- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
Aktív témák
-
J97
tag
válasz
hackeeeee #30096 üzenetére
Előre is bocs srácok ha egy kicsit indulatos leszek, de már kezd elegem lenni ebből a vacakolásból! Nem igaz, hogy egy egyszerű azonnali üzenetküldő program szolgáltatás ilyen gyötredelmes! Mindig van valami, ami alap lenne de nem tudja, nem megy! Pl. ha ledob a szerverről alap lenne, hogy ezt felém jelzi az adott kliens program! Empathy ezt nem teszi meg és még csak visszacsatlakozni sem enged.
Kipróbáltam ezt az emesene programot is. Véleményem tömören és röviden ez egy félkész vacak! Vannak funkciók, amik pl. alapnak tekintendőek és nem érhetőek el, csak valami félkész rosszul működő pluginokon keresztül. Viszont csicsa meg extra van dögivel, ami vagy működik vagy nem! De könyörgöm előbb működjön rendesen az alapfunkció mielőtt belezsúfolnak egy halom félkész állapotban lévő extra csicsát! Amsn is egy csicsa halmaz és átláthatatlan az egész!
Feltettem a pidgint, hátha az új alverzióban kijavították a hibát. Pár perc használat után random bezárult. Van akinek van ilyen gondja régebbi ubuntu verzió alatt? Mert ha nincs akkor hagyom a fenébe a 10.04 LTS -t és vissza teszek egy régebbi verziót és használom továbbra is a pidgint. Vagy ha az empathys problémámra esetleg lenne megoldás, azért is hálás lennék!
-
-
válasz
hackeeeee #29879 üzenetére
Dehogy gyorsabb, az 3 különböző parancs, különböző szitukra. Ha Compizt használsz, akkor csak a compiz --replace parancsot futtasd (és nyom egy-két bal egérgombot, azt szereti). Igazából egyszer beírod, aztán Alt+F2 és lefele nyíllal előjön egyből (vagy egy-két nyomásra, ha használtad már más parancsok osztogatására is utána).
-
válasz
hackeeeee #29870 üzenetére
Felső menü? Az ablakkeretre gondolsz? Azon lehet segíteni valamennyit egy, az indítópultban elhelyezett paranccsal (bár nem mindig segít). Viszont kézzel futtatva okés mindig (Alt+F2).
compiz --replace
metacity --replace
gtk-window-decorator --replace(#29871) ntomka: Szóval akkor melyikre álltál át? KDE, Xfce vagy LXDE?
-
válasz
hackeeeee #29801 üzenetére
Nem a BIOS-ba írt, hanem a rendszerórát (hardverórát) állította át. Ezt a Windows is megteszi, mikor abban módosítod az időt és/vagy a dátumot.
(#29800) yanna: Van pár backup alkalmazás még, de az enyémmel vissza is lehet állítani a rendszert, úgy is ha közben fut az. Erre éleztem ki, mert aztán meg kinek kellett volna a 121. adatmentő cucc.
-
-
válasz
hackeeeee #29756 üzenetére
Nyitva van (vagy fut) egy csomagkezelő, egyszerre csak egy futhat. Ha csak telepíteni szeretted volna, akkor a tárolót nem kellett volna felvenni, hanem le is tölthetted volna.
(#29757) lujó55: Indítsad a következő paranccsal (Alt+F2) és jó lesz:
32 bites rendszernél:bash -c 'LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype'
64 bitesnél:
bash -c 'LD_PRELOAD=/usr/lib32/libv4l/v4l1compat.so skype'
-
válasz
hackeeeee #29749 üzenetére
Update után vagy kattints Synapticban a keresésre, vagy várd meg amíg az indexet megkreálja, aztán keress rá. Terminálban viszont nem lehet gond, akkor csak elírhattad a nevét.
(#29750) upszilon: mindenhogyan nagy veszélyben vagy, de logikus mindenképp, hogy Ubuntu alatt internetezz, tehát azt futtasd Virtuális gépen. Természetesen ez kompromisszumokkal jár, hisz nem oszthatsz meg könyvtárakat sem. Fájlok letöltésekor ez igencsak körülményes tud lenni, merthogy hogyan juttatod át a fájlokat így ugye.
-
válasz
hackeeeee #29735 üzenetére
Mármint az ikontémacserére gondolsz a beállításoknál? Mondjuk ezt nem szoktam állítgatni, lehet, hogy valóban elállít ilyeneket, nem tudom. De verziófrissítésnél nem kell ilyen nagy elállításokra gondolni, általában minden jó. Olyan kétszer fordult elő, hogy az eltűnéses animáció kissé megváltozott, egyszer el sem tűnt, másodszor meg más animációval mint előtte. De ezek inkább olyan bugok voltak, amelyek a instabil verziót jellemzik. Olyan is volt éppen nemrég, hogy egy pár hétig két ikonom egyáltalán nem látszódott, eltűntek (de kattintani lehetett rájuk, elindult az alkalmazás).
-
válasz
hackeeeee #29732 üzenetére
Beállítások -> Megjelenés -> Ikonok -> Nagyítás -> Az ikonok maximális nagyítása
(#29733) hackeeeee: Jah, akkor mindegy. Jó alaposan át kell nézni a beállításokat szépen sorban, mert sok van és eltart egy darabig amíg az ember kiigazodik rajtuk. Aztán meg verziófrissítésnél van, hogy egyes dolgok elállítódnak, szóval jobb, ha az ember képben van.
-
válasz
hackeeeee #29729 üzenetére
A haladó módos utat írtam le. Bár ahogy elnéztem, a fordítással kicsit babráltak, mert az előző verzióhoz képest nem mindennek ugyanaz a neve mint most. De látom azért sikerült megtalálnod. Amúgy igen, írtam is, hogy a semmit kell választanod, akkor nem lesz animáció.
-
válasz
hackeeeee #29727 üzenetére
Ha nincs ott a pipa, akkor az nem az értesítési terület amiről beszélünk.
Most akkor nem tudom, hogy pontosan miről is van szó, de ha jól értem, akkor az indítóikonokat húztad rá, és akkor is animálódik az amikor valaki ír? Ugyanazt csinálja, mint amikor rákattintasz? Mert ezt az ikonanimációknál tudod állítani.
De lehet itt kellene a semmit választani (valószínű):
Viselkedés -> Feladatkezelő -> Jelezze a figyelmét kérő alkalmazást animációval? -
válasz
hackeeeee #29721 üzenetére
Ha az ikonanimációknál nem lehet állítani semmit (ami könnyen elképzelhető, mert név szerint erre a pluginra nem vonatkozik semelyik), akkor szerintem sokat nem tudsz állítani rajta, mert a plugin beállításainál sincsen rá opció. De hogyan viselkedik, mi a zavaró benne? Ha a no OpenGL-est indítod, akkor is ugyanúgy csinálja?
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #29637 üzenetére
mondjuk win alatt ha azt a superbar-t használod, vagy minek hívják, akkor tök felesleges még rocketdock mellé szerintem. csak a régebbi rendszereknél van értelme
amúgy ott írjuk a megoldást: tegyél fel egy awn-t, abban be tudod állítani(bár biztosan van cairo-ban is ilyen opció...).
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #29596 üzenetére
esetleg ha van időd szórakozni, akkor próbáld ki az avant window navigatort is, elég jó cucc. teljes értékű panelként is lehet használni (nekem most úgy van), van rá tulajdonképpen minden (indicator, notification area, launcherek, main menuből több féle is, stb).
érdemes a legfrissebb trunk-ot (unstable) feltenni, mert egyrészt az is stable már, másrészt pedig abban vannak az újítások ugye. -
válasz
hackeeeee #29602 üzenetére
A jobb kattintásos automatikus indulás az működik persze (bár az újabb verziókból már kiszedték). A konfigurálásával ellehet tölteni egy jó időt, mert nagyon részletesen állítható mindent. A RocketDock bár egész jó Windowsos alternatíva (én is azt használtam), de közelébe sem ér a Cairo-Docknak (bár én ez utóbbit is csak tökéletesen úgy használom mint anno az előbbit, olyanra lőttem be). Ikonokat eltüntetni vagy kihúzással lehet igen (ha nincsenek zárolva az ikonok), vagy az indítóikon eltávolítására kattintva (ha a dokk nincsen zárolva).
-
harry
veterán
válasz
hackeeeee #29600 üzenetére
Cairo van nálam is, meglehetősen szétkonfigolható, oda rakod, ahova akarod, van opengl és -nélküli verzió, kapcsolókhoz nézz egy manualt (amúgy pont ez előbbit állítod vele), és igen, be kell rakni rendszerindulásba (már, ha akarod -> system/pref/startup), nálam legalábbis így van. Szeparátorra elvileg rá lehet kattintani jobb gombbal, és eltávolítani.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #29599 üzenetére
Nah, erre is rájöttem, halad ez.
Nah ez kezd megtetszeni. Mondjuk az ablaklista megmarad így is, mert kell, csak így viszont jobban elférek. Csak itt meg kell szoknom, hogy az indítók lent vannak. Win alatt épp ez a jó, hogy mind2 egy helyen van felül. Tudom, a dock-barX ilyesmi lenne linux alá, de valahogy azzal nem sikerült megbarátkoznom.
-
válasz
hackeeeee #29574 üzenetére
Nálam előfordul néha, hogy elfogy a 4 GB, de persze ez inkább valami bug lehet és csak egy újraindítás segít. Na ilyenkor azért jól jön az az 1 GB-os swap fájl, noha maximum arra jó csak, hogy ne fagyjon le, hanem újra tudjam indítani a rendszert. Én amondó vagyok, hogy ilyen merevlemez kapacitásoknál már bőven elfér ez, minek lespórolni. De a partíciót azt nem szeretem azért.
-
harry
veterán
válasz
hackeeeee #29424 üzenetére
Jöttek vendégek, és gondoltam átírom WPA kulcsot, és lesz net náluk is jól - most nincs ez a jelenség
Jobban mondva azt hiszem van, vagyis most látszódnak az ikonok, de egyik sem reagál, amíg vissza nem csatlakozik. Valami elég fura bug van a gnome-panelban, vagy én nem tudom hol...
-
ntomka
nagyúr
válasz
hackeeeee #29425 üzenetére
A 3D-s alkalmazásokban gyorsabb a win7, de ez ugye betudható az erősebb gyártói támogatásnak, viszont lemez- és processzorteljesítményben sokkal jobban szerepel az Ubuntu.
Az előbbit még én is tudom igazolni. Tegnap másoltam egyik partícióról a másikra egy 7GB-is image fájlt, és teljesen megfogta a wint, nem tudtam közben csinálni semmit normálisan. Ubuntu alatt ilyennel nem igazán találkoztam.
-
válasz
hackeeeee #29373 üzenetére
Tároló volt egy darabig hozzá, de aztán bizonyos okokból megszüntettem (egyébként akkor a tárolót felvette magától telepítésnél).
Ha nem állítasz semmit, akkor az alapbeállításokkal használod. Igen, ilyenkor kézzel tudod indítani a mentéskészítést. A rendszerfrissítés kicsit több mindent csinál mint a frissítéskezelő; javít, folytat, frissít, eltávolít, takarít.
De jókor raktad ám fel, éppen nemsokára (még a mai nap folyamán) jön az új verza belőle. -
weinmaker
őstag
válasz
hackeeeee #29290 üzenetére
megmondom őszintén nem gondoltam volna, hogy manapság ekkora dolog ha valaki tévére köti a számítógépét, hogy megnézzen egy filmet, vagy csak úgy (de biztos én vagyok a hülye)
de valszeg le is szedem a fenébe a linuxot, mert hiába szép, meg jó, meg gyors, de valamit megoldani benne (tudom ahhoz kell a szakértelem). ráadásul olvastam is utána, nehogy szó érje a ház elejét, de ahogy látom sokan járnak hasonló cipőben.
amúgy frissítettem is a rendszert az ubuntu saját frissítőjével és azt mondta, hogy a rendszer naprakész. na mindegy tudom ree mondjátok, hogy használjak wint (az lesz), pedig nagyon meggyőző volt.
bocsi a zavarásért!
-
Vicoo
senior tag
válasz
hackeeeee #29237 üzenetére
Hát nem lett semmi változtatva a hardveren (hosszú ideje 8.04 ment rajta) , azért került hozzám ,mert egy vihar után állítólag nem indult... ( nekem inkább az a gyanús h mit keresett egy PS2->USB átalakító az egér helyén... Bár ez nem hiszem hogy ennyire nagy bajt okozna. Viszont szétszedtem a tápját: égés nincs, púpos kondi sem, de azért kicseréltem a biztonság kedvéért. Semmin sincs égésnyom.
-
kenyesan
csendes tag
válasz
hackeeeee #29164 üzenetére
Igen S3. A rendszer jól ismeri fel ebből a szempontól, alapból az openchrome drivert rendeli hozzá. Grafikus felületen 1600*1200-as felbontással indul, állítható a képernyőfelbontásnál, de az eredmény "színes vonalak". Ezen az xorg.conf szerkesztés segített. Ha jól rémlik 9.10-el nem volt ilyen gondom.
-
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #29129 üzenetére
azt tudom, hogy fel lehet rá tenni, ez tiszta a leírás alapján, csak az a kérdés, hogy érdemes-e. igazából nem használok semmi extrát a szolgáltatásokból, csak legyen stabil és jól használható fw.
Kendek: érdemes bétát feltenni? illetve az oldal szerint ez még csak prebéta
tudom, hogy szeretsz kockáztatni, de a routeren is megéri?
egyébként csak azért érdekel, hogy vissza lehet-e tölteni vele, mert ha nem, akkor meg kell nézzem, hogy mik vannak beállítva, mert mág régen csináltam, nem minden megy fejből -
válasz
hackeeeee #29118 üzenetére
Mondjuk én nem látom, hogy mi ebben a kockázat. Csak arra a gépre és annyi ideig nyitja a portot, amelyiken megy az alkalmazás. Sőt, a biztonság kedvéért belehet állítani ugye azt is - bár uTorrentre gondolok most -, hogy minden indításnál véletlenszerűen új portot használjon. Így inkább biztonságosabb, mintha állandóan ugyanazt használja amit kinyitottál, mellesleg az nyitva is marad mindig. Egyetlen előnye talán az, hogy más nem tud magának nyitni otthon, de az meg milyen már, hogy sajnálod tőlük.
-
válasz
hackeeeee #29116 üzenetére
Ha a routered tudja kezelni az UPnP portot, akkor érdemes abban azt engedélyezned. Gondolom - bár nem tudom biztosra - a Deluge is van olyan fejlett, hogy támogatja azt, így magának tud nyitni és zárni portot mikor kell.
Nézda, mint nálam. -
válasz
hackeeeee #29096 üzenetére
Én ugyan nem vagyok programozó, de a Rendszermenttet most is csinálom, és valóban, kell ide a nagy és széles képernyős monitor, mert egyébként elég kényelmetlen a dolog.
(#29098) x123456: Ne akard azzal telepíteni, max. telepítés után babrálj vele (szal utána telepítsed), hogy a GRUB1-et használja.
(#29099) hackeeeee: Ne add el ezt, hanem mellé vedd.
-
upszilon
őstag
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #29082 üzenetére
nekem is ez a tapasztalatom. a régi gépen használtam több rendszert is: xp alatt alulról súrolta a 3 órát, vista alatt 3,5 óra, ubuntu alatt még a 2,5 sem volt meg messze. a mostani laptop olyan 4 órát ír ki linux alatt, de eből talán hármat ha megy, win7 alatt ennél többet tud, de azt sosem használom (most nincs is bent a gépben az a vinyó), szóval pontosat nem tudok.
-
upszilon
őstag
válasz
hackeeeee #29078 üzenetére
Én úgy csinálom már egy jó ideje, hogy csak linux van, viszont van alatta egy Vmware. Azalatt pedig egy XP, a legszükségesebbekkel. Kizárólag azokkal, amiket gyakran kell használnom, és aminek nincsen linuxos megfelelője. Már nemsok van, de amíg egy is akad, addig ez a megoldás nekem muszáj. Nagyon reménykedem a WINE-ben. Sajnos ami miatt most az XP-nek fenn kell lennie programok közül egy sem megy WINE alatt. Talán majd a következő fejlesztésüknél fognak menni...
-
ntomka
nagyúr
válasz
hackeeeee #29058 üzenetére
Ezért kell BURG-ot használni boot menünek, ott egy gombnyomás eltüntetni a nem használt bejegyzéseket.
(#29059) Kendek: Így van. Ilyen léptékű frissítés automatikusan még windowson sincs. Különben is, a 35-ös kernel még kész sincs.
Még egy pulseaudio probléma: KDE-n meg tudtam adni az eszközsorrendet, így ha csatoltam az USB-s hangkártyát, akkor automatikusan azt használta (már ahogy tudta), viszont Gnome alatt sehol nem találok ilyen beállítási lehetőséget, így keresztül kell minden alkalommal a beállításokon mennem (még akkor is, ha úgy indítom a rendszert, hogy rá is van csatlakoztatva) és beállítani használt kimenetnek. Na szóval, erre milyen megoldás létezik? (Most nem eldöntendő kérdést tettem fel Kendek kedvéért!
)
-
válasz
hackeeeee #29054 üzenetére
Annyi
clean
clean clears out the local repository of retrieved package files. It removes everything but the lock file from /var/cache/apt/archives/ and /var/cache/apt/archives/partial/. When APT is used as a dselect(8) method, clean is run automatically. Those who do not use dselect will likely want to run apt-get clean from time to time to free up disk space.autoclean
Like clean, autoclean clears out the local repository of retrieved package files. The difference is that it only removes package files that can no longer be downloaded, and are largely useless. This allows a cache to be maintained over a long period without it growing out of control. The configuration option APT:: Clean-Installed will prevent installed packages from being erased if it is set to off.(#29055) Kendek: azért nem ugyanaz a 2
-
válasz
hackeeeee #29051 üzenetére
Nyugodtan töröltetheted vele a letöltött csomagokat, hiszen már telepítve lettek, csak foglalják a helyet, ebből gond nem lesz. Ha alapos munkát akarsz végezni, akkor a beállítófájlokat is töröltesd vele. Kernelt mondjuk már jó ideje nem töröltettem vele, de azzal sem szokott probléma lenni.
(#29053) body007: ha egyszer futtatsz egy apt-get cleant, akkor felesleges még egy autocleant is futtatni, hiszen az első parancsra már mindent kitöröl.
(#29054) hackeeeee: elég csak a clean parancs, visszajelzés nincs. De igen, ennyi.
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #29001 üzenetére
nekem a rhythmbox azért nem az igazi, mert egyrészt nem működik a webrádió (csak ha kézzel adok hozzá állomásokat, de ebben pont az lenne számomra a pláne, hogy behúzza shoutcastról például a listát, és válogathatok), illetve van néhány album, aminél egyszerűen hiába írom át az id3 tag-et, a rhythm nem veszi a lapot...
Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Videó stream letöltése
- Bittorrent topik
- Hamarosan automatikusan települ a Microsoft 365 Copilot
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Az év végé érkeznek az AV2 kodek specifikációi
- Path of Exile 2
- Villanyszerelés
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3310
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman ZM-T7 Corsair 550W
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS i3-1215U 4.4Ghz 6mag 16GB 256GB Intel UHD Win11 Pro LTE Garancia
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest