Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-11-25 20:33:37

LOGOUT.hu

TP-Link WDR3600 - N600 router

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4751) Intruder2k5 válasza .:Secur:. (#4750) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Igen, itt mindenképpen lesz átfedés, de mivel a szomszéd jele elég gyenge, így talán nem lesz komly hatással a Tiedre!

(#4752) suste válasza Intruder2k5 (#4751) üzenetére


suste
veterán

Én is pont az akartam írni, hogy a -83-as jel az azért nem lehet olyan nagy zavaró hatással rá.....
Szóval, ha 3+7-re beállítja a sajátját (vagyis engedélyezi a 40Mz-et), és beteszi a pipát a felderítésnél (hogy ne legyen), akkor azért mennie kell elég jól.

(#4753) .:Secur:. válasza suste (#4752) üzenetére


.:Secur:.
tag

Csak nekem az a problémám még a routerrel, hogy ledobál, nem tudom miért de 15-20 percenként ledob, nem mindig de elég sokszor, illetve a szobában már nincsen wifi jel. (kb. 5-6 méter 2 db téglafal(ha a legrövidebb utat nézzük) amúgy csak 1 téglafal, de gondolom nem az ajtón jön be :DD )
Ja és ezt telefonnal nem tudom fogni. (Sony Xperia Arc S)
Ugyanitt ebben a szobában 1 téglafallal a gépnél usb-s wifivel pedig csak 2-3 vonás van :U

[ Szerkesztve ]

(#4754) suste válasza .:Secur:. (#4753) üzenetére


suste
veterán

De akkor miért nem abból a szobából lested meg az inssider-rel?
Mert csak akkor zavarhat be a szomszédé, ha az övé ott erősebb, egyébként a te routered ennyit tud.
Pont a napokban találtam rá egy jópofa kis wifis minirouterre, ami tud kliens/repeater/bridge módot is, ez neked is segítene: [link], vagy a kisebb tesó: [link]

[ Szerkesztve ]

(#4755) deze63


deze63
csendes tag

Tisztelt OpenWrt Guruk!

Elnézést kérek, egyrészt hosszú leszek, másrészt lehet, hogy nehéz a felfogásom, meg az is lehet, hogy egyszerűen csak túl öreg vagyok. Maradjunk annyiban, hogy 20 éves már 30 évvel múltam... Sokat és sokfelé olvasgattam a témában, de rá kellett jöjjek: ez nekem már magas. Két napi kínlódás után belefáradtam.
Szóval számomra megoldhatatlannak tűnő, komplex problémába futottam. Egy TP-Link WDR-3600 a kérdés alanya. Feltettem rá vargalex OpenWrt 1.1.7 firmware-ét, mivel nyomtatót és egy külső HDD-t is dugtam a routerre, és szeretném kihasználni a torrentezési lehetőséget. A winchestert a beépített formázó felületen formattáltam.

Emellett adva van egy DLNA-képes LG TV, két laptop, ebből az egyik már nem a legújabb Acer, a másik egy kb. egy éves Lenovo G780, mindkét gépen Win7.
A cél: nyomtatás mindkét gépről wifi-n keresztül, csak a Lenovóról pedig vezérelni a torrentezést, és fájlműveleteket végezni a routerre kapcsolt winchesteren. Ezekenn felül természetesen média lejátszása a külső meghajtóról valamint a laptopokról az LG TV-n nézve. Ugye nem akarok sokat?

A firmware feltelepítése után viszonylag könnyen sikerült működésre bírni a netet wifin keresztül is, mindkét gépen. Kicsit nehezebben, de a nyomtatót is sikerült wifin keresztül elérni, megintcsak mindkét gépről.

De már a Transmission Remote program konfigurálásával (és/vagy a hozzá tartozó OpenWrt beállításokkal) nem boldogulok. ("Csatlakozás a démonhoz...", majd "Connection timed out" hibaüzenet.)

Ezen felül szükség lenne egy olyan programra is, amellyel látnám a külső meghajtót, és fájlműveleteket végezhetnék rajta (ezt is kizárólag a Lenovo-ról szeretném). Természetesen ezt is vezeték nélkül akarom végezni. Olvastam a Sambáról, le is szedtem, de bevallom, fogalmam nincs, mit kezdjek vele.

A média lejátszás talán nem is lenne olyan nagy probléma, csak előbb valahogyan - torrentről, vagy a Lenovo-ról (drót nélkül!) - a külső HDD-re kellene kerülni a fájloknak.

S persze nagyon jó lenne, ha a az utóbbi laptopról is közvetlenül le/át tudnék játszani médiát a TV-re, ez a régi gépről mindenféle külön beállítás nélkül, tökéletesen működik. Ugyanis árnyalja a képet, hogy a TV élből látja DLNA-n keresztül a régi Acert, és - a router beállítástól függően - vagy az OpenWrt: 1, vagy az OpenWrt DLNA Server elnevezésű eszközöket. Ezeket tallózhatom - csak egyelőre üresek a könyvtárak -, illetve az Acer-en lévő médiafájlokat le is tudom játszani. Viszont a Lenovo-t még csak nem is látja. Erre már feltettem - külön-külön - a Serviio-t, a PS3 Media Servert, de még azok működése mellett sem volt látható a gép. Az Aceren meg nincs semmi plusz program feltéve, és pontosan ugyanarról a CD-ről lett az operációs rendszer is telepítve mindkét gépre.

Hát itt tartok. Ha valaki veszi a fáradságot, és szájbarágósan, lépésről-lépésre leírja, mit és hová kellene beírni, hová kellene pipát tenni, vagy éppen kivenni, rengeteget segítene vele.

Alternatívaként: Ha esetleg valakinek van egy kis szabadideje, közel lakik (Bp. XVIII. ker.) tudna és hajlandó is lenne segíteni, azt lakástól lakásig hozom-viszem, akár az idejét kifizetem. Privátban megbeszélhetjük a részleteket. Nekem ennyit bőven megérne az, hogy (együtt)működjenek az eszközök.

Köszönöm.

Üdvözlettel:deze

[ Szerkesztve ]

(#4756) .:Secur:. válasza suste (#4754) üzenetére


.:Secur:.
tag

Megoldás, megoldás az igaz de szaggatnia nem kellene a wifi jelnek. 1,5 méterre van a routertől apu laptopja és megszakad folyton a net. Kábel jelenleg nincs mert át lett rendezve a szoba de nem is akarok. Néha le-leugrik egyet a jel erőssége. Na ez az amikor már azt mondom, hogy ez nem normális. Jó-jó van sok extra a routeren de egyelőre nem használom ki semelyiket így pedig a wifi lenne az egyetlen de most már az is kezd cserben hagyni. Nem tudom, hogy beállítás kérdése-e de lehet visszarakom az eredeti fw-t. Javaslatok? Nem akarok többet költeni ilyenekre :O kezdek kiábrándulni.

[ Szerkesztve ]

(#4757) .:Secur:. válasza .:Secur:. (#4756) üzenetére


.:Secur:.
tag

Majdnem az ágynál ahol már nincs wifi jel:
Közelebb nem tudtam menni jelenleg a géppel a laptop meg majd holnap kerül hozzám.
http://kepfeltoltes.hu/131202/wifi_www.kepfeltoltes.hu_.png

(#4758) .:Secur:. válasza .:Secur:. (#4757) üzenetére


.:Secur:.
tag

Elnézést a sok üziért, de ezt sikerült kihoznom, automatán van a csatorna választás.
http://kepfeltoltes.hu/131202/legujabb_www.kepfeltoltes.hu_.png Nyitott ajtón keresztül 7-8 méterre a routertől.

(#4759) suste válasza .:Secur:. (#4757) üzenetére


suste
veterán

Nálam -60-as jellel egy linksys router repeaterként üzemel szakadásmentesen, 70%-ot ír a luci rá.
Szóval ez miatt még nem kellene szakadnia.
Rendszerlogban nincsenek DMA-s bejegyzések? Próbáltad már, hogy külön-külön teszteled a klienseket? Nem lehet, hogy csak az egyik a hibás?

(#4760) cimp válasza deze63 (#4755) üzenetére


cimp
senior tag

Szia!

A transmission remote gui (TRG): Először engedélyezni kell LuCI-ban (szolgáltatások/transmission). Ugyanott még állíts egy felhasználói nevet és egy jelszót. Ezután a TRG-ben Torrent/csatlakozás démonhoz/új kapcsolat. Ott beállítod a Távoli host: a router címe (192.168.1.1), felhasználónév, jelszó. Ezzel működnie kell.

HDD elérése fájlműveletek: Nem kell hozzá semmit letölteni. Windows-ban felveszed meghajtónak a \\192.168.1.1\mnt megosztást. Ez egy ugyanolyan meghajtóként fog jelentkezni a rendszerben mint a "c:" meghajtód vagy mint egy rádugott usb-s háttértár. Erre azután simán lehet másolni akár windows filemanager -el akár total commanderrel, bármivel amit amúgy is használsz. Innen akár a gépen is le tudod játszani a médiafájlaidat a HDD-ről.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)

(#4761) Kicsirics77


Kicsirics77
veterán

sziasztok,újabb problem adódott
van egy felhasználó aki tőlem tölt ftp-n néha 1-2 zenét
van neki saját könyvtára a saját könyvtár mellett usenconf,illetve a vsftpd user fájlban is szerepel
a könyvtárat mégsem lehet elérni
filezilla alatt ezt kapom a csatlakozás közben.
"EAI_NONAME - Neither nodename nor servname provided, or not known".

.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--

(#4762) cimp válasza Kicsirics77 (#4761) üzenetére


cimp
senior tag

Rákerestem gugliban, több helyen is azt írják, hogy a host-név feloldással van baj. Megy a dyndns-ed?

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)

(#4763) Kicsirics77 válasza cimp (#4762) üzenetére


Kicsirics77
veterán

közben total commanderrel néztem ott kapcsolathívási hibát ír
de valami ilyesmire gyanakodtam én is
mi lehet tenni lyenkor?

.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--

(#4764) cimp válasza Kicsirics77 (#4763) üzenetére


cimp
senior tag

Hát ha az a baj, hogy a névszolgáltatásod nem megy, akkor amennyire tudom az a wan port feléledésére aktualizálódik. Vagy tiltod és engedélyezed, vagy újraindítod a routert. Illetve meg kellene nézni, hogy működik-e egyáltalán a szolgáltatásod. a dyn.com vagy ipdns.hu.hu-n nem tudom melyiket használod.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)

(#4765) Kicsirics77 válasza cimp (#4764) üzenetére


Kicsirics77
veterán

az az érdekes,hogy kívülről mindenem elérem még a saját ftp-is
TM Luci ssh minden megy csak ennek az egy felhasználónak nem megy a hozzáférése

.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--

(#4766) cimp válasza Kicsirics77 (#4765) üzenetére


cimp
senior tag

Hát ez érdekes, mert azt írtad a TC kapcsolathívási hibát ír. Ha simán rá ftp-zel akkor feldobja a logint? és beírod ezeket az autentikációs adatokat akkor azt kéne mondja, hogy login incorrect vagy valami hasonló.
Küld el a címet. Meg a felhasználót/jelszót privátban és rápróbálnék.

Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)

(#4767) ZooLee


ZooLee
őstag

Sziasztok,

Nemrégen vettem én is 3600-as a meglévő (DMA hibás) 1043-as mellett, és most álltam volna át az újra, de sajnos azt kellett, hogy tapasztaljam, hogy az általános pozitív vélemények ellenére a 3600-as wifije jóval gyengébb, mint a 1043-as volt.
Minden beállítása ugyanaz lett, mint a 1043-asnak volt, azon aegy régebbi OpenWrt van, a 3600-ason a vargalex-féle 1.1.7., csatorna beállítást, TX-power, stb. minden ugyanaz. A "referencia" helyen, ahol eddig használtam a laptopommal a 1043 teljesen stabilan működött (~1ms körüli ping) a 3600-as alig bír csatlakozni, és akkor is csak a 2,4GHz-es hálózatra, a 5-ös nem is látszik, ha van egyáltalán ping, akkor az 5-500ms között váltakozik, de leginkább mindig ledobál. Igaz, nálunk kicsit speciális az elhelyezés, mert az egyik földszinti szobában van a router, és az én szobán kb. 2 falon és egy födémen keresztül "látszik" a router felé.
Kérdésem, hogy ez tényleg ilyen? Olvastam véleményeket, miszerint az N-es hálózaton gyengébben teljesít, de megpróbáltam a gyári FW-el "g-only" módban, ott sem lett stabilabb. Szintén megpróbáltam, hogy feltolom a TX powert az alap 100mW-ról a firmware által megengedett 501mW-ra, de semmi változás (ennek működnie kellene egyébként, szóval tényleg tudna így dolgozni a router?)
Több géppel próbálva a házban mindenhol ezt tapasztaltam, vagyis, hogy (jóval) gyengébb a a 3600-as, mint a 1043-as volt.

Kérdésem az, hogy mit lehetne tenni?
- Lehet, hogy hibás a router wifije (nem tűnik valószínűnek) , próbáljam visszacserélni?
- A 4300-as jobb lenne a 3 antennája miatt (mint a 1043-asnak van?)
- Cseréljem le az antennákat nagyobbra az segíthet? (azt hiszem van otthon egy 8 vagy 9dbi-s)
- Egy repeater javíthatna a helyzeten?
- Mivel nem létszükséglet eladni a 1043-ast, és meg tudom oldani, hogy egy UTP kábellel összekössem őket a 1043-ast az emeleten elhelyezve használjam AP-ként, de ekkor nem fogja a két router "ütni" egymást?

Ha van valakinek hasonló tapasztalata, kérem, ossza meg!

Köszi, Z.

(#4768) Plehboj válasza ZooLee (#4767) üzenetére


Plehboj
tag

Akinek szakodzik a net vargalex-el annak ajánlom, hogy tegye fel a legújabb trunk-ot azzal
nekem atomstabil lett + sebesség is nőtt.

(#4769) Intruder2k5 válasza Plehboj (#4768) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Az lehet, csak azzal rögtön bukja azt a sok dolgot, ami a vargalex buildben benne van, és ami miatt - szerintem - a legtöbben használják! :)

(#4770) suste válasza ZooLee (#4767) üzenetére


suste
veterán

Én hasonló fejlesztést csináltam, minden ugyan az maradt, csak a 2 router cserélt helyet, és nem lett gyengébb a jel, igaz nálunk nem kell sehol 2 falat átvinnie.
Próbáld meg beállítani a1043-at repeaternek ,azzal nem vesztesz semmit. Csak ki kell kisérletezgetni hogy hol lesz a legjobb helye.
Vagy az is jó ha kábellel tudod AP-ként használni a 1043-at, így tuti nem fogják zavarni egymást a3600-zal, mert beállíthatsz másik csatornát, míg repeaterként ugyan azon a csatornán fog mennni.

Én elsőnek mindenképpen a repeatert próbálnám, mert ahhoz nem kell a kábellel foglalkozni, csak simán bekonfigolod a 1043-at, és körbeviszed alakásban :).
(Nekem is üzemel repeater, igaz nem 1043-as, nincsen semmi gond vele. Nálam is 1 emelettel feljebb van elhelyezve.)

(#4771) Plehboj válasza Intruder2k5 (#4769) üzenetére


Plehboj
tag

Vargalexből nem készül újabb kiadás a közeljövőben ? Tud erről valaki valamit ?

(#4772) Intruder2k5 válasza Plehboj (#4771) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

vargalex biztosan tud... :)

(#4773) vargalex válasza suste (#4701) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Szia!

Jól írtad. A miniDLNA UCI-s config file-ja a /etc/config/minidlna. A minidlna alkalmazás által használt config file-t az init script állítja elő ebből a /tmp/minidlna.conf-ba.

Azaz utóbbit hiába módosítanád, a tartalma generált, egy újraindítás (akár a minidlna, akár a router) esetén elveszne a módosítás.

Alex

(#4774) Zirowe válasza ZooLee (#4767) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Ha nem állítod át az országot, mondjuk canadára, akkor hiába állítod be 501-re, bár annyit fog mutatni az fw, ha ssh-n keresztül megnézed, akkor mutatja, hogy nem annyival megy.

[ Szerkesztve ]

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#4775) Kicsirics77 válasza vargalex (#4773) üzenetére


Kicsirics77
veterán

szia
dobtam délelőtt egy privátot

.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--

(#4776) deze63 válasza cimp (#4760) üzenetére


deze63
csendes tag

Szia cimp!

Ez sokkal könnyebb volt, mint gondoltam, de magamtól sosem jöttem volna rá.

Köszönöm a segítséged. Kb. 5 perc alatt tetted fölöslegessé a tegnapi napom elvesztegetett idejét. :) Mert ennél többet még nekem sem vett igénybe az általad megadott beállítás végrehajtása. Megy még a torrent is...

Azért megengedek magamnak még egy kérdést:
A TV-n az OpenWrt DLNA Servert böngészve a következő könyvtárstruktúrát látom:
Browse Folders, Music, Pictures, Video.
A Browse Folders mappán belül pedig a lost+found, és a transmission mappákat, valamint természetesen azok alkönyvtárait látom. Ez így teljesen rendben is van, azt hiszem.
Viszont a számítógépen a hálózatiként megadott \mnt meghajtón csak a lost+found, és a transmission mappák láthatóak. Hiányoznak onnan a médiát tartalmazó könyvtárak, amelyekbe - célszerűen - a megfelelő videót, képet, zenét tenném, ha már úgyis eleve ott - de hol? - vannak azok a fránya mappák.
Vagy csak egyszerűen hozzam létre ezeket a mappákat újra a gépen a lost+found és a transmission mellett?

Még egyszer köszönöm.

Üdv:deze

(#4777) cimp válasza deze63 (#4776) üzenetére


cimp
senior tag

Azok a könyvtárak nem léteznek, csak a dlna szimulálja a kategorizáláshoz. A music on belül csak zenék vannak listázva, a picture alatt csak képek... és így tovább. Ez csak egy szűrés. Ha te akarsz ilyet a fájlrendszerben akkor hozd létre. Persze így a picture alatt valószínűleg lesz egy másik picture ami a tényleg létező könyvtár.

Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)

(#4778) .:Secur:. válasza Plehboj (#4768) üzenetére


.:Secur:.
tag

Ezt a "trunk"-ot hol találom meg? Kérnék szépen egy linket.

(#4779) .:Secur:. válasza suste (#4759) üzenetére


.:Secur:.
tag

Milyen kliensre gondolsz? Hogy teszteljem külön-külön? Mire gondoltál? Hogy ne egyszerre a laptopot és telefont hanem csak az egyiket egyszerre?

(#4780) vargalex válasza .:Secur:. (#4778) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Szia!

Itt. De mindent utólag kell telepítened! Még a LuCI-t is!

Alex

(#4781) suste válasza .:Secur:. (#4779) üzenetére


suste
veterán

miden wifi kliensre gondoltam
ha a 1043-as tplink routernél megismert DMA hiba miatt szakad a net, akkor azt általában egy eszköz produkálja (persze lehet több is amivel összeveszik)
már egy eszköz kilövi a teljes wifit, ezért kellene külön-külön tesztelni, hátha kiderül, hogy a többi klienssel stabil....

(#4782) .:Secur:. válasza suste (#4781) üzenetére


.:Secur:.
tag

Oké, köszi.
Köszi vargalex.

(#4783) deze63 válasza cimp (#4777) üzenetére


deze63
csendes tag

Értem, és köszönöm ismét.
Úgy néz ki, minden rendben működik. Majd az elkövetkezendő napokban tesztelem igazán, de elsőre minden rendben.

Üdv:deze

(#4784) BeetleBrain


BeetleBrain
csendes tag

Sziasztok!

Pár napja wdr3600 tulaj lettem. Azóta Vargalex-féle firm van rajta (ezúton is :R :R )
Jelenleg egy 500GB-os hdd van rákötve (extroot nélkül formázva).
Azóta rájöttem, hogy jól jönne egy külön pendrive-os extroot megoldás. (transmission-t frissítenék, mert ha jól olvastam az újabb verziónak már nincs gondja a válogatósabb trackerekkel sem)

- Mi a legegyszerűbb módja annak, hogy a jelenlegi beállításaim (vagyis ha jól sejtem az /overlay-t) áttegyem egy pendrive-ra? Mivel formázzak és pontosan hogyan másoljak át mindent?
- Hova mountoljam az új eszközt?
- A jelenleg mountolt eszközöknél simán áttérhetek UUID-ra? (ha jól vettem ki, erre szükség lehet több eszköz esetén)

Lehet hogy nagyon alap kérdések ezek, próbáltam átolvasni a korábbi hsz-eket de az egész folyamat nincs meg 100%-osan, én meg szeretem tudni mi történik a háttérben :)
Előre is köszönöm a segítséget!

(#4785) suste válasza BeetleBrain (#4784) üzenetére


suste
veterán

[link]

elötte természetesen csinálj mentést a luciban, a biztonság kedvéért
UUID-hez meg a "blkid" paranccsal tudod kikérni az ID-ket, akár luci/rendszer/parancsfuttatásnál

(#4786) body007


body007
addikt

Sziasztok!

Pár hónapja vettem egy ilyen eszközt de nem sikerül beállítsam úgy, h ne dobálja le magáról - random - a klienseket... vargalex féle openwrt van rajta.

Mit állítsak be, h ne dobálja el a kapcsolatokat?

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#4787) suste válasza body007 (#4786) üzenetére


suste
veterán

1-2 oldalt olvass vissza.
használd a keresőt itt és a 1043-as topicban, egyik kereső szó legyen a "DMA", hátha neked is ez a problémád...

(#4788) body007 válasza suste (#4787) üzenetére


body007
addikt

Nincs a rendszernaplóban DMA bejegyzés...

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#4789) SteveBeard válasza body007 (#4788) üzenetére


SteveBeard
senior tag

Szia!
Ne engedélyezd a "WMM" módot a wifi beállításoknál.
Volt akinél ez bevált...

Steve

(#4790) body007 válasza SteveBeard (#4789) üzenetére


body007
addikt

Köszi, megpróbálom

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#4791) Thaddeuss


Thaddeuss
tag

Szervusztok!

Tervezek venni egy ilyen routert, és elsősorban DLNA miatt használnám. A kérdésem a következő: Alap firmware-rel lejátszik rákötött külső HDD-t, ha a videó formátuma 1080p-s MKV DTS hanggal? Mert most gépről játszom le Servioo-val transcoding nélkül, csak mégis egyszerűbb lenne, ha nem menne a gép a TV meg a hangrendszer mellett. (A TV egy Panasonic UT50).

A válaszokat előre köszönöm!

(#4792) .:Secur:. válasza Thaddeuss (#4791) üzenetére


.:Secur:.
tag

Eredeti firmware-nél nincs lehetőség médiaszervernek használni a routert szerintem.

(#4793) Kicsirics77 válasza .:Secur:. (#4792) üzenetére


Kicsirics77
veterán

tévedés-->usb settings-->media server

[ Szerkesztve ]

.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--

(#4794) jcsinku


jcsinku
csendes tag

Üdv!
Nincsen netem mert visszaraktam (megpróbáltam visszarakni) a gyári fw-t, azt hiszem sikerült is de nem jön be a 192.168.1.1 és az alapértelmezett oldalon sem hagy belépni. http://tplinklogin.net/ mi lehet a gond?
a tplinklogin.net-en csak tájékoztatást ír semmit, meg hogy rossz jelszó... pedig nem adtam meg semmit.
hogyan állítsam vissza? 8 másodperces reset gomb nyomás nem segít. HELP

(#4795) cimp válasza jcsinku (#4794) üzenetére


cimp
senior tag

Gyárival nem 192.168.0.1 az alapértelmezett cím véletlenül?
Vagy a böngésző cache-t törölni kell mert az openwrt-s loginnal akar belépni.
Nekem eddig ezek jöttek elő.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)

(#4796) Kicsirics77 válasza cimp (#4795) üzenetére


Kicsirics77
veterán

:K

.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--

(#4797) jcsinku válasza cimp (#4795) üzenetére


jcsinku
csendes tag

192.168.0.1
csak beírom és egyből ezt dobja be

Hát sajnos nem jött össze.
Ezt írja továbbra is:

Username or Password is incorrect.
Please refer to the troubleshooting below:

Is the "Caps Lock" enabled on your keyboard?
The username and password must be lowercase, please ensure that the "Caps Lock" LED is disabled on your keyboard and try again.

Forgot your username or password?
Please reset the device to the factory default settings if you have forgotten your username or password. The default username and password are both set as "admin".
Note: The settings will be restored to factory default after the resetting.

How to restore the device to the factory default settings?
Firstly locate the reset button on the rear panel of the unit, whilst the device is powered on press and hold the reset button for more than 5 seconds, the device will then reboot and restore itself to the factory default settings.

Ha nem sikerült a fw visszarakás akkor lehet ilyen gond?
Hogyan csinálhatom meg?

[ Szerkesztve ]

(#4798) cimp válasza jcsinku (#4797) üzenetére


cimp
senior tag

Tovább is olvastad amit írtam? A böngésző cache-t illetően?

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)

(#4799) Kicsirics77 válasza jcsinku (#4797) üzenetére


Kicsirics77
veterán

a firm sikerült
csak nemártana ha kiürítenéd a böngész cache-t,de ezt már mondtuk
ja és 192.168.0.1
mielőtt itt nyomkodnád össze-vissza
nem te vagy az első aki ebbe belefut
egyébként meg minek megcsinálni azt ami jó?

.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--

(#4800) jcsinku válasza cimp (#4798) üzenetére


jcsinku
csendes tag

Ürítve, ugyanaz. :(

Sajnos nem jó, a wifi rosszalkodik és a kábeles net is szakad.
Szoftveres hibára gyanakszom. (vargalex előtt nem volt ilyen)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.