Hirdetés
Aktív témák
-
MODERÁTOR
Én meg ugye a tárlókat vetem fel és úgy frissítettem be. Azért naponta többször nem járnék szívesen utána, hogy véletlen írt-e valaki az aktuális frissítésről valami rosszat. Ha valami problémával találkoznék, hát visszaállok az előtte levő állapotra aztán kész. Kényelmesebb aztán körbenézni, hogy mi van, vagy csak várok pár órát és rápróbálkozok a frissítésre.
(#27398) Sas madár: ez nézőpont és hozzáállás kérdése. Én csak ne döntsem már el helyetted, hogy neked mi jó.
(#27399) M.W.H: a gép bekapcsolásánál tartsd nyomva a Shift billentyűt és előjön a GRUB menü. Ott pedig választ a Memtest 86+-t.
-
n00n
őstag
válasz Kendek #27396 üzenetére
Lucidot is a kezdetektől használom, szóval értem nem kell aggódni, rajtam az esetek nagy részében nem fogott ki. Ha meg mégis elő a ghostot és kész is. Ettől függetlenül valóban csak hardcore júzereknek ajánlott ez.
Kendek LiveCD funkcióval is felruházhatnád a rendszermentődet, mert így szükséges másik rendszer a használatához.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
LiveCD-vel elérhető a helyreállítás funkció, méghozzá alapesetben úgy is, hogy nem kell külön telepíteni a cuccot. Csak megfelelően fel kell csatolni a helyreállítandó rendszer partícióit (a /mnt alá) és ki kell adni a megfelelő parancsot (/mnt/bin/helyreállítás). Aztán csak választani kell a visszaállítási pontok közül, és megvárni míg végez.
Mondjuk ez így egy kicsit rejtettebb funkció, de gondoltam én erre is már a kezdetektől fogva. -
MODERÁTOR
válasz body007 #27405 üzenetére
Igen, a kommentezést már mások is kérték, illetve jómagam is szeretném. Úgyhogy valahogy meg lesz oldva a dolog, csak kicsit nehézkes implementálni jelenleg.
Rendszerköltöztető? Hát, az valóban egy jó dolog lenne, de arra vannak egyéb eszközök is. Persze ha beírattok egy jó helyre, hogy elsajátíthassam a szüksége programnyelvek használatát, akkor megcsinálom. -
Melorin
addikt
El lehet valahogy távolítani a hálózati kapcsolat ikonját a tálcáról? Úgy, hogy azért az értesítések menü megmaradjon.
-
-
MODERÁTOR
válasz Melorin #27407 üzenetére
nm-applet a neve, ha kilövöd eltűnik onnan, viszont nem lesz net.
(#27408) body007: jól látod a dolgokat, de nem ilyen egyszerű. Eleve, hogy több partícióból is állhat egy rendszer, a másolat meg nem biztos. Kompletten újra kellene írni az fstab-ot, GRUB-ot kellene telepíteni úgy, hogy a grub.cfg is frissüljön. Eleve nem ártana, ha hordozhatóak lennének az elmentett rendszer másolatai. Áh, számos buktató van, és egyáltalán nem erre lett kitalálva az egész, hanem csak egyszerű rendszer-visszaállításra.
Persze ettől függetlenül, kisebb tudással megoldható a dolog bárkinek kézileg is. -
M.W.H
aktív tag
válasz body007 #27400 üzenetére
a memtester az elvileg valamit csinált aztán eltünt minden csak háttérkép maradt és visszatöltött mindent de müködésképtelenbe:S restart.
a telepitöt beteszem nem csinál semmit hogy tudom elinditani? mindt windows alatt az autorun az itt mi? meg valaki világositson fel hogy itt az exének mi a megfelelöje? még elég béndzsa vok ubiba csak már ugy megtetszett megszerettem(#27401) Kendek oks megpróbálom ezt is
[ Szerkesztve ]
Mad W. Highflyer
-
Az, h eltűnt minden (gondolom kijelentkezett) azt jelenti, h ott hw hiba van.
A CD-ről úgy tudod elindítani, h mikor boot-ol a cd kitesz alulra-középre egy kis billentyű sziluettet, ekkor elkezded nyomkodod a gombokat, az előugró menüben meg kiválasztod a memtest-etMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
MODERÁTOR
Az 5-ös és a 8-as tesztek is lefutottak? Az ötös csak a legvégén írja ki ha gond van, a nyolcas meg elég sokáig tart.
A legjobb az lenne, ha Prime95-el futtatnál egy Blend tesztet minimum egy órán keresztül. Ha onnan nem lép ki, vagy nem ír ott hibát, akkor jó. Nálam már volt olyan is, hogy ott jött ki csak a RAM hiba, ezen 0,05 V-nyi fesz emelés segített akkor. -
M.W.H
aktív tag
válasz Kendek #27414 üzenetére
500 as kingmax hardcore ok mennek 440 en szal még a rendes tuningba se léptem be velük. szal szerintem egy cpu teszt lenne a segitség kb 30 percig teszteltem lefutott a felsö 100% ra és ujrakezdte
(sokat kotorásztam terminálba amikor a webcamot akartam megcsinálni lehet ott turtam vmi fontosba)[ Szerkesztve ]
Mad W. Highflyer
-
MODERÁTOR
A Blend tesztel mindent, szal azért is érdemes azt futtatni. Húzásnál bármi is lehet ami kicsit instabil működést eredményez. De, hogy biztos legyél benne, hogy a húzás miatt van a dolog, egyszerűen állítsál vissza mindent alapértelmezettre és használd úgy kicsit a rendszert.
-
-
pinnacle
nagyúr
Linuxon van TFT teszt/pixel hiba kereső program? Azért kellene, mert vennék egy laptopot és a Win telepítése előtt szeretném az esetleges pixelhibát megnézni.
-
MODERÁTOR
válasz Melorin #27422 üzenetére
Ha nem kellett telepíteni, akkor ugyanúgy indítsad ahogy előtte. Ha települt, akkor meg ott lesz ahova telepítette, gondolom a Program Files-ban (~/.wine/drive_c/Program Files).
Persze az a legegyszerűbb, ha csinálsz neki egy parancsikont valahova. Az elérési útvonalat kell csak megadni, meg ha nincsen társítva akkor a wine szót kell elé rakni. Például így néz ki nálam:
wine /home/ProgramFiles/uTorrent/utorrent.exe
Az is előnyös, ha a beállítás és egyéb fájlokat ugyanabban a könyvtárban tartod, akkor biztosan nem vesznek el. A letöltéseknek meg külön kijelölsz egy-két könyvtárat és kész.(#27423) pinnacle: úgy nézem, hogy a Rendszer -> Adminisztráció -> Rendszertesztnél van ilyen pixel tesztelés is, csak végig kell zongorázni.
Dead pixel check procedure:
1.- Select Test to display a single color in full screen mode
2.- Check that all pixels are the same color
3.- Press any key and repeat the check for another color (red, green, blue, white and black)[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Sas madár #27425 üzenetére
Jah, hogy melyiket miért?
Az LTS kiadások hosszabb távon támogatottak, mint a normál kiadások. Nagyobb figyelmet fordítanak a stabilitásra, a normális működésre. Általában nem vezetnek be ezeknél olyan hatalmas nagy újításokat, azt megtartják a normál kiadásoknak. Olyanoknak érdemes ezeket használniuk, akik egyrészről kevésbé értenek hozzá, de nem is kívánnak érteni semmit, viszont elvárják, hogy minden flottul menjen és semmilyen összeomlás se legyen. Őket nem érdeklik az újítások, a szolgáltatások, csak a megszokott dolgokat szeretnék használni.
A normál kiadásokban vezetik be a főbb újításokat a merész megvalósításokkal és persze mindig a lehető legfrissebb verziójú csomagokkal kedveskednek a felhasználóknak. Ez egyben azt is jelenti, hogy egyes esetekben instabilabb a működése, főleg a kezdeti időszakban. Viszont jobb kompatibilitással rendelkeznek a hardvereket tekintve, hiszen mindig a lehető legfrissebb kernelt is kapják. Míg például most már szinte "ősréginek" számító kernellel jött a Lucid, azóta (illetve még a megjelenése előtt) kiadtak 2 újabb stabilt is, most pedig már a harmadik készül.
-
Sas madár
őstag
válasz Kendek #27426 üzenetére
Így már értem.
Ezek eleve így meg különböztetve ki is választható a menüben melyik típusnak engedem,hogy figyelmeztessen ha van frissítési lehetőség?
Ahogy most leírtad mindenképp az LTS kiadás ami célszerűbb.[ Szerkesztve ]
Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
MODERÁTOR
válasz Sas madár #27427 üzenetére
Te döntöd el, hogy melyikre frissítesz, ha zavar, akkor bejelölöd a Frissítéskezelőben, hogy ne figyelmeztessen.
Hogy kinek melyik a célszerűbb az egyéntől, na meg attól is függ, hogy mire akarja az ember használni. Általános, normál asztali használatnál talán érdemesebb a kiadásokat követni frissítésekkel, hiszen 1-2 év alatt oly sok minden változik és annyira elavulnak a csomagok az LTS tárolóiban, hogy igazi retro érzés kerülgeti az embert a használatakor.[ Szerkesztve ]
-
ricsipontaz
csendes tag
Emlékszek, hogy a topikban több embernek is olyan tv tunerje van, mint nekem. Jelentem, hogy a 2.6.43-5-ös kernellel (Maverick Meerkat alatt jelenleg ez van) működik a hang a Leadtek Winfast TV2000 XP Global kártyán bármiféle állítgatás nélkül! Végre!
-
MODERÁTOR
válasz Sas madár #27431 üzenetére
3-4 GB kb.. Magának a rendszernek akár 10 GB is bőségesen elég, de a /home-nak érdemesebb kreálni egy külön partíciót, hiszen normál esetben ott találhatóak meg az ember adatai, beállításai. Rendszer újratelepítésnél is ideálisabb így.
(#27429) ricsipontaz: honnan vetted a 2.6.43-as kernelt? Hiszem még csak a 2.6.35-ös első RC-je jött ki.
(#27430) pinnacle: hát, ilyenben érdemesebb a Google segítségét kérni, csak a pontos típusát kell beírni az eszköznek, aztán lehet átnyálazni a találatokat. Nekem régebben volt dolgom ilyesmivel, és végül is megoldottam a dolgot, hogy működjön, de annyira azért nem volt egyszerű.
-
Sas madár
őstag
válasz Kendek #27432 üzenetére
Van is jelenleg is külön fut az xp is annak a helyére gondoltam az 10gigás hely.
Pont ideális hozzá.
Újratelepítésnél lehet itt is ghosthoz hasonló mentést csinálni,vagy mindent újra be kell állítani magunknak?Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
MODERÁTOR
válasz Sas madár #27435 üzenetére
Nem, hanem ha leformázod a rendszer partícióját és újratelepíted az Ubuntut, akkor amennyiben a leformázatlan /home partícióját ugyanúgy beállítod csatolásra alá, akkor a beállításaid megmaradnak. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a csomagokat nem kell aztán újra feltelepíteni, hanem azt, hogy a rendszer és az alkalmazások beállításai megmaradnak.
De, hogy megnyugtassalak, az Ubuntut nem szükséges újratelepíteni minden héten, nem lassul be, nem rakoncátlankodik, semmi ilyen. Persze össze lehet kuszálni benne dolgokat, akkor valóban szükségessé válhat egy újrahúzás, de én inkább azt találtam ki, hogy visszaállítási pontokat hozok létre és visszaállok ilyenkor egy korábbi állapotra. Ezt Te is megteheted az eszköz adott hozzá. -
Sas madár
őstag
válasz Kendek #27436 üzenetére
Egyre szimpatikusabb ez nekem,csak a 3-4 gb os mérete lepett meg,mert ugye az MS rendszereknél a mérettel arányosan nőtt mindig a lassúság is.
Mi igaz abból,hogy ezen a rendszeren neked nem kell vírusírtót használnod?Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
MODERÁTOR
válasz Sas madár #27437 üzenetére
Nem tudom ki terjeszti a pletykát, hogy nekem nem kell vírusirtót használnom Ubuntun, de való igaz, hogy így van ez.
Azért nem kell használni, mert jelenleg igen kevés kártevő van Linux alapú rendszerekre. Persze ez a jövőben biztosan változni fog, egyre népszerűbb a rendszer. Könnyen lehet gyenge pontot találni egy desktop felhasználásra szánt Ubuntun is, de ha az ember biztonságos tárolókból telepít, akkor nagy gond nem lehet. De egyébként összedobok neked bármikor egy olyan csomagot, hogy ha feltelepíted, akkor újrainduláskor letörlődik az összes adatod a gépről. -
Major Major
senior tag
válasz Kendek #27438 üzenetére
De egyébként összedobok neked bármikor egy olyan csomagot, hogy ha feltelepíted, akkor újrainduláskor letörlődik az összes adatod a gépről.
Így használja az emberfia a ppa-datBeszéltünk egyszer a total commanderről, hogy azért nem használod wine-nal, mert nem működnek a file társítások. Ezt láttad már? Elég frankón megy a dolog.
-
Sas madár
őstag
válasz Major Major #27440 üzenetére
Ubuntuban nincsen TC ?
Vagy mos már lesz?Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
MODERÁTOR
válasz Major Major #27440 üzenetére
Természetesen az én tárolómban bízhattok, az én feladatom a rendszermentés és visszaállítás, nem az adatok törlése.
Egyébként nem PPA tárolóm van, hanem itthonról megy, sima FTP szerver lett átkeresztelve tárolónak. Lehet én vagyok a béna, de igencsak bonyolultnak találtam a PPA tárolóba történő feltöltést, legalábbis ilyen speciális cuccnál.Köszi a linket, kipróbáltam a dolgot és valóban tökéletesen működik a dolog. Egyetlen szépséghibája, hogy az ikonok nem jelennek meg, de végül is annyi baj legyen. Persze most már nagyon megszerettem a Krusadert is, nem szívesen válnék meg tőle.
(#27441) Sas madár: Total Commander Windowsban sincs alapból, csak telepíthető. Ahhoz hasonló fájlkezelő viszont van több is, én a Krusaderre esküszöm.
Habár akkor már egész jól használható a TC is, de 100%-osan nem funkcionál azért ugyanúgy még ezzel a kis kiegészítéssel sem. -
válasz Kendek #27443 üzenetére
Biztos én vagyok a noob, de mi a f.sznak mindenkinek 2 paneles file kezelő? Ott a nautilus. Van benne akármennyi tab, van benne extra ablaktábla (mi szép kifejezés) ígyen éppen 2 panelesre is állítható, mér jó az a TC? Hameg nagyon bogarászni támad kedvem a rendszerbe, mc
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
M.W.H
aktív tag
ti mit csináltok az ellen hogy pl indexvideo.n a videok ne akadjanak? mert a youtub nem akad de elég sok videomegosztó akad
Mad W. Highflyer
-
MODERÁTOR
válasz body007 #27444 üzenetére
Hát, ez még a Norton Commanderrel kezdődött ugyebár. Az ember már akkor begyakorolta az összes gombot, gombkombinációt, a lehetőségeket. Aztán a Total Commander (Windows Commander) áthelyezte ezt az "élményt" az ablakos rendszerbe is, és nagyon jó volt, hogy a megszokott módon rendezhette az ember a dolgait, na meg a plusz funkciók is csak az előnyére váltak. A Krusader ugyanezt nyújtja, persze kicsit másként, de vele sokkalta könnyebb és gyorsabb a fájlkezelés, mint egy "egyszerű" Nautilussal. Hol tud az kattintásra csomagolni, kicsomagolni, könnyedén sorba állítva másolni és áthelyezni, linkelni, fájlokat darabolni és összeállítani vagy akár tömegesen átnevezni. A TC még többet nyújt kicsit, de ennyi is elég általában. Ami különösen jó, az a beépített fájl szerkesztő, ami ráadásul ismeri a különböző programozási nyelveket is és persze szkripteléshez is kiváló, nagy segítséget nyújt a színezéssel.
Szokás + egyszerűség és funkciógazdagság + kényelmes és gyors használhatóság, kb. ennyi rövidebben. Meg nem lennék nélküle, ez mindig fut, ha kell ha nem.[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
válasz body007 #27444 üzenetére
Van több paneles konzol. Ezt add össze.
gnome-commanderrel tudjak kitömöríteni mint az mc-vel. Hátha egyszer talán.
(#27445) M.W.H:
Semmit, de nem is akad.
flash az melyik? Meg böngi? Ezek párosítása szokott gond lenni.[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
válasz Kendek #27446 üzenetére
Aha. Szóval nektek (pc-n felnőtt egyedek) a TC olyasmi mint nekem (amigán felnött egyed) a directory opus . Csak a TC 15 éve szeretett volna olyan funkcionalitását
Mikor kihalt kedvenc gépem (~'98) keresgéltem is hasonlót (mikor megint géphez jutottam winMe-n), persze WC majd TC lett, de ezeket már sose próbáltam "komolyabban" használni. Mára meg ott tartok, h win-en is elbohóckodok az explorer-el ctrl+c/v/x kompókkal, és csodálkozva nézem a TC (fel)használókat(#27447) Vladi: annak se látom sok értelmét, ha 2 konzol kell, nyitok kettőt De biztos van neki értelme csak nem használom ezért nem is vágom
[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
vibra
tag
Üdv Mindenki!
Tegnap este szerettem volna kipróbálni a z ubuntu-t.
A 10.04-est választottam.
Elkészítettem a lemezt,beállítottam a biost-is,de a gép indulása után, egy a monitort félig kitöltő üzenet fogadott valami hardver error-al.Tudom,jó lenne ha egy kicsit pontosabb infót adhatnék csak pontosan nem tudom mi állt a szövegben.
Mit nem csinálhattam jól,mi lehet a baj?
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen routert?
- Automata kávégépek
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs