- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- tordaitibi: Chatcontrol
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sellerbuyer: ScreenX technológia élmények az Arénában
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- Argos: Az vagy, amit megeszel
Új hozzászólás Aktív témák
-
LilProphet90
senior tag
válasz
andersen10 #5504 üzenetére
Szia! 2 éve hasonló volt nálam ugyanennél a szériánál, sajnos alaplapcsere lett. Azért nézesd meg szervizzel, hátha.
-
LilProphet90
senior tag
válasz
dargelot #1660 üzenetére
Szerintem ha angolra állítod a nyelvet, akkor lehet engedélyezni a Google Assistant-ot, onnantól kezdve lehet vezérelni a TV-t vagy akár az okosotthont is.
Androidos telefont is ha angolra állítod, belehet kapcsolni az 'OK Google' funkciót, onnantól kezdve, ha TV hozzá van adva Google Home-hoz, telefonnal is tudod hangvezérelni a TV-t. Így nincs szükség külön app-ra, mikrofongomb-nyomkodásra, bármikor mondhatod, hogy OK Google, és már adhatod is ki az utasítást.
Néhány példa:
"Turn off TV" (bekapcsolás nem megy, legalábbis enyémen)
"Set volume to 50 on TV"
"Play Ozark on Netflix on TV"
"Play my liked songs on Spotify on TV"
stbstb -
LilProphet90
senior tag
Felraktam a legújabb szoftvert (v551) a TV-re, annak reményében, hogy végre megjavul a smart power on (szellembekapcsolások miatt). Sajnos nem lett jobb, pedig már HDMI-ket is kihúztam a TV-ből, cserébe a bootidő is jóval több lett. Van lehetőség visszatérni az előzőre Local update-es megoldással? A kikapcsolásból updateléssel nem nagyon volt eddig szerencsém.
-
LilProphet90
senior tag
válasz
wallace 234 #1479 üzenetére
Légegér nem nagy veszteség, nincs akkora létjogosultsága, mint mondjuk webOS-nél. Talán nulla alkalommal ha használtam. :)
-
LilProphet90
senior tag
válasz
herkulesminusz #1400 üzenetére
Nincs garancia, hogy jobb lesz, nem érdemes vele foglalkozni, úgyse nagyon fogod látni. Szerintem teljesen elfogadható mértékű.
-
LilProphet90
senior tag
válasz
Tumpitumpi #1391 üzenetére
Akkor nem tudom, próbáld ki az alternatívát, amit linkeltem. Még 2 éve, Android 7 alatt volt hasonló problémám, aztán elmúlt.
Amúgy jobb 549, mint 543?
-
LilProphet90
senior tag
válasz
Tumpitumpi #1389 üzenetére
Hányas rendszerverzió van a TV-n?
Amúgy ezt is felrakhatod, hátha ezzel jól megy. Pendrive-val, valami fájlkezelőt telepíts (vagy TV-n böngészőből nyisd meg a linket), és engedélyezd az Ismeretlen forrásokat beállításokban.
-
LilProphet90
senior tag
válasz
petrosilov #1382 üzenetére
Nem, egy TCL és egy Thomson ugyanabból a 2017-es szériából.
-
LilProphet90
senior tag
válasz
petrosilov #1379 üzenetére
Két típus volt nálam, az előző 30°-os, a mostani 170°-os, szóval kicsit zsákbamacska :D
-
LilProphet90
senior tag
válasz
Tumpitumpi #1371 üzenetére
Elvileg v549, itt van linkelve.
-
LilProphet90
senior tag
válasz
gipsykrisz82 #1300 üzenetére
Keress rá, többen írtak róla véleményt.
-
LilProphet90
senior tag
De szerintem te a Telekommal állsz szerződésben, így vmilyen módon nekik kell garantálniuk a javítást, nem? Szerviz megszűnése esetén gondolom visszafizetik az árát hiba esetén, esetleg más szervizpartnert keresnek.
Azért az elmúlt 2-3 évben Európában is megnőttek a TCL eladásai, 2 éve még szinte csak Alzánál lehetett kapni, most meg... úgyhogy szerintem nem kell tartani ettől.
-
LilProphet90
senior tag
válasz
halacska85 #1235 üzenetére
Ahonnan vettem, ott azt írják bekapcsolt TV mellett egy méter távolságról vissza+OK gombokat kell nyomni 2 másodpercig, amíg ki nem írja, hogy sikeres csatlakozás.
-
LilProphet90
senior tag
válasz
halacska85 #1233 üzenetére
Nekem is sokáig csinálta (bár utána működtek), de már egy ideje nem. Nagy ritkán valami frissítést is feldob a kapcsolóhoz, de telepítésnél hibát dob. Sehogy nem sikerült még aktiválnod ezt a két funkciót?
Első körben törölném BT-eszközök közül, és újrapárosítás. Esetleg Bluetooth-alkalmazás adatainak törlése. Rosszabb esetben tennék fel másik szoftvert a TV-re.
Amúgy óvatosan vele, mert eleinte folyamatosan lefagyott tőle a TV, pár hét után tönkre is tette az alaplapot, többet nem kapcsolt be, gariban cserélték. :D Azóta szerencsére nincs vele gond.
-
LilProphet90
senior tag
-
LilProphet90
senior tag
válasz
South Velen #873 üzenetére
Sajnos sok közös nincs az US és az EU-szériák közt, talán majd ha igazán népszerű lesz nálunk is (USA-ban már legtöbbet eladott márka), akkor hasonló szinten lesznek. De ahogy elnézem, az áraik már csökkennek, egyre több szolgáltatás kerül bele, szóval rövid időn belül az alsó kategóriában sem elképzelhetetlen.
De szerintem most nem döntöttél rosszul PWM szempontjából, hogy nem vetted meg.
-
LilProphet90
senior tag
válasz
South Velen #868 üzenetére
Nekem régebbi, hasonló paraméterű TCL-m nem PWM-mentes, és valamelyik oldalon úgy láttam, hogy a 43DP600 sem, szal valsz az 50-es sem.
-
LilProphet90
senior tag
válasz
b4lukapitany #828 üzenetére
Elvileg a rendszer része, esetleg frissíteni meg lehet próbálni Play-en keresztül. Meg próbáld Google Home telefonos app-pal a csatlakozást.
-
LilProphet90
senior tag
Sziasztok! TCL U55P6046 nem kapcsol be. Tegnap még használtam, világít a LED, de semmire nem reagál, kihúzás után sem. Garis még, szóval jelentettem Alzának, de azért ha nem muszáj, nem sz*rakodnék vele. Van valakinek esetleg bármi tippje?
-
LilProphet90
senior tag
Az RC602S távirányító azóta nem produkált lefagyást a TV-ben, mondjuk azóta próbálom visszafogottabban használni. De amúgy nagyon korrekt kinézetre, súlyra és működésre is, valamelyik nap volt $15-ért is Alin, annyit simán megér.
A múltkori Netflixes problémámra: ha reboot után indítok el HDR-sorozatot, akkor rendesen működik, viszont nem jelenik meg a HDR10-felirat, nem is látok nagy különbséget minőségben (tudom, ekkora fényerőnél ne is várjak csodát). Ha instant power után indítom el, megjelenik a sarokban a HDR, de nincs kép. Minden HDR-tartalom esetén meg kéne jelennie a feliratnak?
-
LilProphet90
senior tag
válasz
LilProphet90 #671 üzenetére
Szerk: reboot után helyrejött
-
LilProphet90
senior tag
Nektek HDR tartalmak hogy szuperálnak Netflix appban? Stranger Things alatt csak hang ment.
-
LilProphet90
senior tag
Nem volt vele eddig gondom, de nem is az okozza a problémát. A túl sok bevitel (mondjuk egyszerre tekersz bele a filmbe, közben hangerőt is változtatsz) fekteti meg a TV-t, apptól függetlenül.
Bekapcsolás után ma feldobta, hogy van frissítés a távirányítóhoz (!), furcsállottam, de leokéztam, viszont frissítésnél hibát írt ki, azóta nem sikerült előcsalnom az értesítést. Írtam a supportnak, remélem valami okosat írnak, ez így elég gáz. Ennyi idő alatt már csak stabilizálni kellett volna a kapcsolót.
-
LilProphet90
senior tag
-
LilProphet90
senior tag
Vettem egy hangvezérlős távirányítót, ami nagyon király, de már kétszer teljesen kifagyasztotta a TV-t. Másnak is volt ilyen problémája? 528-on vagyok, de asszem holnap frissítek. 534 a legutolsó?
-
LilProphet90
senior tag
válasz
LilProphet90 #648 üzenetére
Ismét lehet castolni kikapcsolt állapotból (újból kikapcsolás után is megmarad a lehetőség), ráadásul jött vmi Chromecast-frissítés is, úgyhogy reméljük nem csak bug volt. Másnál is megy?
-
LilProphet90
senior tag
Tegnap megörültem, hogy kikapcsolt állapotban is látta a telefon a Chromecast-et, és kiküldve bekapcsolta a TV-t. Persze második alkalommal már nem volt szerencsém.
Van olyan, akinek így működik?
-
LilProphet90
senior tag
válasz
Ernesto78 #613 üzenetére
Én se ástam bele magam, már felhagytam a droidos b*zerálással.
Esetleg ha nagyon zavar a boot idő, az 500-as nagyon gyorsan bootolt (6-7 mp a droid animáció kezdése után), de minimálisan lassabb volt a rendszer.
Amúgy valaki azt tudja, miért látja pl.: az AIDA64 full HD-nak a TV-t? PC-t se tudom 4K-ra állítani, de közelről nézve nem pixeles a kijelző, szóval annak kell lennie. Árukeresőn más is jelezte ezt a gondot.
-
LilProphet90
senior tag
válasz
Ernesto78 #604 üzenetére
A gyári visszaállítás lehet nem elég, kikéne pucolni a system partíciót és úgy újrarakni, de az szerintem TWRP nélkül nem megy. Nálam 500-as óta jó az Instant Boot, bár 528 alatt tegnap egyszer újraindult magától.
Amúgy frissült az alaprendszer verziója is 528-cal, lett például Fényerő+ beállítás, illetve kicsit más a háttere az inputnak a kép megjelenése előtt. Továbbá a LED mozgás törlése sem okoz már villogást.
A betekintési szögnél pedig érdekes, hogy Thomson 49UC6406-nál nekem nagyon alacsony volt, de a TCL 50P6046-nál jóval magasabb, pedig ugyanaz a típus/kategória.
-
LilProphet90
senior tag
válasz
Sacubitril #591 üzenetére
Köszi az infót, én leragadtam 526-nál. Első blikkre valamivel reszponzívabbnak tűnik.
-
LilProphet90
senior tag
Nektek az 526-ossal hogy alakul a bootidő? 500-asban nagyon király volt, hogy az Android splashscreen után 8 másodpercen belül bebootolt, most meg talán több, mint hetes alatt volt (40-50 másodperc).
-
LilProphet90
senior tag
válasz
andersen10 #559 üzenetére
Az a típus nem droidos, hanem saját rendszeres sajnos. Ha a beépített lejátszó nem viszi rendesen, akkor sajnos csak géppel való összekötés, Chromecast vagy tv box segíthet.
-
LilProphet90
senior tag
500-as FW-re jött már vkinek update? Bár ahogy elnézem a lengyel fórumot, 511-ről és 519-ről se mindenkinek frissített még.
redati: Működik a hivatalos Alexa-támogatás?
-
LilProphet90
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #505 üzenetére
Szia!
Ha a smart rendszer fontos, akkor annyira nem ajánlom, ismerősöm annyira nem dicséri. Kijelzőként jó lehet, de akkor már ezt az LG-t is érdemes megfontolni, bár az 5 év gari és a 4K a TCL mellett szól (utóbbihoz azért 1-1.5 méterről kell nézni a TV-t, hogy látszódjék a különbség). A kijelző típusát nem tudom a TCL-nél, LG ugye IPS.
Az amerikai oldalak ajánlása ne legyen mérvadó, teljesen más termékcsalád kapható ott, mint Európában.
Ettől függetlenül mindenképpen jó vétel lehet a TCL is, nálam is bevált a márka.
-
LilProphet90
senior tag
Arra azért kíváncsi leszek, volt már szeptember, november, január
De 1-2 hét azért már beláthatóbb időn belül van. Akkor elviekben már OTA is tudnánk frissíteni?
Bár amit még mai napig nem értek, hogy hogyan lehet az, hogy annyi szoftver letölthető a fórumokról, miközben én egy év alatt csak egy hivatalos frissítést kaptam, a 6 -> 7-et.
-
LilProphet90
senior tag
Elhiszem hogy zavar, az én típusomnál nincs jelen szerencsére, vagy nem működik. Én ezt a kép tisztasága->LED mozgás törlés opciót nem értem 8-as droidnál, villódznak tőle a háttér LED-ek, valami nagyon bugzik vele.
Neked is 2-3 perc alatt lement a telepítés? Mondjuk telefonon se volt anno hosszabb egy-egy telepítés recovery-ből, csak sok helyen 10-15 percet láttam.
-
LilProphet90
senior tag
Bocsi, kifutottam a szerkesztési időből.
Kb 2-3 perc alatt lefutott a frissítés, de semmi különbséget nem látok, a verziószámot meg nem tudom sehonnan kihámozni (AIDA64-gyel sem). Ti mi alapján tudjátok beazonosítani, hogy felment-e? 511-et és 519-et is felraktam. 2018 májusi 5-i biztonsági frissítést ír.
Anno ugyanez volt hetesnél, de ott még lehetett látni a beállításokban a verziószámot, és akkor nem frissült.
-
LilProphet90
senior tag
válasz
balazsjo03 #414 üzenetére
Még mindig rossz topik, itt kéne próbálkozni. Ez a topik TCL márkájú TV-kre vonatkozik.
-
LilProphet90
senior tag
Nálam jó a 8-as, egyedüli hiba, hogy a YouTube nem működik, de egy Smart Youtube nevű appal pótoltam (szinte ugyanaz több opcióval).
Gyorsabb és sokkal gyorsabban bootol, úgyhogy elégedett vagyok vele. Csak a többieknek sok gond van vele úgyis, hogy gyárilag azzal kapták.
-
LilProphet90
senior tag
-
LilProphet90
senior tag
Elég érdekes bug-ba futottam bele v500-on. Csak a TV hangszóróján volt hajlandó kiadni hangot HDMI-n keresztül. Jack kihúzás és visszadugás után nagyon halkan szólt, de hangerőállítás után ismét a TV-ből jött a hang, illetve Youtube app használata során is. Pár anyagot kiraktam Chromecast-tel, utána megjavult. Csak, ha esetleg más is hasonlóba futna.
(#399) Zoltn: Mielőtt vettem a TV-t, összehasonlítottam a hardvert a többi androidos TV-vel. Szinte mindegyikben ugyanaz a Mediatek SoC van, 2GB RAM és 16GB háttértár társaságában, szóval még a drágább TV-k sem jobbak szoftveresen (a Philips-nél olvastam a legtöbb hibát). Mondjuk nekem ezek szerint ezzel a típussal szerencsém volt, szomorú, hogy másoknál ennyire nem működik megfelelően, pedig S7-et használok, úgyhogy van egy alapigényem a teljesítményre nekem is.
-
LilProphet90
senior tag
Amúgy ha szeretnéd kihasználni Alexát a TV-n, van rá módszer.
1. Letöltöd a TV-re az Aberto Sonorus nevű appot Play-ből, belépsz a használt Amazon-fiókkal, és kiválasztod az appokat, amiket vezérelni szeretnél.
2. Engedélyezed az Alexa Skill-jét ITT
3. Rákeresel az eszközökre az Alexa app-ban, így kidobja a kiválasztott appokat, érdemes egy TV-s csoportba rendezni őket
Így lehetőség van a TV-s appok elindítására (turn on alkalmazásnév, vagy saját rutin használatával), valamint a hangerőállítás és némítás is lehetséges (1-10-ig skálázza a hangerőt, tehát mondjuk "set volume to 7 on TV" esetén 70-re állítja a TV hangerejét. A TV be- és kikapcsolása nem működik ("turn off TV" esetén csak a home screen-re dob).
A Mastermind nevű telefonos appal lehet vezérelni a Chromecast-et is, de ugye ahhoz is bekapcsolva kell lennie a TV-nek. Külső, áramforrásról működő CC esetén képes bekapcsolni CEC-támogatás esetén, de ez számunka irreleváns. Illetve kicsit bonyolultabbak a hangutasítások (pl.: "Alexa, ask Mastermind to start casting", stb.)
-
LilProphet90
senior tag
-
LilProphet90
senior tag
válasz
LilProphet90 #365 üzenetére
Szépen működik a lejátszás, úgyhogy ez a probléma is megoldódott.
-
LilProphet90
senior tag
Most töltöttem le a Play-ből az HBO Go-appot, be is tudtam jelentkezni, lejátszást még nem próbáltam. Nézzétek rá ti is (500-as firmware).
-
LilProphet90
senior tag
Amúgy Kodi-ra van HBO GO plugin, amivel elvileg elég jól lehet böngészni és lejátszani a kínálatból, még nem próbáltam.
-
LilProphet90
senior tag
Attól is függ, hol vetted, sok cég ad futárt visszaküldés esetén, pl. Emag, Alza.
Igen, hasonló árkategóriában zsákbamacska lehet, tavaly vett Samsungnak elviselhetetlen bevilágítása volt, és a kép is retek volt TCL-hez képest (bár ez is Samsung paneles).
Ha a jelenlegi hibái mellett eltudod használni, akkor azért lehet reménykedni, hogy javításra kerülnek, de ezt senki nem tudja megmondani, mert elég szokatlan anomáliák vannak nálad. Mérlegelni kell.
-
LilProphet90
senior tag
-
LilProphet90
senior tag
Szia! Megértem, ha rossz a tapasztalatod, ezek után nekem is rossz szájízem lenne. Bár valószínűleg ezek mindegyike szoftveres gond lehet, én egyik általad leírt problémát sem tapasztalom a mindennapokban.
Első körben, egy gyári visszállítást próbálnék, hátha, ha nem segít, és van benned annyi affinitás, felraknék egy újabb verziót, ebben a posztban leírta a kolléga, mit hogyan kell (500-as verzió letölt - bár lehet Android 7-tel jobban jársz, az stabilabb -, pendrive-ra felmásol, majd beállítások, rendszerfrissítés, helyi frissítés). Ezek univerzális frissítések, tehát mindegyik típussal működnie kell. Ha ezek után sem sikerülne javítani a helyzeten, elállnék a vásárlástól, amennyiben neten rendelted.
Sok sikert!
-
-
LilProphet90
senior tag
Elvileg 509-cel került bele, reméljük a végleges verzióban már flottul megy minden, jó lenne, ha lehetne vele ki/be kapcsolni. Eddig Mastermind-ot használtam, de pár dologra az is alkalmas Alexával (alkalmazások indítása, hangerő növelés/csökkentés, némítás). Nálad jól megy Youtube?
Akkor gondolom kikapcsolt állapotból frissítetted, igaz? Nekem az istenért nem akarja úgy behozni az update felületet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung 50" QLED 4K Q60D Smart Quantum HDR TV
- ÁRZUHANÁS! LG 55QNED87T 139 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- LG 75QNED87T 190 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- LG 50QNED85T3A 4K UHD Smart 120Hz TV Kiemelkedő Képminőség, Professzionális Gaming!
- PHILIPS 43PUS8909/12 Amlibight 4K HDR Smart 144 HZ GAMING TV
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest