- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
Kendek #37145 üzenetére
De hát ez az, én sem a Unity-t használom. Az alap Gnome-on nem mennek ezek. Pár hete volt egy Unity (június 9.)vagy Compiz (június 15.) frissítés, és valamelyik miatt.
unity --reset Unity-nél kellene, de inkább nem, a fenti oldalpaneles kép miatt. Ez volt az első jel. Ott sem unity --reset, sem unity --replace nem használt. De most a Gnome-on dobálnám az ablakokat, ami sh4d0w javaslatán kívül szintén nem megy.
gazából élhető, de fura.
És használok Synapse-ot, tehát tudok gyorsan indítani, csak az zavar, miért nem megy az, ami eddig igen.
Ha a következőkben nem javul, akkor egyszerűbbre váltok: lxde lesz, vagy ha ezzel nem lesz jó az Ubuntu, akkor más disztró. Ezt nem gondoltam volna az elmúlt 4 év alatt, de ez van. -
törölt tag
válasz
Kendek #37136 üzenetére
Értem én.
Bekapcsoltam a Compizt (compiz --replace), ccsm-ben amiket írtál. Az alkalmazásváltás ekkor van Compizzal együtt, de ez Compiz nélkül is volt.
Ezeken kívül mi kellhet még, hogy:
1. bekapcsolt Compiznál tudjak munkaasztalt váltani (Compiz nélkül tudok)
2. bekapcsolt Compiznál a munkaasztalok között áthúzással tudjak mozgatni ablakokat.
3. illetve a legegyszerűbb: a munkaasztalok között áthúzással tudjak mozgatni ablakokat Compiz nélkül.És nincs alt+f2
Utóbbi ezek szerint nem lehetséges, csak sh4d0w javasolta módon.
Megjegyezném, hogy nálam a Unity meghalt.
Lehet, van összefüggés, mert mikor a terminálból indítok metacity --replace-t, akkor unity-window-decoratort is indít. Másrészt a visszaadott shell után is kilépve a terminálból legyilkolja az ablakereteket, tehát lehal a metacity. Ez alt+f2-vel nincs.@floatr
Ez a 10.10? -
törölt tag
válasz
Kendek #37127 üzenetére
Köszi, de nem műx. A compiz --replace bekapcsolja ugyan a compizt, viszont innentől nem tudom mozdítani az ablakokat, nem működik az alt+tab ablakváltó.
Metacity --replace-nél meg ugye helyreáll a no-compiz.
A Beállítások>Megjelenés cuccban nincs Compiz be-kikapcsolási fülem.@sh4d0w
Ez műksz, köszi, de érdekelne, hogyan tudom visszaszerezni az átdobós megoldást. -
RBJ
addikt
válasz
Kendek #37104 üzenetére
szoftverközpöntban uninstalláltam az empaty t.
most felment de az a baj, hogy mikor meg akarom csinálni a fiokomat és elvileg lehet választani a fajtákbol nem ajánlja fel a msn es lehetőséget csak egy van pidgin.
valahogy teljesen le kellene szednem az ampathy t , hogy nyoma se maradjon és újra fullra feltenni. -
RBJ
addikt
válasz
Kendek #37099 üzenetére
végül is sikerult amúgy is csak ezek az utvonalak is meg voltak adva amit leírtam. de műszik.
másik téma. ppa bol telepíteném az empaty mert leszedtem és azt irja synaptis ba, hogy törött a csomag. mit lehet kezdeni vele?
a törött csomag javítása opcio se csinál semmit.
mindig szívok ezekkel a csevegőprogramokkal. valami ajánlat ami webcam ot is kezel? -
aag
őstag
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
Kendek #37012 üzenetére
Köszönöm, akkor ezt fogom használni. Egyelőre hálózaton átmásolom a 60Gb-t és egy teljesen új lemezzel kezdem... Akkor már csak a maradék két kérdésen túl csak egy maradt:
- Lehet /home -t létrehozni telepítés nélkül ? Arra gondolok, hogy már van egy Ubuntu 10.10 telepítve a gépre, de telepítésnél csak kb 8Gb lett a /home könyvtár, a többi windows meg cuccoknak NTFS. Most a win meg a cuccok EXT4-re lesz formázva. Ezt lehet "hozzátenni" a már meglévő telepített Ubihoz vagy ehhez újra kéne rakni a rendszert? -
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
válasz
Kendek #36842 üzenetére
Ez bejött, köszi szepen.
Most kicsit meg lett kavarva a szoftverforrasok listaja, kitakaritottam a meverick-es cuccokat es ennyi maradt: [link] remelem ez igy oke
Es meg egy olyan gondom lenne, hogy ma reggel ujrahuztam a rendszert, mivel nem volt alignalva, de az egyik forrasnal ügy tünik valami hianyzik: [link] A kiszolgalonal lehet valami problema vagy nalam nem oke valami?
-
aag
őstag
válasz
Kendek #36742 üzenetére
Alább írtam mik vele a gondok. Azt is, hogy nem sikerült megszabadulni tökéletesen az unitytól. És azt is, hogy előbb fogja beperelni az Apple, mintsem ennek fejlett változatát kezdenéd el használni. Persze nem kell elolvasnod amit én idefirkálok. Vedd úgym hogy csak a bajszom alá dörmögtem, mint egy öreg-morcos-medve.
-
aag
őstag
válasz
Kendek #36704 üzenetére
Elvileg ez a megoldás 100%-os. Gyakorlatilag meg nem.
Küzdöttem én már sokat ezzel a 11.04-el, de egy idő után feladtam és visszaraktam a 10.10-est. Gondolom sokan vannak ezzel így.
Mivel az egészet ajándékba kapjuk, nem méltó viselkedés az elégedetlenkedés. Én sem elégedetlenkedem, csak bírálok. Jól-vagy rosszul, szakértelemmel, vagy anélkül, de bírálok. És várok. Talán belátják a tévedésüket és visszatérnek a főútra. Ha meg nem, akkor sincs semmi. Akkor még ott van a többi disztribúció. Azokat is ajándékba kapom.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Kendek #36650 üzenetére
"Ha előre volt particionálva a lemez"
Az az érdekes, hogy magával a Windows 7-telepítővel particionáltam emlékeim szerint. Furcsálltam is, amikor más gépre telepítettem Windows 7-et, és akkor valóban létrehozta a 100 MB-os partíciót. A különbség okát mondjuk nem nagyon vágom.
Egyébként elméletben előnyösebb, ha külön partíción vannak a bootolással kapcsolatos cuccok, mint mondjuk általában Linux esetén is? (Többek közt mert mondjuk a rejtettsége miatt nem lehet véletlenül sem belemókolni, meg elvileg más program sem fér hozzá?)(#36649) F34R: NEM készítettem Linux-szal partíciót azon a HDD-n, és teljesen függetlenül telepítettem a Windows-t minden más HDD-től, oprendszertől. Mint mondtam.
-
floatr
veterán
válasz
Kendek #36603 üzenetére
A multiload fejlődése alapján aszondanám, hogy ez is eljut arra a szintre, mint a korábbi menü hamarosan.
(#36604) aag dehogy kell, isten őrizz. Ez nem windows, hogy "kelljen" valamit csinálni. Mondtam már h számtalan lehetőséged van még disztrón belül is, és könnyen el tudom képzelni, hogy lesz olyan megoldás, hogy portolják a gnome2 paneles felületét.
-
ngabor2
nagyúr
Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPhone topik
- Búvárkodás
- Path of Exile 2
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vége a gamer PC-knek? Cloud Gaming 2025-ben
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- 24 GB-os RTX 6000 HP - garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H110M i5 6500 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X Green nBase 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest