Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-11-15 16:19:12

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél, kérlek, olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12201) rosszcsont88


rosszcsont88
tag

költséges a saját beltéri de megéri .. csak tudom ajánlani
vu+, dreambox, gigablue készülékcsaládot
nem lesz vele semmi bajod , nem fagy nem akad és nem kapcsol ki ..
DVB S2, vagy uj DVB S2X antenna kimenettel rendelkezöt készüléket
[link]

(#12202) Rick4 válasza garga01 (#12200) üzenetére


Rick4
félisten

Hja, hogy te a stílussal foglalkozol, nem a mondanivalóval? :D Ez is egy lehetséges alternatíva, csak van vele egy kis gond...
Az a baj, hogy ezzel a tartalommal megtöltve a hozzászólásaidat egyrészt rombolod a topic színvonalát, másrészt a fele se igaz, amit írsz, harmadrészt talán pár hónapja vagyok itt ebben a topicban, szóval hogy te mit látsz évek óta, azt nem tudni, de valójában senkit sem érdekel, mi a véleményed. :D De tudod mit? Én már tudom, a hozzád hasonlókat mennyire kell komolyan venni, az ilyen színvonalú kommenteken szimplán továbbtekerek, te meg nyugodtan osszad tovább az észt, vezesd félre a többieket sok sikerrel! :D

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#12203) Rick4 válasza rosszcsont88 (#12201) üzenetére


Rick4
félisten

Ez igaz, csak egyre inkább fogy a lehetőség, hogy milyen kártyát tudsz abba a beltéribe dugni. Jelen pillanatban az online szolgáltatáshoz adott grátisz smart kártya megy probléma nélkül, hivatalosan nem nagyon adnak már párosítatlan kártyát.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#12204) garga01 válasza Rick4 (#12202) üzenetére


garga01
senior tag

1. Attól még hogy értesz (vagy inkább érthetsz) valamihez, miért kell tahón előadni? Lehet furcsán hangzik, de a műszaki tartalmon kívül a stílus is számít a fórumon is. pl. Te szívesen jársz egy boltba, ahol kapsz mindent, cserébe bunkók az eladók? Mert én nem...
2. Amióta hozzám szóltál, 5 hsz-t írtál, amiben kötözködsz, akkor ki is a topikromboló? Ja és műszakilag továbbra se írtad le, hogyan működhet a lenti dolog, vagy hogy miért hülyeség amit írtam.
3.Amúgy 2011 óra írsz ebbe a topikba, 1 gombnyomással lehozza a fórum keresője... [link]

De hogy a topiknál maradjunk, az a baj, hogy "nem veszed az adást". Írj egy normális indoklást, és kvittek vagyunk!
U.i: Amúgy meséld már el mennyi parabolát szereltél fel? Én az analóg korszakban kezdtem még, persze nem vagyok a ktv oldalon ugyanannyira képben, de van egy kisebb rálátásom...

[ Szerkesztve ]

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

(#12205) ddekany válasza sajtos365 (#12148) üzenetére


ddekany
veterán

Valaki tudja, hogy a KAON MZ-52 műholdvevős beltéri ([link]), amit a Direct One ad, tud-e timeshift-et? Simán felvenni tudtam vele (miután vettem erre egy pendrive-ot). De a távirányítón nincs "timeshift" gomb. Tippre megnyomtam a "||" gombot (a pause gombot). Erre kirak a képernyő közepére pörgő karikát (hogy várjak), aztán úgy 10-20 másodper múlva az is megfagy, és újraindul a készülék... :F Érdekes funkció.

Rant: Szüleim vacka ez, próbálok segíteni... Cseréltek egy régi döglődő beltérit, ami tudott timeshift-et, mondván, ez tudja ugyan azt. Első meglepi, hogy nekik kell hozzá külső tárat venni. Öregek, lövésük nem volt, hogy az egyáltalán mi meg hogy kell. Vettem, "beüzemeltem", mint családi IT-s. A második meglepi talán az lesz, hogy nincs timeshift, holott pont az lett volna a lényeg nekik... :W Direct One részéről kommunikáció, és úgy általában tájékoztatás az egy nagy 0.

[ Szerkesztve ]

(#12206) sajtos365 válasza ddekany (#12205) üzenetére


sajtos365
tag

Érdekes mód nekem is eleinte lefagyott, már nem csinálja.

Szerintem csak az appban lehet visszatekerni a műsort, a beltérin sima felvevő van, el kell indítani a felvételt majd a felvétel megnézhető.

(#12207) ddekany válasza sajtos365 (#12206) üzenetére


ddekany
veterán

És mit csinál lefagyasztás helyett az a gomb, ha megnyomod, mikor nem játszol épp le?

Azt próbálam amúgy, hogy elkezdek simán felvenni, közben elmegyek a felvételek menübe, és el is kezdem nézni az elejétől. Egyrészt rettenő cécós (már elve oda eljutni, de majd ki is kell törölni ha végig nézte az ember - az öregeknek tuti nem bírnák, a tipikus timeshift sokkal egyszerűbb). Másrészt pár másodperc után bekrepált... megakadt a lejátszás valami félig szétesett képpel.

[ Szerkesztve ]

(#12208) sajtos365 válasza ddekany (#12207) üzenetére


sajtos365
tag

Nekem a bekapcsolást követően rögtön lefagyott és csak egy újraindítás segített, de már nem csinálja, értetlenül állok előtte ez mitől volt, ha jó akkor nem agyalok rajta.

Az tény a rögzített műsort jó minőségben nyomja, be lehet állítani minden napra vegye fel az adott műsort és ha nincs bekapcsolva akkor is felveszi és ha vissza kell nézni valamit amiről lemaradtál akkor így megoldható.

(#12209) ddekany válasza sajtos365 (#12208) üzenetére


ddekany
veterán

Lehet félreérted. Mivel timeshift gomb nincs a távirányítón, arra tippeltem, hogy talán ha megnyomom a "||" (pause) gombot, miközben nem játszok le felvételt, akkor az azt fogja csinálni. Lenyomtam, de akkor pörgetés, és reboot volt. Ezért kérdem, hogy neked mit csinál (a lerohadás helyett), ha lenyomd a "||"-t? Semmit? (Bár sejtem, hogy egyszerűen nem tud timeshift-et ez a beltéri.)

(#12210) sajtos365 válasza ddekany (#12209) üzenetére


sajtos365
tag

Ja, semmit nem csinál a pause gomb, <Pillanatmegállítás nem érhető el> ennyi.

Timeshift csak appban vagy a webes felületen látok.

(#12211) zelikocc


zelikocc
senior tag

Sziasztok!
Tönkrement a régi fej a parabolán ismerősömnél, szerzett egy másikat és azt mondja hogy nem éles kép.
Létezik, hogy a fej nem tudja a HD-t?

(#12212) garga01 válasza zelikocc (#12211) üzenetére


garga01
senior tag

Nem, a fej csak lekovnertálja a frekvenciákat, nincs olyan, hogy HD meg nem HD fej. Előszeretettel írják rá a dobozára HD, meg hogy 4K de csak PR baromság az egész, egy 20 éves fejjel is lehet venni 4K adást.
Olyan lehet, hogy a fejet nem jól állította be (a skew értékét, vagyis a fej forgatását), vagy ha nagyon régi, akkor nagy a zajtényezője és kevesebb hasznos jelet produkál. De akkor max kockásodik, szétesik a kép egy gyengébb TP-n. Mivel digitális a jel, nincs olyan, hogy homályos legyen egy fej cserétől...

[ Szerkesztve ]

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

(#12213) zelikocc válasza garga01 (#12212) üzenetére


zelikocc
senior tag

Igen én is sejtettem, hogy nincs ilyen, csak nem tudtam egyértelmű választ adni nekik így távolról... az tiszta volt hogy a digitális jel az csak kockásodni tud, ezért nem is értettem hogy mire gondolnak... de majd akkor jobban utánajárunk.. köszi :)

(#12214) ddekany válasza sajtos365 (#12210) üzenetére


ddekany
veterán

OK, kösz az infót!

Rákérdezem a DirectOne supporton is azóta, hogy van-e olyan műholdas beltérijük, ami tud timeshift-et, mert a KAON MZ-52 amit küldtek, látszólag nem tudja. Válaszoltak, ennyit: "Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy az élő adás megállítása nem elérhető." Remélve, hogy felfogta a supportos a kérdésemet, ezek szerint Internet, és timeshift-et önmagában tudó TV híján az öregeim így jártak...

[ Szerkesztve ]

(#12215) sajtos365 válasza ddekany (#12214) üzenetére


sajtos365
tag

Van egy Xiaomi mi tv stick-em amin kipróbáltam, elérhető rajta a Direct One app és élő adást meg lehet állítani és visszatekerni.

(#12216) ddekany válasza sajtos365 (#12215) üzenetére


ddekany
veterán

Csak nincs Internet előfizetésük. PC-ről böngészőben nézem hogy van, ott lehet max. 30 percet visszaugrani az időben, ebből adódóan kimerevíteni és folytatni is lehet, de csak amíg nem futsz ki 30 perces időablakból az élő adáshoz képest. Szóval nem egészen timeshift (ott nincs korlát, amíg van tárhelyed), de valószínű elég ez is általában, csak hát... nincs ott net.

(#12217) sajtos365 válasza ddekany (#12216) üzenetére


sajtos365
tag

Annyi jó van benne a TV is tudja a HDMI-CEC és csak a műholdas beltéri távirányítót használom, mert én sem szeretem a macerás tévézést.

(#12218) nyesteb


nyesteb
tag

Sziasztok!

Nálunk, amióta ez az új felület van az online nézhető TV-n, azóta rendszeresen renderel, bufferel, homokórázik. A régiben meg lehetett csinálni, hogy lentebb vettem a felbontást és jobb lett, de ebben nem találtam ilyet.
A netünk igaz mobilnet, de a speedtest szerint 20-40 Mbps a letöltés és 10-20 Mbps között a feltöltés. Elvileg ez nem lehet gond.

Szerintetek?
Érdekes, hogy nem minden csatorna, de pl a Mozi+ csinálja (ezt néztem volna ma reggel pár percig, de nem lehetett...)

(#12219) 4Grider válasza nyesteb (#12218) üzenetére


4Grider
nagyúr

Gyakorlatilag meg a mobilnet lehet gond, hiszen a mobilszolgáltatók előszeretettel használják a különböző forgalmak priorizálását, így egy jó speedtest adat mellett simán lehet rossz sávszélességű videóstreamed.

(#12220) nyesteb válasza 4Grider (#12219) üzenetére


nyesteb
tag

Szia!

A speedtest video része ezt mondja: 1440p rendben van bufferelés nélkül.

(#12221) garga01 válasza ddekany (#12214) üzenetére


garga01
senior tag

Szia!
Nem feltélen, van timeshiftet tudó beltéri egység, csak persze a directne még mindig ipari hulladékot ad szolgaboxnak. Milyen kártyád van a Kaon boxhoz? Ha nem párosított, akkor át lehet tenni bármilyen boxba és megy a kártya. Viszonylag olcsón lehet venni az Amiko-kat, ezekbe elég egy pendrive és tudnak timeshiftet és felvételt is, idősebbeknek ez bőven elég. (Lehet venni linxuos boxot, amivel aztán mindent is lehet, de felvétel+timeshiftre overkill)
Ha pársoított kártyád van, nem adnak másikat, de ha kötsz az online tv-re előfizut kapsz mellé pársoítás nélküli kártyát, a régit meg lemondjátok. (Ne kérdezd a logikát, többen írták itt is meg netboardon, hogy így sikerült pársítás nélküli kártyára váltani...)
Illetve ha nincs párosítva, CI+ modullal is működik a kártya, ha a tv- ben van műholdas tuner, közvetlen a tv-be is be lehet rakni, ha tudja a tv a funkciókat. (pl. nekem van egy kis smart LG tv-m, timeshiftet és felvételt is tud)

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

(#12222) 4Grider válasza nyesteb (#12220) üzenetére


4Grider
nagyúr

Én is azt írnám 20 Mbps letöltés esetén. Csak éppen nem mindegy, hogy az a letöltési sebesség az egyik speedtest szerver irányából mért, vagy egy streaming szolgáltató irányából egy videostreammel.
Nekem pl. yeti nettel B1+B3+B20+B28 frekvenciákat összefogva és így mindig 130 Mbps felett mérve nincs semmilyen problémám se tv-n, se mobilon a Direct One streamekkel...

(#12223) Rick4 válasza nyesteb (#12218) üzenetére


Rick4
félisten

Nem tudni, miféle eszközön próbálkozol, így elég nehéz tanácsot adni.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#12224) Rick4 válasza 4Grider (#12219) üzenetére


Rick4
félisten

Autóban mindig mobilneten nézem a híradót, ma este is így volt, 160-nál is akadás- és hibamentes a stream, csak nagyon ritkán szokott megállni, 6-800 km-es út alatt talán 2x. Természetesen a kocsiban leveszem egy alacsony felbontásra, 3 katt az egész.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#12225) ddekany válasza garga01 (#12221) üzenetére


ddekany
veterán

Jaja, látom, 15e-es AMIKO is tud timeshift-et. Gondolom eleve csak szoftver kérdése ez, ha valami már tud felvenni. Kártyáról viszont lövésem sincs. Az öregek nem dugtak bele, szóval vagy azzal jött készülék, vagy nincs benne fizikai. Na de, én neki nem állok még ezzel is kavarni... pláne ha a Direct One nem ígér ezen a téren semmit. Minek is tennék, ha már értelmes készüléket nem kínálnak... Sz*rnak ezek ott mindenbe szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#12226) Button válasza ddekany (#12225) üzenetére


Button
aktív tag

szerintem már ráálltak arra hogy az online stream a fő csapásirány
anno nekem 2 amiko alien + 2 amiko mini hd volt, aztán amikor elköltöztem eladtam ezeket
amikor kész lett az új lakhely gondoltam újra kezdem, megrendeltem az online tv-t, kártyát ahhoz is adnak
most ott tartok, hogy eszem ágában sincs már szórakozni a tányérral, ahova dugok egy sticket (max 5 db), ott megy.. visszanézhető.. kész
persze igen, ehhez net kell és a tányérosnak a felbontása, választéka is jelenleg még nagyobb

(#12227) nyesteb válasza Rick4 (#12223) üzenetére


nyesteb
tag

Szia!

Egy Huawei B525-ös router van jelenleg.

(#12228) garga01 válasza ddekany (#12225) üzenetére


garga01
senior tag

Igen, sw kérdése csak. Mondjuk amióta létezik a UPC, mindig is lebutított szolga boxokat adott, amíg nekem volt előfizum, végig párosítás nélküli kártyám volt. A UPC D > DirectOne átalakulás előtt nemsokkal mondtam le, akkor lett nálunk végre kábeles Digi, de nem bántam meg. Azóta csak panaszt olvasok itt is meg a netboardon, régi efik kártyáit random lelövik, aztán persze felajánlják hogy adnak helyette ilyen párosoított vagy akkor kártya nélküli hulladék boxot. Aha köszi. :DDD Akinek jó/elég az online előfizu, az tök jól műxik, a műholdast meg totál szétbarmolták. Bezzeg régen mikor hirdették hogy 150 digitális tv az országban bárhol...

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

(#12229) Rick4 válasza nyesteb (#12227) üzenetére


Rick4
félisten

Routeren nézed a directone-t? :D Na az nem semmi! :D

Arra gondoltam, androidos készüléken tudom, hol a sávszélesség- állító menü, de te nem írtad, min nézed, addig én ne fogok találgatni.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#12230) nyesteb válasza Rick4 (#12229) üzenetére


nyesteb
tag

Jogos! Azt hittem, megírtam, de nem. Windows10 és chrome.

(#12231) Rick4 válasza nyesteb (#12230) üzenetére


Rick4
félisten

Win alatt én nem találok semmiféle sávszélesség- korlátozási lehetőséget, bár nálam nincs is erre szükség, talán a routeren lesz valami QOS lehetőség, ami megoldás lenne erre.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#12232) nyesteb válasza Rick4 (#12231) üzenetére


nyesteb
tag

Megnézem, köszi!

(#12233) pisstabá válasza garga01 (#12212) üzenetére


pisstabá
friss újonc

Ha nem olyan "éles" a kép mint előtte, esetleg a babrálás folytán alacsonyabbra állították a felbontást. De gyakran szokott lenni ez csupán szubjektív észrevétel. pl. Általában sokszor előfordult már javítás után az, hogy ugyan semmi nem változhatott jobbra mint előtte volt, de a tulaj mégis megállapította hogy szerinte élesebb lett a kép.

(#12234) beteg


beteg
őstag

Hello,

Nálam leállt az HBO MAX, azt írja, hogy:

"Ellenőrizd a fiókadataidat.
Nem jók a fiókadatok. Próbálkozz újra, vagy kérd a szolgáltató segítségét. (MCA-001)"

Ha a Direct One weboldalán a profilomban rákattintok a kuponjaim alatt az HBO linkre, akkor is ezt írja.
És sehova nem vissz tovább, semmit nem tudok csinálni.

Másnál is volt már ilyen?

Köszi!

Csak futni kell!

(#12235) Rick4 válasza beteg (#12234) üzenetére


Rick4
félisten

Jelen pillanatban hibátlanul megy az HBO, tehát nem központi gond.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#12236) beteg válasza Rick4 (#12235) üzenetére


beteg
őstag

:R
Ügyfélszolgálat azt mondta, higy központi :(

Csak futni kell!

(#12237) Rick4 válasza beteg (#12236) üzenetére


Rick4
félisten

Hát hogyne! :D

Video is van: [link]

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#12238) 4Grider válasza Rick4 (#12237) üzenetére


4Grider
nagyúr

Nem lehet, hogy két külön dologról beszéltek? (HBO/HBO Max)

(#12239) Rick4 válasza 4Grider (#12238) üzenetére


Rick4
félisten

Valójában most jövök rá, hogy jogos, viszont az is pont úgy megy, ahogy mennie kellene. [link]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#12240) 4Grider válasza Rick4 (#12239) üzenetére


4Grider
nagyúr

Nekem is megy, de nekem külön előfizetésem van a Max-ra. Te a Max-ot az itteni eléréseddel éred el?

(#12241) Rick4 válasza 4Grider (#12240) üzenetére


Rick4
félisten

Igen, nincs külön semmi, még a belépési adataim is azonosak. .

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#12242) beteg


beteg
őstag

Sajna még mindig nem megy az HBO MAX, és már le is írták:
Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy az Ön által jelezett hiba központi jellegű, munkatársaink jelenleg is dolgoznak annak elhárításán.

Lehet jobban megérné lemondani náluk az HBO-t és direkben előfizetni a MAX-ra!?

Csak futni kell!

(#12243) Button válasza beteg (#12242) üzenetére


Button
aktív tag

én azt csináltam mert annó így adott 30% kedvezményt az hbo
nem kell bohóckodni a hűséggel, egyetlen kattintás az előfizetés, lemondás
egyébként semmi központi hiba nincs, ami az hbo-t illeti

cserébe persze így nem mennek az "élő" hbo/2/3 streamek a directben, de azon kb azt adják úgyis mint ami a maxon fennvan..

(#12244) Rick4 válasza beteg (#12242) üzenetére


Rick4
félisten

Nem tudom, mire értik a központi hibát, de itt most is elindul minden film. Directone-on mindhárom hbo egyetlen katitntásra megy gond nélkül.

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#12245) beteg


beteg
őstag

Még mindig ugyan az a hiba.
Azt mondják, hogy központi, de ezt a lehetőséget ajándékba adják, szóval várjak türelemmel.

Csak futni kell!

(#12246) Rick4 válasza beteg (#12245) üzenetére


Rick4
félisten

Mi ez a partner.hbomax.com oldal? Nekem be se jön semmi. Viszont ha a "https://www.hbomax.com/hu/hu" oldalra lépek, egyrészt betölt, másrészt indulnak a filmek.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#12247) beteg válasza Rick4 (#12246) üzenetére


beteg
őstag

Szerdáig nekem is ment. De akkor mintha megszűnt volna az előfizetésem. Azóta a https://www.hbomax.com/hu/hu -n nekem az jön be, hogy fizessek elő.
A képen az látszik, ha a directone portálján a profilom alatt rákattintok az HBO MAX kuponra.

Csak futni kell!

(#12248) beteg válasza beteg (#12247) üzenetére


beteg
őstag

Most javult meg.

Csak futni kell!

(#12249) Szirtimorc válasza Debilon (#12077) üzenetére


Szirtimorc
aktív tag

Szia!

Lett megoldás a Match 4 hangra? Nálam sem megy, szintén 8111

(#12250) Debilon válasza Szirtimorc (#12249) üzenetére


Debilon
addikt

Semmi, azóta nem foglalkoztam vele, de ha nálad sem jó, akkor lehet a beltérinek van vele gondja

Másik rogzitos meg ahogy olvasom nem egy sikertörténet, saját beltéri meg a parositott kártya miatt felejtosnek tűnik sajnos

Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.