- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
beer1
aktív tag
Sziasztok
azt szeretném kerdzeni hogy a Horizon mediabox teljesen kikapcsol magától és csak a boxon levő gomb kapcsolja be
ez mitől lehet? -
Beniii06
addikt
válasz
maki1976 #79855 üzenetére
Jó árat kaptál, még új előfizetők is ezért az árért, csak happy home 300 comfort-ot kapnak 1 tv-vel.
nemsokára lesznek új eszközök: router, kábel box jobb minőségű/nagyobb tudású a vodának köszönhetően.
Arra véletlenül nem kérdeztél rá, hogy a gigabit - gyorsabb net miatt vagy esetleg milyen márkájú eszközök lesznek ezek az új "Csoda boxok"?
-
maki1976
tag
Üdv kedves fórumtársak!
Ma egyezkedtem az UPC-vel, lemondást ígérve és kaptam a Happy Home 300 Prémium csomagra 5300Ft-s ajánlatot (ebből még lejön -600Ft az ePack miatt). van 1db Cisco HD DVR , és 1db Pace HD box, ezekre nincs + díj. Még HBO MaxPak-ot is adnak 1990Ftért HBO Go-val, ha igénylem. Itt csak a T van konkurencia. Azt mondta az ügyfélszolgálatos, h elvileg mobilos csomagokat is alkotnak normális árakkal hamarosan, meg hogy nemsokára lesznek új eszközök: router, kábel box jobb minőségű/nagyobb tudású a vodának köszönhetően.
-
beer1
aktív tag
Sziasztok
azt szeretném kerdzeni hogy a Horizon mediabox teljesen kikapcsol magától és csak a boxon levő gomb kapcsolja be
ez mitől lehet? -
szabeska
addikt
Noes az ac57 routert hogyan kotom be, ha mar atallitottam modemre? a connect box egyik portjat kotom ossze a router wan portjaval? mert igy nincs net.
-
szabeska
addikt
Sziasztok. Hol lehet a my upc oldalon kikapcsolni az ip v6-ot? Keresőbe beírtam itt, de 100 hozzászólásból egy sem írja, hogy hol található pontosan ez a menüpont, csak azt, hogy ki kell kapcsolni. Nincs kábelinternet menüpontom sehol, amit a gyik is mutat.
-
DonThomasino
veterán
Technosat routerbe milyen formátumba adom meg a port FW et,
tudna valaki adni egy mintát ? -
hhgygy
senior tag
Ma érdekesen indult a UPC: Smartkártyahiba. Na most, nekem nincs smart kártyám a set-top-boxhoz, még nyílás sincs hozzá.
Természetesen áramtalanít és újraindít és eltűnt a hiba.
Hátha valakinek még lesz ilyen baja... -
woodworm
veterán
válasz
lszlogal #79842 üzenetére
Egész konkrétan hülyeséget beszélsz hetek óta, hálózati szakember ismerős és docsis dokumentáció tanulmányozása ide vagy oda. Hiába jelzi mindenki, hogy nincs igazad. Komolyan add már elő, hogy egy 750, 800 vagy 1000 MHz-es hálózaton hogyan lehet több ezer csatornát használni!
Szinte minden docsis bemutató azzal kezdődik, hogy osztott közeg, a cmts mondja meg a modemeknek, hogy mikor dumálhatnak. -
TeeJay
félisten
válasz
lszlogal #79842 üzenetére
mondtam már hogy ezt félre olvastad
a CMTS hogy tudna több ezer DS-t kezelni mikor egy DS 50megabit? 50gigabites betápja van? utcán van egy kis szekrény benne egy mini node vagy 4-8 koax kimenettel és mindre tud tolni 24/6 streamet a kábelek meg csillagpontosan mennek x/y/z utcába
egyikben van 80 előfizető másikban 50 harmadikban 90
adott koax kábelen 24/6-ot használ minden feljelentkezett modem, ha sokan vannak egyidőben jön a lassulás, ha csak 1 user van akkor meg van bőven kraft
szomszéd utca nem szól bele nekik külön kábelen megy ugyanúgy 24/6
de azt te sem gondoltad komolyan hogy minden modem dedikáltan kap 24-32csatornát akkor is ha 1hétig nem használja.
ez is osztott közeg csak itt nem 32 meg 64 user van rajta hanem amennyi van az adott koax körön a node-tól. lehet csak 80 lehet 150user is elfér ezen a szakaszon ezt max UPC hálózatis emberek tudjákGPON-ra ezért mondtam hogy azért jobb mert ott van egy optikai szál, passzívan osztják maximum 32 vagy 64 felé
lehet valójában csak mondjuk 43előfizető lesz a 64-es osztáson és ez a 43 előfizető osztozik a GPON portján ami 2,5/1,25gigabit amiből a vissza irány időosztásos multiplexelés
és mint látod Telekomnál 1/1gigabitet is lehet rajta kínálni bátran ha éppen adott körön nincs más azonos időben aki szintén ki akarná maxolniDOCSIS-nál amennyit enged azonos koax kábelen a kör annyi van és kész
nem hiszem hogy ma már sűrítenék minicmts-el a szakaszokat inkább betolnak még pár DS-t vagy jön az ED3.1 ahol 1 stream tud 1,9gigabitet de első körben arra csak azt teszik majd aki gigás csomagot kér így nem lesz terhelve
később 2DS esetén már 3,9gigabit lesz osztvana ilyen egy miniCMTS kb.
optika meg áram belemgy kifelé meg van 2-4-8 csatlakozó aztán azok külön koax szakaszok
siófokon pl családi házas részen láttam ilyet légkábeles ED3.0 hálózaton ott lógott az oszlopon és egyik kábel egyik utca másik kábel másik utca és így tovább
adott szakaszon meg tudnak adni 24/6-ot pl és akik vannak azok csatlakoznak rá.városban nyílván combosabb CMTS is van sok sok kimenettel de akkor sem több ezer
-
-
viktorhu
veterán
válasz
lszlogal #79838 üzenetére
24-32 csatornával elég érdekes lesz 3000 felé osztani a fejenként egy gigát. Hiába tudna elméletileg többet, nem nagyon tudsz terjeszkedni frekvenciában, meg a feltöltéssel sem lefelé. Ahogy dchard írta korábban, nem skálázódik jól több mint 32 csatornára a docsis 3.0, szóval csak mikroszegmentálással juthat több frekvencia egy felhasználónak.
Szerk:
Érdekes, hogy össze is kötötték nekem a 3.0 és a 3.1 csatornákat, szóval nem lett különválasztva a forgalom.
Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest