Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• imibogyo

veterán

Nagy bajom lenne. Eddig minden gépemen volt linux (főként Ubuntu), akár dual-boot-ban, akár önmagában, de az új gépemre egyszerűen nem tudom rávarázsolni sem az Ubit, sem próbaképp a Mint-et.

Live módban minden szép és jó, a telepítés szépen lezajlik, de indításnál mindig "Kernel panic"-ot kapok és nem történik semmi sem.

A gépben M2 SSD van. Én erre tenném az első voksomat, mint hibalehetőség, ezt sugallja az, hogy csak a telepítés utáni indításnál kapok "kernel panic" üzenetet, amikor ugye logikusan erről töltené be a rendszert. Amíg az USB-s stick-ről dolgozik, addig nincs baj. Gondolom ez valamilyen GRUB-al kapcsolatos hiba lehet, olyan mintha "nem találná" meg a rendszert.

Windows tökéletesen működik még több óra Lynx + Furmark alatt is atomstabil, SSD is tesztelve, tehát a hibás hardver dolgot kizárnám. Ja és természetesen a legújabb és egy kicsit régebbi rendszerekkel is próbáltam, hátha az a baj (14.04.1 és talán 13.10? fejből azt hiszem ez volt).

A net teli van "kernel panic"-os hibabejegyzésekkel, de az ott olvasottak közül nekem eddig semmi sem segített és nem is igazán voltak hasonlóak maguk a hibaüzenetek sem,ráadásul azokban még nem is szerepel M2-es SSD sehol sem említés szintjén.

Holnap kipróbálom egy normál SATA vinyóval is, hátha az megoldja a gondot.
    Van valakinek valami ötlete, megoldása? Találkoztatok már ilyennel?

Új hozzászólás Aktív témák