- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Yézi: 10 év
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
Még ezt el is hittem volna, hogy az utolsó lenne, ha nem telihátassal nyitnál, hanem egy 10 cm-es kis "valamivel".
Az, hogy mennyi idő alatt készül el, az függ attól, hogy Te mennyire bírod a gyűrődést, mennyire lesz fáradt a tetováló, mennyire bonyolult a téma, mennyire aprólékos.
Nyáron ne tetováltass, a legrosszabb időszak ilyen szempontból.
Én olyan 5-6 alkalomra saccolnék kb, de ezt sem szentírás.
-
-
rwin5
őstag
szerintetek ez a kép tetoválás formájában mennyire lehetne megvalósítható? (nagyobb torzulás nélkül, persze az is fontos volna, hogy ne egy nagy fekete paca lenne messziről )
-
Xantor
tag
válasz
Anulu79 #3212 üzenetére
Természetesen normális munkát szeretnék, tehát semmiképp nem akarom "összecsapatni". Viszont arra még nem jöttem rá, hogy két alkalom között mennyi időnek kell eltelnie, de azt hiszem, hogy annyinak, amíg be nem gyógyul a már tetovált felület, így lehet, hogy 1-2 évet tolódik a projekt, mert egyetem/edzés mellett nem volna annyi időm, hogy ne hátráltasson a teendőimben. De ahogy te is említetted, ez nem verseny.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
Anulu79
addikt
Szerintem ha normális munkát akarsz akkor az 4 alkalom lenne legalább. Persze ha olyan a "művész" aki össze csapja és nem figyel a részletekre akkor az meg van talán 2-3 alkalomból is. De egy ilyen nagy szárnyból jó dolgokat ki lehet hozni ami persze idő. De hát ez nem egy verseny.
-
rwin5
őstag
szia!
Én annyiban támogatom, hogy nyáron lesz addig lesz időd meggondolni magad
nekem van egy haverom akinek egy egész hátas angyala van (de googléró szedett minta volt az is, aztán visszalátta vagy 10 másikon) és szerintem már neki sem tetszik, plusz valljuk be nem is túl egyedi.. DE lényeg, hogy neked tetszen, ami egyelőre így is van, tehát nem akarlak lebeszélni róla, csak magamból indulok ki. Van egy tattoo mappám tele képekkel ami megtetszett azonnal lementettem, na kb 90%-ka már nem tetszik.
-
Elemental
addikt
valószínűleg utolsó
Szerintem, ha megvan az ötleted, akkor mihamarabb kezdj neki. Lehet, hogy egy ülésből nem lehet megcsinálni, olyankor meg kell várni, amíg begyógyul, ami kész van és csak utána lehet nekiállni újra (ha ismét arra a területre kell dolgozni, ahol már van tetkó). Ha megvan a tetováló, akkor menj el, és dumálj vele.
-
LamerGyuri
senior tag
- Soha ne mond azt, hogy utolsó. Aki legalább egyszer varrat, az szinte mind a következőn gondolkodik utána. Aztán vagy megcsináltatja, vagy nem.
- Az idő elsősorban tőled függ, mit bírsz. Én simán végigültem azt a 2,5-3 órát, a seggem zsibbadt el, a varrást még simán bírtam volna, ha kell. -
Xantor
tag
Sziasztok!
Nyárra szeretném életem első - s valószínűleg utolsó - tetoválását megszerezni. Google a barátom, rengeteg hasznos információt tudtam már meg, de van még néhány megválaszolatlan kérdés bennem. Egy szinte teli hátas szárny tetoválást akarok, az árat már sikerült körülbelül belőni (200-250k kb.), feketében szeretném, a stílusa pedig még kicsit képlékeny.
A kérdésem az volna, hogy optimális esetben egy jó tetoválóval készített mű kb. mennyi idő alatt készül el? Tudom, hogy sok dologtól függ, de azért volna szükséges tudnom, hogy még az izzadós nyár előtt letudjam, s ne menjen a vizsgaidőszak rovására sem.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
rwin5
őstag
válasz
devil-k #3205 üzenetére
nem értem mire célzol, szerintem nincs semmi hiba nála
(#3206) noklika: őt ismertem eddig is, róla annyit hallottam, hogy voltak rosszabb napjai mikor nem mindig alkotott szépet. Volt tetoválómnál is előfordul, hogy voltak rosszabb alkotásai, ezért keresgélek most új tetoválót -
Elemental
addikt
Szegeden rám a Laczkó Balázs varrt. Fenn van facen.
-
rwin5
őstag
válasz
Ultrazord #3197 üzenetére
és hova? én egyedül Jeff-ről hallottam pesten ami jónak tűnik
Az utolsó tetoválásom nagyon össze lett csapva, eddig meg voltam elégedve ahova jártam, de a legutóbbinál felkúródtam. (kb 2 órás tetoválás kész lett 1 óra alatt, mert sietett a tetoválóm valahova.. na látszik is rajta, olyan mintha nem is az ő keze munkája volna) Így most januárban aktuális nekem legközelebb a következő tattoo, de mindenképp másnál - és pestre, a pénzt összespórolom a pesti szintre is, csak legyen olyan amilyen a minta is
-
devil-k
nagyúr
válasz
mexicanraven #3196 üzenetére
Szia!
Debrecenben nagyon sok tetoválószalon van, ennek a 95% hulladék. Ajánlom Pongor Sándort, engem már évek óta ő varr. The Tattoo Cafee Crew
-
Ultrazord
tag
válasz
mexicanraven #3196 üzenetére
Ha Debreceni lennék, simán felutaznék pestre egy tetoválásért
, hogy az varrja aki tényleg olyat tud, mint amit elképzeltem.
-
mexicanraven
senior tag
Uraim, nem tudtok debreceni tetoválót?
-
Ultrazord
tag
szevasztok!
Ha lézerrel eltávolíttatok anyajegyet azért ,mert zavar, hogy nem szép a "vászon" arra lehet majd varrni?
-
net84
őstag
válasz
@rglaaf #3192 üzenetére
Ennek nagyon kamu szaga van. Egy kremnek hogy magyarazod meg, hogy csak a festeket tamadja meg? Foleg, hogy minden festek mas es mas.
Nyari tetovalas. En mar tavaly is (meg elotte is) megcsinaltam, valoszinuleg iden is lesz egy ilyen akciom. Ha odafigyel az ember, minimum 2-3 orankent atmossa, atkeni, visszakoti, akkor nem lesz gond. Az izzadast nem lehet elkerulni. En a laban korbe szoktam foliazni, majd faslizni, hogy napfeny veletlenul se erje. Mindezt pedig max 2 oraig tartom rajt. Utana lebontom, lemosom (viz + zoldszapan), bekenem, hagyom szellozni legalabb fel orat (ha addig tudom ovni a naptol es a piszoktol), majd visszakotom. Eddig nem volt gondom.
-
rwin5
őstag
A nyári tetoválással kapcsolatban..
: hegesztőmunkás!!
haverom vasárnap megy egész karos idézetes tetoválást csináltatni, úgyhogy 2 nappal később már nyakig lesz beöltözve valami munkaruhába, strandra állítólag nem fog menni. Kíváncsi vagyok mi lesz vele, mert izzadni fog mint a gödény, na majd leírom a tapasztalatait gyógyulás terén
-
net84
őstag
válasz
Nick Cross #3159 üzenetére
Igaz, hogy regi hozzaszolasra reagalok, de par tevhitet eloszlatnak...
Egyertelmu, hogy a borgyogyasz a tetovalasra fogja egybol. Neha igaza is van, de a mierteket sokszor melle szoktak loni. Kerdes, hogy a kiutesek eloszor a tetovalason (frissen varrt resz), esetleg akorul jelentkeztek vagy fuggetlen testreszen? Elobbi esetben lehet allergia, utobbiban szinte kizart, vagy legalabbis nem sok koze van a tetovalashoz. Nekem volt nem friss tetovalason is kiutesem es foltokban hamlott a borom. Borfertozes volt, de a tetovalasnak koze sem volt hozza, csak ott jobban latszodtak a foltok.
A ma kaphato nevesebb tetovalo festekek (legalis uton, hivatalos forrasbol szarmazo, leigazolt) nem tartalmaznak femeket. Kizadolag novenyi eredetuek. Nem egyszer volt pelda arra, hogy valami kosz kerult a festekbe. A normalis gyarto ilyenkor visszahivja az adott szint azt adott gyartasi idoszakbol.
Azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy novenyre is lehet valaki allergias es olyankor az is okozhat problemat.
Kerj allergia tesztet a gyanus festekkel. -
net84
őstag
Tetovalas eltavolitas: a lezerezes utani hegesedes attol is fugg, hogy milyen a borod. Az pedig, hogy mennyibe kerul, azt a minta es az alkalmak szama hatarozza meg. Szerintem az emlitett kivagas, usszehuzas sem olcsobb moka es nevezzuk barhogy, ez nyuzas, csak a vegen ossze is huzzatjak a megmaradt bort, ami megjobban faj. Arrol nem is beszelve, hogy ez a modszer sem mukodik barmekkora feluleten. Aki tetovalast akar eltuntetni, keressen egy tetovalot, aki lezeres eltavolitassal is foglalkozik. Ok legalabb tudjak mit csinalnak.
-
-
Because
őstag
értékelhetőbb hozzászólásokra számítottam... azért legalább rwin5 tudott lényégében a témáról nyilatkozni
-
rwin5
őstag
Haha, amúgy igen ezért kell meggondolni. Mostanaban annyi tinit latok, trendbol magara tetovaltat egy minel feltunobb helyre valami hatalmas divat/szart. Anno am nekem nagyon tetszett az a csillag alaku tetko amiben szavak voltak, altalaban vallra tetovaltattak, aztan millio embernek lett. Csomó tetoválás van ami nagyon tetszik, de tudom, hogy idovel megbannam, pl nekem nagyon tetszik a gyémánt, a korona magában, egy gyerekkori jatekomnak a karaktere, de utolag fájna a fejem ha felkerülnének biztos
-
rwin5
őstag
válasz
Because #3172 üzenetére
Megkérdeztem orvos tesómat
Azt mondta, hogy kimetszéssel nagyon sehol sem foglalkoznak csak a sebészeten, a bőrgyogyászaton is maximum anyajegyeket szoktak leszedni, amúgy meg lézeresen távolítják már el a bőrfelületet, de a tetoválás leszedés nem nagyon kapcsolatos az orvoslással hacsak nem vagy allergiás szóval szerintem nincs rá sok esély
-
Because
őstag
hello! szerintetek bőrgyógyász vállal tetoválás kimetszést? keresett már fel valaki közülletek ilyennel orvost?
-
rwin5
őstag
Szerintetek mennyi idő után érheti a tetoválást víz? Főleg strandvízre gondolok, megvan a folytatása-befejezése a jobb karomnak, de nem tudom mikor varrassam fel.. augusztusra gondoltam, de szeptembertől-közepétől uszodába kell járjak, aztán nem tom hogy ez az 1 hónap elég rá? vagy több ideig kéne hagyni?
-
törölt tag
Köszönöm szépen!
-
rwin5
őstag
válasz
#68036352 #3163 üzenetére
Pesti haverom (én szegedi vagyok, tehát az ottani árakkal nagyon nem vagyok képben) azt mondta, hogy ott főleg időre dolgoznak, és hogy 4 óra (?) asszem 30e ft körül van, annyi idő alatt simán kész van egy ilyen tetoválás, bár fogalmam sincs. Itt orosházán van egy faszi aki csak a kontúrt 5 óra alatt csinálja meg
Sztem is fájós, inkább csináld meg két részletben, egyszer kontúr utána színezik, am oda menj bátran azt a helyet én is hallottam meg láttam is sok tetoválásukat is képen
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy ilyesmi tetoválást szeretnék [link] csak a szöveget meg más betű típus stb. Körülbelül mennyibe kerülhet ez? Mire készüljek? Illetve Budapesten ajánlott tetováló? Minden nap ott megyek el egy tetkós előtt Újpesten az Invictus Tattoo előtt. Róluk esetleg vélemény? -
rwin5
őstag
válasz
Nem pontosan ez volt de ez is ír ilyet..
Érdemes tisztában lenni azzal, hogy a tetováló festékek zöme fémet is tartalmaz, és allergiás reakció jelentkezhet a tetoválás elkészülte során, de később is, bármikor az évek folyamán. Ezért aki már tapasztalt magán fémallergiára utaló jeleket, érdemes tetoválás előtt allergia tesztet végeztetnie. Ha bármikor a tetovált terület viszketni, vörösödni kezd, a bőre begyullad, esetleg felhólyagosodik, akkor az allergiás reakció. A fekete festék általban szénszármazék, de előállítható fekete tintából és börzsönyfából is. Ugyan ezek egyike sem fémszármazék, de a fekete tinta tartalmaz apró faszénrészecskéket, amelyek gyulladást okozhatnak. Minél színesebb a festék, annál „veszélyesebb", de tudni kell, hogy a fekete tetováló festékhez is szoktak kéket vagy zöldet keverni. A legproblémásabb szín a vörös. Ennek alapféme a higany, pontosabban annak higany-szulfid vegyülete. A sárga festékben kadmium, a kékben kobalt, a zöldben króm található. A bíbor és a lila mangánból, a barna vas-oxidból vagy kadmiumsóból, a fehér titánból vagy cink-oxidból készül.
-
rwin5
őstag
válasz
Pont nemrég olvastam én is egy cikket erről, csak sajna fogalmam sincs hol.. valami ilyesmi volt benne, hogy sokkal lassabban gyógyul be egyes embereknél a tetoválás utána meg allergiás reakciók jönnek ki rajta, teljesen az amiket te írtál.. na mindjárt megkeresem - ha megtalálom
-
Nick Cross
újonc
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni rutinos tetoválóktól és tetováltatóktól. Lassan egy éve készül egy nagyobb (színes) tetoválásom, kisebb nagyobb megszakításokkal. Azonban most megtorpantunk, mert november óta vannak ismeretlen eredetű kiütések a kezemen, február óta az újabb rész elkészülte óta meg testszerte vannak (kar, fej, mellkas). Eternal festékeket használunk. A bőrgyógyász természetesen azt mondja h allergia. Lehet, hogy igaza van?? Tudom, hogy ezek a festékek már nem tartalmaznak fémeket, vega festékek, de elképzelni nem tudom, hogy miből állhat a kék és a zöld szín. Ugyanis amióta ezek felkerültek, azóta pöttyösödöm. Esetleg valakinek vannak infói az összetevőkről, mert semmit nem találtam a neten, erre vonatkozólag. Most elküldtek góckutatásra, de eddig minden eredményem negatív... nem szeretném eltávolíttatni. Pls, valaki mondjon okosat!! Köszi
-
rwin5
őstag
Találtam helyben itt szegeden egy jó tetoválót
aki nem is szalonban dolgozik és elég jók a képek is amiket a tetoválásairól láttam, lehet átpártolok hozzá..
addigis jó kattintgatást
(semmireklám) -
legiaap
félisten
Én meg úgy jártam, hogy egy magyar sráccal csináltattam volna itt UK-ban de haza ment. Pedig nagyon tehetséges a srác. Most találtam egy szlovákot aki kijönne pár hétre. Beszéltem is vele de már egy hete csend honol felőle. Az itten angol művészek kurva jók csak nagyon drágán dolgoznak ez az én bajom. Meg vagyok lőve teljesen.
-
rwin5
őstag
Brutál bejön ez a mellkas-felsőtest tetoválás, nagyon agyalok egy ilyenen, már beszéltem is a tetoválómmal..
csak az asszony szerintem megölne ilyenért
Bár ez az indiai arc nem tetszik helyette valami mást akarnék [kép]
-
rwin5
őstag
Nuneznek ha mi szemszögünkből nézzük a bal kezénél a válla fele az a körkörös tetoválás mit jelent-szimbolizál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE 47mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged