Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#951) Gsx-rr válasza MrChris (#950) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Ja ,hogy van ilyen ,hogy a gep miatt nem ajanla fel esetleg 4k-nak a kimeneti videot?
Lehet a Filmora-nal azert nem lattam.

(#952) MrChris válasza Gsx-rr (#951) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ilyet az említett progiknál nem tapasztaltam. Vegas, Premiere lerenderelte a 4k-t, Reasolve viszont mindig kifagy, meg aszem még figyelmeztetett is, hogy kevés a Vram.

(#953) Boond válasza SHO(KER (#945) üzenetére


Boond
addikt

Adobe Premier - magyar nyelvű, és csomo doksi van hozzá... ha adobe termékeket használsz, akkor azokkal az együtt működés is kiváló lesz pl fotós ismereteidet jól tudod majd kamatoztatni :)

Persze ehhez kell kis idő hogy kitapasztald... de szerintem ez egy megfontolandó lehetőség.

(#954) Weareus


Weareus
addikt

Sziasztok!
Én youtube-os zene- és egyéb videókat szeretnék letölteni, lefordítani magyarra és a kész magyar felirattal visszatölteni.
Készítettem már ilyen munkát (teljes filmet is fordítottam le), de többek között ez is az én munkám: (már csak a csajszi miatt is érdemes megnézni a klippet!):
[link]
A kérdésem az lenne, hogy akkoriban találtam egy nagyon jó kis feliratozó progit, aminek az volt a lényege, hogy az időzítéssel nem kellett szórakozni: egy adott feliratot akkor és addig jelenített meg, ill. időzített be, amikor és ameddig egy addott billentyűt - azt hiszem, a space volt - nyomva tartottam, mialatt persze egy kis ablakban futtatta a videót és természetesen lejátszotta a hangot is.
Ennél egyszerűbb és könnyebb időzítést nem tudok elképzelni, de azóta sajnos elfelejtettem, melyik ez a program, persze lehet, hogy több progi is tudja ezt a funkciót.
Aki tud, kérem, segítsen. :R

Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

(#955) elistvan válasza Weareus (#954) üzenetére


elistvan
senior tag

pl ilyen oldal a: Subtitle Horse. Beilleszted a videó linkjét és mehet online a feliratozás. A végén kimented srtbe és felteszed a feliratot a saját videódhoz. Ezt is azzal csináltam.

Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

(#956) Weareus válasza elistvan (#955) üzenetére


Weareus
addikt

Köszönöm, rendes tőled. Ha hazaértem munkából, kipróbálom. :R

Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

(#957) Khaosz55


Khaosz55
addikt

Sziasztok. Akciókamerával veszek fel felvételeket. Motoros, síelős stb videókat. AVS video editort használok. Ez egy lég egyszerű videó szerkesztő progi. Az a kérdésem mit lenne érdemes megtanulni, ha tovább akarok lépni, és a videókat meg akarom szerkeszteni progival amiben több lehetőség van. Őrölnék a könnyű kezelhetőségnek. MP4-ben rögzít a kamera.

(#958) MrChris válasza Khaosz55 (#957) üzenetére


MrChris
nagyúr

Pl.: Vegas, Premiere, Resolve (ez egy profi ingyenes program). Sok tutoriál videó van hozzájuk, meg szakmai topikok. Ezek folyamatosan fejlesztés alatt lévő progik, vannak hozzájuk pluginek, extra lehetőségek, míg a többi egyszerűbb program elég zárt.

(#959) Gsx-rr


Gsx-rr
veterán

Sziasztok!

Adott egy videó ami 60 fps. Ha szerkesztés után 30 fps-be mentem el az ugyanolyan minőségű lesz ,mintha alapban már a forrás videót 30 fps-el venném fel?
Tehát ha 60 fps a forrás akkor ha nem akarok minőségromlást akkor 60 fps-be mentsem szerkesztés után is?

(#960) pibácsi válasza Gsx-rr (#959) üzenetére


pibácsi
senior tag

Szia Gsx-rr!
Ha a 60 frps progresszív felvétel (60p), akkor nem lehet 30-ra átalakítani, mert szakadozva fogja visszaadni a képet, pl. ha egy ember megy keresztűl a kamera előtt, akkor szakadozva megy, mivel lefeleződik a képek száma. Azt csak 60p-re szabad konvertálni a szerkesztőből. Ha 60i (interlace-váltottsoros) az alapfelvétel, akkor az más, mivel alapban szokták ezt 30i-vel is jelölni attól függően, hogy a képek számát (ami 60i - ebben az esetben 60 db. félképet jelent, azaz 60 mező másodpercenként) jelöljük, vagy a kép frissítési gyakoriságot 30i frps ( 30 db. összeolvasott kpl. képet jelent másodpercenként). Ez sok helyen váltakozva jelenik meg, hol így adják meg, hol úgy, de egyet jelent. A lényeg, hogy 60p-t csak abba szabad, de ha i-betű van utána, akkor az eleve 30 frps-t takar. Ez utóbbit viszont - ha jót akarunk - csak 30i váltottsorosra érdemes kivenni a szerkesztőből és úgy tenni esetleg DVD-re (vagy más fájlba).
Lehet deinterlészt is alkalmazni - váltottsorosság megszüntetése - és úgy progresszíve továbbvinni a szerkesztőbe, de ez rontja a minőséget, élességet. Amúgy a deinterlészt az elején kell alkalmazni, amikor a kameráról, vagy VHS kazettáról a bevitelt (capture) intézzük, bár később is meg lehet oldani, de rosszabb eredményt ad. A szerkesztőt is meg kell nézni, hogy hajlandó-e a váltottsoros videót fogadni és úgy feldolgozni - tehát a végén ebben a formáben kiadni, vagy csak progresszíveket tud feldolgozni.

Üdv. Pibácsi

[ Szerkesztve ]

(#961) Gsx-rr válasza pibácsi (#960) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Nagyon nagy vagy köszönöm!

Még lenne egy kérdésem. A kamerámon 2.7k ban szeretnék felvenni. 2 opció van. 30 vagy 48 fps.
használnám a 48 fps-t bár nem tudom érdemes-e ,de a gondom ,hogy a videó szerkesztő szoftverekben legalábbis azokban ami nekem van csak a legközelebbi kimeneti mentési lehetőség 50fps.
Szerkesszek és mentsek nyugodtan 50fps-be,vagy felejtsem el és vegyek fel 30 fps-el?

Bár innen adódik a következő kérdés. Mi van olyankor ,ha pl a Gopro kamerámmal 2.7 48/fps-el veszek fel és a telefonommal 1080/60 fps-el és ezekből a felvételekből szeretnék egy szerkesztett videót. Akkor a szerkesztett kimeneti az 2.7k 60fps legyen ,hogy ne legyen frame veszteség? Nem gond ,hogy 48 fps a forrás egy része és 60 lesz a kimenet?

És ha 2.7k 48fps és 4k 30 fps a forrás akkor a kimenet min 4k 50 fps legyen?

Bocs ha bonyolult vagyok csak most kezdtem el jobban érdeklődni a videózás és szerkesztés iránt.

(#962) pibácsi válasza Gsx-rr (#961) üzenetére


pibácsi
senior tag

Szia!
Azt nem értem egyelőre, hogy a 2.7K mit jelent (esetleg FullHD?) míg a 4K rendben (gondolom FullHDx2). Viszont a 48 frps csak mostanában kezd divatba jönni, ez a 24p frps-nek a duplája. Én ezzel még nem dolgoztam. Elviekben a 24 frps a hozzávaló. Kisérlet, hogy az 50-es működik-e vele (pl.kicsit gyorsabb lesz a lejátszás). Azt javaslom, hogy 30p frps-el dolgozz, az biztos.
Viszont a szerkesztésnél a két frps-nek meg kell egyezni, mivel úgy lesz folyamatos a kép, mert a végkimenetet egyfajtában tudod csak megadni: vagy 30p, vagy 60p (esetleg 50). Ha a 60-ast kevered a 30-al és 30-ba mentessz, akkor a 60-as részeknél lassúl a kép és ugrással megy a kép (mivel csak minden második képet adja be), ha fordítva és 60-al mentessz ki, akkor a 30-asok gyorsúlnak.
Sztem 30-as progresszívbe kell a felvételeket csinálni, ha van mód, akkor a telefont is át kell állítni. Egyébként a kettő nem keverhető.

Üdv. Pibácsi

(#963) Gsx-rr válasza pibácsi (#962) üzenetére


Gsx-rr
veterán

2.7k 2704x1520 közkedvelt az akciókameráknál és a drónoknál a jobb felbontás de számottevően nem sokkal nagyobb fájlmérte miatt a 4k-val szemben[link]

Ez az egész abból jött, hogy megyek egy hosszabb Ázsia és India túrára. Így fogok a Gopro-val és a Telefonommal is videózni fényképezni.
Gopro miatt gondoltam a 2.7k a méret miatt az optimális. a 48 fps onnan jött ,hogy 2 Gopro van nálam most egy Hero 5 és egy Hero 5 Session és nem tudom melyik marad meg. A session 2.7k ban 30 vagy 48 fps-t tud.

Tegyük fel Gopro val 2.7k ban veszek fel 48 fps-el a Telefonnal 1080/60 fps. Akkor ez nem jó megoldás ,mert 30fps-re konvertálásnál frame vesztés lesz.

Akkor ha az fps megegyezik és 2.7k 30/fps és 1080/30 fps a forrás akkor konvertálhatok 2.7k 30 fps-re?
Vagy jobb lesz a minőség ha 2.7k 30fps és 4k 30 fps a forrás? Akkor a kimenetet fel vagy lefelé érdemes skálázni?

Még valami: Mi értelme van a 48fps-nek ha nem lehet szerkeszteni csak 30fps-re (amit alapban tud) vagy 50 fps-re? Vagy 48-ról 50-re konvertálásnál nincs akkora probléma?

Bocs ha hülyeségeket kérdezek.

(#964) MrChris


MrChris
nagyúr

Huh, fiúk, itt sok a kavarc! Mi az hogy "Ha a 60 frps progresszív felvétel (60p), akkor nem lehet 30-ra átalakítani, mert szakadozva fogja visszaadni a képet, pl. ha egy ember megy keresztűl a kamera előtt, akkor szakadozva megy, mivel lefeleződik a képek száma."?
60p-ből kiváló 60i-t lehet csinálni és képeldobással 30p-t. Téves megnevezés a 30i, mint ahogy 25i sincs. Viszont 60p-ből 25p-t, 50i-t vagy 24/48p-t csak interpolációval lehetséges, ami csúnyán néz ki.

Gsx-rr: A lényeg, hogy válassz a három fps csoport közül az interlaced, azaz váltottsoros rögzítést lehetőleg mellőzd. Tehát 60/30p vagy 50/25p vagy 48/24p és minden készüléket abban használj. A 60, 50 és 48fps motion-ja teljesen folyamatosnak látszik, olyan videós, brazil sorozatos. A 30, 25, 24, főképp utóbbin a mozgás mozis képi világú. Valamint a végterméked milyen lesz? Ha 30/25/24 akkor van lehetőség 50%-os lassításra ha 60/50/48 fpsal rögzítesz. A legerősebb lassítást úgy éred el ha 60p-ben rögzítesz és a szerkesztőben 24p-re lassítod, viszont ez meg is határozza, hogy 24p a végtermék.
60 és 48-at vagy más keresztbe fps-t ne használj, az utómunkánál csak csúnyán tudod vegyíteni, ronda lesz.
Bármelyik képsebességgel lehet dolgozni, nincs erre szerkesztő korlát, csak érdemes betartani a fent vázolt okok miatt a képsebességeket.

A 48fps mozis szabvány, de nem nagyon használják, pont azért mert elveszíti a mozis képhatást. Voltak vele próbálkozások pár éve. A Hobbitot is abban forgatták, de végül próbavetítések után 24p-ben mutatták be.

A felbontás már jóval rugalmasabb, abból érdemes a natívot használni, könnyen lehet, hogy a goprohero5-nél 2,7k. Telefonnál meg mehet a fhd/60p és javaslom az utómunkánál a fhd/60p vagy 30p kimenetet. Ha 60p-be renderelsz abba is lehet tenni 30fps-ra lassított részeket.

Itt csináltam egy mintát 30p és 60p egymás mellett. Ez igazából nem minőségi tényező (moziban csak 24fps van), hanem a mozgás jellegét határozza meg. Ehhez kapcsolódik a zársebesség is, de azt úgy se nagyon tudod azokon a kamerákon befolyásolni.

(#965) Gsx-rr válasza MrChris (#964) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Köszönöm ,most már tiszta. nagyjábol Még annyit ha mondjuk 2.7k 30fps és 4k 30 fps a forrás akkor mi a jobb választás kimeneti fájlnak? 2.7k vagy 4k? Vagy legyen az a mérvadó amelyik felbontásban több felvétel készült?
Ha meg a méret mérvadó gondolom jobb választás a 2.7k

Sajnos biztos mind a 2 készüléket fogom használni.

Még egy dolgot nem értek. Ha 60 fps-t lassítok 30-ra akkor nem is tudom menteni 60fps-be? vagy ha úgy mentem akkor nem lesz látható a lassítás?

[ Szerkesztve ]

(#966) MrChris válasza Gsx-rr (#965) üzenetére


MrChris
nagyúr

A helyedben 2.7k-val használnám a goprot és fhd-n a mobilt, 60p-ben, ezeket pedig egy fhd projektbe importálnám. A fhd kompatibilis mindennel, míg a 4k-val lehetnek nehézségek meg abból a 60p még kissé erős sok készüléknek. Felesleges felkonvertálni 4k-ba, attól nem lesz jobb, a 2.7k viszont jót tesz a fhd élességnek.
Magam részéről kimenetnél még a képsebességet is 30p-re venném, nem szeretem azt az eszmeraldás folyamatosságot.

Ha megnézted a videót ott láthatsz egyszerre 60 és 30p-t, meg felül 60-ból 30-ra lassítottat. Maga a videófájl 60p. Ismerni kell a szerkesztőprogit és akkor minden lehetséges. Pár perc alatt dobtam össze.

(#967) Gsx-rr válasza MrChris (#966) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Koszonom. Kiprobalom, bar a lejatszo siman viszi a 4k 60fps-t.
A szerkesztesben mar nem vagyok annyira biztos,hogy a gepem vinne! :)

Az a baj,hogy pobalgatnam a most tanultakat, de olyan borzalmas az ido ami a Gopronak nem fekszik.

De akkor az is jarhato hogy Gopro 2.7k Iphone 4k es kimenet 2.7 lenne?!

Szerkesztonek Adobe Premiert is neztem, de a Wondershare Filmora pofonegyszeru. Nem tudom minosegben milyen lehet.
Amugy van meg egy Pinnacle Studiom, valamihez kaptam meg.

[ Szerkesztve ]

(#968) MrChris válasza Gsx-rr (#967) üzenetére


MrChris
nagyúr

Felbontásban minden járható, értelemszerűen a részletek, élesség aszerint ingadozhatnak. 2,7k-t felinterpolálható 4k-ra meg a 4k is le 2,7 vagy fhd-ra.

Az eredeti kérdésedre hogy 60-ból 30 fps mekkora minőségvesztéssel jár az eleve 30p-hez képest, az én kamerámnál minimális, nem tűnt fel, hogy erre figyelnem kéne. Sokkal jelentősebb a motion változása hogy 60 helyett 30 lett.

Premieret, vagy Vegast javasolnám, ha már elkezdesz elmélyedni a szerkesztésben. A nagyfelbontásút lehet proxiztatni Vegasnál manuálisan szoktam (egy kisfelbontású változaton dolgozol és a nagyfelbontású eredetiből történik a render) így a 8k se jelent határt, csak a rendert kell kivárni.

[ Szerkesztve ]

(#969) meroly


meroly
veterán

Sziasztok!

Szeretnek egy mkv filera feliratot egetni allithato meretben hogy a tv n is lathato legyen.

Tudnatok ebben segíteni?

Köszi elore is

Impossible is nothing

(#970) pibácsi válasza MrChris (#964) üzenetére


pibácsi
senior tag

Szia MrChris!
Igazságod van: 60p-ből lehet 60i-t csinálni (vagy 50i-ből 25i-t). Ezt nem írtam oda.
A 60p-ből átalakítani 30-ra, itt viszont tévesztettem, mert 25-öt akartam írni, erre érvényes a sétálgatás, így viszont az egész mondat értelmetlen., elnézést kérek. Ahogy írod, „60p-ből 25p-t, 50i-t vagy 24/48p-t csak interpolációval lehetséges, ami csúnyán néz ki.”. Így a helyes.
Viszont a váltottsorosságnál 60i/30i vagy az 50i/25i megnevezések léteznek, attól függően, melyik gyártó milyen elnevezést helyez előtérbe a műszaki paraméterek között. Régebben a 25i és 30i volt használatban, ma már az 50i és 60i. Ugyanaz, csak az egyik a kpl. összefogott (alsó+felső) kép frissítését adja meg - tehát 25 vagy 30 kép másodpercenként, a másik a tényleges félképek db. számát - 50 vagy 60 db.félkép másodpercenként. Fórumokon is többször téma volt, mert kavarodást okozott. A konvertálókban is hol így adták meg, hol úgy. Dehát az újabb a megoldás.

üdv. Pibácsi

(#971) pibácsi válasza Gsx-rr (#963) üzenetére


pibácsi
senior tag

Szia Gsx-rr!
Köszi a táblázatot, mostmár előttem is tiszta. A többi kérdésedre úgy gondolom, hogy "MrChris" részletesen megadta a választ, sztem érdemes ráhallgatnod.

Üdv. Pibácsi

(#972) Gsx-rr válasza pibácsi (#971) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Én köszönöm mindkettőtöknek. Még annyit ,hogy a 48 fps-t se jó ötlet 50 be menteni? Mivel 48 fps kimeneti lehetőség nincs.

Meg ha valaki vágja a Premiere-t. Mi értelme van a sequence-nek? ha az exportálásnál úgy is be kell állítanod a kimeneti fájl paramétereit?

(#973) MrChris válasza pibácsi (#970) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ok! Az 50i persze csak az elnevezésen való lovaglás :D A kameráimon következetesen 50i van, meg a PAL technikai leírásaiban is 50i-t írnak, valszeg csak a köznyelv használja a 25i-t ami technikailag helytelen, mert az 2 x 12,5 félképet jelentene. Az interlaced csak akkor néz ki olyan gyalázatosan mikor progresszív képernyőn nézzük a jellemzően 59-60Hz-es képfrissítésű monitoron. A legtöbb LCD tv többféle frissítést ismer, ezért is néznek ki azon jobban ilyen szempontból, pl az én mezei 3 éves TV-m tud 24, 25, 30, 50, 60, 48i, 50i, 60i-t. Olyan monitor ami ennyit ismer sajnos elég drága. A színek persze más kérdés.

Gsx-rr: Nem jó ötlet, bénán fog kinézni mikor mozog a kép, minden másodpercben két plusz képet kell betoldani, interpolálni, vagy fel kell gyorsítani. Utóbbi bevett eljárás mozifilm vetítésre TV-ben, hangra pedig pitchshifter.

(#974) Isvanka


Isvanka
újonc

Sziasztok! Segtséget szeretnék kérni. Egy olyan "szűrőt" (vagy bármilyen megoldás érdekel) szeretnék rátenni egy videóra amitől összességében sötétebb lesz és kicsit homályos, hasonlóan, mint ezen a weboldalon (http://www.drawingart.co) a kezdőoldali videó, tehát, hogy a fehér szöveg jól látszon rajta. Alapvetően az érdekel, hogy milyen programmal és milyen szerkesztési lépést keressek, hogy ezt meg tudjam oldani.

Köszönöm előre is.

(#975) elistvan válasza Isvanka (#974) üzenetére


elistvan
senior tag

2 réteg van az egyik a videó réteg, ő a háttér ott a fényerő le van véve a másik réteg a szöveg mert sötéten a fehér eleve világosabbnak látszik? De ez csak tipp. A Corel videostudio is tud ilyet de bármelyik szerintem.

Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

(#976) BandiHUN


BandiHUN
veterán

Sziasztok!
Tudnátok mondani olyan progit,amivel videófilmeket(MKV) lehet alakítani,de csak annyi,hogy felirat kivétel,hangsávok kivétele,vagy legalább alapértelmezett hangsáv átállítása?EN az alap hang és felirat EN alapból ON-nal indít a videó,ezt kéne megoldani,szüleimé a TV,bár engem is idegesít,hogy minden indításkor magyarra átrak,felirat off.Van erre valami egyszerű mód?Vagy átírni kéne,hogy hogyan induljon a lejátszás,vagy a nem kellő dolgokat ki is pakolnám,ha máshogy nem megy,a videótartalomhoz nem kellene nyúlni.
Természetesen valami free megoldásra lenne szükségem,végülis ez nem is videovágás,de hátha futott már valaki ilyesmibe.
Előreis THX :R

[ Szerkesztve ]

Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam

(#977) Redshape válasza BandiHUN (#976) üzenetére


Redshape
újonc

Üdv,

Mkvtoolnix gui: berakod az mkv filmet, alul megjelenik a tartalma. Hang, videó, felirat, magyar hang, angol hang stb.. Kiválasztod, hogy mire van szükséged. Aztán rámész a magyar hangra, jobb oldalt default track, itt állítja, hogy alapból melyik hanngal induljon a film és a felirat. Aztán start és összerakja a beállítások szerint.

(#978) BandiHUN válasza Redshape (#977) üzenetére


BandiHUN
veterán

:R Köszönöm,nekiestem!
Még gyorsan is megvan,2perc egy 2 órás 10 gigás film...

[ Szerkesztve ]

Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam

(#979) Redshape


Redshape
újonc

Én szeretnék többet megtudni a cropolásról, Van egy videó, aminek az alján és a tetején fekete csík van, nem kell. Most az any video converterrel próbálkom, mert tetszik a progi. Szóval bla bla, tulajdonképpen megy minden, csak azt nem tudom, hogy..mondok egy példát.

Video:1920x1080. Any-ben effekt, ott van crop előnézet, húzom a csúszkát fent, majd lent, nincs fekete csík, csak a kép marad. Ilyenkor a crop area size-nél írja, hogy mondjuk 1920x856 maradt, a többi a fekete csík volt alul felül. Leokézom. Visszamegyek a rippelés beállításaihoz, és mivel ez egy bd50 amiből szeretnék egy 1080p-t, szóval beállítások. minden marad eredeti csak bitrate-et visszább veszem. És amit nem tudok: Az eredeti kép 1920x1080 volt, a crop-nál azt írta, hogy 1920x856. Akkor nekem a video size-hez, a felbontáshoz melyik értéket kell beírni, hogy a kép ne legyen szétnyújtva cropolás után.

(#980) A21


A21
tag

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy melyik az a minimál videokártya, amivel nem fog akadni a drónos 4K-s anyag szerkesztéskor? SSD, i5-6400 és 8GB hyperx ram társaságában... :R

(#981) elistvan válasza A21 (#980) üzenetére


elistvan
senior tag

Szerintem geforce 1030 a boltban 20-ért utánad dobják.

Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

(#982) A21 válasza elistvan (#981) üzenetére


A21
tag

Kössz! Én is arra gondoltam először, csak nem tudtam, hogy elég-e... Használt garanciás GTX 950 is megtenné?

(#983) elistvan válasza A21 (#982) üzenetére


elistvan
senior tag

Az még gyorsabb is.

Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

(#984) A21 válasza elistvan (#983) üzenetére


A21
tag

köszi!

(#985) Atomantiii


Atomantiii
őstag

Mkv toolnixon kívül mivel lehetne még egy ts kiterjesztésű H264-es videóra másik hangsávot rátenni kódolás nélkül?

(#986) elistvan válasza Atomantiii (#985) üzenetére


elistvan
senior tag

xvid4psp 5?

[ Szerkesztve ]

Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

(#987) Atomantiii válasza elistvan (#986) üzenetére


Atomantiii
őstag

Köszi, arra nem jöttem rá, hogy lehet beállítani, hogy ne kódoljon újra.

(#988) elistvan válasza Atomantiii (#987) üzenetére


elistvan
senior tag

Stream copy vagy ilyesmit keress a bal oldalon ahol a minőséget meg a kodekeket lehet állítani.

Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

(#989) Atomantiii válasza elistvan (#988) üzenetére


Atomantiii
őstag

Átnézegettem, de sehol sem találok ilyet csak a profilokat, de egyik sem stream copy,

(#990) elistvan válasza Atomantiii (#989) üzenetére


elistvan
senior tag

[link]

Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

(#991) Atomantiii válasza elistvan (#990) üzenetére


Atomantiii
őstag

Köszi, akkor csak annyi a probléma, hogy én valami 7-es verziót töltöttem le és sehol sem találtam olyat, mint ami nálad van a korábbi verzióban.

Na de mindegy, mert úgy néz ki mégis csak sikerült mkv toolnix-al is megcsinálni, csak először valamiért mindig beszaggatott a videó.

[ Szerkesztve ]

(#992) Atomantiii válasza Atomantiii (#991) üzenetére


Atomantiii
őstag

Illetve mégsem jó az mkv toolnix-os kódolás, mert nem tudok utána beletekerni a videóba.

Most kipróbálom azzal amit te mutattál, csak ott meg úgy látom nem lehet kommentet írni a hangsáv mellé, ami megjelenik a választható hangsávok között, míg a 7-es verzióban lehet, de ott meg nem találok olyat, hogy copy-n maradjon a kódolás.

(#993) Pocee


Pocee
senior tag

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne,hogy tudnám egy mozdulattal megoldani,hogy egy videószerkesztő programban kijelölöm az adott részt és csak a hangot szedem ki mondjuk mp3ba,mert jelenleg 2 programmal kínlódva "hosszadalmasan" tudom csak kivitelezni,először az adott részlet kivágásával majd a kivágott rész mp3ba konvertálásával.
Létezik nekem kitalált program?

Köszönöm előre is!

Mr.Brightside

(#994) Atomantiii válasza Pocee (#993) üzenetére


Atomantiii
őstag

Ha elárulod milyen videóról van szó, akkor biztosan tudunk segíteni.

Ha pl mkv akkor mkv toolnix-al simán megteheted, ha esetleg még avi-ról van szó, akkor meg virtualdub moddal, vagy ha ts akkor pl a dvb viewer ts playere is megoldás lehet.

(#995) Pocee válasza Atomantiii (#994) üzenetére


Pocee
senior tag

Igazábol semmi extra,bdrip filmekből vágnék ki hangot,ennyi,hogy utána tudjam küldeni chaten adott esetben.
Most leszedtem a Filmora-t ami már használhatóbb,virtualdub kezel mkv-t,mp4-t?

szerk: szóval nem egy egész videó alól akarok hangot kiszedni,hanem filmrészleteket.

[ Szerkesztve ]

Mr.Brightside

(#996) Thomas19


Thomas19
tag

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani valami egyszerű videoszerkesztő progit, ami elboldogul a ts-ekkel is? Lényegében csak annyira lenne szükségem, hogy kivágjam a felesleget, pl. reklámokat, a többit meg lementsem változtatás nélkül.

Eddig Avidemuxot használtam, de most van két ts-em, amit nem olvas be normálisan, kihagy részeket, és ott fehér lesz a kép, ha meg lementem, valami pixeles, széteső borzalom lesz a helyén. Nem tudom, hogy hibásak-e a fájlok, mikor végignéztem, semmi látható ugrás nem volt bennük, és már nem ez az első (két) eset aminél megadta magát az Avidemux.

Kipróbáltam a Breakert, az egyáltalán nem olvassa be, megáll 90%-nál. Az XMedia Recode beolvassa, de itt olyan szegényesek a vágási lehetőségek, nagy nehezen kijelölöm a tartományt, de csak azt tudom menteni, nem találom, hogy lehetne kivágni a kijelölt részt. A VideoPad is beolvassa, de az meg azt írja, hogy ts-t nem tud átkódolás nélkül menteni.

Szóval most itt tartok, de már unom a kísérletezgetést, remélem, tudtok valamit ajánlani, amivel megoldhatnám a dolgot:)

[ Szerkesztve ]

(#997) zolikaDB


zolikaDB
veterán

Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami pici free progit, amivel vízjelezhetek néhány 100MB körüli videót?

(#998) Atomantiii válasza Thomas19 (#996) üzenetére


Atomantiii
őstag

Videoredo kell neked, igaz nem ingyenes de nem lehetetlen feladat a beszerzése.

(#999) Thomas19 válasza Atomantiii (#998) üzenetére


Thomas19
tag

Köszi szépen, ez tök jó lenne, pont ilyen, egyszerűen kezelhető progit kerestem. De sajnos ezzel sem sikerül:( Megnyitja, de ha elindítom a lejátszást, nincs hang, ez már gondolom nem olyan jó jel. De megcsinálom a kivágást, aztán ha el akarom menteni, elszáll a progi:( Kipróbáltam mkv-kkal is, van amelyiknél megcsinálja a kivágást, van amelyiknél már a fájl megnyitása közben elszáll. Mi lehet a baja?:(

Szerk: Már vagy tizedszer próbálom a ts-sel, és a legutóbbi kísérletnél nem szállt el, csak egy hibaüzenettel leállt: Mpeg stream error: Video Ring Buffer Overflow. Mondjuk ebből sem értek sokat, de hátha van valami ötleted.

[ Szerkesztve ]

(#1000) Atomantiii válasza Thomas19 (#999) üzenetére


Atomantiii
őstag

Akkor valószínűleg hibás a videó fájlod, ts doctorral kellene ránézni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.