- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabipaci
őstag
Megy a gép, nincs ezzel gond, csak bármit állítottam eddig, nem indult el, alapjáraton megy.
Most volt ugye cmos reset, most 8,5x333-on indult be, még nem bántottam csak a memóriát.
Ez most így néz ki:333x3.20B
Volt 1,9/0,92/0,92/0,92
Honnan tudom hegy ez most jó-e?
Mert az egy dolog hogy bekapcsol.
Van valami memtest86, de azt meg hogy kell használni?
Bootolni kell cdröl?
Nincs valami egyszerűbb, ami win alatt megy? -
sosperecek18
őstag
Felesleges az általad említett dolgokat kikapcsolni, az ő alaplapjánál tuning mellett is nyugodtan bekapcsolva maradhatnak. Én még egyik alaplapomnál sem (p35; p45) kapcsoltam ki és sosem szólt bele a tuningba...ez csak egy tévhit hogy e miatt nem megy egyeseknél a tuning...esetleg a régebbi kezdetleges biosok esetén szólt/szólhatott bele!
Uh, nyugodtan maradhatnak bekapcsolva!
Blood Mage Mert felül van olyan hogy ....disabled, az tedd enabledre és így már tudni fogod állítgatni az fsb-t valamint a szorzót!
Elsősorban a Prime az ami a rendszered stabilitását teszteli, így azt futtasd lehetőség szerint (blend-et) 2óráig, ha nem ír ki hibát, akkor stabil a rendszer.Ahol az fsb-t akarod állítani, vagy egy olyan hogy overclock disabled (vagy vmi a tuningra hasonlító kifejezés, már nem nagyon tudom mert régen volt már ds3l-em...de ott kell hogy legyen)
-
Blood Mage
senior tag
hűha ennyi mindent változtassak meg?
pff... na egye fene majd meglátom. Viszont van még egy nagy gondom.... mert alapjáraton nem bírom sem a szorzó sem a fsb értéket állítani, ilyen halvány szürkével jelennek meg és ha mozgok a nyilakkal átugorja. Itt mit kell beállítani, hogy engedélyezze a tuningot?
prime 95 45perc és 3DMark Vanatge elég a teszteléshez?
waoow! lesz egy E8700am! -
lipi67
nagyúr
800-at azért (modulonként)mer a winfos is fenntart magának(ugye működnie kell)S érdemes-e?Kötelező!
Ahány modul,annyiszor nyitod meg.Ha meg 100%-ra akarsz menni(mert ugye így a memjeid bizonyos részét nem teszteli pont az említett okok miatt,boot cd-ről futtatsd .(jó egy blade is)Én..nekem elég(nincs időm)a winfosos is.. -
csavarlazito
tag
Helyes!
Ez valami nagyonmárkás megadott időzítésű ram, vagy valami sima? A feszültség miatt érdekel.Csak mert nekem speciel Geil van, ők szépen megadták, hogy 1067mhz, 5-5-5-15 és 2.2-2.4v közötti feszültség.. Nekem most 990-en 5-5-5-15 2.2v mellett tökéletes, 6 memtest pass után lőttem le mert meguntam.
(az alaplap valamiért nem akarja 1067-en nyomni őket, nem postol, pedig ugye bírnák és olyan osztóm is van)Gyárilag 800-as ramnál én már annak is örülnék, ha menne 900-on, nemhogy 4-4-4-10-el. Szerintem vegyél vissza az időzítésekből.
o.O
Azok a memóriahibás üzenetek mégse véletlenül jönnek, szinte kizártnak tartom, hogy a vga ram az oka. Azt látnád, meg fagyogatna, ha annyira sok lenne hogy kifekszik tőle a rendszer is. Jóval előbb fagyna le.. -
lipi67
nagyúr
Örülök,hogy jól alalkulnak a dolgaid.A további FSB emelés
em sok értelme lenne szerintem sem,csak sztem pont a proci miatt,az fulladna ki,hisz plusz 10FSB(460)a ramoknak még csak 920 lenne-nem számottevő különbség-,viszont a procinak már 4160MHz-en kevés lenne valóban a fesz,emelni kellene,s igen,lehet jobban melegedne.Ott értelme akkor lenne ha minimális feszemelésnél a procid szépen tudna 4,5Ghz körül.Az ütős lenne.Vagy!!!!!Vedd a szorzót 8-ra és próbáld be 8*500-on!ha nem megy.még egy 9*475-480,ha bírja a proci.Azért az az 50MHz plusz dobhat még a ramokon is.Bár..Szerintem nagyon jól mennek most is együtt!
-
lipi67
nagyúr
Ok,értem,450-es FSB-n hajtod,szuper!4-4-4-12 szintén szuper!Nem,én nem mennék alá,ha ezt stabilan(vagy stabilon
-nemtom)tudja,szerintem nagyon jó.
VGA:Elbeszéltünk 1más mellet picit,most kezdelek igazán érteni,viszont továbbra is azt mondom(ahogy Te is tapasztaltad)értelme egy szál se nem van.-sztem-
Én arra céloztam,hogy 1es deszkák FSB limitet produkálnak(nagy szinészek ám),ha fix 100.Ha megemeled 105-110 környékére,1-2 AsRock deszka enged további pár FSB-t.Így értettem.
-
lipi67
nagyúr
Tőled is bocs,de látom,jobban is jártál mint velem!Én..ha csak vga..sötét folt.Sose érdekelt,nem merültem bele.Persze rivatuner stb játszott,de az gányolás volt a részemről,nem több..Igaz megrángattam,mem/gpu/Shad.-de nem hozott lázba.Memóriához csak annyit fűznék még(megerősíteve a kapott tanácsot),hogy bizony nem sok!Én Brumitólkaptam kölcsön tesztelni a 4 STalent modult(4x512)és nagyon megleptek.2,1-en..kis tetük voltak.2,2 felett éledtek,de én se nagyon akartam 2,3 ig menni..Szóltam Bruminak,s a válasz:Ezek?Ezek 2,4-en kezdenek ficánkolni..
2,2v ig 24/7 laza sztem is. -
Jaham, a VGA volt a legérzékenyebb.
Nem használtam így 24/7-ben, mivel ehhez 2.65V kellett nekik, szal csak benchmarkra gyúrtam.
24/7-ben 840MHz-en ketyegtek 3-3-3-4-ben, 2.5V-n (soknak tűnik ma, de azoknak a moduloknak 2.4V volt az alapfeszük). Mondjuk az akkori lapom chipsetje (i975x) szárnyalt a szűk időzítésekkel. A maiak már nem érzékenyek rá, legalábbis az Intelek biztosan jobban szeretik a magas frekit, mint a szűk időzítést.
-
A cél persze nem az volt a srácnál, hogy 140MHz-en ketyegjen a VGA-ja, hanem húzta a gépet, tesztelgette, és az egyik CMOS clear után a PCI-E frekit nem fixálta 100-ra. Aztán laza csuklóval meghúzta az FSB-t 333MHz-ről 420MHz-re, és mentek a tesztek. Aztán jöttek a pöttyök, pár perc múlva a csíkok.
Ugye közel 90MHz-es FSB emelés AUTO PCI-E frekivel durván 140MHz-es OC PCI-E frekit jelent.
Anno küldtem az 1000MHz-es kitemet 920MHz-en 3-3-3-4-ben.
Igaz, akkor még 2006-ot írtunk.
-
Láttam már 40MHz-es PCI-E freki emeléstől kimúlt 4850-et. Helyesebben nem múlt ki, csak csíkozott, pixelhibás lett és többet nem volt használható.
Ez Intel lapban történt, nem tudom van-e különbség NF esetében, mindenesetre a 25MHz emelés már nagyon limites.
2.15V nem sok 24/7-ben, a CR1 meg nem van DDR2-ben. (Egyes lapokban néha előfordul, de nincs értelme, gyorsulni nem fog tőle a modul, de nem a command rate lesz a szűk keresztmetszet, DDR-nél még fontos volt a sávszél növelése miatt.)
-
lipi67
nagyúr
Basszus!Ki fogod nyírni a vga-dat!Jorus sztem arra értette,hogy x-y alaplapok(nálam a különben jól teljesítő AsRock lapok)fix 100-nál limitesek lehetnek FSB terén,s ezeknek nem kell fixálni,lehetpiciveltöbb(104-110 kb).Az az érték amivel Te játszol,megbosszulhatja magát,s értelmetlen kicsit,mert nem a tuningra(FSB)irányul,hanem a vga-dat kínzod.Vedd vissza,asszem jobban jársz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest