Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
Aktív témák
-
fradi81
veterán
Szerintetek lesz lehetőség a későbbiekben ezt a felületet választani az Unity helyett?
Nem mivel már nem fejlesztik. Ha mindenképpen a gnome 2 kell akkor ott van többek között a Linux Mint debian változata, vagy az ubuntura épülő Linux Mint 12 amiben van több gnome2-höz hasonló felület.
-
fradi81
veterán
válasz
kiskaktusz
üzenetére
Hello
Jó pár éve van már nem grafikus linux, pl ubuntu is, de nem baj jobb később mint soha
Olvass utána az ubuntu.hu oldalon a fórumban telepítésnek, rá lehet keresni és elég sok találat lesz, én ezt ajánlom a wubis telepítést nem, az nem az igazi és sok gond van vele. -
fradi81
veterán
Kubuntuba le lehet tölteni menüből ezt azt, ubuntuba meg kézzel kell megtenni ugyanezt a böngészőből. Persze csak a régebbi verziókba, az újakba már nem sok mindent lehet változtatni. Gnomeban szerintem azért több mindent lehet állítani mint KDE-ben.
Regirck:
Nvidia driver van, azzal nem lesz gond. Melyik verziótváltozatot akarod telepíteni? Egyébként mielőtt belevágsz, előtte ajánlom az ubuntu.hu oldalt, van fóruma ahol már le van írva minden, csak a keresőját kell használni, meg van tananyag része is. Szánj rá pár napot olvasásra mielőtt beleugrasz
-
fradi81
veterán
nem ide
-
fradi81
veterán
válasz
Kingfisher1
üzenetére
Nálam így kell LM xfce-n: jobb klikk panelen-panel-új elemek hozzáadása-indító hozzáadása, ha ez megvan akkor a megjelent indító beállítasaiban ki lehet választani a programot.
-
fradi81
veterán
Hello
Hogyan lehet akalmazni a sudo chown -R user:user /home/usernév parancsot másik linux alól? Mert chown: invalid user hibaüzenetet ad. -
fradi81
veterán
Ha terminálból indítom rendszergazdaként, bepipálom a vsyncet, majd kilépek belőle, újraindítás után ugyan úgy nem lesz bepipálva.
-
fradi81
veterán
Hello, itt is megkérdezem hátha. Szóval az nvidia beállítópaneljében hiába állítom hogy a v-sync-et, úgy néz ki nem menti el. A beállításokat ki tudom menteni egy szöveges fájlba, ami ilyen lesz: [link]
Kérdés hogyan tudom ezt összehozni a xorg.conf-al, mert jó lenne ha be lenne kapcsolva a v-sync.
-
fradi81
veterán
ubuntu 11.04-ben a partíciók ott vannak az asztalon és a dockon is. Megoldható hogy csak a dockon legyenek?
-
fradi81
veterán
Most a tunered perpill hogy kapcsolódik a hangkarihoz? Nálam AUX tüskékre és ez bevált. De gondolom az integráltnál CD-in lehet akkor vegyél egy rendes hangkártyát
Nekem bevált. -
fradi81
veterán
válasz
fradi81
üzenetére
Még valami, nem rakja fel a zárt meghajtót mint az ubuntuk, neked kell megoldani. Nekem fekete képernyő lett a vége, meg az ICEauthority hiba is előjött úgyhogy nem tudom mit kezdjek, de az LMDE érezhetően sokkal gyorsabb mint a többi ubuntu, mondjuk kiváncsi lettem volna hogy zárt driverrel meg compizzal milyen.
-
fradi81
veterán
Szóval nem a gnome-ot ajánlottam, hanem a nem Debianos Mint-et, mert a Mint az Ubuntura épül, kivéve a Linux Mint LMDE-t ami debianra. Ugyanis tegnap telepítettem és volt vele egy kis gondom, bejelentkezés után nem töltötte be az ikonokat, a menüt, szinte semmit, ma újra felraktam, és ugyanez lett, utánaolvastam és a Mint fórumán meglett a megoldás, a /home mappában át kellett nevezni a .ICEauthority fájlt, így betöltődött minden, most LMDE-ről írok, van még vele egy kis gond a frissítéskezelőben nem lehet frissíteni egyszerre azt a 600 valahány frissítenivalót mert kiírja hogy törött csomagok vannak, ennek is utánaolvastam kb 20-asával kijelölöm és úgy települnek, hát most ezzel játszok.
-
fradi81
veterán
válasz
klayton#1
üzenetére
Hello most kipróbáltam, a pavucontrol(Pulseaudió hangerőszabályzó), LinuxMINT-ben alapból menüben) úgy néz ki jó erre. Állíts maxra minden csatornát ami kell, a woofer-t meg vedd le mondjuk 80%-ra így sosem lesz annál hangosabb a mélyláda, mivel minden csatornát ugyanúgy szabályoz a főhangerő csúszka.
-
fradi81
veterán
Hali
Meg lehet csinálni lubuntuban, hogy bejelentkezésnél megjelenjenek a felhasználók? Mert alapesetben a nevet is be kell írni.
Aktív témák
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Napelem
- VGA kibeszélő offtopik
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung kuponkunyeráló
- Sorozatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 3-11. gen.
- Kingston FURY Impact 32GB DDR5 4800MHz KF548S38IB-32
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)