- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
Sziasztok!
A minap beszereztem egy Sempron 140-es procit. Nos, tuning téren az egyik szemem sír, a másik nevet. Történt ugyanis, hogy a letiltott magot nem sikerült aktiválnom. Ellenben könnyedén bő 1Ghz-t tudtam rápakolni a procira (2.7@3.7). A vicces, hogy a gyári, dobozos coolerrel max 43 fokos volt, mindez hang nélkül.
Sajna a kölcsöntápot vissza kellett adnom, így nem tudok képet csatolni, de pár adat amire emlékszem:
front clock: 200@275 MHz
cpu clock: 13.5
pci-e: 100 MHz
HT clock: 7x (1925 MHz)
ram: 4:4 (800@1100 MHz)
v-core: 1.35@1.4 v
19118 3dmark05 pontot kapott, amivel csúnyán maga mögé utasította még az Athlon X2 6400+-okat is. Persze ez csak 1 szintetikus teszt a sokból, de ha lesz időm (és megjön a tápom) csinálok még pár benchmarkot.
Alapfeszen is simán elment 3,4 GHz-en, amivel 200 MHz-t ver az eddigi 5000+ BE-mre, pedig az kapott extra delejt is.
Szóval 100%-osan elégedett vagyok ezzel a 8000 forintos procival, amihez még csak coolert sem kell venni.A kérdésem az lenne, hogy szerintetek érdemes e belemenni egy komolyabb tuningba? Mennyi feszültség adható még ennek a cpu-nak? Egy tesztben szintén felhúzták 3,7-re, de ott 1.53 v-ra volt ehhez szükség. Szerintetek beruházzak egy CM 212 plus-ba, és megnézzem mi a teteje a dolognak, vagy elégedjek meg ennyivel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8-16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest