Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• King Unique

titán

válasz ubyegon2 #28952 üzenetére

Egy kezdőnek eleve a fentebb említett megoldás (pl. virtuális gép) javasolt első körben. Ha particionálásnál nem figyel, akkor könnyen ledózerolhatja a lemezt és bizony jellemzően nem mindenkinek van mindenről biztonsági másolata. De, ha van is, nagyon kellemes dolog utólag visszamásolgatni mindent + esetleg újratelepíteni a korábbi rendszert...

Teljesen megismerni egy OS-t, vagy összehasonlítani egy másikkal valóban csak élesben lehet. De azért a lényeg általában már egy virtuális gép, live rendszer stb. alatt is ki szokott derülni. Az alapján pedig azért el lehet dönteni, hogy valaki akarja élesben telepíteni, avagy nem. Egyébként a fentebb említett virtuális gép (elegendő RAM + SSD) megoldást én - másokkal ellentétben - kipróbáltam és nem mondanám lassúnak.

Ahogyan az USB-meghajtóra történő telepítést is, aminek pont az a lényege, hogy a helyi lemezbe + boot menübe nem kavar bele. Persze Legacy módban simább a dolog, mert az UEFI már egzotikusabb. Viszont innen nézve kisebb a hibalehetőség, ha valakinek fontos a helyi rendszerlemez "érintetlensége". A megfelelő lemezt és partíciót, valamint a rendszerbetöltő helyét nemcsak itt, hanem egy normál telepítésnél is ugyanúgy ki kell választani. Legalábbis manuális particionálásnál igen. Ha ez akkora hibalehetőség, illetve akkora gondot okoz xy usernek, akkor nekik eleve a virtuális gép való... Abból is a VMware, amely pl. az Ubuntut automatikusan is képes telepíteni és max. csak a felhasználói fiókhoz szükséges adatokat kell megadni előtte a programban. :D

Már akik el szokták olvasni (végig) az összefoglalót...Egyébként tudom. ;)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés