Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fecdzo

senior tag

válasz copperhead #2673 üzenetére

Mindenkinek más jön be! Ha én vagy valaki előáll neked a szent grállal az még korántsem biztos, hogy mered majd trédelni! Vagy legalábbis úgy ahogy azt leírják. Nekem a stratégiáim változtak sokat. Skalpról indultam (pici mozgások, pár tick-cent). Azzal több kevesebb sikert értem el, de az gyorsan utána vissza is buktam...(a profit felét). Rájöttem, hogy valami gáz van a stratégiámmal. Közben fejlesztettem újat, másfajtát amivel megint elég jól elvoltam. Részvényeztem, határidős fogadást is kötögettem DAX-ra, de a forexhez csak 1,5 éve jutottam. Itt most új utat kell keresnem mert kicsit más a buli. A trédek nagyrésze amit kötök általam biztosabbnak titulált jelzések szerint van. Tehát nem strikt a szabály és ez a bajom. Egy részét nem tudom backtesztelni. Akkor fogom csak tudni helyesen és minden frusztráció nélkül kötni ha látom, hogy működött is volna. A végső stratégia összeállítás alatt van ;)

Egyik ismerősöm csinált egy olyan stratégiát amelyik szinte minden instrumentumon működik. Ott értettem meg, hogy nem az entry a lényeg sokszor hanem az exit!! És azt milyen stop mellett tudod konzisztensen megcsinálni. A trendkövető rendszerek közül eddig egyet láttam csak ami képes konzisztens lenni, de az automatizált, manuálisan lehetetlen kötni.

Most azt vallom, hogy el kell fogadni azt amit a piac ad...persze jó money menedzsmenttel. Ehhez meg meg kell tudni mérni, hogy bizonyos targetet milyen találati arány mellett tud termelni a rendszer.

Meg kell mérni, le kell tesztelni mit hogyan kötöttél volna a múltban. Ez az egyetlen módszer. Nem szoktam mindent elhinni amit mondanak egy-egy rendszerről...hiszem ha látom! Ki kell próbálni neked melyik fekszik.

Hogy mennyivel érdemes kezdeni? 0-val!!! Van demo számla. Ott trédeld realisztikusan a rendszered, majd mikor már teljesen ismered és képes vagy nyerni vele pici apró kötésekkel kezd el. A többi jön magától. A kezdőtőke mértéke rád van bízva. Bár ilyenkor azt szokták mondani, hogy annyival trédelj amit nem sajnálsz elveszteni! Természetesen az elérendő céltól is függ...

Új hozzászólás Aktív témák