Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Valós környezetben sehogy... jó is lenne ha gyertyán belül mindig tudnád, mikor van a high és a low értéken az árfolyam... kicsit könnyű lenne nyerni
(szórakozásból csináltam is rá régen egy expertet, 1 perces OHLC-n futtatva a kezdő ezer dolcsiból lazán csinált a végére másfél milliárdot
) -
Male
nagyúr
válasz
Celithrandi
üzenetére
Nincsmit!
Ha jól emlékszem, elég hamar megvolt a jóváhagyás... de én már régen nyitottam.
Ha függőt küldesz be, érdemes átkattintani, hogy jöjjön róla e-mail is (alapból ez ki van kapcsolva)... mert utólag ki nem deríted mennyin teljesült... legalábbis én nem bírtam megtalálni
-
Male
nagyúr
válasz
Celithrandi
üzenetére
Remélem nem számít reklámnak: Random Capital... alacsonyak a jutalékok, és nincs havidíj, nincs tartási díj, így hosszú távra ideális szerintem. (a felület eléggé fapad, de ilyen esetben úgyis minimálisan használja az ember)
-
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Jól hangzik
Ez valami hobbi project egyébként? -
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Az ArrayResize-t érdemes ennél jobban ellenőrizni... vagy ne így járd be a tömböt.
Mondjuk a hiba más részen kell, hogy legyen... mondjuk hogy mi az a PriceData, a d egy dinamikus tömb-e a struktúrában, globális változó-e a PriceData, hol is van ez a kódodban, ahol próbálod elérni és módosítani, stb.
...szóval ezzel elszórakozhatsz, de gondolom a vége egy fejem verem a falba, hogy nem vettem észre dolog lesz
-
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Itt tuti te rontasz el valamit.... MQL5-ben sem tűnnek csak úgy el a változók, tartalmaik. (főleg évekkel ezelőtt volt azért 1-1 bug, pl hibás volt a MathRound, az vicces volt, egy napom ment rá, mire kiderült mitől számol rosszul a kódom
...két nap múlva jött a frissítés, persze elsunnyogták a dolgot, nem írták bele a listába, de hupsz, hirtelen jól számolt
) -
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Az könnyen lehet, mert optikánál új csomag, és betölthették az aktuális alapbeállításukat is neked, ami tartalmazhatta a 25-ös kimentő port tiltását is.
-
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Netszolgáltatód is tilthatja az SMTP szerverek eléréséhez szükséges portot (UPC régen előszeretettel tette ezt, nem tudom azóta mi a helyzet náluk)... de akár az MS is tilthatja az elérést a fiókodnál a biztonságra hivatkozva. Pl 25-ös helyett 587-es porton enged csak, amit be kell adnod az MT5-nek. (smtp.live.com:587 módon megadva például... de lehet más védelem is ott, pl a kevésbé biztonságos hozzáférést engedélyezned kell a fiókodra, hogy menjen)
-
Male
nagyúr
Nehezen

Az optimista verzió, hogy itt május végére lecseng a dolog... amit én számoltam, némileg hiányos, becsült adatokból (amit tudtam megszereztem hozzá, de nem mindent árultak el, mert hát nem publikus és egy részét meg ők sem tudják biztosan, csak becslik), azzal, 13 hét jött ki, amíg mindenki átesik rajta, optimális esetben ( egészségügy kapacitása végig teljesen kihasználva, a terjedést lassítva pont annyira, amit még elbírnak, és konstans maxon megy, nincs hullámzás ).
...egyelőre még bőven a kapacitás határ alatt vagyunk, tehát nézhetjük úgy, hogy ez a 13 hét még nem kezdődött el...
Szerk: amúgy 8 - 72 hét között szórt az értékektől függően, de a 72-höz azért már olyan becslés volt, ami irreálisnak tűnik nagyon. -
Male
nagyúr
Amit pl kihagytok, hogy a fertőzöttek kb fele észre sem veszi, hogy az... így aztán az aktív esetek közé sem számolódnak, mert nem is tudnak róluk ( de van aki szerint 10-15x is több a fertőzött valójában ), és ők mind átkerülnének a gyógyultak közé, ha tudnának róluk. Ezért is alacsonyabb valójában a halálozási arány, mint ami ezekből a számokból látszik.
-
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Oh, na az mondjuk nem backtest specifikus, hogy nem nullázod éjfélkor a számlálódat

-
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Akkor bizony a kódod nem jó... és azért megy a visual után már sima backben is, mert cacheből dolgozik.
Ez alapján egyébként élesben futtatva valószínűleg rendben lesz, csak a backtest működési/programozási szempontból néhol eltér az élő futástól, és erre figyelni kell a fejlesztésnél.... de ez MT4 esetén is így volt már. (Viszont akkor mégiscsak végigfut mindig a teszt, csak éppen semmit sem csinál ott az experted, ezért szinte nulla idő alatt lefut a maradék.) -
Male
nagyúr
Igazából nem, nekem az MT5 egyből jobban bejött, közelebb áll hozzám (a csapatban is én erőltettem, hogy váltsunk amint értelmes brókernél is elérhető). A teszteredményei is sokkal pontosabbak (real tick lehetőség). Bár mostanában lecserélték ezt a részét, az kicsit zűrös elsőre, de alapvetően jó irányba mentek vele (pl korábbi optik listája, kattintásra visszatölthető, ami korábban csak macerásan ment)... csak még reflexből rossz fülre kattintok általában elsőre

Ami sokáig ellene szólt, hogy csak netting volt elérhető, de ez már egy ideje megváltozott, hedge-es számlát is tud, és a brókercégek is engedik ezt (van ahol eleve azt adnak, van ahol kérni kell). -
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Esetleg próbáld meg egy másik bróker MT5-jét feltelepítve, és abban lefuttatva...
Mindenesetre ha meglesz a megfejtés, írd majd be mi volt, mert nagyon fura az eset.... sok éve használok MT5-öt, több száz / pár ezer expertet tesztelve már az évek során, de ilyet még nem láttam, hogy teljesen szabályosan előbb befejeződjön a tesztelés (ExpertRemove() esetén igen, de annak van nyoma, meg hát te írtad, tudnál róla, ha van a kódban
). -
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun
üzenetére
...de semmi nincs a naplóban? Mert akkor lehet még vége, ha pl az expert "leveszi magát" egy nap után. Akkor szabályosan ér véget a futás, tehát nincs hibaüzenet, de bejegyzés azért van.
-
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Akkor ha a teszterben is EUR-ra van állítva a számla, nem kéne, hogy gond legyen. Visualban is, meg simán is ugyan ott hal le a teszt? Az sem változtat semmin, ha állítod a valós tick - minden tick, stb. között?
-
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Oks
..csak volt már ügyfél, aki rossz logot nézett
Melyik páron futtatod, és mi a számla deviza? Mert ha pl NZDUSD-n futtatod, de a számla EUR, akkor persze hogy kell neki másik árfolyam is, nem csak az NZDUSD... de mondjuk ez nem szokott hibát okozni.
Ha a logban nincs semmi gond, és úgy áll le... volt ilyen memória hibás gépen. Illetve okozhatja az is, hogy a letöltött adatokban van hiba, de akkor a gyári EA sem futna le...
-
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Nem használsz másik devizapárt is az expertedben, mint amin futtatod?
Ha leáll, kell lennie a logban bejegyzésről ezzel... ugye a tester logot nézed?
-
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Ahogy Fecdzo is írja, vagy adat nincs, vagy az expertedben van valami kritikus hiba, amivel elszáll pont egy nap után...
...jobban átgondolva, mert most látom, hogy bármilyen tól-ig esetén ez van, akkor nem lehet adathiány, az első számú gyanúsított akkor az experted, amiben lehet valami bug. Logfilet nézzél, illetve amit ő is javasolt: futtass le egy gyári expertet azon a távon, ha az végigfut rendesen, akkor a hiba a kódodban lesz. -
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun
üzenetére
...az csak a brókercégnél fut le
-
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Az, hogy a bróker mit jelez vissza, mi a támogatott, meg hogy a valóságban mit fogad el... hát az két különböző dolog

Amúgy meg használj CTrade-et, a megbízásokhoz, és ne te állítsd össze kézzel a request-et, mert kb kizárt, hogy arra szükséged lenne, csak magadat szívatod. -
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Ez sokszor így van, ha leprogramozol egy stratégiát... kiderül, hogy sokkal több helyzet van, és persze mindig a programnak van igaza

-
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Mondjuk hiába i7, a fordítás egy szálon történik.
(Majd amikor kiírja, hogy nem tudja lefordítani, egyszerűsítsd a kódot... na az a szép
...mondjuk MQL5-nél még nem futottam bele, de MQL4-nél egyszer már sikerült
) -
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Ha a példány létrehozása után 20 darab set-tel adtad be az értékeket, akkor az nem a konstruktor volt
(Ha félreértettem, akkor bocs
...de szerintem ebben az esetben a konstruktor egy ArrayResize és egy ArrayCopy-ból áll mindösszesen, sőt az ArrayResize is megspórolható elvileg, de én nem tenném )Oks, jó szórakozást!

-
Male
nagyúr
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Meg lehet persze... nem tudom milyen nyelvről jössz, ahol amit írtál, az megengedett :S
Az alapértelmezett értékeket a konstruktorban kell betölteni... ez a megoldás a problémádra. (és ott már meg tudod oldani azt is, hogy kedvedre tudd bővíteni utólag, már ha jól értem mit akarsz)
(Ha nem akarsz vele kínlódni, akkor keress minket, és átírjuk MQL5-re neked.... aláírásban a link, talán ennyi reklám belefér a PH!-s szabályzatba
) -
Male
nagyúr
FCA-sokhoz nyugodtan mehetsz (pl ActivTrades), ott van valós biztosítás, ami fizet is, ha gond lenne. ( Alpari UK csődnél ott volt a számlám, FSCS kártalanított 100%-osan )
A többi FCA-snál figyelni kell a regnél, mert van amikor van CySEC-es, vagy egyéb, nem sokat érő felügyelet alá tartozó részük is, és alapból előszeretettel teszik oda a regisztrációkat, ha valaki nem figyel...
Illetve plusz: "authorised and regulated" legyen az FCA által... mert van amelyik csak "registered", tehát egyszerűen nyilvántartásban vannak, de nem kell betartaniuk a szabályaikat, és persze a biztosítás is vagy van vagy nincs ilyen esetben.Cserébe persze a tőkeáttétnél az EU-s korlátozás van, ha FCA-s a bróker, ami ha nem elég neked, akkor maradnak az EU-n kívüliek.
iOS-ről nem tudok nyilatkozni.
-
-
Male
nagyúr
válasz
kezdosql
üzenetére
MT5 azért terjed szépen. Mi jópár éve átálltunk rá, így csak olyan bróker jöhet szóba, ahol MT5 van.
Fecdzo: Igen, eredetileg így volt, de már jóideje van hedge számlatípus MT5-re is, ahol nem vonja össze a pozíciókat. Általában a brókernél választani is lehet, hogy melyiket akarod, aztán a stratégiádnak megfelelően eldöntheted, neked melyik az optimális.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte B450 Aorus Elite - Leírást olvasd el -
- Retro Acorp Socket 7 PC, Pentium MMX CPU, 32 MB RAM, Windows 98
- Asus H81M-A LGA 1150 alaplap, 8 GB DDR3 RAM, i3-4370 CPU
- iPad Pro 10.5 (2017) 256GB tökéletes állapotban, dobozában
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Silver - HUN- MW1G3MG/A 3 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola Edge 40 / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 13s-IML - i5-10210U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
)