Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• megema

őstag

válasz nemurea #22350 üzenetére

Normál Ubuntuval indultam (12.04 Desktop). A kezdetekben mindenes gép volt: XBMC, SMB, miniDLNA, LAMP + mail server, XRDP. XBMC felületre jelentkezett be automatikusan, egyébként szerverként működött. SSH-n vagy XRDP-n keresztül irányítottam alapvetően. Aztán úgy alakult, hogy a 14.04-re frissítés hazavágta az egészet, így újratelepítettem nulláról és különválasztottam a publikus szolgáltatásokat, azaz a LAMP + mail szerver Virtualboxos Ubuntu Serverre költözött. Nemrég pedig inkább bérelt VPS-re költöztettem a publikus dolgokat.

Meg lehetett volna oldani Ubuntu Serverrel is az egészet, de inkább a Desktopnál maradtam valamiért.

Úgy vagyok vele, hogy csak minél tovább működjön az egész, mert elképesztő szívások lehetnek. A 12.04-gyel szívtam az elején, de pár újrarakás után már beletanultam. A kernelekkel is gond volt, módosított XBMC-t kellett használni, mert a videogyorsítás vacakolt. Aztán a 14.04-nél teljesen más dolgokkal szívtam, egyes szolgáltatásoknak teljesen más volt az alapértelmezett configja. Ha egyszer beállítja az ember (és ilyen-olyan frissítések nem vágják haza a rendszert), akkor nincs gond. Csak lehetőleg ne kelljen újrarakni. Főleg ne verziófrissítéssel...

Használat szempontjából elégedett vagyok a rendszerrel. SSD-vel kb. 10 mp egy reboot. Nem kéne Windows.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés