Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SaNyEe
aktív tag
Sziasztok.
Foglalkztat ez a téma, s szeretnék egy alaptudásra szert tenni ezen a téren.
A témát az elejétől kezdtem olvasni, de miután sok ismeretlen kifejezésbe botlottam rájöttem, hogy ennek így nincs értelme. Szükségem volna sok-sok információra az alapoktól kezdve, akár könyv akár itt online formában, azonban még ugye azt sem tudom mit kérdezzek eset áll fenn.
Egy irodalmat láttam amit fedczo említett, annak a címe Kecskeméti István: tőzsdei befektetések a technikai elemzés segítségével volt.
Ezen kívül van más leetőleg magyar nyelvű forrás amiből érdemes volna tájékozódnom?
Eléggé gyakorlati ember vagyok, szeretnék egy demo számlát amihez nem szükséges betennem saját pénzemet. Hol érdemes nyitnom egyet?Milyen technikai feltételei vannak a dolognak? Gondolok itt Oprendszere, hardverre, esetleg van-e valami internet kapcsolat követelménye?
Aztán milyen programot lehet vagy érdemes használni?-- end of transmission --
-
SaNyEe
aktív tag
Újra itt, közben letöltöttem a programot, az fxclearing.ca oldalról. Mos épp updatel
A könyvre visszatérve, próbáltam megvenni nagyobbacska könyvesboltban álá Alexandra és nem volt, elmentem még két másik boltba is, szintént nem kaptam
Úgy látom neten lehet rendelni, chatcenteren találtam is. Nem tudsz/tudtok eladót véletlen? Nem kell, hogy új legeyn, csak egyben lehetőlet
Ha ma/holnap nem lesz ajánlat akkor megrendelem online.Közben elkezdem olvasni a fórumot az elejéről és ha valami kérdés lesz írok is.
Egy kérdésem lenne is, van egy alap időegység a devizapiacon? Úgy értem, hogy milyen sűrűn változnak az árfolyamok? Kinagyítottam egy grafikont és egészen egy percig sikerült nagyítani a chartot. Egy szóval milyen sűrűn frissülnek az árfolyamok[ Szerkesztve ]
-- end of transmission --
-
SaNyEe
aktív tag
Újra itt.
Hétfőn ahogy nyit a bank rendelem a könyvet.
Közben nézegetem a MetaTradert ésööö nálam január9 22:58 a legfrissebb adat.
Ez hogy van ez? Kaptam egy loginnevet, jelszőt, program nyitás után loginook és nincsenek új adatok. Ez miért van ez?
Gondolom be sem lép mert nem tudtam vételi és eladási megbízásokat sem adni.
Vmi itt nem stimmol.-- end of transmission --
-
SaNyEe
aktív tag
köszi a válaszokat, ebből is látszik mennyire vagyok n00b a témához
Sebaj idő és gyakorlás kérdése lesz minden úgyis. A céljaim meg már egy-két éve megvannak, csak el kéne érni őket, úgyhogy motivációm az van rendesen-- end of transmission --
-
SaNyEe
aktív tag
Újra itt, nézegetem a grafikonokat, hogy mikor adnak el és vesznek a népek, s egyenlőre nem látok benne sok szabályszerűséget, remélem később ez változik majd.
Amit eddig észrevettem, hogy nagy mértékű pozitív / negatív változás hatására ellenkező irányú tendencia következik, hosszabb rövidebb időre.
Most csináltam először megbízást vételre, ugye MT4-ben ilyenkor meg kell adni a mennyiséget, veszteség stoppot, profit kivétet és a típusát.
Itt beállítottam, hogy 1.00 vétel, veszteség stop és a profit kivét között 1:3 arányt állítottam be.
Ugye ilyenkor automatikusan záródik a megbízás amint a veszteség stop vagy profit kivét teljesül, de mi van olyankor ha én úgy döntök, hogy előbb meg szeretném állítani? van erre mód?-- end of transmission --
-
SaNyEe
aktív tag
Ööm az adott megbízások MT4-ben alapesetben milyen feltételek mellett teljesülnek?
Pl nekem most volt egy olyan demo számlán, hogy 1.3150-re raktam egy Sell-nek a teljesülését, ezalá be is ment 1.3147-re ám ez kevesebb mint egy percig tartott csak, s nem teljesült a megbízás sajna
Mennyi időre van szüksége a proginak, hogy észrevegye és túladjon a megbízásomon?
remélem érthető vagyok-- end of transmission --
-
SaNyEe
aktív tag
Az RSI milyen időfelbontáson kezd megbízható adatokat adni? a 9-25 napost ismerem. Ez alatt esetleg?
Daytradehez melyik indikátorokat érdemes használni? Most perpill a Bollinger szalagokkal és RSI-vel próbálkozok, egyenlőre nemsok sikerrel. 5 perces chartokat használok.-- end of transmission --
-
SaNyEe
aktív tag
Igen, egyenlőre ez a probléma annyi a lehetőség, hogy nem is látok túl rajtuk.
Most ezzel kísérletezem. Igyekszem meghatározni, hogy milyen irányban történnek kitörések, ha a volalitás nagyon lecsökken, erre próbálom használni a kombót, meg meghatározni, vagyis jósolni, hogy merrefelé fog mozdulni az árfolyam, legutóbb bejött, most egy sellen eddig sikerült elhozni 112$-t
Jah kérdésem, továbbra is noob, de valahogy fejlődni kell, szóval mindig a pénzem nagyon kis részét kell kockáztatni ez eddig tiszta, honnan tudom azt, hogy mekkora részét kockáztatom? Mikor nyitok egy új pozíciót MT4-ben be tudom lőni, hogy milyen mennyiséget veszek, de pontos árat nem ír, azt honnan a fütyülőből tudom meg, hogy mennyi az egységár?
Közben 150 dodo[ Szerkesztve ]
-
SaNyEe
aktív tag
Közben lezártam a pozíciót, nyuszi voltam kivárni .. basszus pedig csak virtuális pénz .., mondjuk úgy tűnik jó döntés volt mert ar RSI közben kisimult teljesen.
Uhh, köszönöm a javítást, ok, ennyivel is több lettem, tehát akkor én napon belül kereskedek, így értve.
Támaszokkal, ellenállásokkal nem foglalkoztam, őszintén szólva nem tudom mit jelentenek, majd utánuk is olvasok, illetve a könyvben gondolom benne lesznek, csak jönne már meg.
Hmm, közben látom már, hogy nem is kellett volna kiszállni. Bár ezt betudom még a rutin teljes hiányának. Bár most akkor profitáldozati költségről lehet beszélni, dehát ha egyszer nemegész 20 perc alatt csináltam + 150-t az nekem egyenlőre egész jaókieg.: a kötési jegyzőkönyvbe miket kellene belevennem?
[ Szerkesztve ]
-
SaNyEe
aktív tag
Hát ez nekem még kavalkádnak tűnik, sokat látok egyenlőre, most olvasgatom, hogy mi is pontosan az MACD, de egyenlőre még nem tiszta minden.
Egyenlőre még csak egy idősíkot lesek, no berakok mellé még egyet-kettőt.
Mindegyik síkon ugyanazokat az indikátorokat használod?-- end of transmission --
-
SaNyEe
aktív tag
Hmm, ez az MACD sokat segít nagyon kár, hogy még nem hiszek neki eléggé .. na mindegy, az idő meg a tapasztalat segít.
A fentiekre reagálva, hát az 5 percesen szoktam ( 2napja nyomom ) figyelni, hogy az RSI és MACD mit mond, s tervezek előre egy-két órát.(számomra ez hosszútáv már) meg inkább 1-5 percesen nyomom demon. Abban viszont egyetértek veletek, hogy nagyon frusztráló tud lenni.Pl. ma nyitottam egy akkora számlát, amivel el szándékozom kezdeni majdan 1250$ kb (1:50 tőkeáttét) és realizáltam rajta eddig 92$-t másfél óra alatt. Ha úgy döntenék, hogy le akarom venni ezt a zsetont simán leutalhatom magamnak mindet? Vagy valamilyen levonás lesz rajta?
Stratégia egyenlőre nincs, annyit teszek, hogy sok kis pozíciót nyitok be mikor úgy látom, hogy itt az ideje, de majd próbálok okoskodni rá valamit a későbbiekre nézve
Lara: én eddig úgy vettem észre (1-5-15 perces chartokon) és gondolom a többire is általánosítható, hogy az ilyen apróbb mozgások vajnyi keveset befolyásolják a nagyobbakat, nem mondom van amikor nagyon felverik az árakat, pl 1 percesen most ugrott 1.3260-ról 1.3280-ra az ár, (ha most nem itt irogatnék be is nyomtam volna rögtön egy sell ordert kapásból rá) de a nagyobb chartokon ezek csak apróbb megtorpanásokként jelentkeznek, de a trend alapjaiban véve nem módosul. Közben 4 perc alatt vissza is esett 1.3260 környékére, ezen is lehetett volna fogni pár $-t ami tuti pénz lett volna.
Persze lehet, hogy én rosszul látom hiszen még a tojáshéjban vagyok szinte ezen a téren[ Szerkesztve ]
-
SaNyEe
aktív tag
uhh
fecdzo is megaszondta, hogy élesben nagyon más mint demon.
Azért ez elég durva különbség. Remélem nagyon kicsiket kockáztatsz. De hogyhogy ugyanaz a stratégia és egyik plusszos másik mínuszos? Nem ugyanazokat a kötéseket csinálod? vagy előbb kötsz demon és ha látod, hogy jó irányba mennek el az árak akkor kötsz élesen?-- end of transmission --
-
SaNyEe
aktív tag
Hmm érdekes stratégia, ruletten hallottam ilyet, hogy mindig feltettek egy színre pénzt, s próbálták így visszanyerni a kezdő tőkét, hogy minden egyes alkalommal dupláztak.
Nem lehet az, hogy túl gyorsan próbálsz kötni? Úgy elég gyorsan végigérhetsz azon a 7 lépcsőnVan egy pénzügyes ismerős ő azt csinálja, hogy ha látja a trend változást akkor elkezd mondjuk venni. Aztán még kicsit lejjebb mennek az árak, újból vesz és ha kell ezt még egyszer-kétszer megteszi annak tudatában (reményében, ezt nem tudhatom ), hogy növekedni fognak az árak. Így végülis nagyobbat nem kockáztaott a kelleténél, csak többször tett fel pénzt. Persze ebből is ki lehet jönni rosszul.
Lara: akkor az előző 20 - 100 gyertyát nézegesd 5 percesen. Aztán látni fogod, hogy közben az mennyit mozgott úgy, hogy közben eleget tett az órás chartnak is.
-
SaNyEe
aktív tag
A sok kicsivel lehet tovább jutsz mint a nagyokkal
Pl 12:40 és 13:38 között elhoztam 54 dodo-t
Délelőtt 10:20 és 11:20 között pedig 61-t és ebben volt egy -4-es vesztő pozi is.Jah közben telefonáltak BP-ről, hogy fel vagyok véve brókernek
Most hogy megvan az infó és nap közben nem lesz időm ezzel foglalkozni, vagyis pont a nap legproduktívabb szakaszában nem, ki kéne ötlenem valami más megoldást mert így a napon belüli kereskedéses terveimnek lőttek sajnosMi is pontosan ez a félswing és swinges történet?
[ Szerkesztve ]
-
SaNyEe
aktív tag
Elkészítettem a napi zárást, hát este 6 után már nem kellett volna leülni kereskedni, ide már túl lassú voltam, olyan rossz ütemben és lassan reagáltam le a dolgokat, hogy csak kamilláztam
Ilyet többet nem csinálok.
Itt a jelentésem: [link]Remélem jövő héttől fogva is tudom majd vhogy csinálni a devizázást
[ Szerkesztve ]
-
SaNyEe
aktív tag
Sziasztok.
Újabb kérdés, nézegettem visszafelé a chartokat, s minden nyitáskor viszonylag nagy ugrásokat látok az árakban, hol felfelé, hol lefelé tér el a záróártól ez az érték. Ennek mi az oka? Lehet azt tudni, hogy nyitáskor merre mozdul el ez az ár?
Másik, néha felfedezhető, hogy roppant furán alakulnak az értékek, egészen decemberig néztem vissza az EURUSD értékeit,s karácsony környékén, dec 26 9:15-től (nyitás) pl folyamatosan maximumokat döntött az ár, szinte nem is akart csökkenni, ugyanez a tendencia megfigyelhető volt dec28-án éjszaka, nyitástól, órákon keresztül csak felfelé kúsztak az árak. Ez minek tudható be?
-
SaNyEe
aktív tag
No a hét elején megjött a könyv, mostanra én is hazaérkeztem, s bele is vetettem magam. Gyorsan eljutottam az alakzatokig, azt hittem nagy segítségemre lesznek majd, ám látom, hogy akkor használhatók nagy bizonyossággal, ha van forgalmi adat is mellette devizánál meg ugyebár nincs sajnos.
Kérdés, hogy milyen időtávon érdemes alakzatokat figyelni devizánál? A szerző írja, hogy hosszabb időtávon csak a trendet érdemes nézni. Melyik az a legkisebb és legnagyobb táv amin érdemes alakzatokat keresni? A másik meg, hogy mennyire érdemes adni rájuk deviza esetén?-- end of transmission --
-
SaNyEe
aktív tag
Olvastam sok hsz-ben, hogy ilyen hoszú és olyan hosszú backtestet végeztetek saját stratégiáitokon, ezt hogyan tettétek meg? Visszapörgettétek a chartot és papíron uzsgyi neki, vagy van valami más módja is esetleg?
Nyilván az a legjobb mikor élesben tesztel az ember, de előre is azért jó lenne tudni kb mit fog hozni a taktika, érdemes-e bele energiát feccelni
Mi lenne az optimális mondjuk heti átlagos bevétel/profit aminél már azt lehet mondani, hogy egy adott stratégia finomításával érdemes foglalkozni?
Depo 1250$, 1:50 tőkeáttét, s egyenlőre 0,1 egység lehívás pozíciónként. Napon belül fogok kereskedni.-- end of transmission --
-
-
SaNyEe
aktív tag
Neked mennyi ideig tartott mire teljesen megbíztál a stratégiádban, stratégiáidban?
Ma pl egypárszor elkövettem olyat amit nem kellett volna, korán kiszálltam a poziból, aztán meg nem szálltam már vissza merthogy most hátha fordul az árfolyam aztán még egy jóideig vándorolt felfelé az EUR/USD szépen
Azt már észrevettem, ha valami hirtelen árváltozás bekövetkezik akkor rögtön rácsapok a lezárás gombócra, holott utána szépen feltapad az árfolyam sokszor a bollinger szalagra. Aztán ha valami nem jön össze akkor meg a görcsös korrekciók .. persze abból is csak a baj van mindig..-- end of transmission --
-
SaNyEe
aktív tag
Letöltöttem a Ninjatradert, felraktam, brokitól kértem demo accot (AMP Trading), sikeresen csatlakoztam is, majd kértem egy új chartot File/new/chart, kiválasztottam a listából az EUR/USD-t, s nem kapom az adatokat, pedig bal alsó sarokban is azt jelzi, hogy connected.
Van valami egyéb amit be kell állítsak ninjatraderben? Esetleg vannak múltbéli adataid 5 perces bontásban Ninjához?-- end of transmission --
-
-
SaNyEe
aktív tag
Szükségem volna ninjatraderhez egy historical data-ra, mert csak aktuális adatokat adott a Gain azzal meg sokra nem megyek Neten meg nemsokat találtam eleddig hozzá így arra gondoltam, hogy az MT4 adatait konvertálom át Excelben olyan formátumra, és tagoltságúra mint ami ninjatradernek kell, mégsem tudja betölteni az adatokat.
Aki tudna egy-két éves visszamenő dataval, esetleg linkkel szolgálni annak örülnék.
-
SaNyEe
aktív tag
ÁÁÁÁÁÁÁÁ
már majdnem kiugrottam az ablakon mikor rájöttem a hibára, a ninjatrader allergiás a fájlnévre ... evvan
Szval akinek backtesthez kellene háttéradat annak tudok adni 2004.06 és 2007 január közötti időszakról EURUSD history-t 1 perces felbontásban, privben, vagy itt fórumtémában jelezzétek, ha kell!
Azért ennyi mert az excel kiakadt, a sok rekordtól, ha lesz kis kedvem meg időm kiülni a konverziót importot és exportot akkor egészen a mai napig elkészítem majd-- end of transmission --
-
SaNyEe
aktív tag
Forexen mi fogható fel primer minor és secunder trendnek? Mekkora intervallumon érdemes berajzolni az ellenállás és támaszvonalakat?
[ Szerkesztve ]
-
SaNyEe
aktív tag
valaki anno linkelt egy fejlődési sort ismeretlen szerzőtől, hát kezdem megtapasztalni a dolgokat elég rendesen
Pedig "csak" játékpénz, bár én a pipeket számolom.
Arra mondjuk kezdek rájönni, hogy a későbbiekben, ha komolyan akarom venni nem feltétlen az indikátorokra hagyatkozom, noha hasznosak azért eléggé laggosak is .. legalábbis számomra. Elég türelmetlen típus vagyok, (pedig az élet más területein nem jellemző rám), ma úgy ültem le a terminál elé, hogy itt van rá az egész napom, ráérek .. aztán mégse, rögtön csináltam a hülyeséget. Furcsa, hogy pont azokat a hibákat rendre elkövetem ami eddig mindenütt le volt írva, pedig tudatosan el akartam őket kerülni.
Fecdzo írtad, hogy dolgozol egy olyan rendszeren amihez nem kellenek indikátorok.. jól sejtem, hogy trendekkel és jellegzetes árszintekkel dolgozol?Épp olvasok egy angol nyelvű e-bookot, egész használhatónak tűnik az első 10-15 oldal alapján Forex Surfing
Olvasta már valaki?-- end of transmission --
-
SaNyEe
aktív tag
Kempoztam egy darabig, ott tudtam .. pontosabban fogalmazva kellett is fegyelmezni magunkat különben azonnal jött a bünti, bár ennek a kis párom csak örült, mindig kérdezte este, hogy ma hány kentot csináltattak veled
Igazából az indiket talán útmutatónak tekintem, nem tudom pontosan mennyien használják őket kereskedésre, végső soron az határozza meg egy indi sikerességét, hogy mennyien használják valójában. Ezek amolyan önbeteljesítő jóslatok nemde?szerk.: végső soron amiatt szakadt félbe a küzdősport mert végeztem a sulival, s itthon nem volt rá lehetőség, más ágazatba pedig nem akartam belefogni.
dFactor: mintha csak magamat látnám ma is jártam úgy, hogy nyitottam shortot, ofkorz emelkedett, aztán próbáltam kicsit mérsékelni a pozin a veszteségem, s benyitottam egy ugyanakkora longot. Mi történt? Beállt a short és a long pozijaimközé az árfolyam szerencsére volt egypár okosan meghozott döntésem is
[ Szerkesztve ]
-
SaNyEe
aktív tag
Végre sikerült háromszöget felismerni és alkalmazni az elméletben tanultakat
Kár, hogy nem hittem magamnak és a céláramnak, pedig 3 pip pontossággal teljesült is
Sebaj. legközelebb már okosabb leszek-- end of transmission --
-
SaNyEe
aktív tag
Azt nem tudjátok, hogy a skalposokat hosszútávon mennyire szeretik a brókerek? Láttam egy listát, hogy ki tiltja, ki nem törődik vele igazán, mi a valóság?
-
SaNyEe
aktív tag
MT4-ben nem lehet megadni azt kötés előtt pip eltéréssel, hogy mekkora SL-t akarok? Tudom, hogy konkrét árat be lehet írni, de én úgy szeretném mint ahogy Oanda FX gamejében is van, megadom, hogy a kötési árhoz képest mekkora legyen a SL, illetve a Profit taking.
-
SaNyEe
aktív tag
ráérsz még nekiülni ennek komolyan, úgyis nagyon hamar meglesz a haszna, ha stabilan hozod a számodra szükséges napi pipeket türelem. Magamat is erre nevelem, bár még édeskevés sikerrel .. sebaj, alakulok szépen azért.
Majd számolj be, hogy mennyire hatékony a rendszer
Dfactor: Lehetett valami met a GBP/USD is hasonlóan reagált, mondjuk az akkor már eső trendben volt amúgy is és csak kb 50 pipet esett öö zuhant inkább.
[ Szerkesztve ]
-
SaNyEe
aktív tag
Közbe kifutottam a szerk időből ..
Másik érdekesség amit láttam ma .. berajzoltam délután egy hmm talán előző napi minimum árat, s arról ahogy nézem 9:40kor a kábel (GBPUSD) úgy lefordult, hogy ilyet nem is láttam még. 1.4377ről egészen 1.4176-ig meg sem állt laza kétszáz pip. Itt történt valami hír, hogy így csökkent a font / nőtt a dodo, esetleg mindkettő? Mert előző napi minimum árakat úgy szaggatta át, hogy csak na, meg se "pihent" rajtuk nagyon, legalábbis kettőt simán átvitt.
Ti honnan szerzitek a híreket?-- end of transmission --
-
SaNyEe
aktív tag
Ez a skalpolós napomra emlékeztet
Végülis bejött, csak mt4-ben előre nem tudok pipre beállítani SL-t .. oanda FX gameját meg még nem szoktam meg, hogy biztosan kezeljem, lett is belőle egy jónagy bukóm pont az SL hiány miatt.
Szitu a köv volt. Célom napi 30-40 pip volt. összeszedtem már belőle 19-t alig másfél óra alatt, aztán benyitottam egy pozit, mire jobbklikk, megbízás módosítása és legördülőbe beírtam a kívánt SL-t már -30 pipen voltam, rögtön megáhzasodtam a pozival, eljutottam -68-ra, oks gyorsan kilőttem. Néztem, hogy folytatódik a mozgás, benyitottam egy 4x!! akkora pozit, s már majdnem visszajött (mert visszanyerni akartam ) mikor megint beszakadt az ár, s így lett a nap végeredménye -168 pip. . .
Nem voltam valami boldog azt kell mondjam, pedig csak játékpénz. Valószínű élesben ezt nem játszottam volna meg, hanem inkább elmentem volna futni, mozogni egyet amitől megnyugszom, de akkor is irritáló lett volna valószínűleg.Igazából türelemmel tudod majd megtanulni, vagy csinálj egy másik demo számlát, ha az eddig megszerzett virtuális pénzt félted feltenni és próbáld ki, hogy működne, ha betartanád a be és kiszállási pontokat. Sztem pár nap alatt már hinnél neki Ahogy látom mikor kb kilépett a broki spreadjéből nagyon hamar levágtad a pozokat, kivéve, ha "ugrott" az ár fel-le.
Mekkora volt az elmaradt hasznod?-- end of transmission --
-
SaNyEe
aktív tag
hmm, na jó féllreteszem a most gyakorolt taktikát és megnézem, hogy mit is csinál pontosan ez a stratégia .. hátha hoz stabilan
Bár egész nap sajnos nem fogom tudni nézni a chartokat azért a hét végére adok jelentéseket, hogy mit hozott a konyhára
Amúgy nálam is tipikus hiba, hogy sokszor nem tudom kiülni, mert megjött a kis haszon, ehhez is idő kell .. persze a vesztőkkel nagyon türelmesen bánok-- end of transmission --
-
SaNyEe
aktív tag
na igen az a fránya kijelző ...
Abból a szempontból jobb nekem, hogy nálam itthon van 2 is belőle, mondjuk arra jó így, hogy 2 idősíkot is könnyedén tudok figyelni egyszerre, vagy két devizapárt ...
Nemrégiben voltam unkoatesómnál és láttam egy HD 720? na mindegy is a kisebbik HD felbontású 92 centis kijelzőt ...
Mire odáig jutok, hogy megvegyem már a nagyobb felbontűsú is olcsóbb lesz mint amibe most az a 92 centis LG került, vagy rájövök, hogy tök fölösleges erre a célra-- end of transmission --
-
SaNyEe
aktív tag
Befektetési Titok könyvet olvasta valaki? Érdemes megvenni a Kecskeméti könyv mellé, vagy nem nyújt többlet információt? Azt hallottam róla, hogy az indikátorokról sokat beszél, s felhívja a figyelmet a különféle kereskedési jelzésekre etc...
Milyen ingyenes Forex tanfolyamot ajánlanátok? Szeretnék többet megtudni a dolgokról, s talán a leggyorsabb módja egy tanfolyam lenne.swoody: olyan brokit keress aki metatradert használ az jól áttekinthető
Vagy az Oanda felületét használd és szokd meg, az egy jó bróker, csakhát a chartolással, indikátorokkal nem áll a helyzet magaslatán.[ Szerkesztve ]
-
SaNyEe
aktív tag
Senkinek nincs meg ez a könyv? akkor úttörő leszek asszem
-
SaNyEe
aktív tag
Sztem próbálj meg beszerezni még egy 17es kijelzőt, nagyon hálás tud lenni. Jobb mintha vesz az ember egy mondjuk 19"-ost, ráadásul a wideosok vannak jó árban csak, azok meg pont olyan magasak mint egy 17"-os 4:3 arányú. Két 17esnek meg a felülete nem kicsit nagyobb. Inkább 21"+ kellene, ha egymás alatt akarna az ember több infót látni. Ha helyed van akkor meg igazából 2db 17es használt CRT monitor bagó árban van manapság, vagy akár nagyobbak is. Ami ugye probléma, hogy lefelé kicsi a helyed, erre legegyszerűbb megoldás egy konzol amibe bele tudod rakni a monitort és elfordítod 90 fokkal, házilag is kivitelezhető, pláne nagy durung CRT monitorokkal
-
SaNyEe
aktív tag
válasz Sztrixi78 #1710 üzenetére
köszi a reagálást akkor nem fogom, Andre Kostolany Tőzsdepszchiológia könyvet ajánlották még, hogy az alapmű, vélemények? Mindenképp tovább akarok művelődni
Dzoli: sztem még úgy is sokkalsokkal jobban jársz mint egy cseszettnagy kijelzővel amúgy már a régesrégi GF4 Ti4200-amon is volt két kimenet, mondanom sem kell mekkora befektetés lenne egy ehhez hasonló kari manapság, bár most az AGP-sekkel pont az a baj, hogy AGP-sek . . Biztos van megoldás!!
-
SaNyEe
aktív tag
Figyelt is valamit, vagy totál random csinált mindent? Meghatározott időközönként csak kötött egyet és kész? Ahhoz képest sztem jó
Swoody: Jól érted, a gyertya színét mindig az határozza meg, hogy a saját nyitásához képest hol zárt. Amikor rés van a gyertyák között, ezeket hívják Gapeknek szakirodalmak általában erős növekedésnél / esésnél figyelhetőek meg, forexen ezek elég ritkák.
A másik amit láthattál mint ami most hétfőn is volt, hogy egy bazinagy réssel kezdtük a hetet a péntekhez képest. Nemtom, hogy ez miért van, olyat hallottam, hogy hétvégén is van kereskedés és annak kb ez lett az eredménye, de ez szvsz szigorúan.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Horgász topik
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest