Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
surgyi
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Rendben, köszönjük a segítséget! Amint találkozunk kipróbálom az ajánlott beállításokat!
Egyébként a táp Gigabyte 710W, Hűtés egy Thermaltake tuning hűtő, nem a gyári, a proci vidje: 1,225V körüli, ha jól emlékszem! -
surgyi
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni picikét? Barátomnak Q9650 CPU-ja van egy Gigabyte GA-X48-DS5 lapban. Szeretné olyan 4GHz környékére felhúzni a procit. Tudnátok támpontot adni miket kell változtatni a Bios-ban, esetleg kb feszültség értékek, ahol emelni kell!
Sokat segítenétek, előre is köszönöm! -
surgyi
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszi szépen! Előbbi is már bőven árban van... Rendben, rákérdezek a többi topikban.

-
surgyi
senior tag
Sziasztok! Egy i5-2500k vagy i5-3570K alá milyen jó ár/teljesítmény arányú lapot javasolnátok, amelyben biztos lenne egy stabil kb 4,5GHz-es CPU tuning eredmény is? Előre is köszönöm!
-
surgyi
senior tag
Üdv! Nos az a helyzet, Bclk 160-nál Vtt asszem 1,13v elindult 4 ram modullal. Alapfeszen prime95 alatt 2 mag hibázott, 2 lépcsőnnyi fesz emelés Vcore-nál stabil IBT alatt is, Szorzót 21-re emelve ismét instabil lett,ismét Vcore emelés, mqjd tesztek Ok.
(Viszont a múltkor a 2 ram kittet felcseréltem a foglalatokban, elől vannak az eleve 1600mhz-esnek felismert példányok,lehet emiatt is viselkedik jobban a rendszer.)
Ami érdekes, ha jól emlékszem Vcore:1,192v,de bios hw info alatt is már 1,200-t ír, meg a cpu-z is. Sőt IBT alatt 1,234v-ig fepmegy! Ez mitől van? Energia gazdálkodás bent, t.boost kint, és low vdrop! (feszt nem veszi vissza,viszont a szorzót,ergo órajelet igen)
Egyébként nagyon szépen köszönöm eddigi tanácsaid is! -
surgyi
senior tag
Üdv! Nos az a helyzet, Bclk 160-nál Vtt asszem 1,13v elindult 4 ram modullal. Alapfeszen prime95 alatt 2 mag hibázott, 2 lépcsőnnyi fesz emelés Vcore-nál stabil IBT alatt is, Szorzót 21-re emelve ismét instabil lett,ismét Vcore emelés, mqjd tesztek Ok.
(Viszont a múltkor a 2 ram kittet felcseréltem a foglalatokban, elől vannak az eleve 1600mhz-esnek felismert példányok,lehet emiatt is viselkedik jobban a rendszer.)
Ami érdekes, ha jól emlékszem Vcore:1,192v,de bios hw info alatt is már 1,200-t ír, meg a cpu-z is. Sőt IBT alatt 1,234v-ig fepmegy! Ez mitől van? Energia gazdálkodás bent, t.boost kint, és low vdrop! (feszt nem veszi vissza,viszont a szorzót,ergo órajelet igen)
Egyébként nagyon szépen köszönöm eddigi tanácsaid is! -
surgyi
senior tag
-
surgyi
senior tag
Még egy érdekes kérdésem lenne. Mi van akkor, ha mondjuk a. BCLK-t emelem 160-ra, így a memória megy 1600mhz-en, és visszaveszem a cpu szorzót 20-ra 21 helyett??? Gondolom Vtt feszét ekkor is emelni kellene...meg még mit vajon? Az energiagazdálkodási dolgokat meg hagynám,így visszavehetné a procit idle-ben. Elvi síkon ez működhet? Igazából így nincs lényeges cpu tuning,de a ramok mennének 1600-on. Vélemény?
-
-
surgyi
senior tag
Ha a 4ghz nem is,de a 3,8ghz jó lenne azért, a ramok pedig ha már tudják akkor 1600mhz-en. Tehát a 19x200 korrekt lenne. S. Mugen 2 hűtő van rajta, ami IBT alatt alap órajelen 47-50c-on tartja.
Egyébként ehhez az órajelhez kb mekkore egyéb fesz. értékek kellenének véleményed szerint? Valamint mit lehet állítani annak érdekében, h ne pörögjön folyamatosan a CPU az említett frekvencián?
-
surgyi
senior tag
Hy! Alapból asszem vtt=1,1v ezt a cpu tuning folyamán már 1,15vra emeltem. 4 modul esetén kellene neki az 1,2v vagy több is??? viszont 2 modulnál próbáltam a cpu tuningot,s hiába emelgettem a feszeket, vcore, pll már 3,8ghz-en nem volt stabil. :S pedig a Ram csak 3x volt!
-
surgyi
senior tag
Hy! Nos amíg bent van mind a 4 ram modul,addig semmit nem tudok csinálni. Kivettem 2-t. Ezután fel tudtam menni 200bclk-ra, ha jól emlékszem vtt: 1,15v. Majd emeltem a szorzòt és újra eljutottam 180bclk-ig, de itt már kellett pll emelni,és vcore emelni. ezután 190 már nem akart menni 20x-val, lementem 180 s így ment, de asszem kellett kis fesz közben a vcore-nak. 3,8 ghzen nem akart vagy elindulni a win7, vagy lefutni a teszt, akárhogy is variáltam bclk és szorzó arányt. Ezért maradt a 3600mhz. Majd a ram szorzót 4-re tettem (1440mhz),teszt alatt nem hibázott, de a 4 giga ram ssd mellett kevés lett, játék alatt virtuális mem kevés lett,s hibával leállt... de ez nem cpu hiba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung kuponkunyeráló
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- KártyaPC topik (Odroid, Olinuxino)
- Elektromos autók - motorok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- EAFC 26
- Milyen okostelefont vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- CORSAIR K100 AIR
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 16GB 500GB 5300M 4GB macbook garanciával hibátlan működés
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest