- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Aktív témák
-
tototos
addikt
-
Tim82
félisten
válasz
Shadowfax #3019 üzenetére
Jóvanno, félreérthetően fogalmaztam. Valóban, magas labda volt, én se hagytam volna ki. Mentségemre, ezt teszi két heti, pihenőnap nélküli munka. Teret hagyok, hogy le lehessen rám csapni...
Tisztában vagyok a ténnyel, hogy 1. nem a PH! körül forog az informatikai világ (pedig de jó lenne
- de azért jó eséllyel Magyarországon és a PH!-közösségben is megtárgyalják a jelentkező hardverhibákat), 2. a TP-fórumon lévőknek nagyrészt TP-gépeik vannak.
(És magamnak köszönhetem, ha úgy fogalmazok, hogy tökéletesen belém lehet kötni. Én se tennék másképpen, ha hasonló labdát kapnék...
)
Akkor úgy fogalmazok, se HP, se Dell, se Acer-fronton nem találkoztam a jelenséggel, az alapján, amit az itteni fórumokon - szorgos visszaolvasással is - olvastam. (Az Asus, a Toshiba és a Sony nekem kiesik (nem gondoltam soha arra, hogy tőlük vegyek gépet, mert általában drága nekem), az MSI-notikat csak újabban figyelem, a többi gyártó meg szóba se nagyon jöhetne nálam.)
Egyébként gonosz vagy. Mármint a többi márka gépeivel szemben. De miért?
-
Tim82
félisten
válasz
Shadowfax #3016 üzenetére
Mivel itt csend volt a hozzászólásom után, rászabadultam az angol nyelvű thinkpad-fórumra, ott kifejezetten a T4x-széria régebbi gépeihez kötik. Eddig legalábbis - két estényi olvasgatás után - T40-re és T41-re találtam, mint amelyeknél előfordul ez a hiba.
Viszont akkor a kérdés az, melyik másik gyártó Pentium IV/Pentium M-es processzoros notijainál fordul elő még nagyobb számban? Mert én eddig csak TP-kkel kapcsolatban találkoztam a jelenséggel... Készséggel elhiszem, hogy az Intel bakija, csak furcsállom, hogy eddig más gépeknél nem hallottam róla.
Legalábbis a PH!-n nem, pedig igyekszem követni a nagyobb gyártók notijairól szóló topikokat.
Áthidaló megoldásként jelenleg van nekem egy noname PCMCIA-USB 2.0 kártyám, de nem használhatom egyszerre a Vodafone-s PCMCIA-kártyával. Vagy net, vagy USB 2.0.
A Dock II-ben leginkább a HDD-vel való bővíthetőség ragadott meg, azért is érdekelne, hogy valaki csinált-e már ilyet, voltak-e vele gondok vagy minden flottul ment. Úgy bíztam benne pedig, hogy Te tudsz majd felvilágosítást adni.
-
Tim82
félisten
válasz
Shadowfax #3013 üzenetére
Lifebook-ot én is. Amúgy meg szemezek egy T20-assal, mint másodgép a családba.
Dock II-vel kapcsolatban van valakinek valamilyen tapasztalata? Esetleges hibák, működési rendellenességek? (egy fentebbi hozzászólásom, summázva
)
-
Tim82
félisten
válasz
Shadowfax #2966 üzenetére
Nekem is sikerült nyár végén, igaz, én elég olcsón adtam.
danielh2-nek annyit kell tennie, hogy körbenéz, kereskedőknél mennyit kérnek egy olyan (de új) drive-ért, mint amilyet ő el akar adni és 1-2 ezerrel olcsóbban meghirdetni. TP ODD-kre van kereslet használtan és olcsóbban.
-
Kovács84
aktív tag
válasz
Shadowfax #2921 üzenetére
Valóban. A héten beszéltem az egyik laptopinfos sráccal és ugyanezt mondta. Rákérdeztem, hogy T61-esek lesznek-e, azt válazolta, hogy jövőre vmikor
Azt az égető a Thinkpad Worldön keresztül -utolsó emlékeim szerint- postaköltséggel együtt 25-ből megvan. Egész pontosan [link] -
wienattwo
tag
válasz
Shadowfax #2921 üzenetére
Kösz az ultragyors választ! Már csak azt nem értem, hogy ha cég vette meg őket, akkor hogy rakhattak bele dvd-olvasókat, hiszen itthon soha nem árultak ilyen felszereltséggel t60-asokat, TP-eket pedig sztem senkinek a kedvéért nem módosítanak. Ugyanakkor milyen cég az, amelyik berendel a legdrágább notikból, de a dvd-írót mégis kihagyja?
