Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fecdzo

senior tag

válasz tlac #7423 üzenetére

Igen, ez az intuíció az adaptivitás mellett.
    Viszont. Ha megvizsgálod egy-egy indikátor vagy beállítás paramétereit és, hogy milyen hatást gyakorol az eredményességre (érzékenység vizsgálat), akkor azt fogod látni, hogy lesznek periódus tartományok, amelyek jobbak mint a többi. Namost, ha ebből indulsz ki, akkor egy adaptív megközelítés gyakorlatilag vesz egy-egy mintát abból a "stratégiából", amely azzal a periódussal futott le. Ez azt jelenti, hogy lesz olyan, amikor azzal a periódussal fog kötni, aminek a prediktív ereje nem túl jó (magyarán nem használnád azt a beállítást, mert nem volt kielégítő a tesztje).
    Szvsz, inkább célszerű kiválasztani pár beállítást, amelyek esetleg eltérnek értékben, de még mindig jók voltak tesztekben és azok közül válasszon a rendszer a piac függvényében....én most ilyenen dolgozok..

Már rájöttem ennyi idő alatt, hogy elég ha pozitív meredekségű az equity curve, kielégítő a DD és lehetőleg rövid a DD periódus. ;)
    Intézményi környezetben lehet építgetni szigorú monoton növekvő equity curve-öt ;)

Hát, erről szól a fejlesztés....hipotézis>vizsgálat>hipotézis elfogadása/elvetése és kezdjük előről. Én ezt a részét is élvezem :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés