- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior19
senior tag
"Az az érdekes, hogy csak youtube-nál vettem észre de ott sem minden videónál."
Itt a válasz a kérdésedre. Azok az anyagok rosszak, amelyeken látod. Egyébként is semmilyen Youtube anyagot nem szabad referenciaként kezelni, képesek belenyúlni a feltöltött anyagba.
S mielőtt jönne a kérdés, hogy más eszközödön jó, látni kellene, hogy te mit látsz jónak, s mit nem.
Elmondásod szerint filmek esetén helyes a megjelenítés, enyhe pirosas árnyalattal. Ezt a Fehéregyensúly magas vagy Gain opciónál a piros csökkentésével lehet korrigálni. De a kalibrálás pont arról szól, hogy amilyen jel a bemenetre kerül, az jelenjen meg a megjelenítőn. Ekkor látod azt, s lehetsz biztos benne, hogyha valamely videóban nem megszokott a megjelenítés, akkor az vagy szándékos, vagy már a forrásoldali hiba, amit nem érdemes korrigálni.
Esetednél maradva, ha azokhoz a videókhoz állítanád be a megjelenítőt, amivel most gond van, akkor ami eddig jó volt, az lesz piros hiányos. Ilyen jelenséget nem lehet kalibrálással javítani.
Ha általában a filmek és a Youtube-os anyagok nagy részével elégedett vagy, akkor esetleg amit írtam piros csökkentéssel kísérletezhetsz. De ez nem fogja megoldani a próblémás részeket.
Egyébként én is találkoztam már olyannal, hogy sorozat egyazon évadában, de más részben másképpen történt a bőrszín megjelenítés. Ezzel nem lehet mit kezdeni, el kell fogadni, hogy valamiért így készülnek el bizonyos anyagok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- EAFC 25
- Milyen egeret válasszak?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest