- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabipaci
őstag
válasz
csavarlazito #7943 üzenetére
Giannitól vettem négyet itt a fórumon
- DDR2 RAM 2 GB/1066 Kingmax 3 év gar: 5990,-Na, akkor ezt a szorzó dolgot kell valahonnan megtanulnom.
Mert először beállítottam a memóriákat 333/3,20B=1066
A CPU Clock Ratiot 9+0,5=9,5-re tettem, viszont ha 333-ról emelem felfelé a CPU frekvenciáját, a ramnál az 1066 szépen megy felfelé, és újfent nem indul el.Erről kéne még egy gyorstalpaló
-
bundaska
aktív tag
válasz
csavarlazito #7932 üzenetére
Igazad van, nem kellene szájbarágósan csinálni, azzal viszonylag tisztában vagyok szerintem, hogy minek milyen befolyása van, de akkor lehet nem ide irosgatnék!! Majd meglátjuk mi lesz
Ha szép eredmények születnek, közölve lesz
-
rueast
csendes tag
válasz
csavarlazito #7920 üzenetére
és ezt h kéne csinálni?
-
bundaska
aktív tag
válasz
csavarlazito #7922 üzenetére
köszi a segítséget, ezzel nem lettem előrébb, de lehet ez lenne a megoldás (a biztos géphalálhoz)
-
pgeri
tag
válasz
csavarlazito #7918 üzenetére
Nos szerintem meg a ram fraki ment fel lévén h az alacsonyabb fsb maitt nagy a ram szorzó tehát ha emelekdik az fsb gyorsan megy a ram is felfele
ez itt a problem
-
Alister71
nagyúr
válasz
csavarlazito #7895 üzenetére
Eddig 440x10-ig merészkedtem, de ott már lapátolni kell bele a feszt. Nem akarom kicsinálni, 29k-ért vettem, sajnálnám meg nem is tudnék hirtelen másikat venni.
Vannak stabil beállításaim 3.4, 3.6, ill 3.8 GHz-hez, mind 400-as fsb és csak a szorzót emelem. 400/1600-ig stabilan megy a P45 is és így a memóriákat is be tudom hozzá 1066-ra állítani.
Ha tesztelek vagy bench-elek akkor oda szoktam pakolni neki, de szvsz a 400x8 mindenhez elég. GTA4 is játszi könnyedséggel megy.
Normál terhelések mellett (nem burn) 55-56 fok körül mocorog (magok), alaphelyzetbe 39-40 fokos Freezer 7-el hűtve. -
lipi67
nagyúr
válasz
csavarlazito #7880 üzenetére
Igen.Mondtam is,sztem a legjobb az országban.9x425 24/7-be..-Ehhez méltóan is adtam el.(a dobozát örzőm
)Mikor 13k körül volt a dobozos,akkor 19,5k-ért vitték natur,s azt is nehezen tettem..Ha érdekel valóban ,megkeresek egy két képet,beszarsz
-Csak most hétvégén apa vok,s nem sok időm van ph-ra,nyúz a 2 törpém..-de keresgélek,ha időm lesz,s a géphez is odaférek..-elhajtanak innen-
-
Alister71
nagyúr
válasz
csavarlazito #7885 üzenetére
Mond csak nyugodtan, kicsit rosszul kezdtük, de kialakul az.
Van valami meglátásod? -
Blood Mage
senior tag
válasz
csavarlazito #7887 üzenetére
már akinkek...
Még soha nem próbáltam...
Ugye CPU Host Control-t kell enabled-re állítani a tuninghoz? Viszont Nem túl bíztatóó amit az alaplap kézi könyvében olvasok... "If your system fails to boot after overclocking, please wait for 20 seconds to allow for automated system reboot, or clear the CMOS values to reset...bla,bla..."
Amitő én nagyon félek az az "if yor system fails to boot" . Na de akkor mivan? 20sec ig várjak és magától újraindúl? és kezdem előről? de ugye biztos újraindúl és olyan nincs, semmiképpen, hogy megadja magát a gép? -
Gerisz
addikt
válasz
csavarlazito #7863 üzenetére
Kösz egyébként neked is!
Nem nézlek én levegőnek, csak abból, hogy Fasza nem tudtam, hogy a lap bírja jól van így! -
Alister71
nagyúr
válasz
csavarlazito #7870 üzenetére
Itt a lefutott Intel Burn.
1.38 körüli fesz-el 3.8GHz 400x9.5-öt megy. -
lipi67
nagyúr
válasz
csavarlazito #7878 üzenetére
[Ezt találtam hirtelen](ez PH-n van,a többi valamilyen dvd-n,majd megkeresem.Viszont 3,4GHz-hez tom,h nem kellett csak 1,368-1,37..
Ha Q 730A..akkorBagira féle széria lehet.Az se bootolt 3,8 -on se,de kimagasló volt azért(volt amaelyik nem ment 3,3-at se..)
Q 716A 226-ez a nyerő!(kis bajnokom)Én..VID-en (1,225)3,1GHz felett voltam,de nézd meg:
[link]
Mén aludni,majd holnap benézek!
Joccakát! -
lipi67
nagyúr
válasz
csavarlazito #7876 üzenetére
Majd keresek képeket,de én 9*425-ön 24/7-ben járattam..(2180-as)
Ezeknél fontos és mérvadó még a Vid(itt jó az alacsony,2140-nél nem biztos)és az FPO
Q716A,Q730A-ezek voltak a legjobbak.4 igazán jó proci volt.Zájec-Bagira,Petya,nemtom kinek adta el,én Chibo-nak.
Meddig?Hetekig!S pl.Bagira hajnal 2kor berágott s kezdett polírozni.Szép idők voltak..A 2xxx(40-60-80)a legszórakoztatóbb proci!!!Bármit megtehetsz velük..
Én ma már sajnálom,h eladtam,s bármikor adnék érte 7xxx-et.(az enyémért) -
lipi67
nagyúr
válasz
csavarlazito #7874 üzenetére
Mert itt kellett (volt ott sok hasonló,s több is)
A farkas is kapott ennyit 5GHz-en s nem hótt ám meg.(ezért jó a nem alacsony VID)Ha alulról kezdet(fesz nem nő
)s fokozatosan haladsz,úgy is érzed mennyit bír.Én..először mindíg bios/VID-en nézem s felírom a maxot meg a prime alatti hőmérsékletet.Utána nagyobb tuningok után ellenőrzöm vele.Vissza Bios/VID és újra.Ha több fesz kell neki,vagy jobban melegedik akkor valami nem ok,ha nem..se rá fütty!
(sok fesz:Igen,mert ez egy nem jó proci!)
-
Alister71
nagyúr
válasz
csavarlazito #7862 üzenetére
Természetesen én is tudom, hogy mennyi az Intel ajánlása, és nem hagyom auto-n mert a giga szeret túlfeszelni. 1.15-1.17-ig van a vid-em és a 400x8-hoz 1.2000-őt kellett állítani ami a drop után visszacsökken a vid értékére.
Intel Burn-el teszteltem.
Szerintem elég bármihez a 3.2 GHz, így nem is melegszik és a fogyasztása is minimális. -
Alister71
nagyúr
válasz
csavarlazito #7859 üzenetére
Nem erről van szó. Nem értem miért kell valakit kiröhögni, ha bekapcsolva hagyja az energia gazdálkodási funkciókat.
A másik, hogy egy E21xx és egy E8xxx vid-je közt jó nagy különbség van. Akkor minek nézegessem a tuningtáblázatokat, főleg, hogy ezek nagy része nem mindennapos beállításokra vannak kitalálva.Gerisz: az everest szerint az enyém 1.15 és 1.17 között váltakozik, attól függően, hogy 6-os vagy 9-es szorzó-val megy.
-
csavarlazito
tag
-
Alister71
nagyúr
válasz
csavarlazito #7854 üzenetére
Jobb ha lenyugszol kisgyerek , mert gyors ütembe távozol a fórumról. Az ilyen stílus itt nem divat.
Nincs semmi bajom, csak ne biztass másokat olyan dolgokra aminek nincs semmi értelme. -
Alister71
nagyúr
válasz
csavarlazito #7849 üzenetére
Miért is kell azt első körben kikapcsolni?
Hogy terhelés nélkül is melegedjen és falja az áramot?
Ez tényleg jó húzás, grat. -
Gerisz
addikt
válasz
csavarlazito #7847 üzenetére
Mert az energiagazdálkodás visszaveszi, de egyébként 444*9-en megy terhelve.
A lap az EP45-UD3R -
gabipaci
őstag
válasz
csavarlazito #7843 üzenetére
Már másodjára írsz, E8200-ról, azt hittem az előbb, hogy elírás.
E8500-am van.
A leírtakat megfogadom
THXMost én megyek főzni...
-
gabipaci
őstag
válasz
csavarlazito #7829 üzenetére
Ja,épp ez az, hogy nem akarok 4,2GHz/1,25V-ot.
Letojom hogy hány volton megy, amíg nem károsodik tőle.
A hűtésről gondoskodtam, úgyhogy 1.35V körül nem érhet meglepetés szerintem. Inkább csak az a kérdés hogy meg legyen a 4GHz. Most hogy 4, vagy 4,2 ez szintén nem érdekel.
Ezért nem értem hogy miért nincs valakinek egy kész bios beállítása
De ezt a ramos tanácsot nagyon köszönöm
Megfogadom. -
L3on!d4$
tag
válasz
csavarlazito #7795 üzenetére
Eddig stabil,semmi gond nem volt vele.Köszi a segítséget így hagyom a procit 3ghz-en.
-
finest
addikt
válasz
csavarlazito #7807 üzenetére
Overlocker: Egyszerre csak 838MB Ramot tudtam tesztelni a free verzióval, most 300%-on vagyok, eddig hibátlan. Érdemes két ablakban egymás mellett futtatni, h még több Ramot vizsgáljon? A működésével én sem vagyok tisztában teljesen.
-
finest
addikt
válasz
csavarlazito #7800 üzenetére
Dehát pont ettől tuning a tuning. Olcsó cuccból a lehető legtöbbet kihozni.
-
finest
addikt
válasz
csavarlazito #7797 üzenetére
Szia! Nem az überbrutál 800-as a CL3-as időzítésű. Bár a tuning sorozathoz tartozik, gyárilag 1.85-ön 5-5-5-15-ös T800UX2GC5 modellszámú. -Egyik tesztoldalon azt írták, h az alapfeszes sebessége 5-5-4-12 lehet 900-on. Nemsokára vége a második pass-nak és nem hibáztak még.
Kicsit bosszant a dolog a memhibás kilépéssel, arra is gondoltam, h bugosak a játékok. Elég ritkán van a hiba, FEAR Combatban rendszerint pályák betöltésekor és egyébként is csak 3D-ben.Brucehun: A konfigodbana Celeron 3.6Ghz a legnagyobb fogyasztó, szerintem elbírja, ha nem valami nagyon gány márka.
-
finest
addikt
válasz
csavarlazito #7787 üzenetére
Mivel megint előjött játék alatt a program rossz memóriacímre hivatkozott üzenet, visszavettem 2.1V-ra a memókat és nekiálltam memtest86-ot futtatni (v. 3.4a) 900-on 4-4-4-10-es időzítéseken. - Ha már memtesztelek, valami előnye is legyen.
Lehet, h a VGA memória / driver okozza ezt, végül is a VGA memót is ugyan úgy címzi a Win. Bár nagyon visszafogottan van tuningolva. Sapphire 4870 512 @ 800/950... 50-50 Mhz tuning.
A memtest egy órája fut, 1 Passon vagyunk túl, hiba nincs eddig. Brutyók ezek a STalent memók.
-
lipi67
nagyúr
válasz
csavarlazito #7786 üzenetére
kb ezt mondtam én is
ha meg beszarik..kiszolgált,nem?Se rá fütty! -
lipi67
nagyúr
válasz
csavarlazito #7780 üzenetére
Mig nem hibázi(kevés lenne már neki a fesz)vagy míg nem melegedik jobban,nagy baja nem lehet.Ha meg esetleg 1-2 év múlva valóban romlik..Elmondhatod,hogy legalább kihasználtad,megdolgozta az árát.(nem hinném,h beszarna).valamit valamiért alapon,ésszerü döntés asszem.
-
kicsigeri
senior tag
válasz
csavarlazito #7778 üzenetére
Szegény proci
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- iPad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest