- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Gurulunk, WAZE?!
Aktív témák
-
Yaye
őstag
válasz
tototos #5416 üzenetére
Érdemes foglalkozni vele, legalább diagnózis szinten! Alig egy hete, hogy lötyögős kijelző miatt szét kellett kapnom egy T61 kijelzőjét. Láttatlanban arra tippeltem, hogy a fedélben a zsanért rögzítő csavarok lazultak meg, tipikusan ez szokott kisebb-nagyobb lötyögős holtjátékot okozni, ami hosszabb távon fedélrepedéshez vezethet! (ha a csavarozás mellett a fedél is elkezdi viselni a hajlító terhelést). Másik sansz az volt hogy a zsanért a gép testéhez rögzítő csavarozás lazult meg. Úgy lehet előzetesen megtippeni, hogy a zsanér melletti résen ha benézel és hajtogatod a fedelet akkor látni hogy a lötyögés során a zsanér tengelye a kijelzőhöz képest áll, vagy forog, ebből sejthető hogy fölül laza vagy alul.
Na lényeg a lényeg, nekem fölső lazaságnak tűnt, úgyhogy kis segítséggel -erre visszatérek lejjebb- lekaptam a fedél burkolatait, és konstatáltam, hogy a csavarok remekül állnak. A lötyögést az okozta, hogy a zsanér fémöntvényébe belesajtolt tengely, aminek elvileg sziklaszilárdan kéne állnia az idők végezetéig, meglazult, és elkezdett kotyogni. Ez nem olyan egyszerűen orvosolható, mint egy csavarlazulás. Egyelőre így hagytam, egy kis lötyögés nem a világ, a fedelet ez nem károsítja. Ha nagyon rosszabbodik idővel, akkor meg kell fúrni keresztben a zsanért és két-két beütött pici acélcsappal megfogni újra a tengelyt az öntvényben. Másik lehetőség a csere, ami egy ideig biztos jó lesz, aztán vagy kikopik az is, vagy sem. A dolog számomra egyértelmű csalódás, olcsó budget notikban láttam utoljára ilyen minőségi zsanérhibát. Ez pedig egy alig pár hónapos T modell
Mondjuk láttam már olyan vadonatúj HP notit, az üzleti kategóriából (nc6xxx), aminek out of the box már lötyögött a kijelzője, no comment.
Javaslom, hogy a csavarokat mindenképp ellenőrizd, ehhez mindenképp meg kell bontani a burkolatot, de az egyáltalán nem nagy ügy, ha jól csinálod. Ha a csavarok jók, és neked is a tengely lötyög az öntvényben, akkor én egyelőre nem foglalkoznék vele, csak ha idővel jelentősen tovább romlik.
Végül a kis segítség, amit minden TP tulajnak melegen ajánlok (ha már szerepelt volna a topikban, akkor bocs, ismétlés a tudás anyja). Hivatalos mozgóképes útmutató szervizek részére az összes Lenovo cucc szét- és összeszereléséhez. Szerintem észbontóan hasznos, aranyat ér !! (Én a kijelzőkeret összes patentjét letörtem volna, ha nem tudom innen lelesni hogy először a fedelet kell lepattintani
)
http://www.lenovoservicetraining.com/ion/
üdv: Yaye
Aktív témák
- Socket AM5
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Azonnali fotós kérdések órája
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- XPEnology
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Motoros topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vicces videók
- További aktív témák...
- Macbook M1 Pro 8GB RAM 256GB SSD
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest