Hirdetés
Aktív témák
-
upszilon
őstag
Még egy kérdés VB-ügyben: Ha csinálok egy exportot az XP-mből és azt aztán importálom, akkor így tudok kettő darabot csinálni? (Mert kétféle felépítést szeretnék csinálni. Aztán majd eldől melyiket tartom meg. Természetesen nem akarnám ezt az állapotot újra felrakni. Szeretnék spórolni az idővel.)
-
törölt tag
válasz Siriusb #24854 üzenetére
én sem teljesen értem a dolgot. talán majd a véglegesben lesznek megint benne de elvileg már nem változtatnak a kódon így béta állapotban. az viszont tuti, hogy ebben a 2.11-ben nincs benne, pedig a honlapon a jelenlegi kiadás feature listájában ott vannak az általam hiányolt dolgok...
-
Szerintetek ezt mi okozza:
...
EXT3 FS on hda1, internal journal
EXT3-fs: mounted filesystem with ordered data mode.
kjournald starting. Commit interval 5 seconds
EXT3 FS on hda1, internal journal
EXT3-fs: mounted filesystem with ordered data mode.
hda: dma_timer_expiry: DMA status (0x60)
hda: DMA timeout retry
hda: timeout waiting for DMA
hda: DMA timeout: status=0x58 { DriveReady SeekComplete DataRequest }
ide: failed opcode was: unknown
hda: status error: status=0x58 { DriveReady SeekComplete DataRequest }
hdb: DMA disabled
hda: drive not ready for command
ide0: reset: success
hda: dma_timer_expiry: DMA status (0x20)
hda: DMA timeout: status=0x59 { DriveReady SeekComplete DataRequest Error }
hda: DMA timeout: error=0x84 <3>{ DriveStatusError BadCRC }
hda: status error: status=0x59 { DriveReady SeekComplete DataRequest Error }
hda: status error: error=0x84 <3>{ DriveStatusError BadCRC }
hda: dma_intr: status=0x51 { DriveReady SeekComplete Error }
hda: dma_intr: error=0x84 <3>{ DriveStatusError BadCRC }
hda: dma_intr: status=0x51 { DriveReady SeekComplete Error }
hda: dma_intr: error=0x84 <3>{ DriveStatusError BadCRC }
eth0: link up, 100Mbps, full-duplex, lpa 0x45E1
hda: UDMA/100 mode selected
hda: DMA timeout: status=0x58 { DriveReady SeekComplete DataRequest }
hda: status error: status=0x58 { DriveReady SeekComplete DataRequest }
ide0: reset: successBoot kozben irja ezeket, ez a dmesg kivagott resze. A boot nagyon le lassul (varakozik), es a vinyo is teker egyfolytaba (villagit a led), igy a rendszer is eleg lassu. e2fsck-t lefutattam, de nem lettem okosabb:
root@box:/home/tc# e2fsck -c /dev/hda1
e2fsck 1.39-WIP (29-Mar-2006)
/dev/hda1 is mounted.
WARNING!!! Running e2fsck on a mounted filesystem may cause
SEVERE filesystem damage.
Do you really want to continue (y/n)? yes
/dev/hda1: recovering journal
sh: badblocks: not found
Pass 1: Checking inodes, blocks, and sizes
Pass 2: Checking directory structure
Pass 3: Checking directory connectivity
Pass 4: Checking reference counts
Pass 5: Checking group summary information
/dev/hda1: ***** FILE SYSTEM WAS MODIFIED *****
/dev/hda1: 133/3670016 files (3.8% non-contiguous), 170854/7329167 blocksMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Sk8erPeter
nagyúr
Jól tetted. Tanulság a legközelebbi alkalomra. Mondjuk én tuti kivettem volna, ahogy Te is, dehát sajna nem az enyém volt a gép.
A PhotoRec nevű programot ajánlom mindenkinek adatmentésre!
Nagyon jó arányban sikerült visszahoznom vele adatot, és mivel részletesen is megvizsgálja a fájlokat, olyan képeket is helyreállított, amire a Windows-os GetDataBack képtelen volt.
Itt van rá példa, hogyan tud a program sérült képeket is visszaállítani. A JPG bruteforce recovery beállítással nagyon dicséretes eredményeket produkált, de persze hozzá kell tenni, hogy közel 30 órát (!) dolgozott a gép a fájlok helyreállításával - ráadásul a bruteforce módszer nagyon CPU-igényes. Az eredmények tekintetében viszont megérte.
A program emellett állománytípus szerint szűrhető, tehát ki lehet jelölni, melyek azok a fájltípusok, kiterjesztések, amiket vissza szeretnénk állítani - lehet szűkíteni pl. képekre, hangfájlokra, dokumentumokra, és így tovább.
Ajánlom mindenkinek!Sk8erPeter
-
dma-t a hdparm-al kapcsolgattam (-d0/1) de nem változott (vagy csak elfelejtettem újraindítani?). Mindgyárt idemásolom, még boot-ol a drága
root@box:/home/tc# hdparm /dev/hda
/dev/hda:
multcount = 0 (off)
IO_support = 0 (default 16-bit)
unmaskirq = 0 (off)
using_dma = 1 (on)
keepsettings = 0 (off)
readonly = 0 (off)
readahead = 256 (on)
geometry = 58168/16/63, sectors = 58633344, start = 0Ez a telepítés utáni első boot-nál jelentkezett, tinycore linux, ext3, régi p3, régi 30 Gb vinyó
root@box:/home/tc# uname -a
Linux box 2.6.29.1-tinycore #1337 SMP Fri Apr 10 19:12:39 EEST 2009 i686 GNU/Linux[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Ez előtt volt rajta egy ubi luci béta (kibelezett, light verzsőn), az is marha lassan boot-olt, az ablakozás is gyatra volt azért gondoltam erre. De mivel ott volt splash nem láttam, h gondja lett volna. Lehet a vinyó feküdt meg? Azt, h tudnám kideríteni? Egyébként live-on ez a tiny nagyon hasit (10 Mb az egész, gui-val )
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz upszilon #24863 üzenetére
akkor átfogalmazom, hogy neked se fájjon:
ahhoz, hogy egy program felhasználói módban normálisan működjön, igenis soha nem kell rg joggal futtatni. ha azzal kéne, akkor inkább ne használd! én 2 éve használom a VBoxot, még sosem használtam rg/adminként. most éppen a legfrissebbet, és gond nélkül megy. régen volt USB probléma, valami konfig fájlba írogatással meg lehetett javítani. az előzők valamelyikével is volt hasonló, akkor az adott verzió le, eggyel régebbi vissza. vagy a nem működő funkció nem használódik. ha már ennyire bugos, nem hiszem, hogy pont rg jogokat kellene adni neki a "jó" működéshez. bár kinek hogy... -
-
FixY67
senior tag
válasz #40553216 #24868 üzenetére
Neked nem szokott olyat csinálni, hogy mondjuk egy VBoxManage list vms csontrafagy?
Mondjuk nem tudom, mennyire jellemző az említett parancs használata. Én nem találtam olyan alkatrészt, ami automatikusan leállítaná az épp futó vm-eket, ezért írtam egy scriptet, ami úgy indít, hogy list vms... (ebből szedi ki, hogy kiket kell leállítani), beraktam a shutdown-kor automatikusan lefutó scriptek közé, ettől kezdve persze a linux shutdown megakad és nem tudja leállítani a rendszert....
-
upszilon
őstag
válasz #40553216 #24868 üzenetére
"akkor átfogalmazom"
A fogalmazásoddal nem volt semmi gond. Elméletben egyet is értenék veled. A gyakorlat viszont mást mutatott. Körbejártam eléggé a dolgot. nem ment másképpen, csak root módban indítva.
A másik, hogy én most először próbáltam ki teljes mélységében a VB-t. Nem volt rá ennyi időm eddig egyfolytában. Most, ünnepek alatt eljutottam valameddig. Sajnos nem addig, hogy tisztán a VB alatt működtessem az XP-t. Így két gépet kell egész nap bekapcsolva tartanom. Jó lenne ezt egyszer kiváltani. Megjegyzem, nem az USB miatt van ez, hanem az overlay hiánya miatt. Gondolom a notim X450-es videokártyája még túl friss. Még nem csinálták meg hozzá. Szóval az idő talán megoldja...
-
RoGGRR
csendes tag
Hol lehetne állítani az egér esetében, hogy hány sört görgessen egy görgetéssel? A grafikus felületen nem látok semmi ilyen beállítási lehetőséget..
-
válasz RoGGRR #24872 üzenetére
Sört? Azt én is szeretném tudni
Szerintem nézz szét a gconf-editor-baMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Speeedfire
félisten
senki nem tudja miért lehet az ha a transmissionban a preallocation-t 0-ra vagy 3-ra állítom akkor miért megy rendesen? ha 1-es vagy 2-es akkor mindig restartol a router
valami memória kezelés hiba lesz szerintem, csak nem tudok rájönni h mitől van
letőlt 500-600 mb-ot és restartol
a másik a az open-file-limit: 2 akkor mindig visszaírja magát 32-re
de akkor is ha 1-et írok be nekiFotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
rtom
senior tag
válasz upszilon #24871 üzenetére
VB + USB: link
Itt vissza is lehet nézni, hogy a korábbi ubi verzióknál mit kellett varázsolni az USB elérése érdekében.
De ha már itt vagyok, egy kérdés: mostanában szórakozik a VB, kézzel kell betöltenem neki a vboxdrv kernel modult, 9.10 alatt is menni fog, ha beteszem az /etc/modules fájlba (vagy valami ilyesmibe, így fejből már nem vagyok benne biztos, most meg nincs előttem linux)
-
tukko1
aktív tag
Sziasztok! Valaki tud erre nekem egy személyre szóló How to-t írni? A netes leírásokkal nem boldogulok és dhc-re nem is találok leírást!
[link] -
alex73
tag
Felhasználó kezelés.
Megőrít.
Telepítéskor létrehozok egyet, ok hogy az a root. de mikor szükség lenne jelszó nélküli beléptetésre akkor a hállózatkezeléshez felhasználó jelszót kér.
Próbáltam plussz felhasználó hozzá adással és azt beléptetni jelszó nélkül, hát nem nyert.
A gép cégnél lenne kellene egy admin amit senki se piszkál ( ne gányoljanak bele a rendszerbe, se programot se semmi mást) meg kellene egy felhasználó ami belép jelszó nélkül, hogy oldjam meg?
Azért nem kellene jelszó mert ez egy "platform lenne" az a dolgozók használnákés nm megoldás ha egy laptopon vagy 10 felhaszálót létrehozok.Másfajta linuxnál már telepítéskor külön kezeli a root és a felhasználó állományait. így ott meg oldható amit szeretnél pl feodóra, de nekem nem fekszik az rpm csomagkezelés.
Ja igen és deb csomagokból friss kell mert új laptopra kell megoldani a dolgot.Köszönöm és érdeklődve várom az ötleteket.
-
PiciKenny
senior tag
Szép jó estét!
Olyat kérdeznék csak, hogy milyen progi van még ubira a rhythmboxon kívűl ami támogatja az átvezetést(5-10mp) ? kéne házibuliba -
PiciKenny
senior tag
válasz Speeedfire #24887 üzenetére
fennt van a 2ö csomagkezelőből telepítve, de hol van ez a beállítás?
-
AronQuercus
csendes tag
Üdv!
Már fél éve próbálok átszokni Ubuntura, de vannak olyan dolgok, amit nem tudok lenyelni. Pontosabban csak egy: nincs hang
Ezen nyilvánvalóan lehet segíteni, hiszen egy inteles alaplapi hangkártyáról van szó.
Ebben tudnátok segíteni?Hardver: Intel 82801DB ICH4 - AC'97 Audio Controller [A-1] PCI
Ha sikerülne végre nagyon megköszönném
Előre is köszönöm: AronQuercus
-
PiciKenny
senior tag
válasz AronQuercus #24889 üzenetére
intel honlapján nincs linuxra driver? melyik ubit használod?
-
válasz AronQuercus #24889 üzenetére
Az egy teljesen hétköznapi hang chip, szóval 100, h van ott hang csak
1. nincs hangerő adva a keverőre (vagy mute)
2. nincs megfelelően beállítva a hangkimenet
3. nincs bekapcsolva az erősítő (ezt gondolom kihúzhatjuk )
4. esetleg nincs rendesen összekötve a cucc...
Ha ubit használsz (gnome-t) akkor terminálba:
gnome-volume-control
és itt nézd meg a hardver fülön, h a megfelelő kártya van é kiválasztva és lent a profilt állítsd analog stereo output-ra (kezdésnek). Kimenet fülön válasz egy eszközt, lent csatlakozó analog output, fent kimeneti hangerőt és mute pipát ellenőritd. Az uccsó fülön látod az épp hangot kiadó alkalmazásokat, itt is hangerőt és mutét ellenőrizd.(#24890) PiciKenny: olyan, h "linux driver" nincs. Linux-on a kernelbe vannak beleforgatva vagy mellette modulként a "driver"-ek.
[ Szerkesztve ]
-
PiciKenny
senior tag
Hali!
rhythmbox miért nem játszik le minden mp3at? mert van amit visz van aminél meg csak úgy megáll? vagy esetleg beállítás probléma? oO -
válasz AronQuercus #24895 üzenetére
terminálba írj már egy
lspci
parancsot, a kimenetét meg másold ideMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
J97
tag
Üdv!
A korábbi felbontás problémámat úgy látszik sikerül megoldani. Beszerzés alatt áll egy nvidia kártya. Kaptam egy olyan tippet is, hogy vegyek 25 tűs D-SUB kábelt a régebbi 24 tűs helyett, akkor hátha felismeri a TV natív felbontását, de meguntam és időm sincs az ATI driverrel kísérletezgetni. Más! Édesanyám gépére is ubuntut telepítettem, mivel az XP -vel mindig összeszedett mindenfélét netezés közben. Már meg is szokta, tettszik is neki, gyorsabb is az ő régi vasán, mint az XP. Viszont a barátnőitől rendszeresen kap emailben powerpoint bemutatókat, ezt az open office bemutató készítője nem mindig nyitja meg és jeleníti meg maradéktalanul. Esetleg nem tudnátok ajánlani valami ppt nézegető programot linuxra, ami nagyobb kompatibilitással bír az m$ officeos ppt-vel szemben? Szerkesztési funkció nem kell, csak viewer, ő úgyis csak nézegeti őket.
Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
upszilon
őstag
Mit gondoltok, melyik fejlettebb? A Vmware, vagy a VirtualBox?
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest