- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fecdzo
senior tag
válasz
Dany007 #1101 üzenetére
Nézd....ha működik a stratégiád akkor tartsd magad hozzá, teljesen ki mit mond. Ha te úgy profitálsz akkor ennyi.
Nincs ott semmi baj ha működik. A szigorú szabályok a követhetőség miatt kellenek, de ha a te stratégiád tartalmaz intuitív elemeket, akkor ennyi....ezért lehet jobb és/vagy rosszabb mint egy automata rendszer...
Viszont akkor nehezebben mérhető és hasonlítható össze....mármint az elemei..
A hozam az magáért beszél...hajrá!!
-
3ngin33r
csendes tag
válasz
Dany007 #1101 üzenetére
Néhány gondolat a demo és éles számláról. Az Oanda érdeke, hogy a demo számlán minél többen nyereségesek legyenek. Meg merném kockáztatni, hogy bele lehet csepészni néhány PIPs eltérést az árfolyamba programozottan.
Amikor demo után áttértem élesre, volt egy olyan érzésem az elején, hogy az árfolyam követi a SL szintemet, teljesen független attól, mennyit agyaltam a stratégián, hova tettem az SL-t, az árfolyam mindig arra indult. Ezt se hiszem, hogy véletlen, hiszen a piacon egymástól nyerünk vagy vesztünk pénzt, és minden szereplő próbál túljárni a másik eszén. A szereplők több, mint fele programozott rendszer lehet. Ha már a 80-as években csináltak neurális hálókon alapuló rendszer, akkor mostanában már még több okosság lehet. Egy részük lehet, hogy nem publikus.
Harmadrészt nincs igazán szabályozva a piac, Oanda pedig market maker. Minden kereskedésben ő a kapcsolat, mintha 2 szereplős játékot játszanánk. Ha veszek 100 EUR/USD-ot akkor az Oandatól veszem és neki is tudom eladni. Egyik zsebből a másikba rakják a pénzt. Azt, hogy az általunk nyitott pozíciókat megjátszák-e ténylegesen a "nagybani" piacon nemtom. Utána kéne olvasni. Ezáltal az igazi árfolyamot se befolyásolják a kereskedéseink, és az árfolyam egy kicsit le tud szakadni a "igazi árfolyamról". Az emberek 95%-a bukja a pénzét ebből élnek meg. Azért, hogy ez biztosan így legyen rá lehet gyúrni az árfolyamra, és a Te eseteben rátesznek a szép árfolyamra 6 PIPs szőrt és máris jön a bukó zsinórban.
Ha vki nagyon profi és sokat nyer, akkor két lehetőség van. Kirugják az emberünket vagy pedig átállítanak egy bitet a számláján, ami után az igazi piacon is lekövetik a profi kereskedőnk stratégiáját.
Ha meg lenne az összes demo és éles kötés adata, akkor nem nagy ügy lekódolni egy olyan stratégiát, ami a demo számlásoknak kedvez és úgy viszi az árolyamot, hogy az kiüti az éles stop sloss-t. Érdekes lenne összehasonlítani PIPs-re pontosan uazt látjuk e a kijelzőn kereskedés közben, nameg azt hogy a grafikon mennyire pontos.
Az árfolyam görbe és a mögötte lévő adatmodell közé be lehet rakni extra logikát, amivel mindenkinel egyforma lesz a görbe, de a gyakorlatban néhány PIPs eltérés lesz az én 1,4-es szintem és egy másik ember 1.4-es szintje között.
Szoval én azt javaslom még 2 hónap demo helyett, próbálkozz éles számlán 2 hónapig 250 $-ral. Nem a $ a lényeg, hanem, hogy hány %-ot hozol. Minél nagyobb összeggel játszunk, annál nagyobb súllyal húzza az SL szint a módosított árfolyamot. Ha én pl. 100 $-t kockáztatok és 6 PIPs-re vagyok az SL-től, Te pedig 8 PIPs-re 10 $-al akkor valószínű, hogy az enyémet kiüti az árfolyam a tiéd-et pedig békén hagyja és inkább levadássza a következő legzsírosabb áldozatot. Persze ez egyszerűsítés, mindig arra kell húzni az árfolyamot, hogy a lehető legtöbb pénz bukjon az SL szintek összességén. Persze van egy határ, amit talán nem illik átlépni mert szemet szúrna. Na én próbálom ehhez igazítani a stratégiámat. Csak pofátlan csalás árán lehessen vesztőbe vinni a stratégiát, az talán hosszú távon is nyereséges lehet.
Persze ez csak egy vélemény, lehet, hogy túl pesszimistán állok az FX brókerekhez, akik a legnagyobb jóindulattal nyújták nekünk a szolgáltatást.
A fentiekből kihagytam a spread-el való trükközést, pedig az is egy jó eszköz a bukások maximalizálására.
-
gtasystem
őstag
válasz
Dany007 #1101 üzenetére
szerintem jó ez a stratégia..de ilyen részegen kereskedős dolgot nem igazán lehet csinálni mert élesben mindened rámehet..
és azt is vedd hozzá hogy nagy a különbség a demó és az éles között mert demón nincs kockázat.
de maga a kitörési stragégia jó..minél profibban megy annál jobb.
a lényeg hogy a stoppot jól lődd be és utána ne nyúlj hozzá..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Búzasörrel nyitnak Európa felé a Xiaomi villanyautói
- Gitáros topic
- alza vélemények - tapasztalatok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux Mint
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Playstation 5 lemezes - Gran Turismo 7, Tony Hawk's Pro Skater 1-2 eladó!
- ROG Ally (2023) RC71L + JSAUX HB1201S
- Vadonatúj, bontatlan iPhone AIR 256GB fekete és kék KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- 3D nyomtatás kiváló minőségben / számlával / akár 9 színnel / széles anyagválaszték,
- HP,15.6",250 G6,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3319
- Samsung Galaxy S24 FE / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Asus ROG Strix G614JVR-N4014W SZÁMLÁVAL GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest