Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- janacsi: Kasztrendszer?
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- MasterDeeJay: HDD működési idő rekord 29766 nap :)
- sziku69: Szólánc.
- Szellem.: FGG Madlions MAD G MAX. A tökéletes gamer egér?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
Sziasztok! Jó rég nem voltam itt, de úgy látom, más se. Azért remélem, még valaki monitorozza a topikot.
Mostanában ismét felütötte a fejét nálam, hogy talán mégiscsak érdemes lenne a grafikával foglalkozni, egyelőre kísérletezés szintjén, mert ki tudja, mit hoz a jövő? Lehet, hogy vállalkozás is lesz belőle, még minden képlékeny. Tulajdonképpen annyit foglalkozom vele, ami már kimeríti az amatőr rajongás szintjét.
Azonban!
Mivel mindent autodidakta módon szedtem magamra, úgy gondoltam, nem ártana valami végzettséget igazoló okiratot (bizonyítványt) szereznem, miközben még az is meglehet, hogy egy tanfolyam keretein belül tanulok valami újat, amit még nem ismerek.
Szerintetek hol érdemes és milyen kurzust (akár fizetőset is) elvégezni, hogy tervezőgrafikusként aposztrofálhassam magam? Most, így, hivatalos okmányok nélkül maximum a "wannabe" grafikus jelzőre vagyok hivatott. Ötlet, tipp, tanács, hol és merre induljak el...
Előre bocsátom, hogy semmi olyasmi nem érdekel, ami bizonyos tanulmányokhoz kötött. Tehát mondjuk érettségihez, mert anélkül elvoltam ötven évig, és úgy gondolom, nem ez a szempont ahhoz, hogy amúgy valaki jó látásmódra tegyen szert. Tehát efféle hivatalos főiskola kizárva. Nincs 6 szemeszternyi időm, és nincs szükségem a pont-pont-vesszőcskénél kezdeni. Apám is 53 éves korában halt meg, szóval egy nagyobb távú projektbe nem fognék bele.Lehetnék szabadúszó, de okirat nélkül bármilyen címet magunkra aggatni nem trendi manapság.
Szívesen elvégeznék egy fizetős tanfolyamot akár, ami OKJ bizonyítványt ad. Sajnos manapság csak ez számít. Gyakorlatban persze tökmindegy, ha elhelyezkedsz egy cégnél, mert úgyis kiderül az első próbafeladatoknál, mennyire vagy képben, de eleve esélytelenül indulsz, ha még "papírod" sincs róla, hogy értesz hozzá. És grafikusként elhelyezkedni sem feltétlenül akarok, jelenleg az építőiparban értékesítőként jobban keresek.Cégek, amelyek ilyen tanfolyamokat vezetnek, esetleg konkrét tippek jöhetnek.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium 1OO% !! még 2 Hó nemzetközi APPLE GaranciA
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÚJ Bontatlan Apple Watch Ultra 2 TiTanium 49mm !! aktiválástól 1ÉV Nemzetközi APPLE GaranciáVAL
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest