Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Irány a 32 bit, játékprogramok 1994-1995-ben
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- cigam: Mi az a HiDPI és Retina felbontás?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fo_di
őstag
a bejátszott 3 másodperces videórészlet alapján éjjel (este 10 után) tette meg, 15 fokban, szóval valószínűleg minimális forgalomban és mindenféle fűtés/hűtés nélkül
mondjuk az 1000 km-es teszjeinél is elég konstans sebességgel megy a videók szerint, ami azért segít a fogyasztásnak, hogy nem gyorsít-lassít sokat -
Igazából az a szám csak azt az időt fedi le amikor az autó sebességbe van rakva - az átlag autó az év 1-4 százalékában.
Azért ennyire egyáltalán nem rossz a helyzet, 3298 kWh ment bele összesen, ezt ha leoszotd, akkor is csak 16.6kWh jön ki. A Sentry munkanapokon ~8 órát megy, meg default be van kapcsolva, ha nincs az autó itthon. A KIA Niro EV-m ezzel szemben 17.6kWh-t kamuzik egy évre, elvileg beleszámol mindent, valahogy mégis meg kell vele állnom Debrecen előtt az M3-ason ha 130-al megyek (többre meg gondolni se szabad vele), úgy, hogy nagyobb az akkuja, a HL-ben meg marad 10% mire a városba érek a SUC-ra (mindeközben jó 40%-al magasabb sebességre lövök vele amikor tiszta a pálya).
Garda tippeket köszi, Palmanova már fel volt írva, az a hely még google maps-on is szájtátós
Végül szállás kapcsán arra hallgattam ami tetszett, nem ahol perfekt a töltő közelsége, nem akarom azt az EV-s nyomorúságot, majd valahogy kiadja. Skóciában behúztam egyszer egy 2200km-es körútat egy Polestar 2-vel, és ott aztán meredek a helyzet a töltők kapcsán, de ott is mindig lett valahogy
.
-
4 éve volt a városban 1 db töltő, ingyenes közterületen… mert pályázati pénzen kapták az iskolai napelem mellé… majd egyszer csak lekapcsolták és eltűnt… mondván sokba került az önkormányzatnak. Kb 2-3x töltöttem ott az első évben, soha nem volt ott senki… de azóta se derült ki, a töltőt ki nyúlta be, ránézésre is egy bő 20kwp rendszer volt/van mellette üzemben.
Azóta persze lett több fizetős töltő, Tea pl 2x100kW meg 2x200kW.
Sajnos ha valami nem fizetős akkor azt vagy megszüntetik vagy tönkreteszik… -
tkesy
őstag
Jelentem sikerrel jártam, a DÁP-os aláírást elfogadták, és meg is küldték a határozatott, illete gyorsan le is ellenőriztem az online rendszerükben, él a mentesség.
A DÁP-nál az volt a kulcs, hogy az autópályakezelő oldaláról pdf-ben letöltöttem a nyomtatványt, de nem a megadott mezökbe, hanem pdf xchange editorral szövegdobozokba írtam bele a kért adatokat, majd kinyomtattam pdf-be. Ezt már megette a DÁP, míg az autópályakezelő által generált pdf-et, vagy az általuk adott pdf-et kitöltve és simán lementve féle verziót nem, azoknál hibára futott a DÁP. -
Elkészült az auto, igazából nincs nagyon mit írnom, hang megszűnt, jön megy, kb egyelőre ennyi. Jó büdös lett a kocsiba, hogy bent állt éjjel is a szervizben, de majd holnap rendbe teszem, úgy is koszos már.
Vélhetően küzdöttek valamivel, mert háromszor is láttam, hogy ugyanaz a frissítés feltelepül, lehet volt több is, 2-re ígérték majd átírták 5 órára végül még is készen lett 2 után picivel.
Eredetileg ugye motort és invertert is kiírtak, de invertert nem cseréltek, volt viszont olajpumpa csere, meg ha jól értem hajtómű olaj, legalább is az lenne logikus.Más:
Hátul valaki lefotózná nekem, hogy van gyárilag a borítás a csomagtartóban? Bal oldalon ahol a mélyedés van a töltő oldalon, mert eleg bután lett összerakva nem kerek nekem valami. Köszi! -
Kocsi emelőn jelenleg is, kíváncsi leszek.
Nekem az I3 volt az eddigi legkevesebb törődést igénylő auto, 70e km-t tettem meg vele, volt egy hajtómű olaj, 1 kisakku, meg egy motortartó bak, egy szett nyári és még jó télivel adtam el, az ülésfűtés romlott még el - vélhetően szálszakadás, de ezt már nem javítottam.
Én nem töltök ingyen, de a statisztikámból látni nem is annyira lényeges, itthon töltöm napelemről (még szaldóban, de többnyire nappal termelési időben): [kép]
A vezető fogadkozott (beosztás nem derült mondjuk ki), hogy most már minden sínen lesz, meg gyorsabbak lesznek, meg válaszolnak minden elmaradt üzenetre, kaptak erőforrást hozzá a múlt héten, meg a szerviz is teljes kapacitással üzemel, nem csak 2 db csápos emelő, mint az elmúlt 4-5 hónapban.
Persze valós válasz nem volt azokra a kérdésekre amik kardinálisak lettek volna, illetve az elején leszögezte, hogy a garanciális javítás a kötelezettség, de nincs határidő… amit rövidre zárt, én is figyelmeztettem, ha páran indítanánk egy közös pert ez nem lenne ennyire egyoldalú, szépen el is vörösödött, de mivel kulturált és alapvetően segítőkész normális kommunikáció volt, én sem erőltettem ezt a parttalan vitát. -
Jajajjjaj, ezt a történetet inkább nem is akartam olvasni … nálam búg a csapágy, evileg itt nincs mit feszülni szoftveren, ezt nem oldja meg semmi barbatrükk, de akkor karakán leszek.
3-4 óra egy motorcsere ahogy néztem, nyitás előtt leteszem a kocsit, mondjuk meg is várom a pultba a srácot, picit “csacsogni” vele, nem jövök el csal úgy.
Én hazajöttem legutóbb, béreltem egy MOL limot aztán délután vissza, tömegközlekedéssel 2 óra lenne az út… de lehet most maradok, max pár relikviát hozok haza a Juniperből. -
stickrs
senior tag
Hóban emelkedőre felhajtásról meg ne is beszéljünk 😀 hozzám egy 2km hosszu emelkedőn kell feljönni, hát mikor éjszakai műszak után havazott be reggelre, akkor a part alatt maradt az Ioniq is, meg a Niro is, és később mikor letakarították azt a pár centi havat akkor lesétáltunk értük...
-
madgie
titán
Ha megfigyeled, írtam, hogy hazafelé cefet gyorsan jöttem már, egyszerűen fáradt voltam, minél hamarabb haza akartam érni.
Egyébként nekem is volt már 1200 km-es napi köröm a Model 3-mal, nyilván akkor sem tötyögtem.
DopeBob: PTC-s Model 3 azért tud enni télen, nyilván nem kell mindig csutkán fűtenie, de a Tesla teteje is üveg, egyébként sincs khm... túl erősen szigetelve. Nézd meg, mennyit kér a PTC, ha nagyon hideg autót kell gyorsan felfűtenie.
Egyébként a Konához valahogy jobban hozzátartozik a fillérb@szás, mert úgyis elkapar, ha állatkodni akarsz vele, nem is igazán arra való, ezért sokan számháborúznak, hogy na, akkor ez most meglesz mittomén 12kWh/100km-ből. A Model 3-nál meg néha előjön a hülyegyerek-üzemmód, mert cefet módon meg tud indulni, súlyához képest a kanyarokat is nagyon fekszi... szóval akarva-akaratlanul másképp vezeted néha, mint egy Konát. -
madgie
titán
Öreg benzinessel is lehet lassabban menni, én szívóbenyás Dusterrel elég sokat mentem (kb 85 ezret), nagyon nem mindegy egy alulmotorizált nagy téglánál, hogy nyomod, 110-nél evett 7,6-ot, 130-nál meg 9,8-at.
Egyébként bármennyire szeretem a dodzsemeket, pályázni, hosszú távra még mindig a dízel a legkényelmesebb. -
Wow, ez nagyon jó hír. Nekem is gen3 Wall Connectorom van, perpill csak 9kW-ig tudom elengedni, de az idő 9x%-ban mehetne simán 11kW-al is. Ahogy nézem egyelőre csak ezt a Neurio W2 power metert támogatja, ami jó drága, és beszerezni is nehéz. Mivel faék RS485 kommunikáció, ezért remélem a kínaiak gyorsan lépnek
-
Kapanyél
őstag
> A téli fogyasztás 15-20% alatti növekedést hoz - hülyeség a 40% nálad
Hogy mi?
Miután asszony kiáll a melegből, előfűtve az akku és az utastér, elindul a munkahelyére, lemegy a szokásos 10%, majd fél óra múlva már 3-4%-kal kevesebbet látok az appban.
További 1-2 óra múlva újabb pár százalék hiányzik és persze megjelenik a kék kis sáv.
Összességében a 10%-os út az indulási időpontjára 20%-ba kerül. Télen.
Nyáron nem.
Ezt nem tudom, hogy vagy lehet magyarázni máshogy... -
Balázzs
senior tag
Fali töltő gyárilag hibás volt, 3 fázis bekötése ellenére nem érzékelt csak egyet és alapjáraton is zúgott. Külföldi fórumokon olvastam, hogy a zúgás még normális is lehet, majd szoftverfrissítéssel megoldják, de villanyszerelő szerint ez inkább hiba. Bevittem, csere, azóta
az újjal nincsen gond, tölt szépen ahogy kell.Bekötési papíron inkább az lehet zavaró, hogy honnan akarod bevezetni a kábelt, de a papírkája szerintem szépen mutatja, mit hogyan és hova kell kötni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 10700 / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest