. Technikailag egy a6300 lesz csak kihajtható kijelzővel. Ami egy szuper kamera.
Panasonic GX80 120 ezer körül: korrekt 1080p 60p és 4K és szuper szenzor stabi.
Képminőségben mindkettő óriási ugrás a 600D-hez képest
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
z123456789 #11840 üzenetére
Ha nem akarod újratanulni a gépet akkor egy jó 800D-t javasolnék. Lenne videó AF-ed, touch screened, 1080p 60p, ami jobb minőségű mint ami kiesik a 600D-ből 1080p 30p.
Ha van kedved objektívparkot cserélni és újratanulni a dolgokat, akkor szinte bármelyik Panasonic / Sony kamera jobb választás ami most van a piacon.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #11833 üzenetére
a 8K az olyan 32-34MP magassága képaránytól függően. m4/3-on még a legélesebb obikkal is igen problémás akár csak a 6K kirajzolása (mmint ekkora szenzorterületre), szóval szinte mindegy hogy upscalelt lesz e, távol lesz a valós felbontás a 8K-tól.
Nem mintha annyira szükség lenne a 8K-ra, de az biztos hogy hírértékű melyik gyártó húzza be először a consumer kategóriába.
Az a vicc hogy a témában a Canon még a legesélyesebb, a 4K-t is 2012-ben évekkel a többiek előtt hozták az 1Dc személyében 2milláért. Ami bár árban nem consumer, azért sub 5000 eur kategória. Más kérdés hogy emberi áron kb 2030ban lesz 8K kamerájuk
Én szurkolok hogy idén 4K 60 10 bit legyen a sláger. Úgy gondolom az nagyon hosszú ideig ki fog tudni szolgálni.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Teasüti #11829 üzenetére
Sajnos azt nem tudom hogy mérik a laborban a szenzorokat.
RAW fileok esetén lehet referenciához matchelni, hiszen pl az X-Rite Colorcheckeren lévő színek minden esetben ugyanazok. Ezért van az hogy mikor a dpreview-n nézel összehasonlítást akkor RAW-ot kiválasztva mindegyik kamera színei egyformák, míg jpg esetén különböznek. Ez RAW esetén csak néhány klikk lightroomban.
Videónál sajnos nem ilyen egyszerű, bár vannak pluginek amikkel lehet matchelni colorcheckerre, ez valahogy sosem pontos. Még a 3D Lut creator tán a legpontosabb ilyen téren.
Videó esetén érdemesebb a colorpatchek színét inkább egymáshoz matchelni mint a referenciához.
Egyébként pont a gopro esetében az a szívás hogy folyamatosan változtatja a tonemappinget, amolyan auto HDR van folyamatosan bekapcsolva, így ami az egyik jelenetnél tök jól matchel az egy kicsit más expónál már nagyon nem...
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Teasüti #11826 üzenetére
Ilyen esetben nincs értelme az ACES-nek.
Az IDT esetén "matematikai képletként" van megadva a transzformáció. Én is kértem Taranist csináljon GoPro-hoz, de a GoPro nem adta ki a "forráskódját" vagyis hogy milyen egyenlet alapján épül fel a flat curve.Így néz ki a Fuji White paper ami alapján Taranis kirakta a konverziót.
Vagyis hasraütésszerűen nem tudsz csinálni IDT-t.
ACES-hez a LOG a minimum és RAW az ajánlott.
IDT-nél a forrásból Lineart csinálsz.
LUT-nál elcsavarod a színeket / luma curveöt ahova szeretnéd.Hagyományos esetben szükséged lesz egy colorcheckerre hogy tudd matchelni az S7-et az akciókamerával. ACES ez esetben semmit sem könnyít a dolgon, hiszen nincs hozzáadott értéke. Hogy én miért használom mégis ilyen esetben? szimpatikusabb ahogy a highlight recovery / shadow boost működik.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Teasüti #11826 üzenetére
Azért szokni kell, minden curve / paraméter állító máshogy működik mint ahogy "megszoktad" Resolveban. Ráadásul tutorial is nagyon kevés van rá. Taranis pl MÉG nem kapott rá, pedig jóval tapasztaltabb resolveban mint én. Én mondjuk mostmár GoPro felvételeket is inkább ACES-ben dolgozok fel.
(REC709 IDT/ODT-vel)
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Teasüti #11824 üzenetére
Erre majd Taranis fog válaszolni mert ezt a részét még én sem fogtam fel teljesen
Az input device transform (IDT) célja hogy matematikai vektorok alapján a forrást filet átütesse Linear-ba.
Ha a Sony / Pana / Canon kameráid LOG-ját a hozzájuk tartozó IDT-k alapján mind átalakítod Linearba, erős túlzással olyan mintha fognád és RAW-ot csinálnál belőlük.
Utána az Output device transform (ODT)-vel meg simán beállítod hogy mit szeretnél kimenetnek. REC709? REC2020? 500-700-1000-4000 nites peak? nem gond, az ACES automatikusan felmappeli.LUT-tal ezt nem lehet megcsinálni szerintem, de majd Taranis kijavít ha tévedek. Az biztos hogyha mindhárom kamerával 5600K-ban rögítettél 2800K lámpafénynél, és pontos WB-t akarsz és matchelni a színeket, LUT-tal sokkal sokkal nehezebb dolgod lesz összehozni mint ACES-sel.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Teasüti #11822 üzenetére
Leegyszerűsítve:
Ha 3 különböző kamerával filmeztél akkor azokat ACES-ben sokkal könnyebben, gyorsabban tudod matchelni mint bármi másban. Nekem az első fuji - bm matchelésem több mint egy óráig tartott, a második ACESben, mint ahogy a videó is bizonyítja, 4 perc. Ez már akár egy 20 perces projectnél is szignifikáns különbség.
Esküvőzöl GH5-el és A6500-zal? ACES-ben 3 perc alatt össze lehet hozni két kamerát.
Az eredeti célja egyébként az, hogy jövő álló legyen. Divat volt pár éve hogy régi, filmeket mint pl Star Wars / Indiana Jones újra digitalizáltak 1080p-ban, majd 4K-ban. ACES-nél is az a cél, hogy majd 15 év múlva amikor előrehaladottabb lesz a technológia könnyebb legyen a ma felvett filmek felújításra (és újraeladása...).
Példa: pár éve 5D RAW-oztam. a grade mindig REC709 volt. Még mindig megvan néhány eredeti file. Ha lesz HDR monitorom, ugyanazokat a felvételeket tudom masterelni REC2020 HDR-ben is minden probléma nélkül. Pedig erre a lehetőségre anno nem is gondoltam. Lehet e ezt ACES nélkül? Persze. De ACES-sel tized annyi munka... És ha nem két klippel dolgozol hanem 500-zal, akkor erősen mérhető a workflow-k közti különbség időben..
-
Tuninger
Topikgazda
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Teasüti #11811 üzenetére
Mindketten melóban tudunk csak igazán foglalkozni ilyesmivel, ott van idő erre, és nem ez a munkánk
Bármin működik ami fehér-szürke. De arcra is lehet állítani a WBt, csak akkor a vektorscopeot kell nézni nem a waveformot. Viszont az kevésbé pontos. Az első tutorialt arra csináltam, de többet kellett vele utólag szórakozni. Állíthattam volna még a szélen a lámpára vagy a csíkos pulcsi szürke sávjára.
Érdekes egyébként hogy a lány a képen egy pár képkockával később feltart egy szürke táblát és ha arra állítom a WB-t akkor nagyon melós...
Ami számomra tanulság volt egyébként, hogy nagyon nem mindegy hogy a RAW tablón milyen WB van beállítva. Ha ott 5600K-ra vagyis full narancssárgára csavarom, akkor vért izzadós hogy egyformának nézzen ki.
-
Tuninger
Topikgazda
Taranis erősen dolgozik jópár finomságon, ebből hoztam nektek most egy kis ízelítőt:
Fuji X-T3 - BMPCC4K colormatch. Taranis által készített Fuji FLOG konverziót használom és a két felvételt csak egy WB-re hoztam. Ha lenne colorchecker a képen akkor 100%-ra lehetne hozni az egyezést a két kamera között.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
narumon #11806 üzenetére
az 5D-nél natívabb RAW nem létezik
Ott teljes értékű DNG fileokkal dolgozhatsz amit minden RAW editor kezel.
A Blackmagicnél a Blackmagic RAW az már pl csalós, mert a debayer a vázban történik és már van alap zajszűrés is. Persze attól még a fél karomat odaadnám ha a következő gépem tudná
A ProRes RAW-nál a debayer már nem a vázban hanem az editorban történik, de ezt pl nem tudod betölteni képszerkesztőbe...Az az GH5 5K h265 az egy jó anamorph üveggel lenne csoda
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
narumon #11804 üzenetére
Gondolj rá úgy, mintha egy XBOX/Playstation HDMI portját rögzítenéd. Ami kijön a konzolból, az kép szempontjából tömörítetlen, de már el vannak döntve a színek, a kontraszt és minden egyéb. Te azt döntheted el hogy mennyire tömöríted össze a látott képet a külső rögzítővel.
RAW kimenet esetén valóban a szenzorról érkező jelet rögíti a külső rögzítő, úgy hogy nem történik meg a debayer. Vagyis még a fehéregyensúly / contrast curve előtti anyagot küldi ki a kamera. Ezt eddig csak SDI porton keresztül lehetett megoldani, így csak a cinema kamerák tudták, mint pl FS5/FS7 / FS700, Canon C300 stb.
Amiket láttál tesztek GH5 külső rögzítőre az:
a., parasztvakítás
b., 4K 60p-ben csak így tud 10 bitet a GH5Érdemes megnézni Andyax külső rekorder tesztjét. A videó elején ő is nagy lelkesedéssel indul neki hogy mennyivel jobb lesz a kép, de csak nagyon nyakatekerten tudja bizonyítani hogy van némi különbség.
Egyébként te milyen különbséget láttál külső rögzítő / belső felvétel képe között ami jelentős volt? DSLR Video Shooter / Caleb Pike tesztjét most hagyjuk, az hatásvadász.
Egyébként itt van Max ProRes RAW vs SLOG2 tesztje amiről Taranis beszélt. És még csak nem is Prores vs Prores raw, hanem 8 bit h264 vs ProRes RAW, és alig alig látszik a differencia...
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
narumon #11801 üzenetére
Nem, a gépek bár "uncompressed HDMI output"-ként vannak hirdetve, ez nem azt jelenti hogy RAW-ot tolnak ki, hanem hogy a már feldolgozott jel tömörítettlenül jön ki belőlük.
HDMI-n keresztül egyébként ez az első gép ami a RAWnak valamilyen verzióját ki fogja tudni tolni. Eddig ez csak SDI portokon keresztül volt lehetséges.
Egyébként ez hatalmas dolog, remélem a többi gyártónál is jön, más kérdés hogy egy internal 10bit h265 mellett lesz e létjogosultsága.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
kk831228 #11789 üzenetére
Köszi! Első ránézésre tényleg jó, de ha elkezded az arc ugyanazon részeit nézegetni hamar kiderül hogy minden különbözik jópár árnyalattal
Kell egy colorchecker első körben.