-
NGabor68
csendes tag
válasz
Shadowfax #2899 üzenetére
Köszönöm a segítséget, ezek alapján megpróbálom!
Esetleg, valakinek lenne hasonló tapasztalata, ha kiveszi a T sorozatos TP-ből a vinyót és egy külső usb házba rakva miért nem akarja látni a disk adatokat egy másik PC? Táppal együtt sem. Más HDD-k tökéletesen működnek így... -
thenameless
tag
válasz
Shadowfax #2811 üzenetére
nincs ujlenyomatolvasó.. és nem is állítgattam semmit biosba..
eddig mindennap mikor bekapcsoltam beírtam a jelszót és ment tovább bootolt a xp.. ma meg mikor bekapcsoltam nem tudtam beírni mert a 0-át nem vette be sehogy sem, mindent kipróbáltam amit billentyűzettel lehet alkotni, elkezdem hogy yx390xy
de a 0-nál csak pityog és nem jelzi szépkicsicsillaggal hogy bevette -
amol
addikt
-
amol
addikt
-
amol
addikt
válasz
Shadowfax #2672 üzenetére
Nem, de nézegetve az újakat nagyon úgy érzem. És ez nem egyedül az én véleményem. Ha majd valakitől hallom hogy igen, az újak vannak olyan jók (sőt jobbak) mint a régiek akkor majd megkövetem a kollégákat
andrism: mint írtam nem személyes tapasztalat, tehát azért mérget ne vegyél rá
Ezekhez a dolgokhoz tényleg kell egy 2-szeres árú noti -
Dolby
senior tag
válasz
Shadowfax #2639 üzenetére
Ebben igazat is kell adnom. Mégsem vagyok egészen biztos hogy nem az N100 mellett fognak dönteni, bár megvallom őszintén, még én sem láttam 14,1-es monitort, nem tudom mennyi lenne a különbség. Élőben kéne megnézni valahol mindkettőt, akkor tudnának ők is dönteni. Majd keresek valami jó helyet ahol meg lehet tapizni a gépeket. Néztem már Saturnban a Mammutban, de ott nincs kint csak az N100as, T60at nem láttam. Sőt 14,1-es monitort sem tudtam megnézni, egy laptopnak sem volt.
-
Dolby
senior tag
válasz
Shadowfax #2634 üzenetére
Ha meg tudjuk, meg nézzük. A Notebook csak azért kellene mert elég kicsi a nővérem lakása, és nem tudná hova tenni a PC-t. Így hogy mégis legyen gépe, Laptopot venne amit oda tesz ahova akar, nem foglal annyi helyet. De azért ez a 200k-s T60 elég jó ajánlat hogy elgondolkodjanak rajta :-)
Meglátjuk mi nyer. Magamnak tuti a T60at venném, de hogy aztán nekik mi lesz szimpibb... :-D -
Dolby
senior tag
-
Atlantis
veterán
válasz
Shadowfax #2600 üzenetére
Nehéz kérdés. a vinyó lassúsága megfogja az egész gépet. Úgy vélem, a noteszeknek ez a legnagyobb baja, a többi komponens annyira túlfejlődte a vinyó-technológiát. Márpedig a vinyó kell mindenhez, de arra gondoltam, ha 4GB RAM-ot beleteszek és a virtuális RAM-ot letiltom, hátha fürgébb lesz.
Már bajom nincs vele, nagyon jó gép ez, bár kár, hogy 15"
-
leewi
aktív tag
válasz
Shadowfax #2557 üzenetére
persze tisztában vagyok vele..
nem is így szerettem volna összehasonlítani hanem az eltelt évek számára akartam utalni s ennek ellenére maradt a minőség..
elfogult vagyok asszem T és X sorozat irányba..de csak a lenovo design elöttiekre..de azt viszont szivesen érteném meg, hogy mit befolyásol egy új chipset..mármint tényleg akkora előny?
-
tototos
addikt
-
Tim82
félisten
válasz
Shadowfax #2461 üzenetére
Itt a PH!-n Carline árul, ha jól láttam, egy R40-be valót, nem tudom pl. az jó lenne az enyémbe is. [link] Felteszem, igen, a méret és a felbontás ugyanaz. (Ha nem, akkor legyen ez a reklám helye, szegény elég régóta és elkeseredetten próbálja eladni.
) A Vaterán meg körülnézek majd.
A beszerelés mennyire macerás, mennyit kérhetnek el érte? Szakértelem hiányában ezt nem (sem) tudom saját kezűleg megoldani...
Egyébként köszönöm a választ.
[Szerkesztve] -
djDanee
csendes tag
válasz
Shadowfax #2453 üzenetére
A gép T43: 1871-CTO Bár most nem néztem utánna, de régebben igen és ha jól emlékszem gyárilag is benne kellene lennie.
Egyébként szétszedtem... és sajnos beigazolódott a gyanum, nincs benne a kártya, az antenna két kábele van csak ott (ami a kijelzőbe vezet), elég igénytelenül volt leszigetelpszalagozva :S ...a tapipad alatt, üres a miniPCi,
Megjártam, igaz az én hibám is, de azért elég csunya dolog hogy így átverjék az embert egy boltban!
Már csak akkor egy a kérdésem, milyet vegyek bele hogy jó legyen? -
djDanee
csendes tag
válasz
Shadowfax #2450 üzenetére
Köszönöm a segítséget mindkettőtöktől. Azthiszem szétszedem, nem hiszem hogy gondot fog okozni... igazából 1 év garanciát adott rá az adott bolt ahol vettem használtan, de egyérszt ez pesten van, másrészt sajnos lassan le is telik az egy év, és kicsit reménytelen visszamenni reklamálni...
Mindenképpen miniPCI ra gondoltam, tehát ami belevaló eredetileg is (minek hordozzak meg dugdossak még bele cuccokat, amikor benne is lehet egy, sokkal jobb ráadásul). Találtam itt ph-n egyet ami álítólag vadiuj Intel 2200-as, ez ha minden igaz jó bele?! Ugy hallottam nem minden fajta miniPCI -os jó bele. -
-
Blaise
veterán
válasz
Shadowfax #2386 üzenetére
Én is ezt néztem...kicsit buherálva van
Based on 1951-CTO: T7200(2GHz), 2GB RAM, 60GB 7200rpm HD, 14.1in 1024x768 LCD, Intel 950, CDRW/DVD, 802.11abg wireless, Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, Fingerprint reader, 6c Li-Ion batt, WinXP Pro
mod: egy garis ügyintézésnél nem tudom mennyire kultiválják, hogyha más monitor van benne
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
válasz
Shadowfax #2375 üzenetére
Én meg nyáron megfázva a szobában gubasztok
Tehát, vannak a hotkey-ek, Fn+F5 wifi Fn+F4 sleep, Fn+F3 több funkciós, Fn+F7 ahogy a piktogramm is mutatja a monitor képét osztja meg. Na most régebben, 2hete amikor ezt megnyomtam egy kis program töltődött be, mint a wifi-nél is pl. Lehetett választani, hogy D-sub vagy s-video, TV-re vagy moncsira küldje ki a jelet stb.. sajátot is lehetett meghatározni benne, hogy akkor itt kikapcsolja a képet vagy vetítsen valamit. De most ha megnyomom az FN+F7 et d-sub on küldi ki a jelet.. de nem jön fel konfigurációs ablak. De rátaláltam arra az oldalra, ahol leírták, hogy miként küldhetem ki a jelet s-video-ra is. Viszont nekem az a kis ablakocska hiányzik -
chivas
tag
válasz
Shadowfax #2337 üzenetére
uh nagyon koszi sikerult !
msot egy masiktemaba szeretnem a velemenyed kerdezni .. ugye rejetett particion vannak a gépnek a cuccai... aztszeretnem kerdezni hogy te a rejtett particiod kiirtad majd megosztottad a vinyod hogy egyik meghajton adatok masikon meg a rendszer... ? vagy csak siman kiirtad a rejtettrol a dolgokat formaztal egyet ésmost csak 1 meghajtodvan ? vagy te melyiket ajanlanad? hagyam ahogy van ? -
-
attka
aktív tag
válasz
Shadowfax #2262 üzenetére
Szia!
Nem vettem észre számottevő különbséget a szobahőmérséklet változásra. Talán 1-3 fokot jelent. A dögmeleg szobában játszottam vele a hétvégén és akkor is max 70-71 fok volt. Idle-ben 53-55 körül. Azt még hozzá kell tenni, ha otthon vagyok akkor tápról nyomom, és maxon járatom a procit 1.8 Ghzen, nem ugráltatva 0.9-1.8 Ghz között.
Hali:Attka
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Latitude 7330 13.3" FHD IPS i5-1245U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen2i 13.3" FHD+ IPS i5-1145G7 16GB 512GB NVMe gar
- Gyakorlatilag új, GARANCIÁLIS (2026.12.23-ig!) Asus ROG Strix G16 (G614JV) gamer laptop RTX 4060-nal
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged