Új hozzászólás Aktív témák

• nemurea

aktív tag

válasz hcl #19977 üzenetére

Azzal azért én csínján bánnék, hogy pendrive-ról telepítsd a linuxot: tökéletesen felmegy, azzal nincs gond, csak az nem biztos, hogy az első éles indításkor, miután kivetted a pendrive-ot, egyáltalán bebootol-e. Legutóbb egy Ububtu 12.04-gyel jártam így, mivel ilyenkor már más a drive nevek kiosztása, a grub.cfg esetleg nem találja meg a cél partíciódat - és akkor pont olyan fekete képernyőn leszel, ahol most, csak grub rescue helyett esetleg busyboxnak fogja hívni :N Könnyen lehet orvosolni, de nem biztos, hogy rögtön konfigfájlokat akarsz majd szerkeszteni. Ha CD-re/DVD-re írod és onnan bootolsz/telepítesz, egy hibalehetőséget kihagysz.

Csak mellékesen, egy nem túl régi postomhoz, amikor live pendrive-ról telepítettem egy cél pendrive-ra, és pár napot elszórakoztam, mire rájöttem, hogy ez bizony nem fog nekem bebootolni, bármit változtatok a grub.cfg-ben. Újratelepítettem DVD-ről, csont nélkül betölt a rendszer. Linux Mintet és Kubuntut is próbáltam előtte a pendrive->pendrive módszerrel, ugyanaz a probléma.

Új hozzászólás Aktív témák