Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Na jó, de hogyan jön ide az ATI zárt drivere, amely már réges-régóta nem támogatott? Az AMD kompatibilis meghajtóival (fglrx) pedig én semmi ilyesmi jelenséget sem tapasztaltam. Valamelyik korábbi kiadásnál valóban volt egy idő mikor előjött, de nálam már jó ideje simán mozgathatóak az ablakok.
(#5481) afgk2012: Rémálom? Mi a rémálom abban a grub-install parancsban? A chmodolás? Az is megvan hamar, maximum egy perc az egész ha nagyon lassú vagy. Ha meg nem tudod, hogy mely partíciókon van a rendszer és azért nehéz, akkor a Systembackkel sem lenne könnyebb. De azért, hogy egyetlen grub-install parancsot kiadjon egy gomb, én nem fogok külön menüpontot beépíteni.
[ Szerkesztve ]
-
fradi81
veterán
lag=akadás? Hát ha húzom az ablakot akadozva megy igen. Megoldást 12.10-re nem találtam de nem is használom. Ez szerintem nem driverhiba mert csak unity-nél jött elő, 12.10-es gnome-shellnél nincs, mint ahogy 12.04-es KDE felületen sincs új nvidia driverrel.
moto g72, Ninebot d28e
-
MODERÁTOR
Nem hiszem, hogy kompatibilis lenne a régebbi Compiz a Quantallal.
(#5497) tragiQss: A konfigurálása teljesen más kérdés mint az egyszerű telepítése, vagy éppen az indítómenü frissítése. Ezek egy-egy parancsból megvannak, korántsem nevezhető bonyolult megoldásnak.
(#5499) fradi81: Szerintem kölcsönösen a Compiz és a grafikus driver hibája. Ez tűnik a leglogikusabbnak, hiszen csak Compizzal jelentkezik és csak NVIDIA-val. Legalábbis nálam teljesen simán mennek az ablakok. Én személy szerint megpróbálkoznék a legfrissebb NV meghajtóval.
-
PuMbA
titán
Ez egy általános hiba compizban és unity-ben együtt (van róla bugreport). Nekem ATI-m van és nem csak a dragging, hanem az egész felület tiszta laggos. Gnome Shell-ben nem jön elő, mert azt képesek voltak rendesen megírni Ubuntusok így fejlesztenek: ó megírtam a kódot, működik, nagyon fasza, igaz, hogy csomó gépen tiszta szar, de kit érdekel, itt a Core i7-es gépemen ATI 7970-nel jól megy
[ Szerkesztve ]
-
Én már régen nem használom, egyrészt nincs kivel, másrészt egy időben olyan módon kutyulta a bemeneteket (a Pulseaudio-val közösen), hogy hívás előtt mindig újra be kellett állítani a mikrofont
@qltsar : Na ez volt a másik, hogy semelyik multikliensben nincs Skype kezelés. A Pidginen meg így elmegy a MSN-Facebook-Gtalk együtt.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
kriszpontaz
veterán
Nvidia vonatkozásában: az állandó függőleges szinkron bekapcsolásával az nvidia x settings alatt megszűnik a problémád a flash videók lejátszása közben, meg persze egyéb videóknál is. Főleg HD vagy FullHD videók alatt zavaró. (Persze itt zárt meghajtókra gondolok). Nálam segített rajta.
(#7461) Mtbsrác: [link]
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
-
MODERÁTOR
-
-
őstag
-
stopperos
senior tag
Simán. Volt hogy meghalt a "szerver" gép, és egy asztali gépbe át lett rakva a merevlemez gyorsan, hogy menjenek a dolgok. Intel->Amd váltás, Intel->nvidia chipset... DDR1-> DDR2
Csak a hálókártyákat kellett törölni: /etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules hogy újraossza, meg utána átnevezni őket a szabályoknál, ha máshogy nevezte el.
Miután meglett a gép, visszatettem, és visszaraktam a korábbi udev szabályt, ugyanúgy ment, mint korábban.Szerencsére a kernelben minden benne van. Egyedül csak a zárt driveres gépek hasonló manipulálásával volt gondom, hogy nem indult el az X felület.
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest