Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• upszilon

őstag

válasz #40553216 #24868 üzenetére

"akkor átfogalmazom"

A fogalmazásoddal nem volt semmi gond. Elméletben egyet is értenék veled. A gyakorlat viszont mást mutatott. Körbejártam eléggé a dolgot. nem ment másképpen, csak root módban indítva.

A másik, hogy én most először próbáltam ki teljes mélységében a VB-t. Nem volt rá ennyi időm eddig egyfolytában. Most, ünnepek alatt eljutottam valameddig. Sajnos nem addig, hogy tisztán a VB alatt működtessem az XP-t. Így két gépet kell egész nap bekapcsolva tartanom. Jó lenne ezt egyszer kiváltani. Megjegyzem, nem az USB miatt van ez, hanem az overlay hiánya miatt. Gondolom a notim X450-es videokártyája még túl friss. Még nem csinálták meg hozzá. Szóval az idő talán megoldja...

• FixY67

senior tag

válasz #40553216 #24868 üzenetére

Neked nem szokott olyat csinálni, hogy mondjuk egy VBoxManage list vms csontrafagy?
    Mondjuk nem tudom, mennyire jellemző az említett parancs használata. Én nem találtam olyan alkatrészt, ami automatikusan leállítaná az épp futó vm-eket, ezért írtam egy scriptet, ami úgy indít, hogy list vms... (ebből szedi ki, hogy kiket kell leállítani), beraktam a shutdown-kor automatikusan lefutó scriptek közé, ettől kezdve persze a linux shutdown megakad és nem tudja leállítani a rendszert. :(

Aktív témák