- Nem adták oda a kisgyermeket a szülőknek, mert az anyja bicegett
- Használj te is európai terméket! 🇪🇺
- Star Wars KOTOR I és II Android és iOS ingyen + magyarítás felrakása
- Lamzu MAYA X gamer egér! Az egerek Lamborghinije.
- H110 és 10.gen comet lake?
- R.I.P. Aláírások
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A szovjet és orosz űrhajózás múltja XXIV. rész
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
Sziasztok! Jó rég nem voltam itt, de úgy látom, más se. Azért remélem, még valaki monitorozza a topikot.
Mostanában ismét felütötte a fejét nálam, hogy talán mégiscsak érdemes lenne a grafikával foglalkozni, egyelőre kísérletezés szintjén, mert ki tudja, mit hoz a jövő? Lehet, hogy vállalkozás is lesz belőle, még minden képlékeny. Tulajdonképpen annyit foglalkozom vele, ami már kimeríti az amatőr rajongás szintjét.
Azonban!
Mivel mindent autodidakta módon szedtem magamra, úgy gondoltam, nem ártana valami végzettséget igazoló okiratot (bizonyítványt) szereznem, miközben még az is meglehet, hogy egy tanfolyam keretein belül tanulok valami újat, amit még nem ismerek.
Szerintetek hol érdemes és milyen kurzust (akár fizetőset is) elvégezni, hogy tervezőgrafikusként aposztrofálhassam magam? Most, így, hivatalos okmányok nélkül maximum a "wannabe" grafikus jelzőre vagyok hivatott. Ötlet, tipp, tanács, hol és merre induljak el...
Előre bocsátom, hogy semmi olyasmi nem érdekel, ami bizonyos tanulmányokhoz kötött. Tehát mondjuk érettségihez, mert anélkül elvoltam ötven évig, és úgy gondolom, nem ez a szempont ahhoz, hogy amúgy valaki jó látásmódra tegyen szert. Tehát efféle hivatalos főiskola kizárva. Nincs 6 szemeszternyi időm, és nincs szükségem a pont-pont-vesszőcskénél kezdeni. Apám is 53 éves korában halt meg, szóval egy nagyobb távú projektbe nem fognék bele.Lehetnék szabadúszó, de okirat nélkül bármilyen címet magunkra aggatni nem trendi manapság.
Szívesen elvégeznék egy fizetős tanfolyamot akár, ami OKJ bizonyítványt ad. Sajnos manapság csak ez számít. Gyakorlatban persze tökmindegy, ha elhelyezkedsz egy cégnél, mert úgyis kiderül az első próbafeladatoknál, mennyire vagy képben, de eleve esélytelenül indulsz, ha még "papírod" sincs róla, hogy értesz hozzá. És grafikusként elhelyezkedni sem feltétlenül akarok, jelenleg az építőiparban értékesítőként jobban keresek.Cégek, amelyek ilyen tanfolyamokat vezetnek, esetleg konkrét tippek jöhetnek.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung S24 Ultra 12/512 GB Natúr Titanium - garancia - samsung vásárlás - ajándék
- ÚJ Bontatlan Magyar Apple Macbook Pro 14 " M4 Pro 3 év Garancia 24GB DDR4 512GB SSD Beszámítással
- LENOVO ThinkCentre M720q Mini PC, I5-8500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVME SSD, Win 11, 27% áfás számla, 1
- Dell Optiplex 3060 Mini PC, I5-8500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVME SSD, Win 11, 27% áfás számla, 1 év ga
- Fujitsu Esprimo D738 SFF PC, I5-8500 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Asus VivoBook X515 15.6" laptop, 11.gen i3, 256gb ssd, világtó billentyűzet. Garancia.
- Lenovo Yoga 300e type-c/ Intel/SSD/ Érintő kijelző 2in1/Office/ Több órás/ Gari/ Újszerű /Számla
- Razer Seiren X Emote (RZ19-03060100-R3M1) - Mikrofon
- XMen Origins: Wolverine - Uncaged Edition (PAL) - Igazi ritkaság gyűjtőknek!
- Symino Best Seller Gamer széke! Grafitszürke, bontatlan új!