Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8551) ben800 válasza Vasinger! (#8550) üzenetére


ben800
aktív tag

Értem és az tuti jó lesz bele??
Úgyértem hogy egyezik-e a gyári ventijével??

(#8552) Vasinger! válasza ben800 (#8551) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Nem, nem tuti. Nem egyezik meg. Ezért mondtam, hogy nézz be abba a topikba.
Az egy dolog hogy én ezt javasolnám, a gyári venti 2200 rpm-es a Swif 2 pedig csak 1700. De szerintem úgy sem tekerné fel 1700 felé. De mint írtam, írj a megfelelő topikba.

(#8553) ben800 válasza Vasinger! (#8552) üzenetére


ben800
aktív tag

Értem köszi

(#8554) mr_ricsi válasza Chosen (#8548) üzenetére


mr_ricsi
veterán

"Igen, műszerrel mérve is kevesebb."

USB csatlakozón mérve, vagy a táp bármelyik piros drótján?

[ Szerkesztve ]

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#8555) Chosen válasza mr_ricsi (#8554) üzenetére


Chosen
addikt

Tápról.

(#8556) Chosen válasza mr_ricsi (#8554) üzenetére


Chosen
addikt

Kiderült, hogy egy molex elosztó okozta a gondot, haverom pedig azon keresztül mérte, lemértem már én magam közvetlenül a táp saját csatijáról ott 5,00 körül mozog, tehát minden rendben vele. :)

[ Szerkesztve ]

(#8557) Monyos


Monyos
aktív tag

sziasztok!

Korábban is volt néha problémája a tápnak, de nem ennyire számottevően, mint ahogy a napokban viselkedik... Ezért írok most ide ,mert már tanácstalan vagyok. Egy új táp beszerzésén gondolkodtam ,de előtte még megkérdezlek titeket.
A gép nem mai darab, de attól függetlenül jól működik a tápot leszámítva. Lassan kb. 5 éves.
1 év használat után jött elő először a gondja, baja. 1 - másfél óra játék után a táp elkezdett sisteregni, egy "szikrázó" hangot adott. Ki is léptem a játékból ezzel rögtön megszűnt a hangja. Gondoltam túl melegedhetett. Elvittem kifújni a gépet magasnyomású levegővel.
Ez megoldotta a problémát, egy darabig... Később megint előjött a hang hosszabb idejű játszás alatt. A portalanítás mindig segített megoldani , de ez csak ideiglenes megoldás volt.
A hónapban kaptam egy Powercolor 4870 PCS+ videokártyát az MSI 8800 GTS 640 MB helyére. Mielőtt beraktam a kártyát átmentem magasnyomású levegővel a gépen hogy "tiszta" gépbe kerüljön be a kártya. Gondoltam Windows-t is újra rakom , hogy nyugodtan tudjam tesztelni az új kártyát. Most már félóra után jön az a bizonyos sistergő hang a tápból. Játék közben elviselhetetlen... Nem csak 1 halk hangról van szó, szó szerint mintha szikrázna a táp belseje, de ránézésre semmi baja...
Ami furcsa ,ha játék közben nyomok pl. ALT + TAB -ot azonnal megszűnik a hangja, ha visszalépek játékba ,megint hallani. Magasnyomású levegő már nem segít... Fél óra után mindig előjön a hangja.
Fel raktam a gépet az asztalra ,hogy jobban megfigyeljem a hangját, egyértelműen a tápból jön a hang , de külsőleg ,ránézésre semmi különös nem vehető észre rajta.
Most ,hogy itt van az asztalon a gép észrevettem ,hogy folyamatosan ad a táp egy sípoló hangot, de ha a Firefoxban pl. görgetem az oldalt lefelé akkor ez a sípoló hang átvált 1 halk sistergésre , valamint írás közben is néha megszűnik 1-1 pillanatra a sípolás.
Sőt most már egy olyan gond is egyre gyakrabban tapasztalható, hogy böngészés közben vagy akár 1 sima MSN beszélgetés közben a billentyűzet nem kap áramellátást, valamikor az egér sem. Ilyenkor vagy kihúzom az USB-t és vissza dugom vagy 1 idő után "újraéled" és megy tovább mintha semmi sem történt volna... Azért gondolom hogy nem kap áramot a billentyűzet mert, egy G15-ös billentyűről van szó és minden háttérvilágítás leáll, a kijelzője is elsötétül és semmilyen gombnyomásra sem reagál. Az egér ,pedig egy G9-es , de az sokkal ritkább ,hogy az egér "áll le ".

Gondolkodtam ,hogy visszarakom a másik videokártyát ,de amíg nem tudom ,hogy pontosan mi lehet , nem akartam elkezdeni szétszedni.

Én arra tippelnék ,hogy a táp nem képes elegendő áramot leadni a gépnek, túl melegszik.
A 4870-nek már két 6 pin-es tápcsatlakozóra , a 8800 GTS -nek pedig csak egy 6 pin-esre volt szüksége. Ezért gondolom ,hogy ez már sok a tápnak.
Egy 500 Wattos DEER tápról van szó,nem egy világbajnok táp /sőőt.../ ,de csak ideiglenesen vettem annak idején ,mert korábban egy 500 Wattos Chieftec "megsült" a gépben , ami nagy szerencsémre ,semmit sem vitt magával.

Konfigurációm az aláírásomban.
Gondoltam tudtok valami okosat mondani. :B
Bármilyen megoldást várok , vagy csak magyarázatot ,hogy mitől lehet ez. :F

(#8558) TaaT válasza Monyos (#8557) üzenetére


TaaT
veterán

megmondom őszintén amikor nekem ugyanilyet (szikrázó hang) csinált a Zalman ZM360B-APS tápom akkor már el se indult a gépem. lehet hogy ideje lenne cserélned, és ha hosszú távra tervezel akkor egy Corsair táp jó választás lehet :C

Give them hell Ukraine!

(#8559) didyman válasza TaaT (#8558) üzenetére


didyman
őstag

Megmondom őszintén, hülyeség kidobni egy ilyen tápot ahelyett, hogy két ismert sorozat jellegű hibájától megszabadítva vígan tovább használnánk. Hosszú távon..

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#8560) didyman válasza Monyos (#8557) üzenetére


didyman
őstag

A zajok, zörgések sok, jó tápban is normálisak. A sercegés már nem. Mivel Deerről van szó, jó eséllyel inkább nyugdíjazni kéne, de az 500-as bele most nem rémlik, talán érdemes javítani. A sercegést biztosan nem por okozza. Közvetve lehet köze hozzá, a por miatt melegebb van benne. a meleg hatására fellépő dilattáció meg pont elegendő akár KH okozására is. De lehet baj primer pufferkondival, illetve tekerccsel, vagy bármely hűtőbordán lévő alkatrésszel.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#8561) BigBug


BigBug
csendes tag

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni, mert egyedül már belezavarodtam mindenbe.

Azzal kezdeném, hogy már összeraktam magamnak meg haveroknak pár gépet, de ilyennel még nem találkoztam.

A gépemben egy Enermax Liberty 500W-os táp van. Amit hajt: gigabite p55a ud3, intel i5-ös proci, saphire 5700 sorozatú videokártya, 4 giga ram, 3 vincsi, 4 optikai meghajtó.

Nem ehhez a gépemhez vettem, hanem még az előzőhöz, de ezzel is tökéletesen ment eddig. Ja, és a konfigban nem változtattam már 1 éve semmit.

Azt csinálja a gépem, hogy amikor reggel bekapcsolom, akkor nem kapcsol be, hanem 1-2 másodpercenként, szabályos időközönként sercegő, vagy inkább valami elektromos impulzus hangját hallom a tápból.
Mivel ez nem normális ezért ilyenkor táp kikapcs, csatlakozó kihúz.
Kicsit várok, bedugom, bekapcsolom a tápot. nyomom a bekapcsoló gombot, semmi.
Majd változó idő után, 10-60 másodperc után egyszer csak elindul, és egész nap megy leállás nélkül.
Ha leállítóm, akkor utána bekapcsoló gombbal egyből indul a gép, nem várakozik semennyit, de ha egész éjszakára lekapcsolom, akkor minden reggel ezt játszom most már 2 hete.
Néha viszont nem történik semmi (reggeli első indításnál), vagy csak 1 másodpercre indul el a gép, és aztán leállítja magát.

Gondoltam, hogy a táp, ezért fogtam a párom gépét, kiszedtem belőle a tápot, megcseréltem az enyémmel.
Mindkét gép pöcre indul a másik táppal. Talán fontos, hogy a párom gépe nem egy erődítmény, az én régi gépem, minden sokkal gyengébb menne.
Utána visszacserélem a tápokat, ővé indul pöcre, enyém megint nem indul. vagy csak sokára.

Most éppen megy, de már nem tudom meddig.

Tudtok tanácsot adni, mihez kezdjek?

Bigbug

(#8562) Monyos válasza didyman (#8560) üzenetére


Monyos
aktív tag

Nem csak zajról van szó, rendesen serceg a táp belseje.
Azóta rájöttem ,hogy úgy is előidézhető ez a sercegés , ha egy nagyobb felbontású képre windows képnézegetőben 100%-ban ráközelítek és egérrel mozgatom jobbra-balra a képet.
De így megint más hangja van mint, amikor játék közben jön elő a sercegés... :F
A billentyűzet leállást ,pedig egyre gyakrabban tapasztalok, lassan már nem tudok negyed órát nyugodtan böngészni , mert elszáll a billentyűzet... :(

(#8563) didyman válasza BigBug (#8561) üzenetére


didyman
őstag

Készenléti táp, vagy primer oldalon a segédtáp puffere gyengül, a leírt tüneted eléggé tipikus.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#8564) didyman válasza Monyos (#8562) üzenetére


didyman
őstag

Hang nélkül nem tudok erről meggyőződni, de az elektronika elég változatos zajt tud produkálni, ha szikra van benne, akkor rendszerint valahol betojik a vezérlés is és vagy eldurran, vagy leáll.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#8565) BigBug válasza didyman (#8563) üzenetére


BigBug
csendes tag

És ez mit jelent? beállítással, vagy szervizeléssel javítható, vagy gyorsan vegyek egy új tápot?

(#8566) fero02 válasza BigBug (#8565) üzenetére


fero02
veterán

Hibás kondik cseréjével a problémád orvosolható. Nem drága mutatvány, de ha jó tápról beszélünk, akkor ha már szét van szedve tanácsos lehet a többi kondit is cserélni és akkor évekig ismét hibamentesen használhatod. ;)

(#8567) Monyos válasza didyman (#8564) üzenetére


Monyos
aktív tag

Köszi a válaszokat.
Még annyit ,hogy ha meglesz az új tápom ,akkor ez a mostani DEER ez kuka?
Vagy 1 jóval kisebb kaliberű gépben még elmegy?

(#8568) BigBug válasza fero02 (#8566) üzenetére


BigBug
csendes tag

Köszönöm a segítségeket, most már legalább tudom mi a baj.
Lehet az egyszerűbb, de drágább utat választom, és veszek egy új tápot...

(#8569) fero02 válasza BigBug (#8568) üzenetére


fero02
veterán

Ha a régi esetleg eladó lesz, akkor szólj. ;)

(#8570) mex2020


mex2020
csendes tag

Sziasztok.
Talán tud valaki segíteni. Chieftec HPC-420-302 DF. Nem egy mai darab de még mindig jól teljesít.Szétszereltem hogy kitisztítsam és láttam hogy 2 db egyforma kondenzátor teteje fel van púposodva. 3300 mikrofarád és 6.3 volt-osak. Viszont amik nekem vannak kondik azok 3300 mikrosak és 10 volt-osak. Ha ezekre cserélem ki nem lesz gond ? Köszi a választ :R

Jociboy..."Van dolgom a földön mert ha nem lenne nem élnék, nem született olyan akivel életet cserélnék..." Tirpa

(#8571) Lori82


Lori82
senior tag

Van egy gigabyte superb 460 W-s tápom.Időnként k.b. hetente 2-3-szor zajos,kerregő hangja lesz néhány másodpercre, max 1 percre.A gépet öcsém megveszi a következő hónapban és nem akarom átvágni.Mit lehet ez esetben tenni?Szeretném ha megszünne a ritkán jelentkező zaj.

(#8572) fero02 válasza mex2020 (#8570) üzenetére


fero02
veterán

Ha 105°C-os és LOW ESR akkor nem. Ha nagyobb feszültségű az nem baj, de kisebb nem lehet. Illetve még a fizikai mérete szabhat határt a cserére (nem fér el). Érdemes lenne alaposabban megnézni a többi kondit is és esetleg cserélni.

Lori82: esetleg a venti zöröghet? Ha kicsit tudnál pontosítani a hangról az sokat segíthet. ;)

[ Szerkesztve ]

(#8573) didyman válasza mex2020 (#8570) üzenetére


didyman
őstag

A Jenpok púposak, ugye? Azokat cseréld, meg a 12V-os ágon lévő 2200uF-osat, valamint a primer oldalon, a készenlét segédtápjában lévő 22uF-osat 47uF-osra! Alacsony ESR mind, az utolsót feltétlenül cseréld!

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#8574) Lori82 válasza fero02 (#8572) üzenetére


Lori82
senior tag

Sajnos nem tudom mihez hasonlítani a hangot.Talán egy fajta zörgés,olyan mintha a venti lenne,de nem tudom,mert ritkán jelentkezik.

(#8575) fero02 válasza Lori82 (#8574) üzenetére


fero02
veterán

Próbáld majd felvenni a hangot, mert így tippet sem tudunk adni.

Esetleg zseblámpával világíts majd bele a tápba, hátha látsz vmi rendellenes dolgot.

(#8576) mr_ricsi válasza mex2020 (#8570) üzenetére


mr_ricsi
veterán

"2 db egyforma kondenzátor teteje fel van púposodva. 3300 mikrofarád és 6.3 volt-osak. Viszont amik nekem vannak kondik azok 3300 mikrosak és 10 volt-osak. Ha ezekre cserélem ki nem lesz gond ?"

Nem lesz. Csak az a kérdés, hogy a cserekondik milyen jellemzőkkel bírnak, mert a púpos kondik eredetileg 105°C-os, alacsony ESR-ű típusok.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#8577) mex2020


mex2020
csendes tag

Köszi a segítséget mindenkinek!
Neki is állok a cseréknek ...mellesleg egy halott FSP tápegység a donor aminek a trafója szállt el. Gondolom az megfelelő kondikkal rendelkezik. Teljesen jók benne a kondik kinézetre (már mint az FSP-ben) csak volt-ban térnek el az értékek.

Jociboy..."Van dolgom a földön mert ha nem lenne nem élnék, nem született olyan akivel életet cserélnék..." Tirpa

(#8578) mex2020 válasza didyman (#8573) üzenetére


mex2020
csendes tag

Az a gondom hogy nem tudom honnét lehetne ilyen új kondikat beszerezni mert az FSP táp amiből kiforrasztottam a kondikat,az sem egy mai darab. Ha a 22uF helyett 47uF teszekbe ott sem számít a fesz? Tehát lehet több?

Jociboy..."Van dolgom a földön mert ha nem lenne nem élnék, nem született olyan akivel életet cserélnék..." Tirpa

(#8579) mex2020


mex2020
csendes tag

Csak azért tartok ettől a cieftec-től mert a minap is csinált olyat a gép hogy elindítottam egy filmet és csak úgy fogta magát a gép és egy pillanat alatt ujraindult és a bios vissza állt alapra. meg volt olyan is hogy ujraindítottam a gépet és nem ujraindult hanem kikapcsolt és azutánindult ujra. Szerintem ez a tápegység produkciója :)

Jociboy..."Van dolgom a földön mert ha nem lenne nem élnék, nem született olyan akivel életet cserélnék..." Tirpa

(#8580) mex2020 válasza didyman (#8573) üzenetére


mex2020
csendes tag

Igen Jenpo kondik, CE-LE VENT 105C A01.

Jociboy..."Van dolgom a földön mert ha nem lenne nem élnék, nem született olyan akivel életet cserélnék..." Tirpa

(#8581) mr_ricsi válasza mex2020 (#8578) üzenetére


mr_ricsi
veterán

Lomex:

12-05-33
3300uF 10V 10x30 RM 5.0 20% 105° 5000h SY010M3300B5S-1030 (YAG) RoHS LOW ESR & IMP MOTHERBOARD

"Ha a 22uF helyett 47uF teszekbe ott sem számít a fesz? Tehát lehet több?"
Azonos vagy több lehet.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#8582) priest87


priest87
csendes tag

Sziasztok!

Van egy Mac g4 gépem amiben a táp meghibásodott. Egy samsung pscf401601 táp van benne. Erről szeretnék kérni egy robbantott rajzot és alkatrész listát. Így megtudnám pontosan milyen értékű alkatrészt kell cserélni. Megvan a hibás csak elpukkant túlfesz miatt és nem tudom elolvasni az értékét. Köszönöm előre is.

(#8583) didyman válasza priest87 (#8582) üzenetére


didyman
őstag

Höjjöjjöj. Nagyjából felejtsd el a sematikus rajzot. Mi pukkant el benne? Fotó van? Szinte biztosan tudom rajz nélkül, hogy mi való oda, hacsak nem a PWM vezérlő volt az (ha primer oldali, akkor jó eséllyel az is pukk, pláne, ha a soros emitter/source ellenállás is megnyílt). Próba csak soros izzóval, és a primer puffert teszt erejéig cseréld ki pártíz uF-osra, mert hiba esetén a pufferen tárolt energia elég a friss félvezetőkészlet legyilkolására.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#8584) didyman válasza mex2020 (#8577) üzenetére


didyman
őstag

Az az FSP mi alapján tűnik trafóbajosnak? Én futnék vele egy kört. Ha Fujhyyu kondikkal van szerelve, akkor azokat ki ne szedd belőle.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#8585) Malachi


Malachi
addikt

helló!

a problémám: FSP BlueStorm-II 500W-os táp, ha a főkapcsolót lenyomom és utána bekapcsolnám, sercegő hangot ad és nem kapcsol be, csak ha megmozgatom a tápkábelt, néha akkor is csak sokadik próbálkozásra. ha viszont bekapcsolt, akkor beáll, nem serceg, kutya baja amíg újra le nem kapcsolom, akár hetekig is megy. használtan vettem kb. egy éve, az előző gazdája ventit cserélt benne, nem volt más gondom vele igazából.

TOVÁBBÁ - GTX275 az újabb játékokkal magas felbontáson az utóbbi időben komolyabb terhelés mellett leáll a gép, picit gondolkodik majd újraindul. 80 Celsius körül kapcsol le, akkor még elvileg nem kellene, összefüggésben lehet ez a gond a nyavalyás táppal? nem ad le elég teljesítményt a kártya felé? gyárilag rajta van a 2*6pines VGA csatlakozó, nem kellene megfeküdnie ettől. ha csak nem hibás, ugye...

(#8586) fero02 válasza Malachi (#8585) üzenetére


fero02
veterán

Nagy valószínűséggel igen. Minimum egy kondi csere + a biztonság kedvéért meg kellene nézni a kapcsolót (láttam már elégett példányt) és 230V-os tápcsatlakozót is. Nem nagy mutatvány, simán megéri. :K

(#8587) Malachi válasza fero02 (#8586) üzenetére


Malachi
addikt

köszönöm a választ! esetleg Budapesten van megbízható szaki, aki ilyesmivel foglalkozik? én sajnos ehhez nem értek.

(#8588) didyman válasza Malachi (#8585) üzenetére


didyman
őstag

A kapcsolója soknak befürdik sajnos. Hanem, az a tápkábel valóban tövig be van dugva? A tápkábel dugója egy darabig könnyen megy az aljzatba és az utolsó, kb. 5-6mm-en erősebben kell nyomni, ekkor kerül helyére a kontaktus, hátha csak ennyi a baja. A leállásnak ez szinte biztosan lehet oka.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#8589) Malachi válasza didyman (#8588) üzenetére


Malachi
addikt

megnézem majd rendesen, köszönöm a tippet. most dolgozom a gépen és nem akarom elpiszkálni. :) szerintem amennyire csak lehet bedugtam, de erőltetni sem akarom, nehogy valami fizikai sérülés érje.

(#8590) didyman válasza Malachi (#8589) üzenetére


didyman
őstag

Nem fogja, ne féltsd, egyik-másik dugó hihetetlenül nehezen megy a helyére, az aljzat meg kívülről fekszik fel, és vastag, erős. A dugókon rendszerint van egy "forrvonal" középtájon, az alkalmas jelnek, olyan 2mm-re lóghat ki.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#8591) duc


duc
aktív tag

Sziasztok,
egy érdekes hibajelenség lépett fel a tápomnál tegnap. A táp HIPRO 700W, és egy relé folyamatosan kattog benne. (3-4 katt másodpercenként) A gép megy, az összes feszültség stabil.
Normálisan ez a relé csak ki és bekapcsolásnál kattan. Most olyan, mintha folyamatosan ki és bekapcsolna a táp...

Két panel van a tápban, az első:
220V bemenet után van egy szűrő, graetz, dióda, pufferkondi 2db, egy kis panel (valószínűleg készenléti áramkör), 3 tranzisztor (vagy nemtudom mi) egy hűtőbordán és egy relé... A panel kimenetén 380V egyenfesz.

A második panel nekem túl bonyolult, de gondolom ez állítja elő a különböző feszültségeket.

A két panel össze van kötve két csatlakozóval, az egyik a 380V, a másik pedig a készenléti áramkörre (?) megy. Gondolom itt kapja a jelet az első panel a másodiktól a ki és bekapcsoláshoz.

Ha külön az első panelt áram alá helyezem, akkor stabil 380V megjelenik a kimenetén. Ekkor nem kattog egyáltalán. Ha összekötöm a másodikkal, és ráteszek egy terhelést (vinyó) akkor kattog, de lassabban mint nagyobb terhelésnél (egész gép)

Ebből én arra a következtetésre jutottam, hogy a második panelen valahol magasabb a feszültség a kelleténél és ezért lekapcsolja a primer panelt a védelem. Ahogy a pufferkondikban csökken a töltés, a fesz leesik tűréshatáron belülre, ekkor visszakapcsolja a primer panelt (kapcsolóüzemű táp, hehe).
Ezt látszik alátámasztani a tény, hogy nagyobb terhelésnél gyorsabban kapcsol ki és be.

Szeretném kérni a hozzáértőket, hogy javítsanak ki és adjanak tanácsot, hogyan tovább.
Tudom, hogy nem mai csirke a táp, de szeretném megjavítani. Bombabiztos feszültségértékei vannak a kimeneteken és magas teljesítménye. Jó lenne megmenteni.

Köszönöm a tanácsokat!

üdvöske, redmondi óriás, tetszetős, rendre, légkavaró, akár, megoldás, kicsike, ipar.

(#8592) Malachi válasza didyman (#8590) üzenetére


Malachi
addikt

még egyszer köszönöm, most annyira belenyomtam amennyire csak lehetett, de nincs változás. szerviz lesz ez vagy csere, megpróbálom olcsón eladni olyannak, aki ért hozzá - mert akkor elvileg nincs nagy baja.

(#8593) didyman válasza Malachi (#8592) üzenetére


didyman
őstag

Vidd be a Damjanich u 33 alatti boltba, Fridlit keresd meg vele.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#8594) Malachi válasza didyman (#8593) üzenetére


Malachi
addikt

köszönöm! :R

(#8595) duc válasza duc (#8591) üzenetére


duc
aktív tag

...És nem tudom reprodukálni a hibát. A táp itt fekszik előttem szétborítva és tökéletesen működik. Valakinek van valami ötlete? Nem raknám össze amíg nem üzembiztos.

üdvöske, redmondi óriás, tetszetős, rendre, légkavaró, akár, megoldás, kicsike, ipar.

(#8596) Motar


Motar
tag

Jó reggelt!

Az lenne a kérdésem, hogy van egy corsair 550W tápom és miután kikapcsolom a gépet még forog a ventilátor benne! Ez normális? van benne ilyen + cucc hogy lehűtse magát?
Sajna mindig elfelejtem megnézni később hogy leállt-e, csak akkor jut eszembe amikor már bekapcsoltam a gépet :B

Attól hogy mindig a szexre gondolok, már szexmániás vagyok?

(#8597) fahrii


fahrii
őstag

Azthiszem ide írom, reggel lettem rá figyelmes hogy mintha szikrázó hang jönne a gépemből. És nagyon úgy néz ki, hogy az. Megy meg minden, de eléggé nyugtalanító. Mit csináljak?

(#8598) fero02 válasza fahrii (#8597) üzenetére


fero02
veterán

230-as tápkábelnél kontaktot ellenőrizni, ha továbbra is fenn áll a jelenség, akkor tápot kivenni és szakemberhez vinni.

(#8599) zzeN


zzeN
aktív tag

Hali!

Van bármiféle esélye annak h egy FSP Aurum 600W Gold ne bírja el ezt a konfigot?
Gigabyte GA-MA790XT-UD4P
AMD Phenom II X6 1090T 3.2Ghz
GIGABYTE HD6950 OC
GEIL Ultra 4GB DDR3 1333Mhz

Erre a következtetésre sikerült jutnunk egy érdekes hibából... (vagy csak gyárihibás)

(#8600) fero02 válasza zzeN (#8599) üzenetére


fero02
veterán

Sztem bőven vinni kell. Mi a hiba jelensége? :U

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.