Beállításnak meg a GoPro esetében Protune, Native WB, Flat, és -0,5EV alexpó. A Panának meg Standard alapbeállítás.Anno szórakoztam vele, nappali felvételeknél egész jól meg lehet csinálni. Persze mivel a gopronál auto fénymérés van, csak hasonló lesz a kép, nem egyforma, mivel folyamatosan változik az expó. (persze lehet lockolni, de akkor meg már felesleges a gopro ha ennyire kontollált a környezet)
Vagy odaadod a goprot Taranisnak aki jópénzért meccseli neked bármihez
-
Tuninger
Topikgazda
X-T3 vs Pocket 4K skintone test.
Én állítom, hogy lehet matchelni a kettőt.
Aki érzi a kihívást, innen letöltheti az eredeti DNG-ket és FLOG-ot.
Itt generálhattok FLOG -> REC709 gamuthoz LUT-ot.
Nekem beletört a bicskám, ez a legközelebbi amit sikerült összehozni:
Kiváncsi volnék ha lenne colorchecker a képen sikerülne e.
A Pocket4K a referencia, annyi csavarral, hogy a WB be van állítva és REC709-re van konvertálva.
note: scope alapján sokkal több szín információ van a pocket képén.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis #11765 üzenetére
Érdemes lenne nézned egy sebességtesztet az otthoni SSD-vel.
Most egy kicsit elborzasztok mindenkit.
Nekem van egy Samsung 851-es 512-es mSATA SSD-m, kb 4 éves. Ezen van az OSX. Jelenleg az 512-ből 38GB áll rendelkezdésre, vagyis csutkán van, ami mint köztudott nem tesz jót a sebességnek.Ezt az írás olvasást tudja jelenleg: (igen, ez SSD)
Ha teljesen üres akkor kb a duplája mindkét érték de még az sem túl acélos...
Hajdanán sokkal gyorsabb volt, de valahogy az évek során mintha folyamatosan lassulna. Windows-zal sem gyorsabb!
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #11749 üzenetére
Tudom hogy ezt a kérdést az SSD topicban kellene feltennem, de hátha van vele tapasztalat:
Mi a vélemény a Samsung 860 EVO-rólErősen gondolkodom hogy rendszer és project meghajtónak ezt vegyem, az 500/500-as írás olvasásokat hozza a tesztek alapján, M2 portom meg nincs (ivy bridge rulez) így PCI-E-s SSD-k nem játszanak.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Teasüti #11676 üzenetére
Jól mondja Taranis, azt bizonyítottam hogy az slog3 nem állja meg a helyét 8 biten. Az SLOG2 sokkal strapabíróbb. Mondjuk itt a csavarás mértéke nagyon extrém, hiszen mindenhez hozzá van nyúlva. Itt inkább már az a látványos hogy a ProRes LT milyen szépen tart, nem az hogy a 8 bites felvétel szétesik
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Teasüti #11669 üzenetére
Ez egy nagyon jó oktató videó volt, ki kellene valahogy "pin"-elni!
Nem tagadom hogy rengeteg előnye van a 10 bitnek, de állítom hogy általános felhasználásnál nem igazán jelent korlátot hogy 8 biten vesz fel az átlag halandó. Mint mindig, most is Dave Dugdale videóját linkelem mert mindig leteszem az államat mikor megnézem
-
Tuninger
Topikgazda
Ha már nem akarod tovább szerkeszteni akkor a következőt javaslom:
Quicktime h264, max bitrate:
4k 30 fps: 60Mpbs
4k 60 fps: 100Mbps
1080p 30fps: 35 Mbps
1080p 60 fps: 50MbpsSokan meg fognak kovezni hogy javasolhatok ilyen alacsony bitrateket, de az a tapasztalatom hogy altalanos felhasznalasra tokeletesen eleg.
Ha jobb minoseget akarsz akkor h265 ugyanezekkel a bitratekkelKiegeszites: masik forumon csinaltunk tesztet ProRes 422HQ vs 15MBps h265 es persze a h265 rosszabb volt de messze nem annyival mint amennyivel kisebb volt!
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Teasüti #11657 üzenetére
A tévedés jogát jó hogy fenntartod mert tévedsz
a 8 bites SLOG2 szerintem bármilyen casual felhasználásra elég és normál körülmények között ki sem lehet hozni a 10 bit előnyét. Persze majd ha lesz 10 bites kamerám okosabb leszek, mindenesetre döbbenet mit ki lehet csavarni a 8 bitből is képminőség romlás nélkül.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #11644 üzenetére
Áh, még egy amatőr összehasonlítás.
Kis skillel tökegyforma tud lenne a pana és a BMjsfilmz nagyon sok osszehasonlitast toltott fel, és megosztotta az eredeti fileokat is. Siman matchelhető a két kamera.. dinamikaban van egy hangyanyi elonye a BM-nek, de nem a highlight recoverys bullshit miatt mint amit sok youtuber hangoztat
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
#54625216 #11635 üzenetére
Én is úgy tudom hogy rendelős a történet és 4 hét a kiszállítás. UK-ben egyébként mintha láttam volna átszámítva 380k-ért és azért az elég ütős ár. Itthon barátságos 450k-s árcédulával lehet előrendelni.
Szerintem nem tudnak belőle eleget gyártani, annyi fogy...1-2 év múlva amikor már nem lesz annyira durva a spec egy tök jó bestbuy kamera lehet használtan 200k körül
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Teasüti #11628 üzenetére
Ne hagyd hogy a sok fuji hívő (2) letérítsen a helyes útról! A Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K, mint a neve is mutatja "cinema camera" nem holmi egyszeri MILC! Ha film-like image kell, ezzel sima liba, a BMD Rawot rohogve viszi a geped, raadasul a 1080p-je is vilagbajnok (nem mintha a fujié nem lenne az), és BMD Raw 1080p-ben szinte arhivalhatod az anyagaidat hiszen annyira kompakt és mégis raw!
Nincs olyan hogy elbökted a WB-t nincs olyan hogy mellé ment az expo, óóriási a hibatűrés, patent a kép. S azé pana obival ott a touch fokusz ami egesz jol mukodik!Nameg a fórumban végre lenne valaki akinek van
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Teasüti #11584 üzenetére
Ez megérne egy külön logout blog postot. Vagy youtube-os magyarázó videót példákkal.
Az sgamut3.cine színtér az Adobe RGB feletti ábrázolási tartománnyal rendelkezik. Hogy normálisan jelenjenek meg a színek egy hagyományos monitoron, át kell konvertálni REC709 színtérbe. Az arcba élet költözik, megjelenik a piros a zöld a kék rendesen. Sokan, kik panaszkodnak a halott arcszínre sonyk esetén, ezt a konverziót kihagyják.
Ha átkonvertáltad a gamutot még mindig SLOG2 gammában vagy ami egy 14EV dinamikát átölelő curve. Mivel a színek már REC709-ben vannak, technikailag már csak kontrasztot kell adni a képnek és kész is vagy.
Ha SLOG2 - REC709 konverziót végzel LUT-tal akkor viszont belefuthatsz hogy kiég a felső tartomány. Főleg hogy a legtöbb esetben az SLOG2-őt túlexponálják hogy minimális legyen a zaj. Vagyis előbb expó kompenzáció kell, utána a gamma konverzió. Szerencsésebb szerintem saját magadnak állítani a kontrasztot mint a LUT-ra hagyni SLOG2/3 esetén.
Fuji FLOG - Fgamut illetve Panasonic VLOG-L - V-Gamut esetén ugyanez a helyzet. Mindkét gyártó konverziós LUT-ja fent van a neten.
Canon Log és Blackmagic Log esetén direkt nem csavartak nagyot a színeken, így ha ott nem végzel gamut mappingot, akkor is szép eredményt kapsz.
Ezért imádja mindenki a Canon / BM kamerákat, mert kis hozzáértéssel is szép képet lehet belőlük kapni. Mondhatni egy sima Premiere Lumetri panel húzkodással jól fog kinézni.Már lehet hallani károgásokat hogy a Nikon Flat jobb mint a Nikon N-Log színek terén. A szokásos problémával küzdünk, nem konvertálnak gamutot = nincsenek helyükön a színek. A probléma, hogy még nem adta ki a Nikon hivatalos gamut konverziós LUT-ot hozzá.
Kiegészítés: mivel az összes LOG-hoz tartozó gamut hatalmas színteret fed le, szinte mindet lehet REC2020-ba konvertálni. Vagyis a megfelelő workflowval a régen felvett LOG felvételeidet HDR-ben is tudod masterelni, hiszen a forrás fileok mindent tartalmaznak ami ehhez kell. Én most épp ezzel kísérletezem és próbálok rájönni a megfelelő workflow-ra, ami HDR monitor nélkül igen nehéz.
Persze a minőségi eredményhez jobb lenne 10 bites anyag, de azért nagyon kiváncsi vagyok hogy egy HDR TV-n látszódik e a különbség a 8 bitesen felvett vs 10 bitesen felvett anyag gradeje között. Ha sikerült kipróbálnom, reflektálok a témában.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Teasüti #11570 üzenetére
Én is azért kacsintottam a BM fele, mert van egy Andycine A6 field monitorom amivel megoldódna a kihajtható kijelző, ráadásul tud tápot adni a kamerának, így egy NPF-970-es aksival menne a kijelzo es a kamera is több órát. A BMD Raw-hez már elég egy jó SD kártya sebessége is,
A fókuszhoz kell egy DEC lensregain, a stabilizációhoz meg a legújabb Feiyu gimbal minden irányú követése lehet a megoldás.Így gyakorlatilag az összes méregfogat kihúztuk. Csak ez nem fér bele 1500 eur-ba...
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Teasüti #11557 üzenetére
A modern obikra sokszor hallom hogy Black Pro Mist szűrőt raknak hogy "filmesebb" hatást kapjanak, és csökkentsék a "digitális érzést"
Mondjuk azt nem értettem soha hogyha van egy tökéletes obi, miért kell elrontani. A fent linkelt Heliosnak egyébként van egy hangulata, nekem is van és csak ajánlani tudom.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Teasüti #11531 üzenetére
Sony 18-105 F4 G OSS. Nincs E mountra natív 2.8-as zoom jelenleg. Pedig egy 16-50 F2.8-cat én is nagyon bírnék.
A Pocket4K-hoz Sigma Art 18-35 F1.8-cat kell venni egy Viltorx Speedboosterrel és egy sima adapterrel.
Így ha fullframes szemszögből nézzük lenne egy 24-46 F2.6-oss és egy 33-65 F3.6-os zoomod, ami borotva éles a teljes tartományon F1.3 illetve F1.8 fényerővel. Árban az obi használtan 180k az adapter 50k.Egyébként ugyanezt az obit fel lehet rakni MC11-es sigma adapterrel az a6500-ra is.
Egyébként érdemes megnézned May Yuryev és a ProAV TV -sek tesztjét is a pocketről, mindketten arról számolnak be hogy egy kicsit más a fókusz (nem feltétlen rosszabb!) mintha pana vázon használják ugyanazt az obit, illetve megemlítik hogy működik a stabi csak nem olyan hatékony mint Pana vázon. (mmint IBIS előttieken)
MrChris: minél több magot válassz, most spúrkodsz 30 ezer forinton, de utána akár évekig is használod. Az idődet is árazd be amivel többen vársz projectenként, illetve azt hogy mi van ha jön a 4K 60 h265! Megint procicsere? kötve hiszem. (mondom ezt úgy hogy láttam ahogy egy 2017-es Macbook Pro röhögve viszi a Hero 7-em 4K60 h265jét úgy hogy még tekerni is lehet benne. Nekem meg bexarik az i7 3770 és nem folyamatos
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motoros topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Azonnali fotós kérdések órája
- Építő/felújító topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Lexus, Toyota topik
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest