Új hozzászólás Aktív témák

• BonFire

veterán

Sziasztok! Jó rég nem voltam itt, de úgy látom, más se. Azért remélem, még valaki monitorozza a topikot.

Mostanában ismét felütötte a fejét nálam, hogy talán mégiscsak érdemes lenne a grafikával foglalkozni, egyelőre kísérletezés szintjén, mert ki tudja, mit hoz a jövő? Lehet, hogy vállalkozás is lesz belőle, még minden képlékeny. Tulajdonképpen annyit foglalkozom vele, ami már kimeríti az amatőr rajongás szintjét.

Azonban!

Mivel mindent autodidakta módon szedtem magamra, úgy gondoltam, nem ártana valami végzettséget igazoló okiratot (bizonyítványt) szereznem, miközben még az is meglehet, hogy egy tanfolyam keretein belül tanulok valami újat, amit még nem ismerek.

Szerintetek hol érdemes és milyen kurzust (akár fizetőset is) elvégezni, hogy tervezőgrafikusként aposztrofálhassam magam? Most, így, hivatalos okmányok nélkül maximum a "wannabe" grafikus jelzőre vagyok hivatott. Ötlet, tipp, tanács, hol és merre induljak el...

Előre bocsátom, hogy semmi olyasmi nem érdekel, ami bizonyos tanulmányokhoz kötött. Tehát mondjuk érettségihez, mert anélkül elvoltam ötven évig, és úgy gondolom, nem ez a szempont ahhoz, hogy amúgy valaki jó látásmódra tegyen szert. Tehát efféle hivatalos főiskola kizárva. Nincs 6 szemeszternyi időm, és nincs szükségem a pont-pont-vesszőcskénél kezdeni. Apám is 53 éves korában halt meg, szóval egy nagyobb távú projektbe nem fognék bele. :DDD Lehetnék szabadúszó, de okirat nélkül bármilyen címet magunkra aggatni nem trendi manapság.

Szívesen elvégeznék egy fizetős tanfolyamot akár, ami OKJ bizonyítványt ad. Sajnos manapság csak ez számít. Gyakorlatban persze tökmindegy, ha elhelyezkedsz egy cégnél, mert úgyis kiderül az első próbafeladatoknál, mennyire vagy képben, de eleve esélytelenül indulsz, ha még "papírod" sincs róla, hogy értesz hozzá. És grafikusként elhelyezkedni sem feltétlenül akarok, jelenleg az építőiparban értékesítőként jobban keresek.

Cégek, amelyek ilyen tanfolyamokat vezetnek, esetleg konkrét tippek jöhetnek.

Köszönöm!

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák