Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ubuntu Linux (téma lezárva)

Hozzászólások

(#28251) Atapi válasza upszilon (#28250) üzenetére


Atapi
senior tag

beállítások/energiagazdálkodás/képernyő energiatakarékos módjának bekapcsolása?

(#28252) Kendek válasza upszilon (#28250) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Még az energiagazdálkodásnál lehet keresni a problémád forrását esetleg. Biztos, hogy nem egy bugról van szó, mert nálam nem jelentkezik ez a jelenség. Mondjuk azt észrevettem nemrég, hogy ha az aksis üzemmódról hálózati tápellátásra kapcsolom a notit, akkor hiába van beállítva, hogy ne sötétítse el a képernyőt, akkor is megteszi. Ha alapból hálózati tápellátásról indítom a gépet, akkor viszont jó.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ->

(#28253) upszilon válasza Kendek (#28252) üzenetére


upszilon
őstag

Nem, ez asztali gép és az energiagazdálkodás minden formáját kikapcsoltam. Szóval nem tudom mit nézhetek el, de sajnos csinálja. Nem mintha olyan nagy baj lenne. Kíméli a monitorom háttérvilágításának ledjeit. Legalább hosszabb életűek lesznek. :)

(#28254) attrax


attrax
aktív tag

mi az a winetrick és hogy kell használni?
Valakinek van múltja Reason 4.0 futtatásban ubi alatt? A wine nem indítja. :((

Unterschreiben

(#28255) totyax


totyax
aktív tag

Hm jött pár frissítés Mint-re, MintUpdate szerint xserver-common (3-as szint), és xserver-xorg-core (4-es szint). Felraktam mindkettőt hát persze sötét képernyő fogadott login képernyő helyett. Egyesével mindkettőt visszaállítottam failsafe grafikus módban synapticcal az előző verzióra, de semmi változás. Hm. Uninstalláltam a rendes telepítős ATI drivert amit a honlapról szedtem le, így érdekes bejött a rendszer. Akkor megint rányomtam erre a két X-es dologra a frissítést, újraindítás, minden oké. Namost akkor megint fel a telepítős ATI driver, újaindítás, minden oké. Lehet hogy X-es updatek előtt az ATI drivert illene leszedni? :)

Felvarázsoltam egy vaapi-s mplayert smplayer guival, a hozzávaló cuccokkal (libva/xvba) hogy GPU gyorsításom legyen ATI-n. Műkszik is, x264-es videó terhelése 35-40%-ról leesett 2-3%-ra :) Viszont egy sima mpeg4-es videó meg 40-50% cpu-tokoz... Ha leszedem a GPU gyorsítást, akkor az mpeg4 videó CPU terhelése ismét normális lesz... ezt azért illene szebben és egyszerűbben megoldani valahogy, főleg hogy az mpeg-4-es videók többségben vannak.

(#28256) totyax válasza attrax (#28254) üzenetére


totyax
aktív tag

Nekem a 4.0 demo elindul, Wine 1.2 RC4 alatt, csak a menü nem elérhető (nem klikkelhető), ez egy regisztrált, másoknál is létező hiba, illetve néha eltűnik scrollra az ablak tartalma... :)
Amúgy meg fogalmam sincs mit kéne csinálnia ennek az izének :)
A Wine úgy általában nagyon vicc. Legalábbis amit néztem, még semmi sem működött úgy ahogy kellett volna. Windowsos programokra a Windows való.
Egyébként infó.

(#28257) ntomka válasza totyax (#28255) üzenetére


ntomka
nagyúr

A hiba abban van, hogy a honlapról telepíted az fglrx-et. A tárolóban van szép és jó driver, azt rakd fel. Ráadásul a rendszermenüben van olyan, hogy hardvermeghajtók, vagy ilyesmi (most KDE-n szenvedek :)) ), és azzal egy kattintással fel tudod tenni. Ez úgy rakja fel a rendszerbe, hogy a fő tárolóból kapott frissítések ne vágják haza. Egyébként igen, frissült az xorg, de nem főverziót (ami ubiban nem történhet meg), tehát mennie kéne frissítéssel is.

ツ Headphones on - World off

(#28258) totyax válasza attrax (#28254) üzenetére


totyax
aktív tag

Alt lenyom-felenged, lefele nyíl, erre bejön a menü :) A winetricks nem kellett hozzá. Az officiális 1.1.42-es Wine-vel is elindult, és ugyanúgy viselkedett mint a legfrissebb RC-vel.

ntomka:

Nincs itt hiba, pont azért tettem fel mást, mint ami a tárolóban van, mert újabbat akartam, mert csak fejlesztik a drivert, és a hardver megvételével support szolgáltatást is vásároltam, miért kéne nekem elesnem a jó dolgoktól csak azért mert linux alatt körülményes megoldani?
Egyébként Kendek adott olyan tárolóra címet amiben ott a friss dirver, de az nem működött nálam, ezért tettem fel az ATI-t a honlapjáról, telepítővel.

[ Szerkesztve ]

(#28259) ntomka válasza totyax (#28258) üzenetére


ntomka
nagyúr

Csak szólok, hogy a fő tárolóban 99.99%-ban ugyanaz a driver van fent, mint a gyártó honlapján, semmi supporttól nem esel el, nem free driver, nem openszórsz driver, csak a disztróhoz van igazítva és csomagolva, hogy könnyű legyen feltenni. Amúgy ebben nemtom mi a körülményes: feltelepíted az ubuntut, csatlakozol a netre, aztán a háttérben le is ellenőrzi a driver meglétét, jön a felugró: héhé, van ilyen, aktiválod-e?! Rákattintasz, leszedi, felrakja, újraindítasz, örülsz. Nekem eddig nem volt ettől eltérő tapasztalatom. Nvidiával is így megy. :))
Szerk.: jah, és tapasztalatom szerint a tárolóból hamarabb lejön a friss driver, mint ahogy felkerül a honlapra, köszönhetően a Canonical-AMD kézfogásnak. :D

[ Szerkesztve ]

ツ Headphones on - World off

(#28260) Kendek válasza ntomka (#28259) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Hamarabb lejön a friss driver a tárolóból? A Karmic tárolójában még mindig a 8.660 van, a kiadás óta nem frissítették. A Lucid tárolójában is már elavult, legalábbis a verziószám szerint (8.723 vs 8.741). :F

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ->

(#28261) ArGab válasza ntomka (#28259) üzenetére


ArGab
őstag

Ez igaz is a kiadás havi driverre, de aztán a tárolóban az is marad ott a továbbiakban. Legalábbis eddig nem frissítettek még szerintem soha.
Pedig most a 10.6 komolyabb fejlődéseket hozott ha jól látom, állítólag végre javítottak a 2D képességeken, és végre nem olyan darabos az asztal használata. Már akinél. Még nem próbáltam, de holnap szerintem én is meglesem.

(#28262) ntomka válasza Kendek (#28260) üzenetére


ntomka
nagyúr

Basszus, most nézem, hogy igazatok lehet. Jobban ránéztem már erre a CCC-re, és áprilisi dátumot ír. :Y Pedig kb havonta húzza le a frissítéseket (legutóbb 2 hete). Akkor azok csak bug javítások? :F OMG, akkor elnézést kell kérnem a tévedésemért. :W :U

Akkor talán felpróbálom én is a 10.6-ost a honlapról. Mi a telepítés menete? Érdemes leszedni a meglévőt előtte? Gondolom igen, mert a tárolóból van.

[ Szerkesztve ]

ツ Headphones on - World off

(#28263) Kendek válasza ntomka (#28262) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Persze, le kell szedni előtte a régit, majd mehet fel az új.
sudo sh ./ati-driver-installer-10-6-x86.x86_64.run
Persze lehet csomagokat is kreálni belőle, aztán azokat is felteheted.
./ati-driver-installer-10-6-x86.x86_64.run --buildpkg

<-ƘƘ->

(#28264) ntomka válasza Kendek (#28263) üzenetére


ntomka
nagyúr

A régi eltávolítása után érdemes újraindítani? Illetve következő hónapban ugyanígy kell telepíteni? Régi leszed, új feltesz? Mert ez így valóban körülményesnek hangzik, de talán 30 naponta kibírom egyszer. :DD

ツ Headphones on - World off

(#28265) totyax válasza Kendek (#28263) üzenetére


totyax
aktív tag

Úgy néz ki mégiscsak működik az az ATI driver tárolós dolog amit írtál. Szóval zárt drivert frissítve, vagy új tárolót megadva majd zárt drivert aktivál nem működik, csökkentett módban akar indulni. Igen ám, de én közben telepítettem a rendes telepítős ATI drivert, ami a telepítés végén azt írja, hogy ha gond lenne újraindulás után, ki kell adni a (sudo) aticonfig --initial -f parancsot. A telepítési leírásban is ez szerepel, -f nélkül. Szóval ezt lefuttatva, már bejön rendesen a kép. A hiba tehát az volt, hogy ez a tárolós megoldás az új driverrel nem futtatja le automatikusan az inicializáló parancsot, nem jött létre a helyes xorg.conf, és ez láthatóan ilyen (súlyos) hibát tud okozni. Esetleg a Mint kavar be. Innentől viszont elvileg a többi frissítéssel együtt megkapom az új drivert is, persze ha megcsinálják.

(#28266) Kendek válasza ntomka (#28264) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Elvileg ott a tároló amit fellehet venni, akkor nincs vele macera. De mint ahogy olvashattuk a tapasztalatokat, nem nagyon akaródzik működni a dolog. Nyilván azért nem minden esetben rossz, mert hát biztosan ellenőrizve tették bele a tárolóba, de akkor már jobb az óvatosság. Az újraindítás mondjuk ajánlott, nem tart olyan sokáig talán.
A parancsos felrakás után az alábbi paranccsal tudod leszedni a cuccot:
cd /usr/share/ati
sudo sh ./fglrx-uninstall.sh

Felrakás után nem árt futtatni egy
sudo aticonfig --initial
parancsot sem, jobb a békesség, akkor kreál egy xorg.conf fájlt is.

(#28265) totyax: nah, akkor mégiscsak jó, jól van. Azért csak kényelmesebb ezt a tárolós módszert használni, elvégre automatizálódik a dolog.

Más: Bake, ráeresztettem már 2 órája egy ~800 GB-os titkosított partícióra a btrfs konvertálót, még mindig dolgozik rajta. Mondjuk olyan 500 GB adat is volt rajt, úgyhogy megértem, meg aztán végül is ~100 GB-al is elszöszölt jó darabig. Na mindegy, elmegyek aludni, aztán reggelre csak kész lesz. :DDD

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ->

(#28267) ntomka válasza Kendek (#28266) üzenetére


ntomka
nagyúr

Közben rájöttem én is, hogy az x-swat tárolóban az van, amit te is írtál, szóval megnézem azt. Tényleg egyszerűbb lenne.

Brtfs: :DDD

[ Szerkesztve ]

ツ Headphones on - World off

(#28268) totyax válasza Kendek (#28266) üzenetére


totyax
aktív tag

A truecrypt windowsos verziójában van benchmark, ami megmutatja hogy melyik kódolás milyen sebességet produkál a gépeden. Nagyon nem mindegy melyiket választod. Az új verziók pedig már több magot is ki tudnak használni. Sajnos windowsos ntfs truecrypt fájllal a linuxos truecrypt nem mindig tud mit kezdeni.

(#28269) No-kia


No-kia
őstag

Üdv újra, az emesene hocva mentheti a beszélgetést? seholsem találom, pedig fontos lenne

+1 ha kapok nem elérhető módban üzenetet akkor az megjelenik ha bejelentkezek emesene-n?

Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010

(#28270) Siriusb válasza totyax (#28268) üzenetére


Siriusb
veterán

Will I be able to mount my TrueCrypt volume (container) on any computer?

Yes, virtual TrueCrypt volumes (in contrast to TrueCrypt-encrypted physical system partitions/drives) are independent of the operating system. You will be able to mount your TrueCrypt volume on any computer on which you can run TrueCrypt (see also the question 'Can I use TrueCrypt on Windows if I do not have administrator privileges?').

Can I mount my TrueCrypt volume under Windows, Mac OS X, and Linux?

Yes, TrueCrypt volumes are fully cross-platform.

Mi a probléma? Még nem használtam truecryptet - mert ejtettem a windows-t :D -, de pont a platform függetlensége szólt mellette, amikor olvasgattam a leírását anno.

[ Szerkesztve ]

(#28271) body007


body007
addikt

Hogy lehet elindítani a vnc-t (sima távoli asztal) úgy, h nincs bejelentkezve a gépre? Szóval boot közben kéne valamikor elindulnia.

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#28272) JamesHun


JamesHun
addikt

Sziasztok

Lenne egy elég idegesítő gondom
megnyitok bármit evolutionból pl xls stb
megnyílik az oppenoffice 3.2 de csak olvasható módban :S
hogy lehet ezt kikapcsolni, mert még a nyomtatási képet sem tudom módosítani csak ha lementem az egészet, vagy átmásolom egy másik üres file ba

előre is köszi

SeriesX: JamesSHun

(#28273) body007 válasza JamesHun (#28272) üzenetére


body007
addikt

Benne van a válasz a kérdésbe :)
csak ha lementem az egészet

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#28274) JamesHun válasza body007 (#28273) üzenetére


JamesHun
addikt

de régebben nem így ment egy jó ideig, csak valamelyik új verziónál csinálták ezt a baromságot bele :O :W
nagyon sok doksit kapok amiben csak 1-2 dolgot módosítok és küldöm is tovább mentés nélkül
napi 50 file-t nem akarok csak azért lementeni, hogy kinyomtathassam, mert egy margót nem tudok átállítani, vagy egy formátumot, hogy álló, vagy fekvő legyen a lap

SeriesX: JamesSHun

(#28275) kovaax válasza upszilon (#28253) üzenetére


kovaax
őstag

Ha vígasztal, nekem is érdekesen működik asztali gépnél (crt monitorral): 10 perc után elsötétül a képernyő, és a monitort is kikapcsolja. Majd rövid idő után (fél perc-1 perc max), visszakapcsolja a monitort, majd a kép is visszajön...

-=- There's no place like /home -=-

(#28276) totyax válasza Siriusb (#28270) üzenetére


totyax
aktív tag

A reklámot én is olvastam, ettől függetlenül nem működik minden esetben.

(#28277) totyax válasza Kendek (#28061) üzenetére


totyax
aktív tag

Természetesen egy visszaállítási pont létrehozása is ajánlott előtte.

Ezt hogyan is?

(#28278) kovaax


kovaax
őstag

Szereztem tegnap egy MSI GeForce4 Ti 4200 kártyát a játszós gépembe, hogy felülkerekedjek az intel alaplapi videó fagyásain. Beraktam a kártyát, majd induláskor szólt az xubi, hogy nem tud valami vesa modult betölteni (a failsafe xorg.conf-ot használtam, ami gyakorlatilag üres, csak van benne a megfelelő részen egy driver "vesa" bejegyzés), és kérdezte, hogy módosítsa-e a konfigot, vagy hagyja, vagy megcsinálom kézzel. Mondtam, hogy módosítsa, csinált valamit, de csak ide jutott megint. Többszöri próbálkozás után mondtam, hogy hagyja úgy ahogy van, ekkor szöveges konzolt kaptam. Beléptem, visszaraktam a vesa sor nélküli xorg.conf-ot, majd újraindítottam. Mostmár elindult jól, és ahogy nézem, működik is rendesen, legalábbis nem fagyott még le eddig.

Mondjuk a fenti bénázás a következő félelmeimet igazolja be: a grafikus felületről konfigolható cuccok meg nem erősített források szerint hajlamosak hülyét kapni, ha az ember kézzel belejavít a konfigfájlokba. Namármost nekem a gyárilag szállított xorg.conf.failsafe -vel sem boldogult szegény...

-=- There's no place like /home -=-

(#28279) Kendek válasza totyax (#28277) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Én a Rendszermenttel szoktam csinálni. Mivel Linux Minttet használsz, vagy GNOME főmenüt izzítasz be hozzá, vagy terminálban is ugyanolyan jól kezelhető, csak írd be, hogy
rendszerment
aztán ott már látsz mindent. Az első elkészítése viszonylag hosszadalmas, de aztán lerövidül ez az idő.

Nagyon tetszik nekem ez a btrfs snaphot funkció. Tök olyan mint a kemény link (ala /home szinkron), csak éppen ha egy fájl tartalmán változtatunk, akkor a snapshotban a régi állapot megmarad. Na meg persze bármikor csatolható is ez a subvolume, akár az fstabba beírva is, nagyon király.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ->

(#28280) PiciKenny


PiciKenny
senior tag

Sziasztok
van aki rendesen 5.1-re tudta bírni a ALC889A- hangkariját?( p32-ds3 )
Filmeknél hogy a rákba rakom rá az 5.1et?:F win alatt vlcben simán rámentem hang-> 5.1 azt kész :F esetleg milyen lejátszó adja be rendesen a full házimozit? :U
Oké hogy van a hangbeállításokban analóg 5.1 meg minden, de pl. a sub nem mindig szól, csak stereo duplex vagy miben (win alól írok nem tudom fejből ). Alsa mixer mellesleg.
Ötlet valakinek?

(#28281) PuMbA válasza PiciKenny (#28280) üzenetére


PuMbA
titán

sudo apt-get install smplayer

A beállításokban pedig kiválasztod az 5.1 kimenetet.

(#28282) PiciKenny válasza PuMbA (#28281) üzenetére


PiciKenny
senior tag

köszönöm kipróbálom :R

(#28283) kovaax válasza kovaax (#28278) üzenetére


kovaax
őstag

A kártya egy AMD-s gépben volt, 512 mega rammal. Az alaplapon nincs videókártya. Van benne viszont hálókártya, cd olvasó, és tudok bele rakni egy 15 gigás vinyót. Ha kell valakinek játszani, akkor valószínűleg ingyen el lehetne vinni 1-2 héten belül (Pesten, lehetőleg a Boráros tér környékén). Megpróbálom kideríteni pontosan, hogy milyen alaplap, meg proci. Ha érdekel valakit (egyelőre bizonytalan még a dolog), akkor privátban írjatok. Az első viszi.

Szerk.: azért ide írtam, mert linux-szal még használható szerintem.

[ Szerkesztve ]

-=- There's no place like /home -=-

(#28284) Siriusb válasza totyax (#28276) üzenetére


Siriusb
veterán

Érdekelne, mit tapasztaltál. Többszöri nekifutás kell, amig életre kelted, vagy egyiket kötetet tudod csatolni másikat nem stb. Kösz.

(#28285) hackeeeee


hackeeeee
Jómunkásember

A Thunderbird-öt nekem kéne külön frissítenem, vagy majd 1szercsak frissül? Mert ugye megjelent a 3.1, de még a frissítéskezelő nem mondja, hogy van frissebb.

Szoftverközpontból telepítettem.

Véleményem szubjektív...

(#28286) Kendek válasza hackeeeee (#28285) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Hát, a Lucid tárolójában biztosan nem fog frissülni, de itt egy PPA a Mozilla cuccokhoz, benne van a Firefox is legalább.

<-ƘƘ->

(#28287) ntomka


ntomka
nagyúr

Friss: a 3.6.4-es Firefox telepíthető ebből a tárolóból! Terminálba csak egy

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-mozilla-security/ppa && sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade

kiadása és kész. :)

Szerk.: Kendek megelőzött. :B

(#28285) hackeeeee: [link]

[ Szerkesztve ]

ツ Headphones on - World off

(#28288) hackeeeee válasza ntomka (#28287) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Szal akkor ebből innentől frissíti a TB-t meg az FF-et is, király. Köf Nektek. :):R

Ő, hát, úgyis beteszik tárolóba a 3.1-et és frissítésből így tudom majd frissíteni, nem? Jah látom amit Kendek írt, akkor semmi, nemszótam.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#28289) hackeeeee válasza ntomka (#28287) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Nah, így sikerült megcsinálni. :) Királyság. :R Csak benne maradt a nyelvi csomag is. :D

Véleményem szubjektív...

(#28290) upszilon válasza kovaax (#28275) üzenetére


upszilon
őstag

Nah, ezekszerint nem én nézek el valamit, másnak is sötétül a képernyő....

(#28291) M.W.H


M.W.H
aktív tag

hy
javasoljon valaki nekem egy programot ami kiolvassa a cpu hömérsékletet:)

Mad W. Highflyer

(#28292) Kendek válasza M.W.H (#28291) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

GNOME panel a sensors-applettel, vagy Screenlets, stb.. Meg persze a
sudo sensors-detect
parancs lefuttatása, igenembert eljátszva.

<-ƘƘ->

(#28293) hackeeeee


hackeeeee
Jómunkásember

Akinek voltak gondjai a flash-el, esetleg próbálgasson chrome-ot, mert a mostani legújabb verzióban már működik az integrált flashplayer.

Véleményem szubjektív...

(#28294) Kendek


Kendek
MODERÁTOR

Húha. Bekapcsoltam a compress opciót a btrfs fájlrendszeren és szemlátomást megtáltosodott az írás. Azért eddig csak ritkán láttam 110 MB/s fölötti másolási sebességet, de most szépen tartotta is, olyan 117 volt a csúcs nagy fájlok esetén. Azt bizony nem tudom, hogy kevesebb helyet foglalnak-e a fájlok vagy sem, mert nincs mivel megnézzem. Annyi azért benne van, hogy a procihasználat erősen megnő fájlműveleteknél, viszont annyi szálon dolgozik, ahány szálon képes a processzorunk. Ezt ellenőriztem úgy, hogy megnéztem a folyamatokat, és pont 3 db btrfs-delalloc- nevezetű dolgozott éppen másolgatás közben, szépen terhelve a processzort. Majd csinálok időmérést is a sima és a compress között, aztán megírom az eredményt. :)

<-ƘƘ->

(#28295) ntomka válasza Kendek (#28294) üzenetére


ntomka
nagyúr

Ext4-en mennyit tudsz kihozni csutkára?

ツ Headphones on - World off

(#28296) Kendek válasza ntomka (#28295) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Hát, most, hogy így rákérdeztél és megnéztem, végül is azzal is megy ennyit. Igaz, hogy a lemez elején néztem, mert már csak a rendszer van ext4-en. Nehéz eldönteni, hasonlóan teljesítenek, legalábbis ezeknél a nagy fájloknál.

<-ƘƘ->

(#28297) ntomka válasza Kendek (#28296) üzenetére


ntomka
nagyúr

Talán megpróbálhatnád ezzel tesztelni.

ツ Headphones on - World off

(#28298) Rebirth II.


Rebirth II.
tag

Üdv!

Azon gondolkozok, hogy felrakok egy ubuntut a laptopra, mert az xp nagyon hamar belassul rajt (Fujitsu Siemens Amilo 1505). Csak lenne 1-2 kérdésem:

- Abev megy ubuntun?
- CfosSpeed-nek valami alternatívája van linux-ra?
- Egy sima ember, aki netezik, skypeozik, msn ezik és nem ért igazán a géphez az tudja majd kezelni?
- Office működésre bírható-e vagy csak az alternatíva van?

(#28299) Kendek válasza ntomka (#28297) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Hát, ha leírod, hogy pontosan mit és hogyan kell vele csinálni, akkor jó, egyébként elég bonyolultnak találom a dolgot. Most így hirtelen futtattam egy AIO-Stresst (Random Write), aztán ez lett az eredmény:
AIO-Stress:
aio-stress [Test: Random Write]
Expected Trial Run Count: 3
Started Run 1 @ 17:40:49
Started Run 2 @ 17:41:01
Started Run 3 @ 17:41:12

Test Results:
273.58
279.13
280.63

Average: 277.78 MB/s

De, hogy most ezt hol, melyik lemezen végezte, vagy mi ez az eredmény, arról fogalmam sincs. :DDD

<-ƘƘ->

(#28300) Csakénvagyok válasza Rebirth II. (#28298) üzenetére


Csakénvagyok
őstag

Egy kiöregedett Xpvel szemben a 9.10 Ubi fényévekkel jobb, ugyanazon a configon. Skype van (beta), MSNre meg ott a Pidgin (nem még rengeteg más alternatíva). Officenek van OOo. CFosSpeedre Wondershapert szokták ajánlani, az Abev-et meg nem ismerem, de kétlem hogy ne lenne alternatívája.

Én azt javaslom hogy elsőre tarsd meg az XPt is, mellé tedd fel az uborkát, majd szépen hozzászoksz, s egyre ritkábban kel windowst használnod Ubi helyett

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ubuntu Linux (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.