Hirdetés

2024. május 16., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1139) MrChris válasza robi1979 (#1138) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ez kevés a 4k-hoz, nagyon megeszi a gépet. i5 8600, 16gb ram, ez szinte alap és legalább 4gb-os videókártya. Alatta korlátozott, vagy egyáltalán nem működnek dolgok, pl Neat video, Resolve 4k render. Valamint sokszor egyszerűen kidob a program a kevés vram miatt. Nvidia-t ajánlanám, minél több cuda maggal, 1050-es gpu nem elég. Vegas korábban az Ati-t preferálta, gondolom a Magix Vegas-ra épül. Premiere inkább az Nvidiát.

Már két éve küzdök 4k-val, de proxival Vegas alatt. Így el lehet vegetálni. 720p vagy még kisebbet generálok, esetleg megpróbálhatod, ha összehozható az általad használt progival.
Írod, hogy LUT-ot is használsz, nemtom milyen módon, nálam a Vegas saját lut fx pluginjével hívom a .cube fájlokat, sokkal gyorsabb, mint korábban az ingyenes Visionfx lut plugin.

A6500 jó kis gép, nagyon éles 4k-t tud, jó a zajtűrése és kiváló az AF. A beépített szenzorstabi harmatos, kevés ahhoz hogy ne vágyjál majd gimbalra. Viszont a fhd elég ótvar, linescippelt, interpolált. Két lényeges dolgot mérlegelj, hosszabb, 20-30 perces videózásnál túlmelegedhet és leáll. Hogy kímélje magát 4k esetén csökkentett kijelző fényerővel müxik ami napon szinte alig látszik.
Az alap kitzoom pedig méltatlanul gyenge képminőségű, még fhd-ban is keni a széleket.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.