Új hozzászólás Aktív témák

• aleister

veterán

Sziasztok!

A minap beszereztem egy Sempron 140-es procit. Nos, tuning téren az egyik szemem sír, a másik nevet. Történt ugyanis, hogy a letiltott magot nem sikerült aktiválnom. Ellenben könnyedén bő 1Ghz-t tudtam rápakolni a procira (2.7@3.7). A vicces, hogy a gyári, dobozos coolerrel max 43 fokos volt, mindez hang nélkül.
    Sajna a kölcsöntápot vissza kellett adnom, így nem tudok képet csatolni, de pár adat amire emlékszem:
    front clock: 200@275 MHz
    cpu clock: 13.5
    pci-e: 100 MHz
    HT clock: 7x (1925 MHz)
    ram: 4:4 (800@1100 MHz)
    v-core: 1.35@1.4 v
    19118 3dmark05 pontot kapott, amivel csúnyán maga mögé utasította még az Athlon X2 6400+-okat is. Persze ez csak 1 szintetikus teszt a sokból, de ha lesz időm (és megjön a tápom) csinálok még pár benchmarkot.
    Alapfeszen is simán elment 3,4 GHz-en, amivel 200 MHz-t ver az eddigi 5000+ BE-mre, pedig az kapott extra delejt is.
    Szóval 100%-osan elégedett vagyok ezzel a 8000 forintos procival, amihez még csak coolert sem kell venni.

A kérdésem az lenne, hogy szerintetek érdemes e belemenni egy komolyabb tuningba? Mennyi feszültség adható még ennek a cpu-nak? Egy tesztben szintén felhúzták 3,7-re, de ott 1.53 v-ra volt ehhez szükség. Szerintetek beruházzak egy CM 212 plus-ba, és megnézzem mi a teteje a dolognak, vagy elégedjek meg ennyivel?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés