Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- drsanya: Simsonn Plus X pedálszett beszámoló vagy “teszt” egy szimulátoros szemével
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Van-e még?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: Panelkérdés.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
válasz
proximus
üzenetére
A lassúság több ok miatt lehet (mint írták egy részét):
- Alapból nincs mindig bekapcsolva, hogy a vinyódsat maximumon hajtsa (nehogy bootnál lefagyjon). man hdparm, ezzel iszonyúan meg lehet gyorsítani a lemezműveleteket
- Alapból a kernel is lassú lehet. Érdemes MINDEN disztribúciónál telepítés után újat fordítani - a régi beállításait figyelembe véve. Nem kell lefordítani azt, ami nincs a gépben, ráadásul be lehet állítani, hogy milyen procira akarod optimalizálni.
- XFree konfigurálás. Ez erősen videokártya-függő. Érdemes a kártyád gyártójának honlapján szétnézni - az nVidia-t sokan szidják, de nekem egy jól beállított GeForce2 GTS-em van, gond egy szál sem, atomgyors, pedig KDE alatt minden csicsát bekapcsoltam, és csak egy Athlon 800-asom van.
- Ablakkezelő. KDE, Gnome sokat zabál memóriában, sok csicsát ismer, amelyek lassabb grafkártya esetén megfogják a procit. Egy modernebb kártya szinte minden fontosabb (és lassú) XFRee-s függvényt gyorsít, érdemes ilyet tenni bele.
- Két vinyó esetén célszerű a swap partíciót külön vinyóra tenni. Szintúgy a tmp-t. De tényleg igaz: a Linux keveset swappal, és ha igen, ott már baj van...
- Az UHU-ban OK, hogy vannak hibák, de elég sűrűn javítják is őket.
- A föltett csomagoktól nem lassul a rendszer. Csak több helyet foglal. Itt nincs registry....)
- Még egy dolog sokat dob a gyorsaságon: milyen procira optimalizálták a csomagokat. Sajnos, UHU esetén nem tudom, de ha van lehetőség forrásból újrafordítani (mint RedHat, Mandrake esetén az rpm formátum tud ilyet), az szuper! Én Gentoo-t használok, amióta az alap könyvtárakat (is) optimalizáltam a procimra, megdöbbentően begyorsult minden.
Kérdések?
Sipi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen egeret válasszak?
- Napelem
- Villanyszerelés
- Pánik a memóriapiacon
- Gyors gyárvásárlással reagálna a memóriapánikra a Micron
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Honor Magic8 Lite - a félig sikerült bűvésztrükk
- További aktív témák...
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- PC Game Pass előfizetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4166, 100% Akksi
- Playstation 4 Slim 1 TB kontroller 6 hó garancia, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4062
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs