Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz ubyegon2 #34745 üzenetére

A szmájliból ítélve biztosan szivatsz, de ha a kolléga nem tudná, a Ctrl+C-vel kell kilépni a watch-ból. Mondjuk az igaz, hogy ezt kulturáltabbra is megcsinálhatnák, hozzáadnának egy kapcsolót, hogy q-ra, Esc-re vagy valami más kézenfekvő billentyűre kilépjen.

Abban is igazad van, hogy a sensors/lm-sensors először telepítésre és detektálásra szorul. Épp ezért nem is ajánlottam a kollégának, csak példának illesztettem be, hogy ilyet is lehet. Neki erre nincs szüksége, nem a hőfokokat, hanem a frekiket akarja nézni.

Az nmon-nál sem azt írtam, hogy elvetendő, csak hogy ha valakinek nincs kedve csomagokat feltenni, akkor a watch meg egy terminál minden linuxos rendszeren ott van. Nekem az a bajom az nmon-nal, hogy elég bonyás a kijelzése, 600 gombot nyomkodni, mindegyikre előjön valami ablak, azt se tudja az ember, hogy mit kell nyomni, mit kell nézni rajta.

Most láttam nemrég a Flame Graph nevű megoldást. Még nem próbáltam ki, de azt már előre látszik, hogy valami Perl-scriptben összegányolt cucc, ami csak svg-ben tud kijelezni. Ha menne neki real-time, akkor lehet adnék neki esélyt.

Új hozzászólás Aktív témák