- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- votlage71: Kábel menedzsment
- Gurulunk, WAZE?!
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HELLAFLUSH
őstag
Ez esetben én kipróbálnék más VGA Drivert vagy egy másik VGA-t mert én a szoftveres hibát kizárnám a TV részéről mert nálam nem villódzik se PC-n se PS5-ön.
Milyen HDMI kábelt használsz? be tudod linkelni?
Sajnos nagyon sok olyan HDMI kábel van ami nem tudja azt ami rá van írva.. -
Kiskutya
veterán
Fogalmam sincs mi van most a tcl-el szoftver szinten mert októberig szinte 2 hetente jöttek legalább béta szoftverek azóta meg semmi. Lehet amit rainman72 linkelt az áll a háttérbe és inkább nem teszik elérhetővé a béta szoftvereket csak akkor ha kész és teljesen stabil.
-
Saccco
nagyúr
De konkrétan megnézted a beállítást?
--------
Más:
NAS-ról akarnék 4K filmet nézni...
- Kodi akad, panaszkodik lassú forrás.
- TV saját lejátszó akad.
- Megnézem telefonon, csak VLC lejátszó van rajta, amivel tudok a NAS-ról lejátszani, megy...
- Na mondom akkor VLC kell a TV-re. Elindítom megy a film rajta.
- Hopp van egy durvább bitrate-es film is... Akad...
- Telefonról próbálom ott is akad...
Arra a megállapításra jutottam, hogy van NAS hiba is (sok éves régi gép), valamilyen szoftveres és valószínűleg hálózati is. -
-
Black&White
addikt
Én ma rendeltem Ali-ról 10m Fiber Optic HDMI kábelt.
Kuponnal volt 44$ (14e HuF) .
Kommentek alapján megy a 4k@120Hz is.Meglátjuk... -
Saccco
nagyúr
Tessék: TCL MiniLED sarkai nem sötétek.
(Kár, hogy ezeket nem hozzák ide: TCL 6 Series/R646) -
Saccco
nagyúr
QN90A sarkai is feketék. [link rtings kép]
-
tozso76
aktív tag
Nagyon nagy a hasonlóság, egy Samsung projektoron, nálam is tapasztalható problémával. Nálam is látható szint ingadozás. A problémát a bekapcsolási sorrend valtoztatása oldotta meg
. Tehát, először PC majd utána a proji. Ha fordítva indítom, akkor pulzáló fényerő a jelenség. Főleg sötét jeleneteken látszik, és CSAK ha a PC a forrás. Egy próbát megér a dolog.
-
mikrofon
veterán
2003 év végén olvadt össze a francia Thomson és a kínai TCL. Az új közös cégnek a Thomson volt 33%-os míg a TCL 67%-os tulajdonosa. Majd 2004-ben megvette az Alcatel 55%-át. Majd 2005-ben az Alcatel maradék 45% tulajdonát is megvásárolta.Majd Samsungnak gyártott kijelzőket 2008-tól, mig 2015--2020 között Blackberry-ket gyártott. Aztán pedig tavaly felvásárolta Samsung néhány kínai kijelző és lcd modul gyárát eszközöstül technológiástul. .
Így lett meghatározó szerepe a TV és mobil piacon. -
szucsinka
őstag
-
Vhiktor
nagyúr
Nálam tökéletesen működött.
Nekem nagyon kábel vagy csatlakozó hibának tűnik, én már találkoztam olyannal, hogy a hiper szuper vadonatúj 100.000 ft-os hdmi kábellel ugyanezt csinálta mint Nálad, mígy egy 10.000-essel vígan ment minden.Ha nem a HDMI kábel a ludas, akkor nincs köztes eszköz a tv és a PS között? Mondjuk egy erősítő, vagy splitter esetleg switch?
Közvetlenül csatlakozol a tv-re? -
Kiskutya
veterán
Csak szerintem már egyre kevésbé lehet majd itt is szart eladni. Igaz a szervizek próbálják lerázni az embereket de már egyre többen reklamálnak és nem nyelik le ha szar valami lásd tv-nél a panel. Én is ott tartok a következő tv-nél az lesz az első hogy megnézem és megy vissza ha nem ok. Ha 10x kell valamit visszaküldeni akkor 10x fogom.
-
Saccco
nagyúr
Régimódi =/= öreg!
Az alaplap hiba lesz.
---------------------------------------------
[Google TV vs. Android TV: What's the difference?] -
Brandynew
őstag
Én közvetlenül a Videoton szervizt hívtam föl a +36 22 502 866 számon. Csak nyitvatartási időben veszik föl, ami nem tudom pontosan, mikor van. Kérték e-mailben a garanciajegyem és a számla másolatát és egy fényképet a tévén lévő matricáról.
Nagyobb készüléket, mint a tévét, nem kell postáznod vagy bevinned valahová, kiküldték a szervizest, azt mondták, ha tudja, helyben javítja, ha nem, akkor ők szállítják el, dobozt is hoznak, ha jelzed, hogy nincs. Elsőre nem volt nála megfelelő alaplap, megrendelte és jött a következő héten, megcsinálta.
-
mikrofon
veterán
Mindenképpen tegyél egy próbát, hogy teljesen üres pendrive-ot FAT32-re formázol és csak a firmware-t teszed fel.
A helyzeted érdekessége, hogy teljesen egyedi eset. Egyelőre sehol nem találok én sem ilyen esetről tapasztalatot. Se arról, hogy nem lehetne vissza frissíteni, sem arról hogy baj lenne a 4K120Hz-cel. vagy villogna a kép.Nagyon úgy tűnik, hogy valami hiba nálad van "Csak"
Mivel vinyóról frissítettél img módszerrel, nem vagyok benne biztos, hogy nem-e a frissítés közben történt valami, mert ugye a img-s frissítés, az a teljes tartalmat, akár több részt is, pl bootloader és egy tárhelyeket is felül írhat. Így elképzelhető hogy eközben nem sikerült a rendes kommunikáció a HDD-vel.....Ami viszont szinte biztos, hogy csak img módszerrel fogsz tudni downgrade-lni. Vagy ugye még lehetne a számítógépről Flash-selös módszer, de nem tudom, hogy az TV-re van-e.... (androidos tv box-ok esetén működik)
Ugye az img-s módszer képes, ujra osztani a particiókat. nah ha ez megváltozott az új béta szoftver miatt, akkor valójában nem az a baja, hogy régebbi, amit most akarsz feltenni, hanem hogy más az adatkiosztás és ezt ismeri fel.Azt amúgy továbbra sem értem, hogy ha csak egy hdmi1.4 kábeled volt, akkor miért nem a kábelt cserélted először és csak az után próbálkoztál a béta firmware-rel. Arról már itt is többet értekeztünk, hogy a hdmi 2.1 nagyon kényes dolog, még a dedikált hdmi2.1-es kábellel és eszközökkel sem mindig megy probléma nélkül a 120Hz. Akkor miért menne hdmi1.4-es kábelle....
-
Kiskutya
veterán
V078 IMG fájl.....
http://celesw.tcl.com/Test/software/V8-T615T01-LF1V078.zipezt találtam de erre szerintem fel megy az ota 81 vagy 82
-
mikrofon
veterán
hdmi vibrálás az tipikusan kábel, vagy kontaktprobléma. Na most azt nehezen hiszem hogy mindegyik hdmi port egyszerre lett kontakthibás. Ahonnan a béta verziójú szoftvert letöltötted ott nézd meg a hsz-eket, hogy írnak-e ilyen tapasztalatot.
Az új normális hdmi2.1 kábellel próbáltad a 4K120Hz-et a régi szoftverrel is, vagy akkor már az új béta szoftver volt fent.
amúgy még lehet kimeneti probléma is a lejátszó eszközön, vagy ha átmegy pl egy AVR/sondbar egységen akkor azé is.
-
Kiskutya
veterán
Formázza az USB flash meghajtót FAT32-re
Másolja az Update.img frissítési fájlt egy USB flash meghajtóra.
Helyezze be az USB-meghajtót a TV-készülékbe
Kapcsolja ki a TV-t
Húzza ki az áramellátást
Tartsa lenyomva a bekapcsológombot a TV-n
Kapcsolja be az áramellátást
Tartsa lenyomva a gombot, amíg meg nem jelenik a firmware állapotsora (körülbelül 10 másodpercig)
Várja meg a firmware végét. Ne nyomjon meg egyetlen gombot sem a TV-n vagy a távirányítón a firmware alatt!
A Szerviz menüben kötelező a Reset Shop elvégzése -
H-Mano
tag
Sajnos nem vagyok angolos...
A Tom's Guide oldalán pl. fix hangerőről írnak:...have a local volume control 'cuz what comes out of digital most likely will be fixed volume. ..."
Más oldalak S/PDIF and ARC-ról irnak a menüben, de ilyet a tv-n nem találok...
Annyit jó lenne tudni, ha nem állítható a jelszint, érdemes-e különböző TOSLINK/RCA átalakítókkal próbálkozni, vagy felesleges, mert nem várható érdemi különbség.... -
embe
nagyúr
Jó az a link.
Valamiért nálam is több helyről csak úgy lhet letölteni, pl. ezt is amit kiskutya linkelt, hogy jobb egér klikk a linken - link címének másolása - üres oldalon beilleszt a címsorba - enter.Vagy jobb egér klikk a linken - link megnyitása új oldalon - majd enter.
A miért az passz, de így működik.
-
Kiskutya
veterán
Itt van mit fejlődni de ha abból indulok ki hogy pl a sony android tv-re valahol olvastam hogy évente jó ha 1 Update jön akkor még ez is jobb. (az is igaz ha minden tökeketes akkor felesleges is lenne frissíteni)
Próbáld meg a tcl Magyarországnak jelezni hátha foglalkoznak vele. -
turho
addikt
Kiskutya, még mindig nem megy a linked, próbáltam más böngészővel is....
Változás: máshonnan lejött a v082.zip tcl c728-hoz. Remélem ok is.
Mi a frissítés legjobb, szabályos menete? Mire tegyem ki, hogyan, kell-e a zipet kibontani, hogy indul, mit tegyek ha kész?
Bocs, csak nem akarom elcseszni....ma megpróbálnám délután. -
Kiskutya
veterán
MT9615 Platform (C728 & C825).......V8-T615T01-LF1V082
V082
http://eu-update.cedock.com/apps/resource2/V8T615T01/V8-T615T01-LF1V082/FOTA-OTA/V8-T615T01-LF1V082.zip -
Kiskutya
veterán
Lehet érdemes lenne az új drivert kipróbálni hátha javítja!
New TCL T615T01 Android TV Update available in V082.
MT9615 Platform (C728 & C825).......V8-T615T01-LF1V082
V082
http://eu-update.cedock.com/apps/resource2/V8T615T01/V8-T615T01-LF1V082/FOTA-OTA/V8-T615T01-LF1V082.zip
http://as-update.cedock.com/apps/resource2/V8T615T01/V8-T615T01-LF1V082/FOTA-OTA/V8-T615T01-LF1V082.zip
http://na-update.cedock.com/apps/resource2/V8T615T01/V8-T615T01-LF1V082/FOTA-OTA/V8-T615T01-LF1V082.zip
build date= Oct 19 2021
build= 1634576634
security_patch= 2021-01-05
gmsversion= Android_11_R
product.build.fingerprint= TCL/C05_4K_GB/C05:11/AR2101/AR20:user/release-keys
revision= 000005
OTA size= 1.462GB -
Vhiktor
nagyúr
-
minimalis
csendes tag
Nem tudom megoldódott-e azóta, de nekem se reagált semmit a fényerő csúszkára. Saját maga állította automatán, nekem nem engedte felülírni. Aztán jött a legutolsó update (jó pár hete?) és amióta azt felraktam működik a csúszka.
Világi hulladék ez a szoftver ami fut ezen a TV-n.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Suzuki topik
- Remaster kiadást kapott a Heretic és a Hexen
- Xbox Series X|S
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Baldur's Gate 3
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- 10 GB-os RTX 3080 OEM
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3102
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest