Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Tuninger #11999 üzenetére
A 400mbit h264 a világos részeken vérzett el a 8bit miatt, mert nagyon nem bírja, ha a szaturációt megemeled: azonnal jön a sávosodás a közeli színek között (nyilván nem mindegy, hogy 1024 vagy 256 lépésed van), márpedig a felhők átszinezéséhez pont a szaturáción kellett módosítani.
Általában ha lehúzod a gammát és felnyomod a gaint, akkor az a szaturációt is megtolja, ez hozza ki az ocsmány artifactokat a h264-ből.Ha viszont a kép nincs túlszaturálva, akkor a sötétekben sokkal több részlet marad meg 400mbit h264-el, mint 100mbit h265-el, tehát a 400mbit h264-nek is megvan a létjogosultsága.
Ezúttal a gammát felfele toltam a gainnel együtt, a szaturációból meg visszavettem:
Itt a 8bit és a 10bit között szinte semmi különbség, a nagyobb bitráta kodektől függetlenül több részletet tartalmaz a sötétekben. Sőt a h265 100mbit mintha jobban összegányolná a képet, mint a h264 100mbit.
(Még sosem publikáltam a logoutra, talán ideje lenne kipróbálni.
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Call of Duty: Black Ops 6
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Everest / AIDA64 topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest