Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
Aktív témák
-
Antonio
senior tag
köszi
közben sikerült letöltenem kiírnom
el is indult az ubuntu persze azt az opciót választottam hogy ne telepítse (legelső)be is jött szépen de sajnos így sem ismerte fel külső HDD-t (hdd oké mert másik gép felismeri gond nélkül)
érdemes telepíteni hátha úgy felismeri, nem akaszkodik össze a bajszuk XP vel?
(xp telepítést azért akarom mellőzni mert felrakni plusz driverek stb. se időm se kedvem)Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
Antonio
senior tag
ki be dugtam ,semmi ... kipróbáltam sima pendriveal azt felismerte.
mindenki azt mondja a blade edition xp a ludas, ezért gondolotam hogy live linuxal próbálkozom mint hogy most újra telepítgessek xp-t stb de lehet nem is xp a ludas? ezek szerint ? vagy mi lehet a baj?
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
Antonio
senior tag
...tehát "az ubunti indítása a számítógép módosítása nélkül" módban is fel kéne ismernie?
WD pasport elite 320GB
sajnos ilyen hardverre rákeresés funkciót nem találtam linuxban
[ Szerkesztve ]
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
Major Major
senior tag
-
Antonio
senior tag
válasz Major Major #16007 üzenetére
másgép felismeri 2 ön kipróbáltam
azt Hiszem FAT32-van rajta alapbólha ezt így beírom egymás után folyamatosan
dmesg tail c /proc/partitions enter
akkor ezt írja ki:
dmesg (-C) (-n level) (-s bufsize)ha külön ahogy írtad
dmesg tail enter ez után kb másfélkilóméter szöveget kidob et nem tudom beírni
cat /proc/partitions enter
no such or file or directoryfeltéve ha jól csináltam amit írtál
tail előtti jel kell? hol lehet csinálni?
cat után szünet?köszönöm a segítséget
-
Antonio
senior tag
válasz Major Major #16013 üzenetére
azaz?
alaplap / driver? vagy micsoda? minden más eddigi usb cucot felismert
asus a7n8x delux ...Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
Antonio
senior tag
dmesg |tail
ezt írja ki: sajnos a laptopról írok mivel az asztali gépen amin próbálkozozk linuxal nem akar futkosni a net és most ninjcs időm türelmem linuxba beállítgatni a dolgokat ...
szóval nincs copy paste pedig USB-s dolgokról írogat csak nekem kínai ...de teszek még pár próbát
-
Antonio
senior tag
dmesg |tail
ezt írja ki[ 2706.236419] usb-storage: probe of 2-3:1.0 failed with error -5
[ 2706.236923] hso0: Disabled Privacy Extensions
[ 2706.262968] usb-storage: probe of 2-3:1.1 failed with error -5
[ 2834.186968] usb 2-3: USB disconnect, address 5
[ 3089.220021] usb 1-6: new high speed USB device using ehci_hcd and address 36
[ 3089.374064] usb 1-6: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 3089.407427] usb 1-6: USB disconnect, address 36
[ 3178.804024] usb 1-6: new high speed USB device using ehci_hcd and address 37
[ 3178.936615] usb 1-6: device descriptor read/all, error -71
[ 3178.996028] hub 1-0:1.0: unable to enumerate USB device on port 6Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
No-kia
addikt
hello! régen volt fönt eg yubuntu az xp melett, most megitn szeretném windowson belül telepíteni, de elindul a telepítés, 1 perc után "befejezi" és kilép a telepítőből, megjelenki a mappája is a linuxnak, de a boot.iniben nem lesz semmi változás, így nem tudom hogy hog ykellene elindítani a linuxot, ötletek?
Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010
-
zodo
nagyúr
válasz pc-user #16011 üzenetére
Köszönöm. A tisztitás-t ,holnap megejtem.
(#16018) No-kia Itt,pedig a lerás hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Antonio
senior tag
válasz Major Major #16015 üzenetére
HDD rádug akkor a led felvillan és gondolom fel is pörög már amit hallani lehet inkább csak egy szakaszos kattogás (nagyon halk a vinyo)
ajaj BIOS az már nekem veszélye terület
de belementem
azt hogy érted hogy meg kéne jelennie?advanced BIOS features
first second third stb boot device listákban minden lehetséges variációt látok
vagy mit kéne figyelnem?Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
zodo
nagyúr
Tudtok egy lerást az LXDE munkakörnyezetről ,kezdve a telepítéstől a különböző beállításokig ?
(mint pl. ez: Linux Mint 5 Elyssa LTS -hez kiadott, user guide.)
-
qwertly
addikt
Sziasztok sajnos elrontottam a grubot,javítotam de csak a windows7 és a ubuntu 9.04 választás van de hiába választom ki az ubit akkor a memória ellenőrzést adja ki.A win7 elindul ha öt választom csak az ubuntu nem indul el.És hiába javítottam ki a grubot live-cd vel akkor is ez van.
-
No-kia
addikt
válasz No-kia #16026 üzenetére
nem tudom beállítani a netet, mindent úgy csinálok pedig ahogy kell, sudo pppoeconf, igennel válaszolok, kitöltöm az adatokat, igenel váálaszolok, és elíindítom a netet, de semmi, mi lehet a gond?
sima adsl net, t-homos, nincs routerem sem[ Szerkesztve ]
-
pc-user
senior tag
válasz Major Major #15970 üzenetére
Köszi a választ.
Na-kia: ugyanez a probléma jelentkezett nálam is (egyébként 9.04-es verzióról van szó?).
Major Major azt tanácsolta, próbálkozzam Network Manager-el - próbálkozz te is, hátha megoldódik a gondod.
-
zodo
nagyúr
válasz pc-user #16011 üzenetére
Megtörtént a tisztitás. Terminálba beírtam a 3 parancsot:
sudo apt-get autoremove
sudo apt-get autoclean
sudo apt-get cleanMindösszesen 2 csomag került törlésre = +74 mb szabad hely
Továbbá ,használatba vettem a "Lomtalanítás" alkalmazást amiben 3 csomagot ajánlott fel, köztük az Opera.deb csomagot is.
Ezek a .deb csomagok nem az install fájlokat tartalmazó csomagok ?
(,mert ezzel egyídőben eltűnt az Operám és tehettem újra )LXDE
Megtaláltam a panel(ek) , megjelenítés testreszabhatóságára vonatkozó beállításokat ,sikerült is valamennyire a szám ízze szerint.
Kitettem a panelra a "Könyvtár menü" indító ikont és meglepödtem ,mert ezen az ikonon történő jobb vagy ball egérgombos megnyitás az nagyon penge.
Az indító ikonok képét le lehet valahogy cserélni ?Viszont szeretném letörölni vagy eltüntetni az asztalra kirakott "Dokumentumaim" mappát,de nincs rá lehetőség jobb klick menüben.
Hogyan tudnám még is eltüntetni ?Szerk: Miért kell ide folyton ,bejelentkeznem
[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
válasz qwertly #16024 üzenetére
Egy vinyón van mindkét rendszer?
Több vinyó van a gépben?
A Grubot ez alapján próbáld újratelepíteni és utána próbáld meg!
-
PuMbA
titán
válasz No-kia #16033 üzenetére
Nekem is pont ez volt a gond,hogy net kapcsolatot sem jelez. Minden Ubuntu indításnál be kell írnod ,hogy dhclient eth0 ,mert amúgy nem lesz neted. Remélem kijavítják majd ezt az adsl modemes hibát (én beiktattam egy routert az adsl modem után és így nem kell beirogatni).
[ Szerkesztve ]
-
Major Major
senior tag
válasz Antonio #16021 üzenetére
Bocsi, este már nem voltam gépnél.
Már látjuk a dmesg-ből, hogy van kapcsolat, tehát a biosra egyenlőre nincs szükség.
Rákerestem a hibaüzenetre, amit feldobott, de nem találtam egyértelmű megoldást.
Amit kipróbálhatnál:
1.
vinyó bedugva
terminálbansudo modprobe -r ehci_hcd
ha ez nem működik
2.
vinyó, és semmi egyéb usb cucc nincs bedugvasudo su
echo -1 >/sys/module/usbcore/parameters/autosuspendvinyó bedug
és végül
3.
BIOSban az usb-t átállítod 1.1-re (advanced chipset features vagy ilyen helyen kell lennie)ha ezek egyike sem oldja meg, akkor nekem nincs több ötletem
-
zodo
nagyúr
Ok , úgysem akartam orrvérzésig törölgetni ,majd nem használom.
További kérdéseimre , lenne ötlet ?
-
Vladi
nagyúr
A csomagok tartalmazzák a program minden összetevőjét. Fájlokat dokumentumokat. Meg még pár dolgot, például információt a csomagról, telepítést követő beállító szkripteket.
Gyakorlatilag az egész disztribúció - tehát minden - csomagokból épül fel. Írta sheratan fentebb, hogy az az eszköz a nem repókból feltett csomagokat szedi le.il sole non sorge più ad Est!
-
Major Major
senior tag
nem szar a program, csak nem arra való, amire használjátok
disztribúciófrissítés előtt célszerű lefuttatni, mert rendberakja a rendszert úgy, hogy lehető legkisebb eséllyel legyen összeborulás
és igen, ebbe beletartozik a kézzel telepített programok eltávolítása is
(egyébként a parancssoros változat jóval többet tud, mint a gui) -
PuMbA
titán
válasz Major Major #16041 üzenetére
Most már ezt is tudom
Előbb kifagyott Firefox+flash (Youtube) alatt a rendszerem ,nyomtam resetet majd indulna a gép ,de nem jön be kép. Indítom megint ,de amikor a csík végigmegy utána nincs kép szintén. Recovery Mode-ban kellett indítanom és nyomnom egy xfix-et és így jó. Kérdés: nem állítottam semmit csak neteztem,hogy állítja el magát az Ubuntu? Ilyen Windows alatt nincs,ha valami működik akkor működik rendesen (XP nekem 4 évig bírta elállítódás nélkül).
Már 49 oldalas a Jaunty fagyásokról szóló topic,de még mindig nem csinálnak semmit [link]. Szerintem már nem is fognak. Na majd a Karmic (az alpha 2 nem fagyott nekem,úgyhogy jó lesz).
[ Szerkesztve ]
-
Major Major
senior tag
a .deb file nem szükséges a telepítés után
a janitor nem azt törli, hanem a telepíett fileokat
amit ír, hogy .deb package, az csak annyit jelent, hogy onnan lett telepítveLXDE-ről meg annyit, hogy ha jobban bele akarsz menni a konfigurálásba (gondolom a grafikusan változtatható dolgokon már túlvagy), akkor bizony szöveges fileokat kell átírogatnod
szerintem itt nézelődjbejelentkezési probléma: nem szakad a neted? milyen böngészőt használsz? (egyéb böngészőkben is csinálja?)
-
zodo
nagyúr
válasz Major Major #16045 üzenetére
Köszi a linket.
Netem nem szakad, Opera 9.64 -et használom ,más böngészőt nem próbáltam.
Szerk: Bocs ,mégis szakad a netem, belenéztem a router log statisztikájába.
Ezekszrint csak nem vettem észre.[ Szerkesztve ]
-
No-kia
addikt
a compiz fusion csak akkor működik ha bevan kapcsolva az extra visual effects?, mert akko rugyanazok maradnak az animációk, mint alapból, de ha kikapcsolom, akkor meg semmi
-
PuMbA
titán
válasz No-kia #16048 üzenetére
Normálon is vannak effektek (tehát megy a compiz),az extranál van csak pl. az ablak nyúlás ha mozgatod. Ha az extra beállításnál is több effektet akarsz akkor pedig: "sudo apt-get install simple-ccsm" és a Rendszer-->Adminisztárció-ban megtalálod a részletesebb beállításokat.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PC játékok
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest