- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Mivel fotózz és videózz 2025-ben? Elég egy mobil vagy kell egy kamera?
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
-
Fecdzo
senior tag
válasz
gtasystem #1555 üzenetére
Igyekszem...
Fényévekkel jobban tetszik mint a Vista. A driverek kompatibilisek lesznek, de még az XP-vel is! Kisebb gépigény, gyorsabb ovarall, virtuális könyvtárak hatalmas ötlet, az is lehet, h lesz új fájlrendszer. IE8 még szintén béta a media player hoki felépítésű, de mindent visz alapból szinte.
Több teszt oldalt is néztem már mindenhol csak dicsérik...ez lehet az új XP....alig várom h kijöjjön...
-
-
Fecdzo
senior tag
-
Fecdzo
senior tag
válasz
gtasystem #1477 üzenetére
Nem kell hogy egy véleményen legyünk.....én csupán nem korlátozom le a lehetőségeiket az újaknak, mint anno velem is tették. Ez pont attól szép, hogy mindenki másként kereskedik. Nézd egészen addig amíg valamiből profitálok és valaki az ellenkezőjét állítja nem szívok semmit mellre.....
Ez egy hosszú út. Nem lehet tudni, hogy ki melyik stílust szereti meg végül. Én nagyon sokáig 1 percesen kereskedtem. Most is csak azért nem teszem mert már nincs annyi időm, hisz napi 20-30 kötéseim voltak, de volt h 40 felett is voltam...(bár az break even lett végül napon belül).
Amúgy ha már lehúzod a hszemet, adnál a többieknek is egy kimerítöbb véleményt arról miért is tartod marhaságnak? Nehogy azt gondolják, hogy elfogult vagy...
-
Fecdzo
senior tag
-
Dzoli
tag
válasz
gtasystem #1459 üzenetére
Eddig még ez a legeredményesebb elgondolásom. 10-ből 1-2 csak a pici bukó, és azok is csak a túl korai poziba lépések miatt vannak, amin még fogok javítani. Az éles számlát túl nagy tőkeáttéttel csináltam (1:500), így most ehhez vagyok kénytelen stratégiát fejleszteni, ha végképp nem megy, majd legfeljebb nyitok új számlát, és elkezdek hosszabb időtávon gondolkozni.
-
-
Fecdzo
senior tag
válasz
gtasystem #1416 üzenetére
Még szép h bele kell számolni!Ez is biznisz....SWOT-analízis használható egy átfogó képben...
ECN rendszerek csinálják. Tuti van felügyelet, de nem is erre céloztam hanem arra, hogy ott azért mégis teljesülnek az orderek...ez csak arra enged következtetni, hogy meglehet csinálni, mert what you see is what you get elv különben felborul...
Nem az MT4-es linkre gondoltam amit nem rég linkeltem, hanem még korábbira...különben sem feltétlenül hiteles, de attól még elgondolkodtató...nem veszem én szent írásnak ne félj
Az a vicc h pl Tradestation demoban is csinál ilyt meg élesben is...evidens h más serveren kell futni..
Van egy érzésem, hogy MT4 alapjáraton ludas...pl a backtesztek nem tartalmazzák a spreadet!!! Éppen elég baj!!! Bár ennek is utána járok. Viszont ha megnézed a múltbéli adatokat ott csak egy folyam van....ez okozhatja sok EA halálát forewardban meg élesben...
-
Fecdzo
senior tag
válasz
gtasystem #1412 üzenetére
Tudod, az az érdekes, hogy vannak szoftverek amik nagy lóvékat ordereznek. Be is linkeltem még jóval korábban. Ezek csupán bizonyos árszinteknél lépnek érvénybe. Beöntik a piacra a lóvét (bár ez részvényeknél van).
Én először a wealth-lab-el kerültem kapcsolatba, majd Tradestaion (mint cég és platform) utána Ninjatrader és csak nem olyan régen MT4. Egy dolog szól az MT4 mellett: a legkommerszebb és a legtöbb ember által használt kereskedési platform. Ezáltal rengeteg hibájára sokkal hamarabb fény derül. Viszont ismerek pár embert akik mind-mind a Ninja felé veszik az irányt, mert ott akarják hagyni a rendszerüket magukra.Ott is merik hagyni és nincs is gond.... És ha belegondolsz, mi értelme van egy automata rendszernek, ha nem hagyhatod magára???....csupán annyi, hogy mindenképpen tartod magad a szabályokhoz. Viszont ez paradoxon gyanús mert ugyanúgy ott ülsz a gép előtt, ugyanúgy hat az elémdre a piac és belefogsz nyúlni a stratégiádba, hogy belevidd az intuíciót. Viszont akkor minek automatizálsz??
A gyengepont maga a forex és a szabályozatlansága....direct access brokerek részvények esetében és határidők esetében ilyet nem csinálhatnak. Ezért állnak sokan át...
Oanda valóban jó erre, és API is van. Csak ilyen mértékű programozási ismeret hiánycikk
Amint lesz eredmény az ilyen tesztek kapcsán, mindenképp beírom.
-
Fecdzo
senior tag
válasz
gtasystem #1410 üzenetére
Igen az ilyen trédekhez nagyon meg kell válogatni a brokit. Attól függetlenül viszont, hogy egy trade (legyen az target vagy stop) ne teljesüljön az teljesen elfogadhatatlan!! Még nagyobb targetek esetében is!
Tradestation is csinál hasonlót. Bár ott nem késleltetve teljesül, hanem az ordert visszadobja. Ezzel borítva a stratégiát...
-
Gh0sT
addikt
válasz
gtasystem #1342 üzenetére
Miért vétel? Én pont shortolnék 1,35-ig...
Pontosítok:
Raktam egy megbízást 1,3560-ra shortra, ami teljesült, egészen 1,3540-ig. Tovább nem mertem, de szerintem visszaléptünk a csatornába, aminek az alja 1,3470 körül lehet. Persze gyáva voltam és nem mertem bevállalni az 1,35-öt. -
Fecdzo
senior tag
válasz
gtasystem #1295 üzenetére
Hát ha egyre növekvő benyitott mennyiségekről beszélünk akkor az martingale.
Az oké, hogy lefedezed a pozid, de abból előbb utóbb kell csinláni valami nyereséget. Ehhez ki kell bújni a csűrből. Ehhez meg kell stop és target mindegyik ordernek és rettentő fontos, hogy pontosan és gyorsan teljesüljön a megbízás. Pár pip megfogható elméletben, iránytól függetlenül, technikai elemzés nélkül. Csak mozduljon nagyot gyorsan egy irányba és vagány leszel. Ezt megjátszod egyszerre 14 páron, lenyomsz belőle 3 kört (kihasználva a teljes tőkédet, egy kör nagyjából 1 óra) és máris dupláztad a pénzed....elméletben...ezt viszont nem tudom leprogramozni....majd kérek valakitől segítséget...
Bár ha ennyire gyorsan duplázod ugyanilyen gyorsan akár felezheted is...ezért kell, némi teszt mellé, de ezt manuálisan teljesen értelmetlen, legalábbáis lassú vagyok...meg külön broki is kell
-
Gh0sT
addikt
válasz
gtasystem #1295 üzenetére
Nem bízom másra.
Az az én stratégiám, ami kitaláltam, megírtam, tudom hogyan működik, ismerem minden hibáját és hiányosságát, erősségeit, gyengeségeit és ezen felül alaposan leteszteltem backteszttel és forwardteszttel.
Mondjuk szívesen használok fel már megírt programkódot, de csak akkor, ha 100%-ban értem is a mechanizmusát. -
Fecdzo
senior tag
válasz
gtasystem #1291 üzenetére
Millió és egy megközelítés létezik....van akik ezen az ágon indultak el és ezt tökéletesítgetik. Ezért szoktam megnézni én is minden rendszert amit csak tudok.
Igen, mindegyik pozinak külön profittarget és stop loss van beállítva. Ráadásul különböző lottal/unittal.
Bár nekem is van egy ilyen fedezős stratégiám talonban, nem használom. Legalábbis kéne egy tesztet futtatni, de még ki kéne magam művelni mql4-ben előtte...sajnos ninjaban nem tudom leprogramozni, mert kapásból nem engedi a fedezést...ellenorderre zárja a pozit.
-
Fecdzo
senior tag
-
Fecdzo
senior tag
válasz
gtasystem #1260 üzenetére
Áááá...útálom ezt a köcsögölést...
Kicsit jobban beleméllyedek már ebbe a paypal-ba....tapasztalat?
Úgy kell elképzelnem mint mondjuk egy webkártyás számlát? Tehát van egy paypal USD számlám. Arra utalok x összeget. Majd azt kvázi bankkártyás azonnali fizetés keretein belül azonnal jóváírják ahol veszek valamit vagy brokicég...de nincs hitelkeret, tehát többet nem húzhatnak le a paypal számláról mint amit odatettem, ugye?
Jaja, azt én is láttam, de sajnos kimaradtam belőle...jóval hamarabb kaptam ugyan jelet, de akkor még nem voltam fel...
-
Fecdzo
senior tag
válasz
gtasystem #1247 üzenetére
Lehet...ennyire sok embert belehet palizni? Bakker, akkor inkább én is ezt csinálom...
Én még jóindulatú vagyok és hiszek az emberi intelligenciában...
Na viccet félretéve. Egyszerűen hányok a sok marketingdumától amit egy-két ilyen helyen látok...bár tudom, h ez viszi előre...
-
-
álmos
csendes tag
válasz
gtasystem #1236 üzenetére
Na most adj egy kis időt mert át kell gondolnom, most mi is van, úgy tűnik még mindig nem józanodtam ki.
Az EA az előfizetőknek van, de ezt használjuk számlakezeléshez is saját hostingolt szervereken. A rendes számlakezelést úgy csináljuk, ahogy írtad.Ez már a harmadik fajta megközelítés. Tulajdonképp mi is ezt csináljuk az EA segítségével (copiz mindent a többiek számlájára).
EA a központban tolja a jelet, kliensek azonnal veszik hálózaton keresztül, tökmindegy melyik brókernél vannak, két másodperc múlva már 600 számítógépen, 800 számlán ki van adva a megbízás.
Előfizetés esetén az EA-ban mindenki beállíthat egyénileg dolgokat: rizikófaktort, csúszóstoppot, TP szinteket. És ezeket mindenki saját szájíze szerint szokta is használni (leginkább a csúszóstoppot). Számlakezelésnél automatikus.
-
álmos
csendes tag
válasz
gtasystem #1234 üzenetére
Már megbocsáss, de ez most Tőled volt nagyon komolytalan...
Pénzt küldeni másnak (ismeretleneknek) befektetés céljából, ráadásul a Forexen?! Azt hiszem, aki kicsit is ért hozzá, az sosem fog valós pénzt elküldeni senkinek account menedzseléshez (pláne még az utalási díjak is mi?). Csakis saját számlán kezeltetik az emberek. Ne haragudj, de ez most erős volt a szervezetemnek...
Nézz körbe hány olyan lelécelős esetről lehet hallani, amikor emberek pénzt küldtek valakinek, és az illetőt nem látták viszont. Nyomoztak utána, de mint kiderült a neve is kitalált, és talán az országa is. Izgalmas krimiötleteket lehet meríteni a "scam" címszavas történetekből. Van elég.A másik, hogy ebben az EA-ban nincsen semmi mechanikus stratégia - ezért nem eladható. Akár fel is törheted, de semmit nem fogsz benne látni, csak a 70byte-os szignálfileok kezelésének eljárásait, meg hogy a login sessionhöz felhasználónév és jelszó párosul.
Ez az EA csak arra való, hogy a szerverrel tartsa a kapcsolatot, és az onnan jövő utasításokat lekezelje. Tehát nem heikenashit, rsit, adxet meg macd-t használ 4 timeframen, aztán az alapján gondolkodik. Magát a fő rendszert, ami a szerveren fut, élőben felügyelik, és néha leállítják egy-egy időre a szignálgenerálást bizonyos párokon, amikor volatilis a piac. Egyébként a szerveren futó rendszert először EA-ban tervezték, de túl nagy lett már az elején is ahhoz, hogy EA-ként tudjon futni (túl sok számolás, egy EA-ként minden ticken végigfutni sok volt). Ezért lett belőle egy szoftver (nem EA), ami generálja a szignálokat txt-be, majd az EA leszedi a txt-ket a kliensek előzetes beállításai szerint.De annyi valóban igaz, hogy lefelejtettem az oldalról a real-time elérhetőségeket (ott a kontakt, eddig akiket érdekelt, azok írtak). Úgy tűnik, lustább vagyok, mint gondoltam. Délután feldobom.
Valamint leginkább azért nem híres Mo-n, mert jómagam nem hirdetem meg mindaddig, amíg a fentebb felsorolt fejlesztéseket végbe nem visszük. (eddig összesen indexen dobtam egy linket róla áprilisban - én tiszta játékot akarok és a lehető legjobb teljesítményt adni) -
Fecdzo
senior tag
válasz
gtasystem #1231 üzenetére
Feltételezem, jóval egyszerűbb kiadni a kötéseket 1 EA-n keresztül MINED ügyfélnek, mint egyenkétn menedzselni minden pozit...
Nem olyan rossz dolog az, hidd el...
Jajj dehogyis adnád el ha lenne egy tényleg jó EA-d...szépen csöndben meggazdagodnál belőle....nem állna érdekedben...
-
álmos
csendes tag
válasz
gtasystem #1228 üzenetére
Igazából az előfizetői díjak akkor lettek emelve, amikor a rendszer képes volt túlélni a leglehetetlenebb piaci mozgásokat (áprilistól júliusig).
A klienseink azóta általában nem kis, hétköznapi emberkék, hanem vállalatok, szóval egy felsőbb réteg, főleg Ausztriából származik a legtöbb. De gondolj bele, h az USA-ban is ugyanennyi a price. Igazából jelenleg nem hozzánk méretezett.Hát, ha körbenézel valós és jónak mondott "napijeles" szignálszolgáltatók között, akkor ez egy elég jó eredménynek számít. Pl. fxmaster.net az egyik legjobb renomével rendelkező cég, őket lepipáljuk (óvakodj az olyan szolgáltatóktól, akik 1000 pipeket ígérgetnek, sokan befürödnek az ilyen helyeken - ez egy állandó téma!).
A cég 4 éve működik, de a feltüntetett adatokat csak az EA elkészülte utáni időktől mutatjuk, így lojális. Egyébként így muzsikáltak előtte is a szignálok.Az előfizetést csak azért nem ajánlom, mert az a napi meg a 4 órás szignálokhoz szól (ebből a napi teljesítménye a profitábilis).
És ezzel szemben van sokkal jobb megoldás is - a real-time kereskedés, amit a Vagyonkezelt számlákon alkalmazunk, és most dolgozunk annak a kivitelezésén, hogy ezt tehessük elérhetővé mindenki számára. Ez a fő indok, amiért nem javaslom.
... Amikor még nem volt kész az EA, ezt nem tehettük meg, mert nem csinálhattuk azt, hogy a klienseket odakötve a géphez elvárjuk tőlük, hogy a nap különböző pontjaiban feltüntetett minden utasításunkat kövessék. Az EA-t pedig egy ideje alakítgatjuk, mert a valós idejű működéshez jelentősen több dolgot kell lekezelnie, mint a mostani, egyszerű szignálvételhez, mint pl.:
Gyorsabb adatátvitel (P2P + mysql), SL-TP módosítások, TS, egy páron több megbízás külön kezelése, MaxTrade, MaxMargin, nem az egész kötés, csak egy részének zárása stb. stb.
Ezek elég bugos dolgok tudnak lenni. De meg fogjuk oldani, és onnantól egy új korszak kezdődik.Ja igen, néhány részleg nincs lefordítva rendesen, ez az én múlasztásom, mert németből nem tudtam fordítani, az angolban meg még nincs kész a részleg. (ilyen a Varengoldos rész, csak bevágtam a linket, de ez ne tévesszen meg, az hogy a főnök számlája náluk van, nem jelent semmit, én pl. nem csipázom őket az emelt spreadek miatt)
-
Fecdzo
senior tag
válasz
gtasystem #1199 üzenetére
Na, így legyen igazam egy 1000 pipes maxtőkeáttételes pozi nyitásakor
...vártalak...de ez visz előre, örülök, hogy itt vagy
Na egy számla nullázásnak az esetek 80 inkább 90 százalékában pont az a hatása, hogy csalódottan befejezi az illető azzal a konzekvenciával, hogy itt csak a pénzét veszti el az ember....ha továbbra is bent marad ezek ellenére akkor tanult valamit és megtapasztalta milyen nullázni. Nem azért tőzsdézik az ember, hogy veszítsen. Az "okosdemos" nem más mint egy tanuló. Ez egy harcmező. Aki megfelelő fegyver nélkül és képzetlenül megy háborúba az elbukik....az "okosdemos" csak ovatos és megpróbálja körbejárni és teljes egészében megismerni a stratégiáját.
Én is azt kívánom, hogy bárcsak demoztam volna eleget, mert rengeteget tanultam akkor...fölösleges plusz kockázat, de van aki ezt szereti...de aki meg a kockázatért tőzsdézik, inkább pókerezzen...A türelem itt a legfontosabb...és a kitartás...szerintem....
-
Fecdzo
senior tag
válasz
gtasystem #1183 üzenetére
Amiért nehéz én pont azért szeretem....
Persze, akkor tényleg az lenne...de azért muszály bizonyos mutatók alapján összemérni egy-egy stratégiát amennyiben lehetséges. Az lenne igazán a felelőtlenség ha csak ripsz ropsz élesben kötné valaki...vannak mondjuk olyanok is bőven...
Nyerő/vesztő, jó/rossz kötés....mindegy. Kinek, hogy a kényelmes....úgyis a hosszútávú eredmény számít...
-
Dare2Live
félisten
-
Gh0sT
addikt
válasz
gtasystem #1177 üzenetére
Igazából arra voltam kíváncsi, hogy milyen találati pontosság kellene akkor, ha esetleg valaki ilyen stratégiával kereskedne. Nyilvánvalóan oldalazó árfolyamnál nem feltétlenül van létjogosultsága, ellenben trendben lehet hogy megállja a helyét.
Viszont csúszott némi hiba a számításaimba, mer vannak szélsőértékek és azokat nem vettem figyelembe. Ez amolyan átlagos kalkuláció. -
Fecdzo
senior tag
-
Dany007
veterán
válasz
gtasystem #1137 üzenetére
Valójában miután Fecó mondta ezeket a dolgokat, én elgondolkoztam, és bizony van benne valami.
Elvégre maga a tőzsde nem egy kézzelfogható dolog.
Másrészt nincs "közvetlen" kapcsolatunk vele. Csakis az Oandán vagy egyéb cégen keresztül jutunk el odáig, elvileg. Tehát valamilyen szinten azt látjuk, amit láttatni akarnak velünk. Illetve erre is megvan a lehetőség. Csak egy jobb programozó kell hozzá.
Szal a technikai feltételek lehetségesek szinte minden nemü csalásra... És ha jól tudom a pénzzel foglalkozó emberkék mindennél kapzsibbak!De pl az Ibfx mt4-es platformjában ha jól emlékszem még a pinget is kiírja... Na viszont ezzel már lehetne valamicsként okoskodni, illetve csekkolni, hogy mikor is szólnak bele a játékunkba..
-
Fecdzo
senior tag
válasz
gtasystem #1118 üzenetére
Olvastam már pár helyen ilyen problémákról és személyesen is találkoztam vele.
Forex factory, TSD, babypips, forex peace army...A felháborodás sajnos sokszor jogos...a forex és a tőzsdézés alapból nem könnyű. Ha lehet azért ne nehezítse még meg az ember dolgát a Market Maker.
Oandát még így is a legkorrektebb MM-ek közé sorolják. Rengeteg számlájuk van de hoki a platformjuk. Nekik is megvannak a trükkjeik. Ismerős offshore számláját minden magyarázat nélkül bezárták....volt egy igen kemény tőkeáttételes nyerő nyitott carry trade pozija. Ők meg az ellenorderrel valszeg finomat veszítettek....ennyi....nem fogják a szemedbe mondani. És ez elindított egy hullámot, hogy ne legyen feltűnő. Mások számláját is bezárogtatták (offshore!). Szóval őket se féltse az ember....
Még velem nem köcsögöltek, de nem akarom megvárni. Meg az automata rendszerem amúgysem mehetne náluk. A carry trade viszont csak oandánál lesz....hacsak addig nem találok jól fizető ECN-t...Manuálisan elleszek egy darabig...
-
Dany007
veterán
válasz
gtasystem #1102 üzenetére
Thx
az a részegen kereskedés csak egyszer volt... xD
De szerintem itt is van kockázat. Persze nem akkora. De én ezt is nagyon komolyan veszem. Elvégre ettől függ, hogy belevágok-e vagy nem.
Ha ezt a tendenciát sikerül tartani még legalább 2 hónapig akkor belevágok élesben is. -
Fecdzo
senior tag
válasz
gtasystem #1030 üzenetére
Cseréltem brókert is és oprendszert is. Habár nem tettem újra. Most Vista alatt tesztelem és úgy néz ki megvan a baki. Az egyik rendszer tartalmaz pár indikátort és kissé lehúzza a procit(nem klasszikus indikátorok, egyedi fejlesztésűek).
Kár, hogy nincs két magra optimalizálva MT4, nagy segítség lenne. Így 98%-ra lefogja az egyik magot a másik 5% körül megy és durván belassul.Sóhaj....hátha majd MT5 jobb lesz ilyen téren is...
Ó igen, valóban szép volt...
-
Fecdzo
senior tag
válasz
gtasystem #1016 üzenetére
Ezt úgy kell elképzelni, hogy fogják felveszik az arcokat, tartanak oktatást (márha tartanak) aztán mehet élesben. Kapsz mondjuk 300.000 fontot a számlán aztán nyomd. A jutalékod nagyon pici a módszerhez képest. Habár egy pályakezdőnek kiváló meló mert havi 1,5 millát ügyesen össze lehet hozni a jutalékokból. Első pár hónapban havi fix bért kapsz, olyan 100 körül, utána meg azt kapod amit megkeresel....jól hangzik, de ki jár megint a legjobban, hát persze h a cég.
Óriási a rotáció ilyen cégeknél. Csak úgy jönnek mennek az emberek. Attól kapok még frászt amikor egy ilyen állásajánlatnál ott van, hogy közgazdász diploma vagy szakirányú felsőfokú végzettség kell hozzá....LOL!!!"Cégünk az ország LEGJOBB EGYETEMEIRŐL keres friss diplomásokat!"LOOOLL!!!Hagyjuk már. Nekik csak olyanok kellenek akik dolgoznak mint egy rabszolga és nem menének el tőlük. Egy hat diplomás prof. PhD. habil egyetemi tanár közgazdasági nóbeldíjjal is ugyanúgy lenullázza a számláját mint Bendegúz aki Páloskisszentpilipócsról jött Csabival a szamárral. (no disrespect for anyone!!!).
Amúgy csak h a diplomás példánál maradjak...sőt nóbel díjjas példa....Nem tom van e kolléga itt a topikban vagy ismeri e valaki Scholes nevét. Vagy Black-Scholes modell hátha ismerősebb. Ők dolgozták ki azt a modellt amit a mai napig is opciók árának meghatározására használunk. Azt hitték tökösek és benyitottak fincsi kis pozikat....opciós pozikat....(ezt hívják úgy, hogy tőkeáttétel) aztán jött a drawdown és az amerikai államnak kellett őket kisegíteni. Szóval kicsit ciki....meglehet legenda, de a mondanivaló a lényeg.
-
Fecdzo
senior tag
válasz
gtasystem #1014 üzenetére
Nem az embereket nudliztam le hanem az egy hónap kötési időt. Inkább brokicégek keresnek ilyen arcokat....
Egyáltalán nem erős kijelentés. Bármelyen piacot megnézel váltakoznak az időszakok a trend és oldalazás között. 1 hónap egyszerűen nem elég ahhoz h releváns következtetést vonjon le az ember, hisz lehet h az adott időszak pont a stratégiának kedvezett....a lehető leghosszab időtávon (lehető legváltozatosabb árfolyamot feltételezi) ilyen eredményt elérő stratégiák amik nem csak egy instrumentumon mennek már valamik
Na de ilyet még nem láttam....és lehet egy darabig nem is fogok....kezdek kételkedni a létükben. Olyanok mint a szellemek...páran látták őket, de az sem biztos...
Gyanítom a versenyek sem valós pénzes kötések....csak demo számla...akkor no komment...
Én nem is mondtam h jó stratégia volt!
-
Fecdzo
senior tag
válasz
gtasystem #1006 üzenetére
Az 1000% egy dolog...azt sokféleképpen ellehet érni. Láttam egy rendszert, csupán 5szörös tőkével kötött mindíg (100.000 unitokat) és az általános hónap 20.000 dolcsi eredményt hozott, majd egy kellően volatilis, hektikus hónap 600.000 dolcsi eredményt hozott....majd beszakadt a stratégia, lenullázta a számlát. Ez másfél éves időszakot és 80.000 tradet jelent.
Egy hónap nudli. Nem lehet levonni messzemenő következtetést. Aki esetleg már 10-15 éve ugyanazt nyomja, na az úgy már más. De hogy végig hatalmas méretű tőkeáttételt használjon nagyon nem valószínű. Eddig akikkel volt alkalmam beszélni trader (több mint 8 év tapasztalat, ebből az egyik 16 éve van a buliban, egy harmadik 11 éve). Páran közülük skalpolgattak napon belül, de nagyon gyorsan leszoktak róla. Egyszerűen nem megy konzisztensen. Amit egyszer megnyernek azt elveszítik legközelebb.
Amúgy pont hogy az orromra kötöttek ilyen rendszert....hármat....mondanom sem kell, bebuktak egy idő után....
-
Fecdzo
senior tag
-
Fecdzo
senior tag
válasz
gtasystem #999 üzenetére
Dehogy a profiknak van kitalálva! A merket makereknek van kitalálva....gyorsan elfüstöli az ember a számláját ők meg megkeresik magukat vele....persze jobb az ha többen csendben hozzák nekik a profitot....az össze brokicég aki nem ECN broker az market maker.....ők meg azt csinálnak a spreaddel amit akarnak....pici pip skalpok behalnak....pláne ha 500-as tőkeáttéttel nyit valaki pozit(rengeteg unitot vagy lotot köt be, látnak ők mindent és lehet h még a stratégiád is tudja- ha automata-)....nameg csábítják vele a kuncsaftokat...ennyi...
-
3ngin33r
csendes tag
válasz
gtasystem #993 üzenetére
Eléggé szerencsejátéknak hangzik ekkora tőkeáttétellel kereskedni, mi lesz ha zsinórban buksz? 1:50-nél már simán jöhet margin call. Nekem volt már olyan, hogy 8-10-szer egymás után ellenem ment az árfolyam, ami már statisztikailag is valószínűtlen.
A napi mérleg nálam +0.2% a heti -7.3%, még van hova fejlődnöm
Mellesleg ezzel a stratégiával hosszabb távon hány %-ot hozol átlagban havonta/évente?
-
Gh0sT
addikt
válasz
gtasystem #979 üzenetére
Nem fog.
Nem szabad zuhannia.
Kivételesen most egészen jól építettem fel a pozíciómat. 5 long és abból 3 elérte a profitcélt a maradék kettő is plusszal fog zárni, akármi lesz. A 4%-os napon belüli hozam meglesz. Így kell zárni a hetet!Mondjuk megkönnyíteni a helyzetemet, ha nem szakadna melóhelyen folyamatosan a net.
-
Dany007
veterán
válasz
gtasystem #968 üzenetére
Hehe. hát ez az.
Sajna nekem nincs fölös 200.000-em "jáccani" élesben.
Még mindig gyakorlás szintjén vagyok... Egyik nap plusz 300, másik nap mínusz 500... elég össze vissza. Még mindig az érzelmi részével van gond... Jók a meglátásaim, összejön egy kis profit, aztán mondom na akkor hagyjuk mára. Aztán eltelik 10 perc, és azon kapom magam, hogy megint keresgélem az alakzatokat, nézem a gyertyákat, húzom a trendlineokat stb... És persze ilyenkor már csak még egy kicsit keressünk, aztán elkapkodom, elbukom... Onnantól indul a lavina...
Szal összeségében nem akarnék ennyi pénzt kockáztatni ilyen kevés gyakorlattal és tudással.Mellesleg sz.tem a tőkeáttét mértéke mind1, elvégre ha valakinek rossz a stratégiája akkor arányaiban többet fog veszteni, illetve nyerni.
-
Gh0sT
addikt
válasz
gtasystem #966 üzenetére
Szvsz kevesen mernének éles számlát nyitni akármekkora összegről is legyen szó, de majd meglátjuk, hogy mit mondd a többség.
Tény, hogy a demoval teljesen másképp kereskedik az ember, de inkább tanuljon mindenki azon, aztán ha megy, akkor csinálja élesben. Esetleg lesz külön játék éles és demo kategóriában is.
-
Fecdzo
senior tag
válasz
gtasystem #964 üzenetére
Elvileg 3-an már tuti benne lennénk. Szóljak Álmos kapitánynak h beszáll e?
Jó az az 1000 dolcsi. Viszonylag reális....a 10000 lenne irreális kezdőknek....Vannak brokicégek akik minim accountra még nagyobb jutalékot számolnak. Bár Oanda nem...1 dollárt vagy eurot is belehet nyitni...
Fontos a fokozatosság! Elkezdjük itt, majd ha elég tökösek lesztek akkor folytathatjuk élő számlán is
-
Gh0sT
addikt
válasz
gtasystem #953 üzenetére
Én azt javasolnám, hogy nyisson mindenki egy demo számlát aki játszani szeretne. Ezzel talán a profik is nagyobb mozgásteret kapnak. Nem kell megosztaniuk a nagyon nyerő és szupertitkos stratégiájukat, amit az éles számlán alkalmaznak, hanem csöpögtethetik az információt olyan ütemben, ahogy szeretnék.
Az indulás dátumát 2009.01.01-re tenném és 2009.01.31-ig néznék az eredményeket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 17 - alap
- A Temu diktál Magyarországon, a hazai e-kereskedők fulladoznak
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Steam Deck
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- További aktív témák...
- Féláron eladó vadonatúj razer blade 14 rtx 3080ti
- 500 ezerrel ár alatt! Vadonatúj garanciás razer blade 16 oled kijelző rtx 4070
- Hardverapró árérték bajnoka! Razer blade rtx 3080 ti i9 32gb ddr5 4k kijelző 144hz!
- Eladó kiskergaris 18TB-os Seagate EXOS X18 Enterprise HDD
- Félkonfig // I7 7700, GTX 1070, 16 GB DDR4
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Asus TUF Gaming A15 FA507 - 15,6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 4050 -2+ év gar
- 142 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vadiúj számlás garanciás szupergyors hálókártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest