Aktív témák

• karesz501

senior tag

A baj az, hogy hiába lehet jobb a 4:3, ha a gyártósorok wide képernyőre állnak át, nem fizeted meg azt a plussz többletet amibe a 4:3 kerülne. Így sem olcsók a BC gépek, de pl. a HP már nem is gyárt 4:3-as gépet, mégse veszített a piaci részesedésből. A nagyvállalalati felfogásba nem számít, hogy egy céges user mit szeret(ne), ha megbízható és jó teljesítményű gépet kanak jó "bundle" áron akkor azt megveszik és azt kell használni. Ebből van a pénz, nem a magyar user-ekből akik a laptopinfós gépeket veszik :P

Nekem a fél életem az Outlook előtt telik el, nagyon sokat használom (no flame, muszály, mert ez a vállalati program). Bár a 4:3 számomra sokkal ergonómikusabbnak és használhatóbbnak tűnik, jelen esetben egy wide WSXGA(+) -on jobb dolgozni.
    Filmnézéshez sokkal jobb (soha nem teszem ezt a notin...).
    Dokumentumok olvasásához, kényelmesebb a 4:3, de ha már paralell kell olvasni/fordítani, min. 2 ablak esetén viszont már jóval használhatóbb a wide.
    Excel-ben csak megszokás kérdése, hogy vízszintesen vagy függőlegesen terjeszted ki a munkafüzetet, szerintem mindegy.

Alalpvetően abban látom a bajt, hogy a software-eket nem más elgondolás szerint fejlesztik mint régebben. Azaz nem optimalizálják őket sokkal de sokkal jobban a megváltozott trendekhez. Operációs rendszernek a minimum az lenne, hogy wide esetén függőlegesen helyezi alapból a taskbart, és úgy próbál operálni, pl.
    És millió ilyen lehetőség van(lenne) még, csak nehezen kreatívkodnak vele az emberek.
    Ez olyan mint a BlackBerry. Szuper jó dolog, de elsőre baromi kényelmetlen és furcsa, meg kell szokni. De utána :R

Mondjuk én a magam részéről azt tervezem, hogy a jelenlegi T60-amat egy 14"-es T61-re fogom lecserélni, 1-2éven belül. Erős procival, SXGA+ -al és integrált videóval. Hacsak nem vet fel a pénz és nem szeretek bele egy X300-ba. Amire csak akkor van némi esély ha a cég kiküld vmi alibi továbbképzésre a US-be :DDD
    Vagy az unokatesóm hazautazik megmutogatni az arab férjét és az unokaöcsémet :C

szerk.: most olvasom, hogy volt Thinkpad tali, hívtatok és még csak nem is reagáltam rá. Ez van :B A gyerek elveszi az eszemet, végre jó idő van és lehet vele bohóckodni a levegőn :K

Aktív témák