- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdekakas
senior tag
Sziasztok!
A CPU Fan Step Up és Step Down sec mit jelent? -
hdekakas
senior tag
Sziasztok!
Ez így jó? [link] Vagy min kellene (még) állítani?
i7 3770K van felhúzva 3900MHz-ről 4300MHz-re. Csak a VTT-t állítottam, azt 1.047-ről 1.225-re, illetve a PLL-t 0.018-cal visszább vettem.
Játékok alatt (is) stabil, ha lejjebb veszem a proci feszt, vagy a ram feszt, akkor már előfordulnak hirtelen kilépések, leállások, fagyások. (A ramom elég magas fesszel megy, egy 2400MHz-s Kingston HyperX Beast, nem is bírom "csak" 2133-on beüzemelni, igaz, azt elég jó időzítésekkel.) -
hdekakas
senior tag
Intel 3770K procim van.
Ha nem az alap beállításokkal üzemeltetem, hanem a bios-ban a 39-es szorzót csak 40-esre is állítom, akkor játékok közben már ki is fagy. 5perc múlva, 20 perc múlva, változó. Minden fesz-t auto-n hagytam. De próbáltam úgy hogy a gyári értékekre állítottam a fesz-eket, akkor is kifagy ha csak minimálisan is tuningolom.
Mit tudok tenni?Direkt azért vettem ilyen procit hogy lehessen tuningolni.
-
hdekakas
senior tag
válasz
tevike #40633 üzenetére
Sziasztok!
I7 3770k procim van.
Ha felhúzom akár csak minimálisan is (mondjuk 3900-ról 4000 ezerre), akkor játékoknál már sűrűn kifagy. Fehér/piros/kék képernyővel befagy.
A feszek mind auto-n vannak. Mit kell még átállítani hogy stabilan működjön? Vagy az auto feszek nem jók tuningnál? -
hdekakas
senior tag
Van ugye az az elv, hogy az Intel 3xxx esetében a proci és ram fesz között ne legyen több 0,5V-nél.
Na már most nekem 1,6V-on mennek a ramok, és beállítottam a procit is 1,1V-ra. Stimm.
Csakhogy, az 1,1-et csak max terhelésnél éri el, ha nézem az aktuális értéket, akkor általában terhelés nélkül 0,9V körül megy.
Kérdésem, hogy ez gond-e, vagy mit kell beállítani, hogy mindig a maxon menjen?
(Vagy ha a proci nem maxon megy, akkor a ramoknak sem max a fogyasztása, vagyis az arány jó lehet attól?)
Ez így mit mutat szerintetek? -
hdekakas
senior tag
válasz
lipi67 #38941 üzenetére
Na a ramot visszavettem 1,59-re a vtt-t pedig 1,094-re.
Kivettem az elemet, majd vissza: Első indításnál volt egér a bios-ban. Aztán már másodjára nem. Sokadik indulásra ha ide-oda dugtam az egeret, különböző usb-kbe, meg azt játszottam hogy utólag dugtam be, egyszer még volt egér. De azóta aztán megint hiába csinálok bármit, nincs! Csak középen ott az egér nyila. Marha jó. -
hdekakas
senior tag
válasz
lipi67 #38939 üzenetére
Borsod messze van.
De, a 7870 jó játékra, ár-érték arányban szerintem a legjobb választás. Mindent ultrán elvisz teljesen jól, csak élsimítást már nem. (De fullHD-ban alig észrevehető már az élsimítás is.)
Elem kivétellel mi áll alap állapotba? Azt hittem hogy az egér nem is működik benne, de aztán múltkor mégis elindult.De többet se. Újonnan vettem, csak egy hónapos (de első naptól kezdve ez van).
-
hdekakas
senior tag
válasz
lipi67 #38937 üzenetére
Nincsen másik ramom sajnos. Merre laksz? Én Békés megyében.
Majd még megpróbálom 1,57V-on, csak már így is még a cl-t is kevesebbre vettem mint a gyári.
VGA: Kábé 10%-os fps növekedést tapasztaltam átlagban. (A 7870-es Gigabyte volt, a 7950-es pedig Sapphire.) Az ára viszont 35%-kal volt több, szóval ár-érték arányban nem éri meg, de akinek nagyobb teljesítmény kell, annak persze igen. És jobban tuningolható is, a két tuningot összevetve kb még 5%-kal erősebb.
Ezek MSAA nélkül. MSAA-val már sokkal jobb az arány! Bár érdekes ez, mert a FarCry3 pl még MSAA 2x-szel sem megy, nem élvezhető az fps. (Főleg jetski-n a műszerfal egy nagy homály.) Szóval ebben a játékban semmit nem ért a nagyobb kártya. Hitman Absolution-ban már annál inkább. Ebben 7870-nél 2x-et bírt hogy élvezhető maradjon, 7950-nel pedig még visítva (éppenhogy) a 8x is játszható.
Más: Az mitől lehet, hogy a bios-omban eddig nem működött az egér, hiába volt ott középen a kurzor, aztán a múltkor már működött, de aztán most már megint nem működik?
-
hdekakas
senior tag
válasz
lipi67 #38935 üzenetére
Tudom hogy ezeket kellene tudnia, jelzi is a biosban a xmp profilnál, de hát nem. Csak a 2133-ast.
Na levettem a ramokat 1,6-ra, mennek így is 2133-on, egyel kisebb cl értékekkel (10-11-10-27).
Levittem a VTT-t is 1,109-re, az még oké?
És igen, bocs, BCLK. Csak most épp a 7950-et tesztelem a 7870 után, és az fsp-k bűvöletében vagyok. -
hdekakas
senior tag
válasz
lipi67 #38932 üzenetére
Kingston 8192MB 2400MHz CL11 DDR3 HyperX XMP Beast Kit2 - KHX24C11T3K2/8X
Ez a ramom. 2133MHz-t viszi 1,665-ön, magától be is állítja. És 10-11-10-27 értékekkel.
Ha növelem az fps-t 100-ról 101-re, akkor még 2154MHz-en is elmennek a ramok, de már 102 fps-sel sem hajlandóak elindulni. Úgyhogy fps növeléssel sem tudom magasabbra bírni őket.
2200-as beállítással egyszerűen csak másodjára indul el a gép, és alapértékekre állítva mindent, 2200-on felül meg már csak sokadjára indul el, jópár sípolás, leállás után. -
-
hdekakas
senior tag
Akkor ebben nem igazán tud segíteni senki?
[link] -
hdekakas
senior tag
Tuningolásban tudnátok segíteni? Igazából nem is tuningolás ez, csak a gyári érték elérése.
Hogy tudnám a ram-omból a gyári értéket kihozni?
A konfigom lényeges elemei:
Alaplap: AsRock Pro4-M Z77
Proci: Intel i7 3770K
Ram: Kingston 8Gb 2400MHz CL11 DDR3 HyperX XMP Beast Kit2
Alapból ha elindítom a BIOS-t, 1333-on kezeli a memóriát. Ha kiválasztom hogy mennyi legyen, akkor 2133-on még elindul, 2200-on vagy afölött már csak sípol.
Van gyári beállítás az XMP 1 profilban hogy 2400-as, de azzal sem indul.
Hogy tudnám beállítani hogy kezelje? (Már próbálgattam találomra emeltem a cpu voltot, ram voltot, stb, de mintha semmit sem csinálnék.)
A BIOS-ban a tuningolási rész így néz ki, melyiket mire állítsam?
http://kepfeltoltes.hu/130215/2013-02-14_11.23.45_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/130215/2013-02-14_11.24.13_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/130215/2013-02-14_11.24.35_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged