- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- Sörfőzés - csak óvatosan!
- Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz PumpkinSeed #498 üzenetére
Tényleg elég szar! Egyébként nem az ábrával van a baj, csak a tipóval.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz PumpkinSeed #495 üzenetére
Amúgy is hülyeség ez a méret megadósdi. Mi az a 2000? Gramm? Láb? Köbhüvelyk? EPS az vektoros fájl, nincs neki pixelszer pixelben kifejezhető mérete.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
jjeahh
nagyúr
válasz PumpkinSeed #495 üzenetére
tényleg bolondok picit, de nem ezért, majd ennél nagyobb hülyeségekbe is belebotlasz de ha ezeken túl vagy minden simán megy majd mint a kacsaf*s
tessék, én ezt használom, ez 100% műkszik: [link]...csak szóról szóra kövesd az utasítást, hanem nem fogadják el.BonFire: eps-ben tényleg hülyeség, de mindig kell egy png vagy jpeg is, ott nem árt, ha meg van adva egy min méret, amit ha ebből a template eps-ből mentesz ki, akkor pontosan 2000x2000 lesz, így megfelel a kritériumoknak
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
PumpkinSeed
addikt
Ez a stocklogos tiszta bolond. A letöltendő stocklogos-template-v3.eps mérete nincs 2000x2000, de mikor fel akarom tölteni akkor rinyál, hogy minimum 2000x2000 -.-
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
jjeahh
nagyúr
válasz PumpkinSeed #492 üzenetére
ide is bedobhatod
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz PumpkinSeed #489 üzenetére
ajánlatot tesznek, vagy megveszik a logót, és írnak egy üzenetet, hogy mit szeretnének módosítani..mindezekről az oldal e-mail-es értesítést küld
-
BonFire
veterán
A stockozáshoz én nem értek, pályázni sem szoktam, ahhoz én egyedül kevés vagyok. Tehát abban nem is foglalok állást. Mindenesetre sokszor hallani nagy mutyikról, nem hiszem, hogy külföldön ez másképp menne, mint hazánkban. De legalábbis egészséges szkepticizmussal ajánlott hozzáállni a pályázatokhoz.
-
jjeahh
nagyúr
ok, később megnézem, most vmiért nem megy a youtube nálam.. mondjuk én azt hittem nem csak a cartoon rajzaimról van szó, hanem az egész stock logózásról meg pályázásról...én ezzel vitatkoztam, meg azzal, hogy a stock meg pályázatos oldalakon nincsenek komoly logók meg dizájnerek...a cartoon logóimról nincs értelme vitatkozni, mivel azokból egyet sem adtam el még
-
BonFire
veterán
Nem arról van szó, hogy rossz amit csinálsz! Ha rossz lenne, nem dicsérem volna pár nappal ezelőtt, hogy most meg fikázzam. Csak arról van szó, hogy maga a logókészítés annyira összetett mesterség, és annyi buktatója van, hogy itt többen is meglepődtünk, amikor olyanokat írtál, hogy milyen könnyű pénzszerzési lehetőség.
Ezek a cartoon-figurák nagyon jók. De aki megveszi, nem feltétlenül logónak használja, hanem ezer más módon. Mondjuk könyvet-újságot illusztrál vele, felhasználja vicces pólómintának stb. De egy komoly vállalkozás, üzlet logónak ilyet továbbra sem fog venni, vagy kérni. Mert a logónak sok egyéb szempontnak meg kell felelni.
Nem tudom világosabban elmagyarázni. Nemrég csináltam egy videót, amiben elmesélem, hogy én miért nem vállalok logótervezést, és miért ennyire szopás az egész. Ha van türelmed és egy félórácskád, hallgasd végig. LINK
-
jjeahh
nagyúr
no úgy tűnik hiába írom, hogy a dolog nem fekete-fehér, de ok, legyen, nekem mindegy végülis...na meg úgysem fogom letörölni most onnan az összes logómat ezért, akkor sem ha 100% mind sz*r ami ott van, mert az ott szerzett pénz árából vettem a bamboo-t, új optikát, mottoménmit, sőt legutóbb egy fesztiválon abból a pénzből sikerült jól berúgni, meg sok szép szőke jánynak fizetni a martinit szal...
-
BonFire
veterán
Van szar logó milliókért is, ez nem kérdés.
…Meg van vérprofi, ami egyből beég az agyba, és ami fő: nem lehet összekeverni a konkurenciáéval!
Utóbbi kívánalom a legeslegnehezebb. A Stocklogoson van millió szépen kidolgozott főnixmadár, meg pajzs, csak már unalomig elkoptatottak, bármilyen jó is a kidolgozásuk, nem eredetiek!
-
jjeahh
nagyúr
válasz PumpkinSeed #482 üzenetére
azért ez sem minden esetben igaz, egyszerűen nem kell ilyen fekete-fehéren nézni a dolgot az ebay pl. kábé egy éve a 99designs oldalon csináltatott új logót ha jól emlékszek 300 dodóért nameg vannak olyan logók, amik szinte módosítatlan nyers betűtípusok, ha ez is csúcsszínvonalnak számít egy tervező részéről hát nem tom... mégis beleég az emberek agyába, szal... pl: facebook, youtube, flickr, paypal, google, is ilyenek asszem. a gugli logó pl. ebből a font-ból készült, csupán az "e" betű bevágását olvasztották össze és kiszínezték az egészet persze értem én azt is, amit BonFire kolléga ír, sőt mindenkivel egyetértek, csak simán nem ilyen egyszerű a dolog, kár csak egy szemszögből nézni mindent, van jó logó stockon is, van egyedileg milliókért tervezett sz*r logó, van komolytalan cég jó logóval, meg van komoly cég gáz logóval is...szal minden lehetséges...szerintem
[ Szerkesztve ]
-
PumpkinSeed
addikt
"de egy komoly céget nem képviselhetnek"
Ha megfigyeled a komoly cégek nem stock-on vásárolnak logókat hanem a világ legnagyobb tervező cégeivel milliókért csináltatnak olyan arculatot amit több évtizedig úgy megállja a helyét, hogy minimális változtatásokat kell csak végezni.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
jjeahh
nagyúr
"egy komoly céget nem képviselhetnek"
szerencsére minden cég nem komoly, egy ilyen logót biztos nem egy bank fog megvásárolni, + nem mindenkinek kell ff variáns, de ha mégis általában megoldom, de amúgyis, mire ez a vita, ha a kezdetektől fogva folyamatosan hangoztattam, hogy nem vagyok profi dizájner? stock azért nem 99, de 90%-a nem profi munka, de 100-300 dodóért mit várnál? nincs is szükség rá sztem, hogy mind profi legyen, na meg ha van egy logóm ami egyedi de nem túl jó, miért ne raknám fel eladásra? számomra az a lényeg, hogy megvegyék és a pénz a zsebemben legyen stockon meg egy tervet sem vágnak vissza, ha a júzer kiválaszt egy logót azt azért teszi mert tetszik neki. sztem.
szal így utólag nézve sztem sem egy nagy szenzáció az a koktél logó, de ha már megvan és szántam rá egy fél órát-órát nem fogok shift+del-t nyomni rá...na meg senki nem profin kezdi, én is fejlődök lassan, az előző pár kritikából tanultam is valamit, de ennek a vitának most semmi értelme sztem, max összevesztek itt egy fránya koktél logó miatt a végén amúgy szoktam olyant is ami ff-ben is oké, igaz azok sem profi munkák, de ha valakinek ilyen kell vásárolhat abból is[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz PumpkinSeed #479 üzenetére
Azért mielőtt ilyen merész kijelentéseket tesz valaki, hogy a logókészítés egyszerű munka, tisztában kell lennie a buktatókkal. Jó néhány cikk foglalkozik vele, mit kerüljünk tervezéskor. Itt egy példa: LINK
Minél több ilyet elolvastam, és minél több világszínvonalú, profi logót elemeztem ki, rájöttem, hogy ez bizony nagyon nehéz kenyér. Mindig újat alkotni, ami még ráadásul ütős is, az nagyon nehéz. Ha jó, akkor "vótmá". A Stocklogos.com-on is a logók 99%-a hulladék: a logó semmilyen követelményének nem felel meg. Jók a vicces rajzok, de egy komoly céget nem képviselhetnek.
Aztán ha a megrendelő már a harmincadik tervet vágja vissza, bizony elgondolkodsz rajta, mi is a hiba.
-
BonFire
veterán
válasz PumpkinSeed #477 üzenetére
A jó logó arról ismerszik meg, hogy 2 négyzetcentiméteren egy színnel nyomva is felismerhető.
Szép a koktél, de mi marad belőle egy névjegykártyán, urambocsá' faxpapíron?
-
jjeahh
nagyúr
ha vannak fölös logóid sztem érdemes feltenni, én is nemrég kezdtem a stockozást, eddig egyik oldalon 4-et, egy másikon 3 logót adtam el...fotókkal más a helyzet, abból egyet sem sikerült még sehol sem eladnom
-
Asszony fotózik, de lebeszéltem a pályázatokról, ott jórészt lenyúlják a művészeket, a nevezéssel minden jogról lemondanak. Stock érdekes dolog, jó ha ismerek valakit, aki már kapott onnan pénzt, mert eddig csak olyan volt nekem, mint a Bitcoin, meg a piramis játékok: mindenki szerint tuti üzlet, de pénzt onnan még senki nem látott...
Köszi az infókat!Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
jjeahh
nagyúr
stock és pályázatok...előbbin mondjuk sokszor sokkal kevesebbet ajánlanak az eredeti árnál, utóbbin pedig kissé szívás, mert pályázni kell, majd folyton módosítgatni a logón, attól függően mit kér az ügyfél, de ott egy logó 6-700 dodó ami már simán oké sztem + ha nem nyered meg a pályázatot, de bejutottál a döntőbe, akkor is kapsz pár százalékot mindig...persze mindehhez platinum avagy "prémium" dizájnernek kell lenni
-
Hmmm... itthon is ennyire jó a helyzet, vagy csak a netes stock oldalak miatt van ilyen jó pénz benne? Felénk olyan 20-30 k a logó és egy szerény arculati iránymutatás, mondjuk többet nem is lehet, erre felé mindenki k!b**ott okos és fogná a ceruzát...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
jjeahh
nagyúr
simán látszik és érthető a videódból is melyik eszköz mire való, hogyan kell használni, csak én egyszerűen pár eszközt használok 1-2 éve, a többiről meg fogalmam sem volt nem igazán kísérleteztem illustratorral még, mivel egész mostanáig egyáltalán nem élveztem a logózást, csak azért csináltam, mert könnyű pénz ahhoz képest, hogy nálunk egy gyári munkás vagy bolti kiszolgáló havi bére sem üti egy logó árát, ami kb félórás-órás meló mostanában viszont szívesen csinálom, a rajztábla teljesen megváltoztatta a viszonyomat az illustratorral
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Igen, a tutorialok nézése és megoldása nem árt, ha használni akarod a programot! Illustrator topicban megbeszélhetjük a részleteket.
Annyira szeretem az Illustrator intelligens és kézre álló eszközeit, hogy nem is tudom, hogy tudtam meglenni az első öt évben kizárólag Photoshoppal!
Ui.: Ja! Csak most esik le, miért kérdezed a VLC-t! Látszik a videóban, milyen zenét hallgattam közben. Nekem egy médialejátszó elég, és ez a VLC. Nem vagyok nagy audiofil. Kizárólag ilyen hosszú és pepecs munkák közben hallgatok zenét. Amúgy nem.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
huh, jobban nyomod nálam az biztos, néhány technikát meg eszközt, amit használsz életemben nem is próbáltam ebből is látszik, hogy nem ártana legalább pár tutorialt végignéznem...am ez a vlc player mennyire alkalmas zenehallgatásra? kb. 5 éve legyökereztem foobar + asio mellett, azóta semmi mást nem próbáltam
-
BonFire
veterán
Na tehát…
Egy logó felújítása, mert az eredeti eléggé összecsapott volt, és bár kicsiben nem látszik a hiba, mi van, ha egyszer molinóra kell nyomtatni? Szóval újraalkottam.
Elég sokat elpiszmogtam vele, főleg a Width tool nem akart engedelmeskedni, de úrrá lettem rajta. Pent nem túl sokat használtam, Wacom tábla és Art Brush játszotta a főszerepet. A dolog 1 óra 20 percig tartott, ezt sikerült 17 percbe sűrítenem.
-
Nah, csak a PH! hibája, ki a fene nevez el egy scriptet ad -nak?
AdBlock ritkán hibázik, amúgy korábban is volt ilyen már, majd módosítják.Egyelőre még én fizetem a Zinternetet, ha kérek reklámot az _ingyenes_ tartalom mellé, akkor majd jelzem. Ha meg nem akarják ingyen adni, akkor eldöntöm, h fizetek-e érte, vagy megyek máshova (nekem német és angol sem akadály, olvasó szinten több külföldi fórumon is vagyok, regelni sok értelme nincs sztem, elég ha egy "otthon"). Nem mellesleg van itt annyi reklám írás, hogy a bannerek csak dísz már. Mondjuk a PH!-n még elviselhető.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Met
nagyúr
Most lebuktatok hogy az AD Block engedélyezve van az oldalon
Nézzétek meg a blokkolható elemeket, nálam egy volt, azt engedélyeztem és működnek a gombok.[ Szerkesztve ]
20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
BonFire
veterán
Csak azért, mert mutatni akartam valamit, és nem tudok linkelni. A kódot meg nem vágom fejből.
Amúgy jobb is, mert feltöltöttem a videót, aztán az volt ráírva a főcímben, hogy "LÓGÓ"! Most letöröltem, és renderelhetem újra az egészet. Na, meg amíg felmegy, meg feldolgozzák, az a sok idő. De még ma berakom ide, hogy lássatok már tőlem is néha valamit, ne csak szórakozást.
-
-
-
BonFire
veterán
A BirdMail teljesen korrekt. Szép, hogy elkarcsúsodnak a vonalak, bár lehet, hogy neked szokatlan még, mindenképpen kiforrottságot sugall. Az egyforma, gömbölyű végű vonalak óvodás rajzot sugallnak. Ez a mostani jobb.
-
jjeahh
nagyúr
no, próbálgattam amiket javasoltál, de elég ritka amikor tetszik is az eredmény, mondjuk sztem én vagyok béna azokat most nem postolom, mert félresikerültek...de gyakorlat teszi a mestert na, lassan, de fejlődök
két minimálabb máról: [link] [link][ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
Lehet, hogy nem egyszerűbb, viszont a suliban ezzel ismerkedtünk, gyorsabban meg tudtam rajzolni benne az asztalt, még ha nem is erre lett kitalálva.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
válasz Bjørgersson #454 üzenetére
...az nem egyszerűbb. Sketchuphoz van tutorial, még a guglis időkből. 3D szilárdtestekre jóval gyorsabb. Akkor autocad helyett inkább solid edge, ott van lemezalkatrész modellezés is.
-
Bjørgersson
félisten
Próbálkoztam ezzel a SketchUppal, de annyira nem boldogultam vele, hogy inkább regisztráltam az Autodesk oldalára és most töltök egy 2012-es AutoCAD-et.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
-
BonFire
veterán
válasz #16514048 #442 üzenetére
„a KATA adózás érné meg a legjobban, ami havonta 50k körüli összeget jelent”
Ez vicc! Szabadúszóként az ember csak zsebpénzt keres; én ennyit egy fél év alatt kaparok össze. Ennyi megbízást grafikai stúdiók kapnak, magánszemélyek nemigen. Akkor járok a legjobban, ha társulni tudok valakivel, aki egyéni vállalkozó, és bejelent engem mint alkalmazottat, és fizeti az adót és a járulékot. Akkor legális a tevékenység
PayPaltól még nem válik azzá, legfeljebb jobban titkolttá.
-
törölt tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
kovy29, köszi, akkor majd lehet még megkereslek ezzel kapcsolatban, ha nem sikerül előrébb jutni. -
SZATA
senior tag
válasz PumpkinSeed #449 üzenetére
Ebben igazad van, de a fejétől bűzlik a hal itt is.
-
PumpkinSeed
addikt
Az a baj, hogy ez nem teljesen állja meg a helyét. Ha olyanok dolgoznának az állami szerveknél mint a Nyugati országokban akkor sokkal gördülékenyebb lenne az ügyintézés.
-
Tájékozott vagyok. Sajnos. Még nem jöttem ki úgy a nav vagy más kormányhivatal irodából, h nah, okosabb lettem... SAJNOS.
Amelyik okos és képzi magát, az otthagyja. Vagy feljebb kerül, vagy elmegy a verseny szférába, ahol a többszörösét keresi... Szal. örülök, hogy véded őket, de sajnos ezek a mezei közmunkások, akik csak lesik, h leteljen a napi 8 óra, azok egy zseb szart nem érnek. Odaadják a papírokat, meg átveszik. Nyomják a bélyegzőt. Ennyi.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
SZATA
senior tag
Csak egyszer írtam a topikba, többnyire csak olvasom, de ezt nem bírom szó nélkül, pedig nem vagyok se NAV-os, se ügyintéző.
A közalkalmazott, kormánytisztviselő nagyon nem egyenlő a közmunkással!!! Lehet hogy nem megfelelő a felkészültségük, vagy már belefáradtak a mókuskerékbe mert már akár 20 éve is nyomják. Elvégezték a megfelelő képzést, és lojálisak a munkaadójukhoz, pedig nem fenékig tejfel a munkájuk. Szóval legközelebb inkább tájékozódj, mielőtt sértő baromságokat írsz!
[ Szerkesztve ]
-
válasz #16514048 #442 üzenetére
Pedig könyvelő tud segíteni, a navos ügyintézők -mint a legtöbb ilyen csicska szintű közmunkás- nem fog segíteni, nem tanult semmi ilyesmit. JÓ könyvelőd legyen, sokat spórolhat neked.
-
Bjørgersson
félisten
válasz #16514048 #440 üzenetére
Édesanyám könyvelőirodában dolgozik, ha gondolod tőle tudsz kérdezősködni.
-
-
törölt tag
Igazából ezt szeretném csinálni főállásban. Egyébként próbáltam utánajárni a dolgoknak könyvelő ismerősnél, de sokat nem tudott segíteni, azt javasolta, hogy kérdezzem meg a nav-nál, ott meg azt mondták ők is hogy kérdezzek meg egy könyvelőt... Annyit tudtak mondani mindkét helyen, hogy a KATA adózás érné meg a legjobban, ami havonta 50k körüli összeget jelent, de a számlázásról semmit nem sikerült megtudni. Neten azért nézelődtem, de sokat nem sikerült még megtudnom, ezért szerettem volna tanácsot kérni olyantól, aki így dolgozik/dolgozott.
-
válasz #16514048 #440 üzenetére
Könyvelővel beszélj, de sokba kerül minden. Ha nincs főállásod, ami fizeti a járulékokat, akkor megőrülsz.
-
törölt tag
válasz PumpkinSeed #437 üzenetére
Ez engem is érdekelne, mondjuk én szabadúszó grafikai munkát szeretnék végezni, egyéni vállalkozóként. Ha valaki foglalkozik ilyesmivel, vagy ért hozzá, akkor nagyon megköszönném ha tudna tájékoztatást adni az elektronikus számlázásról (külföldre is) akár itt, akár privátban.
-
Met
nagyúr
Lakás kiadáshoz lehet kérni adószámot (nem össze keverendő az adó azonosító számmal, ami van mindenkinek) hogy magánszemély tudjon számlát adni.
Grafikai tevényekséghez szerintem vállakozás kell, ha nagyüzemben csinálod akkor érdemes lehet egyéni vállalkozónak lenni de a sarcok miatt, hát nem tudom.
De nehogy már egy cégtulajdonosnak ne legyen erre pénze saját zsebből....Annyit tehetsz hogy viszel valamiről számlát amit ismerősöd cége tud adni, amit aztán el tudnak számolni a logo tervezés helyett. Persze ilyenkor illik megtéríteni a számla járulékos költségeit a kiállítónak.
-
jjeahh
nagyúr
paypal? vagy 99designs.com-on ha regisztrálsz van egy olyan feature, hogy 1-to-1 project, az esszem pont ilyesmire van...amúgy szerintem a legtöbb dizájner szabadúszó, ahogy én is, nem hinném ez illegális...rengeteg oldal foglalkoztat többezer hozzám hasonló júzert
-
PumpkinSeed
addikt
Az érdekelne, hogyha valaki megbíz egy logóval engem mint magánszemélyt akkor azt hogyan tudom kiszámlázni? Gondolom nem szokott mindenki egy céget alapítani logótervezésre. De ha mégis legálisan adózva szeretném ezt csinálni akkor hogyan tudom azt kivitelezni?
-
jjeahh
nagyúr
válasz PumpkinSeed #435 üzenetére
köszi! lesz amit olvasgassak, csak időm is legyen rá végre
-
válasz Bjørgersson #433 üzenetére
Igen, Trimble Sketchup a neve, van saját topikja is. Komolyabb lehetőség a FreeCad és a hasonlók, szvsz túl komplikáltak az egyszerű dolgokra. Medusa is ingyenes otthonra, ez komplett CAD, nekem ez is overkill volt.
Sketchup alapból elég buta, pluginokkal okosítható. Layer panel, DXF plugin, etc... Sajnos alapból nem tud lemezalkatrészt, meg terítéket, de asztalhoz működni fog. Van vmi plugin, ami m2-t is kiszámolja.
-
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
Létezik diákok számára ingyenesen elérhető portable AutoCAD? Vagy bármi más szoftver, amiben minimális hozzáértéssel meg tudok rajzolni egy íróasztalt?
-
jjeahh
nagyúr
-
BonFire
veterán
Én még mindig hiányolom a vonalak dinamikáját. Amely karcsún indul és fejeződik be, középen meg vastag. Nem minden vonalnak kell ilyennek lennie, viszont soknak igen, ezzel egy kicsit profibbá válik az összhatás. Van ilyen művészi ecsetvonás, bár én mindig egyénit készítek. Simán megpenezed a körvonalakat, majd utólag ruházod fel a művészi ecsetvonással. A paraméterekkel is el kell játszani. Kábé így valahogy:
A cartoonoknál szokás, hogy az egész figurát vastagon körvonalazod. Ez a fő kontúr ad neki egy plusz kiemelést a háttérből. Kép:
Az összes objektumot kijelölöd, lemásolod, pathfinderrel összeolvasztod eggyé. Majd Offset Path-tal kitágítod. Ezt az objektumot legalulra helyezed, színezed tetszés szerint, és kész is a vastag, külső kontúr. Próbáld ki!
-
Met
nagyúr
válasz PumpkinSeed #427 üzenetére
Fraps-ból az ingyenes csak x időt vesz fel azt hiszem.
-
jjeahh
nagyúr
válasz PumpkinSeed #427 üzenetére
köszi! nem, valami kőkorszaki mini progit próbáltam, az elsőt, amit dobott a gugli
-
PumpkinSeed
addikt
Ahogy néztem a maga használt 18k-s árával nem nagyon éri meg számomra, amúgy is erősen minimalista, letisztult beállítottságú vagyok, szóval gyakorlati hasznát nem venném, csak úgy rajzolgatás céljából most pedig nem adok ki ilyen mennyiségű pénzt rá.
(#424) jjeahh
Szerintem mire vásárlásra adnám a fejem, (olvasd el az előzőt 3 centivel feljebb ) addigra úgyis valami újabb generációsat vásárolnék.
(#425) BonFire
Amit eddig én akartam azt mind megkaptam 100+ üzletet kötöttem már, szóval ha valaki nem is válaszol találtam alternatívát.
(#426) jjeahh
Frpas-al próbáltad? Amúgy ez is elég szép lett. Tetszik a stílusod, annyira nem is részletgazdag, szóval még én is a letisztult stílusommal tudom értékelni.
-
jjeahh
nagyúr
válasz #81999360 #419 üzenetére
nos leszedtem egy ingyenes progit erre a célra, és levidiztem, hogyan csinálom az állatkákat, de lefagyott az egész, elkezdett villogni a kijelző, a videót már nem tudtam elmenteni na mindegy, mai ákombákom:
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Nekem a „régi” Bamboo P&T van, és most direkt kipróbáltam: ha a toll hover állásban van (azaz a tábla fölött lebeg), a taccs nem játszik. Tehát nyugodtan le lehet támasztani a csuklót, a kezet. Mondjuk hamar feltűnt volna, ha nem így lenne megkonstruálva.
@PumpkinSeed: A Hardveraprón kísértetek hirdetnek. Soha senki nem válaszol az üzenetekre!
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz PumpkinSeed #422 üzenetére
az enyémen nem probléma, de a régieken lehet igen, nem tom, mintha a haverom mondta volt, hogy néha bezavar...az új bamboo amikor érzékeli, hogy a toll a közelben van semmilyen más tapizásra nem reagál, tehát nyugodtan rá lehet tenyerelni...valószínűleg az új intuos is ilyen. de ha fontos, rákérdezhetek a haverra, neki a régi bamboo tablet van, vagyis ez: [link]
[ Szerkesztve ]
-
válasz PumpkinSeed #422 üzenetére
Kicsire nem nagyon tenyerelsz... HA-n baszcsiznak az emberre, nem írt aki hirdetett ilyet, még privire sem. Próbélgattam Bamboo FUN-t P&T verziót, a taccs nekem nem kellett igazán. 2 hét teszt után annyi, h jó cucc, majd veszek öreg koromra. Jelenleg más jobban érdekel.
-
PumpkinSeed
addikt
Na majd nézek itt HA-n hogy van e valami.
Illetve az mennyire szokott probléma lenni, ha rátenyerelek? Értem ez alatt a lerakott csuklóval végzett rajzolást.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz #81999360 #419 üzenetére
az nekem magas mármint sosem csináltam még ilyesmit amúgy úgyis megijednétek a a "szakszerűtlen" stílusomtól, szal inkább ne itthon, magamtól tanultam meg az illustrator kezelését, jóformán sem videókat, sem tutorialokat nem néztem, semmi ilyesmi pár szóban azért leírom: papírra rajzolgatok, beszkennelem vagy lefotózom a vázlatot, behúzom illustratorba a képet, rárajzolok ecsettel digitális rajztábla segítségével, a képet törlöm és ezután jön a legpepecsebb rész: javítgatok, javítgatok direct selection tool-al, néhol vastagítom a vonalakot stb... ezután live paint-el kifestem, kés eszközzel belevagdalok oda, ahol árnyékot akarok és sötétítem ezeket a részeket...kb. ennyi. ja, firkantok valami szöveget alá vagy keresek egy betűtípust, ami passzol, majd csinálok neki gradient tool-al átmenetes hátteret, ami egy picit feldobja az egészet ez utóbbit tapasztalataim alapján mondjuk érdemes inkább ps-ben csinálni, sokkal szebb lesz az eredmény
(#420) PumpkinSeed: gondolom a legolcsóbban egy régebbi generációs bamboo tablet-el úszod meg, ha találsz még valahol, ha nem, akkor az új modellekből inkább intuos...én nemrég vettem egy új generációs bamboo pad-et, és ugyan nyomásérzékeny, de mivel illesztőprogi nincs hozzá már, ezért illustratorban a nyomásérzékenység nem műkszik.
[ Szerkesztve ]
-
PumpkinSeed
addikt
Melyik szerintetek a legolcsóbb és a legjobb ilyen "rajztábla" illustratorhoz?
-
jjeahh
nagyúr
két logó máról csakhogy megtörjem a csendet ...valahogy ma annyira nem kapott el az ihlet
-
BonFire
veterán
válasz PumpkinSeed #414 üzenetére
Hej, az a fránya optikai csalódás! Azért tűnik szabálytalannak, mert az alsó kunkor vékonyabb, mint a felső jobb oldali rész. Ráadásul a kettő között üres tér is van, és nem tűnik szabályosnak, míg egy ellipszist rá nem húzunk. Amúgy két ellipszis, egy téglalap alakú kimetszés, és egy téglalap kiegészítés az egész. A három belső sarok pedig szkripttel van lekerekítve.
-
jjeahh
nagyúr
tudtoknátok ajánlani pár népszerű és megbízható, bevált stock oldalt, ahová fel lehetne tölteni eladásra ilyen állatkákat, mint a fentiek stb.?
-
PumpkinSeed
addikt
Első ránézésre úgy tűnt, mintha nem lett volna szabályos, ami nem a te hibád, mivel te csak kiszerkesztetted, de végül csak megnéztem.
-
jjeahh
nagyúr
na, ma már én sem voltam olyan kreatív
-
Nem nagyon van mit. Amolyan last minute ipari pixelmunkás vagyok. Logókat, de már plakátokat sem vállalok nagyon. Retus és kiadvány téma nem ilyen, nem nagyon posztolható. Régiek (hirdetés, újságok, etc) vannak, de azt meg minek kirakni...?
Van egy 4×4 logó, amit készítettem, azt valahova felraktam korábban itt.
Szívesen kritizálunk amúgyHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
BonFire
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI RC Pro drón távirányító (RM510)
- DJI FPV Fly More Kit - 2 akku - 3-as töltő
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + Új RTX 4070 12GB + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón akkumulátor
- DJI Mavic 3 Classic drón RCN1 távirányítóval - 4/3" Hasselblad kamera +táska +töltő