Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7701) Cobra. válasza rootkiller (#7700) üzenetére


Cobra.
őstag

Jó eséllyel lehet a táp is, de ennyi idősen lehet az alaplapon is döglődő kondenzátor. Tápcserét mindenképpen javasolnék, FSP 350-60APN van 7e Ft-ért, ennyit megér szerintem, hogy hosszú távon legyen egy jó tápod. Ha ezután is akadozik, a gép, akkor kell jobban átnézni. Tápcserekor pucold ki jól a gépet, meg nézd át az alaplapot, hogy felpúposodott kondenzátort látsz-e rajta.

(#7702) rootkiller válasza Cobra. (#7701) üzenetére


rootkiller
őstag

Oké. Kérek kölcsön a suliból egyet kitesztelni a hibát, remélem HoT jó arc lesz és ad. De lehet belenézek este a tápba meg a gépbe, kicsit szétkapom és pucolás. Amúgy köszi.

Artengo TR 990 Pro

(#7703) megema válasza Old fox (#7689) üzenetére


megema
őstag

Látom Te is igénybe veszed a szemellenző nyújtotta szolgáltatásokat...

Ha a Te tápod sípolna, amit most vettél és valaki megerősítené, amit egy fórumban találtál, hogy semmi baja sincsen, csak sípol, akkor mit tennél? Szerintem azért akármennyire sincs baja a tápnak, a hangot zavarónak tartanád és mielőbb kicserélnéd, nem? :U Az eladó visszavette, mert rendes volt. Viszont ha nem bólintanál rá egy olyan dologra, ami nem az egyetlen válasz a problémára, akkor nem kerültem volna ebbe a helyzetbe. És ez a lényeg. Nem fogtam rád semmit. Egyedül azt írtam, hogy ne bólints rá olyanra, amihez nem értesz. Mert ha értenél hozzá, akkor ismerned kéne egy ilyen pofonegyszerű jelenséget, hogy bekapcsolt energiagazdálkodás mellett, minimális terheléssel sípolnak a tápok. Most már én is tudom.

"Mindössze annyit írtam, hogy saját kérdésedre saját magad válaszoltál."

Tehát csak közölted a tényt, hogy válaszoltam a saját kérdésemre? Ehhez csöndben is maradhattál volna, (hacsak nem szeretnéd növelni a hozzászólásaid számát) mert ezt mindenki tudja, aki tud olvasni.

Szerintem ennél bárki mélyebb értelmet, azaz információközlést vélt volna felfedezni a hozzászólásodban, mivel másként semmi értelme se lett volna ezt ideböfögni. Tehát végül nem a válaszod miatt vittem vissza a tápot? Nem ezért került 3000 forintba ez a játék? Dehogynem. Szóval legközelebb kérlek mellőzd az ilyen tartalmas megállapításaidat, mint hogy a saját kérdésemre én magam válaszoltam.

Félreértés ne essék, nem akarok rád fogni semmit sem. Csak mielőtt máskor ideböfögsz valamit, gondolj bele a következményeibe (és képzeld magad a másik helyébe). Én például ezért nem válaszolok soha olyan kérdésre a PH!-n, amire nem tudom 99.9%-ig biztosan a választ és főleg nem állapítok meg olyanokat, hogy "Jé, Te a saját kérdésedre válaszoltál! :Y ", mert ez bizony baromira félreérthető a Te megfogalmazásodban.

"Kérdésedre a választ is megadtad."-> Ha bárki ezt elolvassa és nem szó szerint veszi (mivel úgy csak egy ideböfögés lenne, 0 tartalommal), akkor az jön le neki, hogy szerinted ez A VÁLASZ!

Természetesen én vagyok a hibás, mert nem egy hülye fórumozó vagyok, aki felteszi a kérdést, majd ül és várja rá a választ, amíg meg nem érkezik. Mivel sürgető volt a dolog és egy napig le se sz@rták a kérdésemet, így magamnak kellet válasz után néznem.

Nem a pénz a gond. Az nem igazán érdekel. Inkább az zavar, hogy csak ideböfögtél valamit, aminek ez lett a következménye.

Két dolgot szerettem volna elérni az előző hozzászólásommal. Az egyik az, hogy kijavítsam az ideböfögésedet. A másik pedig, hogy senki se kerüljön ilyen helyzetbe.

Én lezártnak tekintem a dolgot. Ha reagálni szeretnél, inkább privát formájában tedd, hogy ne off-oljuk szét a topicot, bár választ ne várj rá.

Peace!
___________________________

Ha bárkinek is zavaró a hsz., akkor elnézést kérek! Nyugodtan töröltessétek, de szerintem ilyen reakcióidőkkel elfér.

[ Szerkesztve ]

(#7704) rootkiller válasza Cobra. (#7701) üzenetére


rootkiller
őstag

Kitakarítottam a gépem (ez 2-4 havonta meg szokott lenni), és azóta nem fagyott le egyszer sem. Érdekes.

Artengo TR 990 Pro

(#7705) lestyanrobi


lestyanrobi
tag

Hali mindenki! Sajnos nem találtam máshol választ, lehet hogy nem sikerült pont úgy rákeresnem. Na szóval a kérdés: van egy gagyi tápom amire 420 watt van írva és 1 hónap után elkezdett újraindulni a gép állandóan és valami relés-szerű csattanás hallatszódott olyankor a gépből, ebből arra következtettem, hogy a tápnak van baja. Na igen, 1 hónap után, pedig zsírúj volt és nem erőgépet hajtottam, bár tény hogy fogyaszt (duron 2000mhzen+9800pro, 1 vinyó). Na szóval ezek után a táp egy gyengébb gépet el tud vinni még, mondjuk valami celeront? Ja és gondolom garanciát meg se próbáljam, mert nem tudnak rá mit mondani, igazam van? Köszi szépen előre is! :R

(#7706) V.Dave


V.Dave
senior tag

2hetes Cooler Master 600W silent pro egy Thermaltake A60 házban nem is olyan halk, 5cm-ről hallok egy minimális "morgást".
Mi lehet a gond, én rontottam el valamit?

Mivel a házam alsó táp kialakítású, én a táp vízszintes felfogójára(amin csücsül) felfogatójára gyanakszom...
Megpróbáltam kipárnázni, de olyan kicsi a hely, hogy még szigszalag is felejtős,tehát akkor már nem megy be a helyére, és már a festéket is lekapta kicsit :O

[ Szerkesztve ]

Xiaomi mi 8 6/128

(#7707) Permi86


Permi86
csendes tag

Ha 20 perces játék után arra lettem figyelmes, hogy a tápom eszméletlen zavaróan elkezdett sípolni, akkor mi a teendő? Pontosabban csak gyanítom hogy a táp, mert a fülemet odatéve abból hallatszik a legjobban, próbáltam már az összes ventit lefogni (még a tápét is), nem azok a ludasak. Csináltam egy gyors áramtalanítást, majd újraindítást, de nem használt. Néha szabálytalan időközönként elhalkul, talán abba is marad, de maximum pár másodperc erejéig, utána ismét felerősödik. Kb 1 órával ezelőttig nem volt vele korábban ilyen problémám. A táp: Cooler Master Silent Pro 600W, nincs 2 éves.

Most leáramtalanítottam a gépet huzamosabb időre, de ha utána nem is jön elő a hiba, később biztosan fog, és így elég nehéz gariztatni valamit.. :F

Pls Help! :(

(#7708) wagi


wagi
senior tag

Sziasztok.

Van egy Compaq 145wattos tápom amin nincs bekötve a PWRGD szál.
Ezt utólag meg lehet oldani?

(#7709) Dany007


Dany007
veterán

Hi!

Fontos és egyszerű kérdésem lenne.
Ma a mikrosütő lebaszta a biztosítékot és elszállt a gépem is tőle.
Azóta ha bekapcsolom elindul, majd pár másodperc után le is áll, aztán egyből, magától újraindul, aztán megint leáll, aztán magától újraindul és így tovább amíg ki nem kapcsolom a tápot.
Vajon a táp szállt el, vagy az alaplap?

Remélem valaki tud mondani valamit, mert holnap vennék akkor új tápot... vagy alaplapot...

(#7710) Dany007 válasza Dany007 (#7709) üzenetére


Dany007
veterán

Asszem megvan a megoldás. A táp volt a hibás...

(#7711) bandita666


bandita666
csendes tag

Sziasztok!
Az lenne a problémám,hogy a 3.3 voltos ágon a BIOS és az Everest is brutális
feszültségingadozást jelez ( 1,7 v -3,3 v-ig !!!).Egyébként nem vacakol,nem fagy le.
A konfigom: Asus P5VD2-MX, P4 3.0Ghz LGA775s, 1Gb DDR2 667 stb....
A tápegység: M-Tech 450w
A tápot beraktam egy régebbi gépbe (P4 1,7ghz Cel) ott viszont nem jelez
feszültség ingadozást! Nem tudom,mi lehet a gond? Létezik,hogy ilyen ingadozás mellet
mégis stabil a gép? Az alaplapi érzékelő lenne rossz?
Ha valaki tud segítsen!
Előre is köszi!

(#7712) bandita666


bandita666
csendes tag

Ja és még valami az előző kérdéshez...
Az előbb menet közben,multimeterrel megmértem az alaplapi csatinál a 3.3v-os ágat (narancs,fekete) és stabilan 3.31 volt,nem ingadozik! Akkor most mi van??????

(#7713) nagygabor519


nagygabor519
tag

Valami embertelen hangot produkál a gépemben... Nem tudom mi lehet. A ventillátorokat már egyenként leszereltem és/vagy kitisztítottam, nem ér egyikhez se hozzá semmi. A vinyóm majdnem zsír új. Másra már nem tudok gondolni csak a tápra. Hogy tudom kideríteni annak van e baja? (szerelő nélkül)

Nagy Gábor

(#7714) ejnyebejnye


ejnyebejnye
csendes tag

A gépem az utóbbi hetekben random újraindul kékhalál nélkül. Valamikor órákig megy, akár everest túlhajtással is (figyelem a hőmérsékletet, feszültségeket, de semmi), valamikor meg percenként újraindul. Sokszor a win se jön be, csak 4-5 újraindulás után. Volt olyan, hogy a biosban voltam mikor újraindult egymás után többször. Szóval teljesen kiszámíthatatlan mikor és hányszor csinálja. Most éppen megy hibátlanul.
Memtest, videókártyateszt, prociteszt, vinyóteszt hibátlan. A naplófájl se tudja beazonosítani a hibát. Belenéztem a házba, kitakarítottam, ellenőriztem a csatlakozókat, de semmi javulás.
Szerintetek?

(#7715) Elmör válasza ejnyebejnye (#7714) üzenetére


Elmör
senior tag

Akkor próbáld meg egy másik táppal vagy esetleg egy másik elosztóval vagy fali dugasszal, hátha csak kisebb áramkihagyások vannak, amit már érzékel. ;)

RYZEN 7+ RTX Powa@1440p 240Hz hétvégén nem biztos, hogy elérsz

(#7716) Elmör válasza nagygabor519 (#7713) üzenetére


Elmör
senior tag

Legegyszerűbben, ha a tápventi okozná a hangot: meg kell akasztani egy ceruzával vagy ami befér a lyukon és ha nem hallod a hangot akkor az a baja. Elég 1-2 másodpercre megfogni, rögtön kiderül. :K

RYZEN 7+ RTX Powa@1440p 240Hz hétvégén nem biztos, hogy elérsz

(#7717) moha21 válasza bandita666 (#7712) üzenetére


moha21
addikt

A BIOS-nak ne higgy, a multiméteres mérés az igazi.

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

(#7718) ThodEE


ThodEE
őstag

Segítenétek? :R

http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink

(#7719) umbriel


umbriel
csendes tag

Sziasztok,
A gondom egy kb. 5 éves Chieftec táppal van. Nem kapcsol be s478-as alaplapot, kettőt is kipróbáltam. PS_ON-nal be tudtam kapcsolni és a feszültségek akkor rendben vannak. Kicsit jobban megvizsgálva azt vettem észre, hogy nincsen -5V-os fehér vezetéke! Létezik, hogy az s478-as alaplapoknál ez feltétlenül szükséges? A régebbi tápomon ott van még a -5V és mindkét alaplapot be is kapcsolja.
Köszi a segítséget!

(#7720) pety27


pety27
tag

Sziasztok!
3 hete cseréltem gépet,és egy Corsair VX 550W tápegységet vettem.
Minden tökéletes volt ... tegnap estig.. tegnap volt az első alakalom hogy kikapcsolt gép mellet olvastam az asztalnál..Arra lettem figyelmes hogy 10-20 másodpercenként serceg valami egyet-egyet... Figyeltem..és a táptól jön... Mondom agyam eldobom 20e. ftos táp és ez van vele 3 hét után...........lehet a kezdetektől fogva csinálta csak észre sem vettem miközbe zúgott a többi venti... Szerintetek mi baja lehet???
Működésbe az ég világon semmi baja ,de ez azóta nagyon idegesít..és nem múlik el..most már mindig meghallom mert azt figyelem géphasználat közbe is ....
Előre is köszi a tippeket..

[ Szerkesztve ]

(#7721) megema válasza ThodEE (#7718) üzenetére


megema
őstag

Szia!

Energiagazdálkodás (C1E) be van kapcsolva a BIOS-ban? Ha igen, akkor terheletlenül (netezés, stb.) előjön halkabb-hangosabb sípolás.

(#7723) ThodEE válasza megema (#7721) üzenetére


ThodEE
őstag

köszönet, :R

http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink

(#7724) megema válasza ThodEE (#7723) üzenetére


megema
őstag

Igazán nincs mit. :) Érdemes valami izzasztó programmal (pl. Prime95) rátolni egy tesztet, amikor sípol. Ha abbahagyja és miután leállítod a tesztet újrakezdi, akkor biztosan ez a baj.

(#7725) Hachier


Hachier
csendes tag

A régi 450-es Mercury tápom helyére vettem egy FSP400-60APN tápot*.

A problémám az, hogy amikor az új táp van bekötve, nem sokkal indulás után a gép lefagy.

Röviddel azután, hogy egy 3D alkalmazást (játékot) indítok, egy ideig működik, aztán megmerevedik a kép, és nem reagál többé resetre sem, csak a bekapcsoló gomb hosszú benyomására. Egy alkalommal ezt a fagyást még a Windows helyreállító képernyőjén is összehozta, ahol semmi 3D elem nincs.

Próbálkoztam a különböző eszközök más-más ágakra kötésével, de mindig ugyanaz lett az eredmény.

Kiépítés (nincs semmi húzva):
AliveSata2Glan alaplap
AMD X2 4000+ CPU
Radeon HD4850
4 GB DDR2 DualChannel Kingstone
1 terás sata2-es merevlemez
dévédéíró

A hiba megszűnt a régi táp visszarakásával. Tudok valamit javasolni kipróbálásra, mielőtt visszacserélem a tápot azzal, hogy valami döglött benne? Az is érdekelne, hogy szerintetek mi baja lehet (pl. alaplapi csatlakozó?).

Köszönöm előre is :)

(* a csere oka az volt, hogy a régi táp öreg, 60% garantált hatásfokkal, és 3D-s játék meg CD-ről MP3-lejátszás egyszerre már sok volt neki, leállt-újraindult a CD, tálcára ugrott a játék)

(#7726) norbi2k


norbi2k
csendes tag

Hello

elkezdett ciripelni a tápom, a ventillátora felpörög aztán leáll, pár másodperc múlva megint felpörög, aztán leáll... kiéghetett benne valami?
egy zalman aps 360

[ Szerkesztve ]

(#7727) iceman1988


iceman1988
tag

Sziasztok!

Van egy FSP 400 PNR tápom és az a bajom vele, hogy terhelés alatt eléggé melegszik. Szerintem nem kellene. Meg az az igazság, hogy nem is egy nagy fogyasztású gépet kellene neki kiszolgálnia. A jelenség csupán annyi, hogy terhelés alatt elég rövid időközönként rákapcsol a ventilátor. Innen gondolom, hogy valami nincsen rendben.
Hozzáteszem, volt benne ventilátor cserélve. De ugyan olyan yate loon ventit raktam bele.

A gép:
MSI K9N Neo
4800+ (nincsen húzva)
Asus HD 4670 1GB
320 GB WD
2x1 Gb 800mhz ram

A kérdésem az lenne, hogy a végsőket rúgja, vagy esetleg lehet valamit kezdeni vele?
A válaszokat előre is köszi!

(#7728) moha21 válasza Hachier (#7725) üzenetére


moha21
addikt

Ha garanciás vidd vissza!

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

(#7729) utgyuru


utgyuru
aktív tag

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy az miért van ,hogy néha hangosabb lesz a gépem, "csak úgy"?
Szétszedtem, semmi nem éri el a ventillátort, (más mozgó alkatrész meg nincsen benne gondolom) meg akkor semmi zaj nem volt az alapzajon felül. Aztán ahogy raktam vissza az oldalába az utolsó csavart, megint hangosabb lett. Mozdítottam kicsit a gépen, akkor megint abbahagyta. Szerintem onnan jön a hang, ahogy a tápból jövő kábelköteg eléri a ház oldalát. Nem gond ez ?

(#7730) Doomgiver


Doomgiver
aktív tag

Sziasztok!

Lenne egy problémám! Van egy több éves Codegen 400W os tápom amit a mai napig használok. Egy gond van vele de ami nagyon idegesit hogy a molexcsatlakozók "meg vannak bolondulva"

Megbolondulás alatt azt értem hogy mindig piszkálni, tekergetni kell hogy rendesen ellátja árammal a meghajtókat. Ha hozzáérek akkor leáll az egész ujra tekergetnni kell stb...

Pénzileg nem ugy állok hogy uj tápot tudjak venni.. szeretném ezt megjavitani...kivolt porolva stb...

Valaki aki tudja hogy mi lehet a gond vagy hogy lehetne ezt javitani kérem segitsen :) ;) :B :K

Válaszotokat előre is köszönöm! :R

"The Drift is not a race... The drift is an art... The art of driving"

(#7731) Hachier válasza moha21 (#7728) üzenetére


Hachier
csendes tag

Hétvégén belepróbáltam más gépekbe, azokban nem okozott problémát 3D-ben sem, igaz, nem volt bennük, csak alaplapról táplálkozó videokártya.

Aztán ma újra próbáltam a sajátomban, egyre kevesebb ideig bírta, a végén már BIOS-ba való belépés után is kifagyott az egész, pedig ott aztán biztos nem zabál a videokártya.

Ugye jól gondolom, hogy lazán el kellene vinnie a gépemet max terhelés alatt is gond nélkül? Szóval ha becserélik egy ugyanilyen tápra, azzal elképzelhető, hogy menni fog?

(#7732) 14adam válasza utgyuru (#7729) üzenetére


14adam
addikt

Milyen táp? szerintem csak valamelyik ventilátor kezd kifingani.

(#7730) Doomgiver csak kontakt hiba. A megjavítatásából már tudsz venni egy használt delta tápos és ezt a szar codegent minél elöbb kidobni főleg ha már ennyire rossz,hogy kontaktos. Majd elolvad a csatlakozó és akár még lakás tűz is lehet. Nem szabad viccelődni ezzel. Használtan delta vagy hipro vagy fsp tápot szerezz be minél elöbb. 2-4k-ért már kapsz

(#7731) Hachier persze. Cseréltesd vissza ugyan olyanra

(#7727) iceman1988 biztos vagyok benne,hogy kisebb légszálítású ventit raktál bele és ezért túlmelegszik. Szerezz be nagyon légszálításút

[ Szerkesztve ]

(#7733) Doomgiver válasza 14adam (#7732) üzenetére


Doomgiver
aktív tag

Rendben, köszönöm a segitséget!

"The Drift is not a race... The drift is an art... The art of driving"

(#7734) utgyuru válasza 14adam (#7732) üzenetére


utgyuru
aktív tag

Nincsen egy hetes se egyik sem. De szerintem nem a ventillátorokkal van a gond, mert pl, ha hallom hogy hangosabb lett, ráteszem a kezem a gépre, vagy megmozdítom, és elhalkul. És hát az, hogy a gép tetejére ráteszem a kezem, gondolom nincs hatással a ventillátorra.

[ Szerkesztve ]

(#7735) iceman1988 válasza 14adam (#7732) üzenetére


iceman1988
tag

FSP tápból lett kiszedve a venti (yate loon) ami most van benne.

(#7736) Laci4 válasza utgyuru (#7734) üzenetére


Laci4
senior tag

Hi!
Hacsak nem lenni parafenomén, akkor tippem,hogy valami berezonál. Valamelyik venti, vagy esetleg winyó...oldalfalt, vagy valamelyik lemezt a házon, házban.
Esetleg felpörgő DVD?! :U

(#7737) utgyuru válasza Laci4 (#7736) üzenetére


utgyuru
aktív tag

Volt benne egy DVD-meghajtó ami nem volt csavarral rögzítve, csak berakva, azt kikaptam, most jónak tűnik egyenlőre. Viszont előbb amikor kikapcsoltam, mielőtt lelált pont, akkor hallottam újra hangosabbnak egy másodpercre kb a végén.

(#7738) littlelion21


littlelion21
addikt

Üdv Urak!

Vala' egy lassan 3 és fél éves FSP BSII 400W, tette a dolgát rendületlenül, rengeteg féle hw-t kiszolgált ez idő alatt. A bajok kb. a 3. szülinapján, azaz fél éve kezdődtek.
Szokásom volt, hogy a táp lekapcsolásával áramtalanítottam a gépet (mármint a szokásos procedúra után), és ahogy egy indítás előtt felkapcsoltam a tápot, rövid ideig - néhány percig - furcsa kisülés-szerű recsegést hallatott az on-gomb felől.
Ekkor leszoktam a táp gombjának a használatáról, és az elosztó lekapcsolásával áramtalanítottam a gépet, a táp kapcsolóját pedig folyamatosan 'on'-állásban hagytam.
Ez megszüntette a korábbi problémát, semmiféle oda nem illő hangot nem hallottam a táp felől. Egészen kb. a múlt hónapig... Az említett recsegés visszajött, és nemcsak az elosztó felkapcsolása után, hanem teljesen random üzem közben is egy pár másodpercre, fűszerezve egy-egy leállással majd újraindulással. Ilyenkor a táp is teljesen lekapcsolt, a hátsó gomb sem világított. De rövid idő után általában magához tért és újraindult a gép.

Ez volt a pillanat, amikor a táp végleges cseréje mellett döntöttem, azóta egy 300W-os Delta duruzsol a gépemben.

A kérdéseim: mi lehet a baja, vajon javítható-e, megéri-e javítani?
Szaktudás és felszerelés híján úgysem tudnék vele mit kezdeni, de egy erre vállalkozónak szívesen elpostázom, csak nem tudom hogy egyáltalán megéri-e, vagy úgyis elektronikai hulladékként végezné.

(#7739) op9


op9
aktív tag

Sziasztok!

Nem biztos, hogy olyan ember is olvassa az FSP-s topikot, aki tudna segíteni, ezért linkelnék egyet:
Köszi!

How Bad Do You Want It?

(#7740) Hachier válasza 14adam (#7732) üzenetére


Hachier
csendes tag

Visszacseréltem. Első két próbálkozásra ugyanaz. Aztán kikötöttem a DVD írót, és kikapcsoltam BIOS-ban a proci AM2 boostját. Így most momentán nem fagy ki, igaz, komoly game-t nem indítottam, egy WoW-val beértem a tesztelést.

Nem elég, hogy röhejesen kicsi FPS-st kapok a GPU-tól (20-24 a 70 helyett), de a hang kissé torz. Ha nem játszom, csak egy Winampot indítok, az is torz. Szerintetek mi a manó lehet ez? Lehet, hogy nem a tápban van a gubanc, de akkor hol?

(#7741) Worker


Worker
aktív tag

Üdv!

Adott egy gép, amely az utóbbi időben elkezdett egy "új dolgot" produkálni.
Konkrétan bekapcsolás után pár másodperccel azonnal leáll. Van, hogy tovább bírja, mint 10-15 másodperc, de van, hogy 2-3 mp után már le is áll (ergó nem mindig ugyanakkor áll le).

Sípolás, vagy bármi ilyesmi nincs, egyszerűen leáll, mintha kikapcsolták volna.

Én 3 dologra gondoltam:
1. Megnyikkant a táp (valami noname 300W-os tápról van szó, ami viszont több mint 4 éve szolgál a gépben, eddig gond nélkül)
2. Valami gond van az alaplappal
3. Zárlat valahol a gépben (már ha az produkálhat egyáltalán ilyet)
(+1: ezek kombinációi :D)

A zárlatot próbáltam kizárni azzal, hogy kihúztam minden nélkülözhetőt, ami a gépbe volt dugva (monitortól a dvd-olvasón át minden sallangot), de ugyanezt csinálta úgy is.

Mivel lehet a gond, és mi lehet a megoldás?

"To them... You're just a freak... Like me!" - Joker

(#7742) Doomgiver válasza Worker (#7741) üzenetére


Doomgiver
aktív tag

Üdv!

A testvérem gépével is volt ilyen, először a tápra gyanakodtam kicseréltem...ugyanaz..
De kiderült hogy a processzor nem kap megfelelő hűtést! Kitakaritottam szépen és a mai napig szépen durozsol!

Azt ajánlom hogy próbált meg egy másik táppal ha ugysem jó akkor takaritsd ki a géped :)(portalanitás stb :) ) :R

[ Szerkesztve ]

"The Drift is not a race... The drift is an art... The art of driving"

(#7743) Worker válasza Doomgiver (#7742) üzenetére


Worker
aktív tag

Nagyon köszönöm a segítséget, megpróbálom amit írtál! :)

"To them... You're just a freak... Like me!" - Joker

(#7744) orbano


orbano
félisten

Sziasztok!

Egy pici aopen barebone tápjával gyűlt meg a bajom. soha nem láttam még ilyen jelenséget, és nem tudom mire vélni: a bekapcsológomb megnyomása után van hogy akár 20 (húsz) perc (PERC) is eltelik, mire a gép bekapcsol. Szerintetek mi lehet ez? Javítható? Ha igen, ki tudna nekem segíteni?
Ha nem, honnan szerzhetnék cseretápot? Valami icike picike ACHME márkájú táp van benne, gyanítom nem szabvány méret :(

Előre is köszönüm a segítséget!

A vér nem válik VAZZE!™

(#7745) Doomgiver válasza orbano (#7744) üzenetére


Doomgiver
aktív tag

:Y Na ilyenről még én sem hallotam... Valószínűleg sőt biztos hogy tápcsere de az alaplap rakoncátlankodása sem kizárt...

"The Drift is not a race... The drift is an art... The art of driving"

(#7746) Panzermeyer


Panzermeyer
tag

sziasztok

van egy nagyon nagy problémám

2006 elején vásároltam egy FSP 350-PNF tápegységet, amibe múlthét hétfőig kb 20 ezer üzemóra került
nem volt sose csúcsra járatva, Abit kn8, Athlon 64 3000+, 2 winyó, 2 dvd, geforce 6600 gt pcie

múlthét hétfőn délután kikapcsoltam, este már nem kapcsolt vissza
szétszedtem, 2db 1000μ/10V kondi ki volt pukkanva, kicseréltem őket

azóta se hajlandó a táp bekapcsolni

ha bedugom a 220-ba, valami cincog benne, aztán ha a zöld-feketét összezárom, hogy bekapcsoljam, akkor elhallgat a cincogás és nem történik semmi
néha beindul a ventije 2-3 másodpercre és ennyi

mi lehet a gond? van még esély a javításra?

14aadaam-nak válasz: nincs itthon esr mérőm, egy piaci multiméterem van, meg egy régebbi Ganz mutatós multi
fogyasztó nem volt rajta, amikor összezártam, üresjáratban akartam bekapcsolni, de nem jött össze

When you stop telling lies about me, I will stop telling the truth about you.

(#7747) 14adam válasza Panzermeyer (#7746) üzenetére


14adam
addikt

köss rá egy cd olvasót és próbáld meg,hogy azzal elindul-e mert ha nincs rajta semmi terhelés akkor nem fog elindulni. Ha netán elindulna akkor mérd ki a feszültségeket
sárga+fekete =12v
piros+fekete = 5v
narancs+fekete=3.3v

Mivel nem nagyon vagyok benne a témába ezért a többiekre bíznám a szakmaibb részét

[ Szerkesztve ]

(#7748) Panzermeyer válasza 14adam (#7747) üzenetére


Panzermeyer
tag

köszi a választ, nem kapcsol be terheléssel sem :( :W

When you stop telling lies about me, I will stop telling the truth about you.

(#7749) 04ahgy válasza 14adam (#7747) üzenetére


04ahgy
nagyúr

A PNF-ek mindig is indultak terhelés nélkül (már ha épp nem lépett fel valami hiba, tehát itt a hibátlan tápegységekről beszélünk)...

HGyu

[ Szerkesztve ]

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#7750) orbano válasza Doomgiver (#7745) üzenetére


orbano
félisten

mint ítam, tápprobléma. tuti nem javítható? nem lehet hogy csak egy kondi, vagy akármi döglött ki benne? a csere azért nem annyira móka, mert picike SFF táp, egy új beszerzése többe kerülne mint a gép maga. most egy régi vargányáról hesszel a gép, de így kicsit veszíett szépségéből :)

A vér nem válik VAZZE!™

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.