Hirdetés
Aktív témák
-
PiciKenny
senior tag
válasz AronQuercus #24889 üzenetére
intel honlapján nincs linuxra driver? melyik ubit használod?
-
válasz AronQuercus #24889 üzenetére
Az egy teljesen hétköznapi hang chip, szóval 100, h van ott hang csak
1. nincs hangerő adva a keverőre (vagy mute)
2. nincs megfelelően beállítva a hangkimenet
3. nincs bekapcsolva az erősítő (ezt gondolom kihúzhatjuk )
4. esetleg nincs rendesen összekötve a cucc...
Ha ubit használsz (gnome-t) akkor terminálba:
gnome-volume-control
és itt nézd meg a hardver fülön, h a megfelelő kártya van é kiválasztva és lent a profilt állítsd analog stereo output-ra (kezdésnek). Kimenet fülön válasz egy eszközt, lent csatlakozó analog output, fent kimeneti hangerőt és mute pipát ellenőritd. Az uccsó fülön látod az épp hangot kiadó alkalmazásokat, itt is hangerőt és mutét ellenőrizd.(#24890) PiciKenny: olyan, h "linux driver" nincs. Linux-on a kernelbe vannak beleforgatva vagy mellette modulként a "driver"-ek.
[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz AronQuercus #24895 üzenetére
terminálba írj már egy
lspci
parancsot, a kimenetét meg másold ideMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
kovaax
őstag
válasz AronQuercus #24913 üzenetére
Szerintem az enyém is tök ilyen, és megy rajta a hang (Xubi 9.10, de volt rajta Ubi 9.10 is). Majd azért este megnézem.
SZERK: alapból el van némítva, be kellett kapcsolni, és ment.
[ Szerkesztve ]
-=- There's no place like /home -=-
-
válasz AronQuercus #24920 üzenetére
A hibát google barátunknak megmutatva elég sok eredményt dobott, de egyikse túl kecsegtető. Egy helyen azt írják, h adj full jogot a /dev/snd könyvtárnak. Hát prószáld meg. Terminálba:
sudo chmod 777 /dev/snd/*
Máshol meg nem jött be a dolog, ezért másik kernelt ajánlanak...
Én passzolom, szerintem nézz meg régebbi/újabb ubit (vagy más disztrót)Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Most olvastam az ubuntu.hu-n egy hasonló hibáról, annyi különbséggel, h neki volt hangja csak egyszerűen eltűnt még a hangeszköz is Szóval szedd le pulseaudio, padevchooser, pavucontrol nevű csomagokat synaptic-al (teljes eltávolítás) majd tedd fel őket újból. Az illetőnek megoldotta a problémáját
-
kovaax
őstag
Na, csak ideértem.
peter@sarge:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82845G/GL[Brookdale-G]/GE/PE DRAM Controller/Host-Hub Interface (rev 01)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82845G/GL[Brookdale-G]/GE Chipset Integrated Graphics Device (rev 01)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #1 (rev 01)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #2 (rev 01)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #3 (rev 01)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBM (ICH4/ICH4-M) USB2 EHCI Controller (rev 01)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev 81)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801DB/DBL (ICH4/ICH4-L) LPC Interface Bridge (rev 01)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801DB (ICH4) IDE Controller (rev 01)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) SMBus Controller (rev 01)
00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) AC'97 Audio Controller (rev 01)
02:07.0 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 61)
02:07.1 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 61)
02:07.2 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB 2.0 (rev 63)
02:08.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82801DB PRO/100 VM (LOM) Ethernet Controller (rev 81)Nekem ez van, szerintem tök ugyanaz a csipszetünk van. Nekem minden kavarás nélkül működik (per pillanat a Muse Uprising official videót nézem/hallgatom a jutubin).
Nem vagyok egy multimédia spíler (az ámítógépet azért találták fel, hogy az embernek legyen szervere!), úgyhogy konyhanyelven leírom, nálam mi van. Ha a hangszóróra rákattintok jobbra fent, akkor feljön egy "Keverő" ablak, amin a hangkártyának "Intel 82801DB-ICH4 (Alsa mixer)" van beállítva. Alsa csomagok a következők vannak fent:
peter@sarge:~$ dpkg -l | grep alsa
ii alsa-base 1.0.20+dfsg-1ubuntu5 ALSA driver configuration files
ii alsa-utils 1.0.20-2ubuntu6 ALSA utilities
ii bluez-alsa 4.51-0ubuntu2 Bluetooth audio support
ii gstreamer0.10-alsa 0.10.25-2ubuntu1.2 GStreamer plugin for ALSA
ii libesd-alsa0 0.2.41-5 Enlightened Sound Daemon (ALSA) - Shared libraries
ii libsdl1.2debian-alsa 1.2.13-4ubuntu4 Simple DirectMedia Layer (with X11 and ALSA options)Sound meg a következő:
peter@sarge:~$ dpkg -l|grep sound
ii esound-clients 0.2.41-5 Enlightened Sound Daemon - clients
ii esound-common 0.2.41-5 Enlightened Sound Daemon - Common files
ii libasound2 1.0.20-3ubuntu6.1 shared library for ALSA applications
ii libasound2-plugins 1.0.20-1ubuntu8 ALSA library additional plugins
ii libcanberra-gtk-module 0.15-0ubuntu7 translates Gtk+ widgets signals to event sounds
ii libcanberra-gtk0 0.15-0ubuntu7 Gtk+ helper for playing widget event sounds with libcanberra
ii libcanberra0 0.15-0ubuntu7 a simple abstract interface for playing event sounds
ii linux-sound-base 1.0.20+dfsg-1ubuntu5 base package for ALSA and OSS sound systemsHa van valakinek ötlete, hogy mit nézzek még meg, akkor hajrá. Este leszek legközelebb a gépem közelében. (A sarge ne tévesszen meg senkiT, történelmi okokból ez a gép neve.)
[ Szerkesztve ]
-
válasz AronQuercus #24981 üzenetére
Kicsit lejjebb írtam mit nézz meg
-
kovaax
őstag
válasz AronQuercus #24981 üzenetére
Hát azt látom! Lehetséges, de annyira nem értek hozzá, hogy kitaláljam, melyikkel lehet a gond...
Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs