Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LamerGyuri
senior tag
A tavalyi év termése, októberben végeztünk a hátammal
-
net84
őstag
válasz
IntelKiller7 #3740 üzenetére
Szia!
Nem tudok ilyenről. Minden saját mintám papíron született. Ha nagyon bizonytalan volt az elhelyezés, akkor előzetesen felment egy próbára. De gépre sosem digitalizáltam fel egyik rajzot sem.
Tökéletesen nem lehet digitálisan illeszteni egy mintát és szerintem ilyen esetben a mozgás közbeni viselkedése is sokat számít. Ezen pedig csak a felskiccelés segít (vagy egy-egyben felteszed a mintát a bőrindigóval). -
IntelKiller7
veterán
Sziasztok. iPhone-ra ismertek olyan appokat amikkel tattoo mintákat tudok pl a karomra tenni?
Inkább megnézném így, hogy hogy áll, mint miután kész.
Tollal összefirkálni az egész karom meg macerás.Inkhuntert szedtem le, de itt 99.9% locked...
-
net84
őstag
válasz
Geryson #3738 üzenetére
Ne vedd magadra, a kommunikációs gondokat a tapasztalat mondatta velem. Egyébként, ha megkérdezed a tetoválót a napozásról, a felvitt mintarész alapján ő mindig pontosabbat fog tudni mondani. Pl. egy kontúr mindig egyszerűbb gyógyulás szempontjából (hiába nagy területet ölel át), kisebb terhelés, mint egy tenyérnyi kész minta
Rengeteg tinta? Olyan nincs
.
Lassan tervezem, hogy újra visszaülök a székbe, vendég oldalon. Agyament ötletem támadt ismét, ami egyre csak durvul. Azonban a kikötésem az volt (ha nekikezdek, nem szeretem a félkész mintát - főleg nem magamon), hogy egy seggel üljük végig. Így lesz egy teljes lábszár burkolásom, aminek 90-95%-a tiszta fekete lesz. A többi csak azért kell, hogy meglegyen a 100%-os töltöttség
.
-
Geryson
addikt
Hú, nagyon köszönöm nektek a választ. Nagyon nagy segítség mind a kettő!
Gyorsan az egyik részére reagálva, hogy miért nem tőle kérdezem meg: pontosan azért, mert más véleményére IS kíváncsi voltam. Szerintem nincs itt semmilyen kommunikációs szakadék, egyszerűen nekem is az volt az érzésem, hogy egy lemondott helyet kaptam meg úgy, hogy mondtam, hogy nekünk még van előre egy betervezett olasz út (SUP programokkal), ahol nyilván keményen lesz nap. Nyilván én, mint tapasztalatlan legény rögtön ráugrottam az időpontra, aztán utána kezdtem el pl. videókat nézni...
Akkor ez szeptember végén fog csak indulni, állítólag 7-8-9 teljes napos alkalom, de jó lenne jövő nyár előtt még befejezni. Kezelni mindenképpen nagyon gondosan fogom (van már egy alkar-alkotásom, azt is nagyon ésszel kezelem).
Esküszöm, attól félek a legjobban, hogy a szervezetem bírni fogja-e ezt a rengeteg tintát...
-
net84
őstag
válasz
Geryson #3735 üzenetére
Szia!
A napokban úton-útfélen frissen tetovált emberkébe botlottam a Balaton körül. Még a strandokon is. Kivétel nélkül csak egy immel-ámmal rögzített fóliával letakarva. Minden másodiknak a tetovált terület körül szép vörösen izzott a bőre. Nekem fájt már a látvány is.
Egyrészt ez a sima fóliázgatás sem szerencsés (én is csináltam anno, de sokkal kényesebb művelet), másrészt a közvetlen nap sem használ a friss tetoválásnak. A gyógyulás első fázisa után is intenzív odafigyelés és a napozás kerülése továbbra is ajánlott. 2 hetesen, felület méretétől is függ a gyógyulás, de nem lesz az még olyan állapotban, amit nyugodtan napra lehet küldeni.
Csináltam (szigorúan csak magamnak) 40 fokban komplett lábszár színezést. Az első napokban 2 óránként mostam - levegőztettem - kentem. Ha olyat csináltam, vagy elhagytam a zárt teret, akkor teli fólia leragaszt + szalaggal leteker, hogy véletlenül se érje nap. Max 1 óránként pedig azt is leszedtem és mostam zöld szappannal, majd levegőzés, pihentetés, krémezés és csak úgy mehetett vissza a fólia. Amikor már meg volt a hámlás, akkor pedig kapta a megfelelő puhító, zsírosító hatású krémet, szabadban pedig az 50 faktoros naptejet (úgy, hogy napozni nem mentem, csak a szimpla közlekedés közben érintkeztem napfénnyel). Ez utóbbit használom a mai napig még a 10+ éves tetoválásomra is. Sehol máshol nem kenem magam, de a tetoválásnál még egy enyhe bőrpír sem lehet.#3736 LamerGyuri - tudod mennyi mindent nem kérdeznek meg az emberek attól, akivel szeretnék megcsináltatni a tetoválást vagy meg is csinálta nekik? Vadásszák össze az infót az ismerősöktől, a netről és kérdezgetnek fűt-fát. Egyrészről nem értem, miért nem mer vagy akar kérdezni. Főleg, amikor első tetoválásra készül valaki. Másrészről a tetoválókat sem értem, hogy amikor látják, tudják, érzik, hogy van kérdés, kétely, akkor miért nem kezdeményeznek kommunikációt? Ebből lesznek aztán jó esetben a pár év alatt tönkrevágott, kifakult minták. Rosszabb esetben bőrgyógyászat és hosszú kezelés...
Az sem jó, ha valaki 3-5 éve csináltatott tetoválást és úgy érzi, mindent tud. A kezeléshez használt készítmények, kiegészítők is állandóan változnak, ezáltal az ajánlott eljárások is. Míg az első tetoválásom idején az dívott, hogy csak enyhe víz érje és csak finoman legyen áttörölve, az utolsónál már aktívan használtam a zöld szappant és az antibacis, parfüm mentes tusfürdőt napjában többször is. A törlés pedig elég intenzív volt. Aztán most már ott vannak a sebészetben használt sebfedő fóliák, ami szerencsére egyre jobban terjed el a tetoválók között is (gyakorlatilag a hámlásig védve és fedve van a felület és még a kezelés is sokkal egyszerűbb). Ezért jó kérdezni, megerősítést kérni és nem úgy viselkedni, mint egy néma droid, hanem beszélgetni. -
LamerGyuri
senior tag
válasz
Geryson #3735 üzenetére
Varrás után két héttel felejtsd el a napozást; ergo úgy az év hátralevő részére mindenképp, ha azt akarod, teljes legyógyulás után ki is nézzen valahogy.
Az időpontról meg annyit, hogy szerdán voltam varratni, aztán a lányom miatt kérdeztem, mikor vannak szabad helyei. Január....de Goldnak csak 1 év múlva... Szóval ha csak a kontúr 8 óra lesz, akkor minimum 3x kell hozzá menned, és épp egy lemondás idejét kaptad meg. Lemondhatod, de akkor hónapokat csúszhat az egész, és akkor nem idén, hanem jövőre nem tudsz napozni
Egyébként ezt miért nem tőle kérdezed meg? -
Geryson
addikt
Sziasztok! Egy nagyobbacska kartetkó irányába szeretnék elmenni az ősszel és most jött az ötlet, hogy kezdjük el már augusztus elején. A kérdésem, hogy valóban ellehet, vagy a művész itt nagyobb mértékben a saját időbeosztását szeretné csak feltölteni?
Napozós típus vagyok, itthon ugye elég meleg (és napos) napok vannak, augusztus végén, kb. 2 héttel a teljes kontúr elkészítés (állítólag 8 óra) után van még egy olasz nyaralás betervezve. Hülyeség, nem tudom annyira védeni, kezelni és várjak vele őszig vagy nagy fegyelemmel és gondoskodással meg lehet oldani? Nagyon köszönöm!
-
Katsu
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék én tetováltatni. Nekem ez lenne az első. Alkar belső felére gondoltam.
Engem az érdekelne, hogy vérhígító (xarelto 20mg) mellett lehet tetováltatni?
Nyilván a neten mindenfélét olvasok. Gondoltam, hátha itt van hasonló "bajtárs", akinek relevánsabb a szava.
Az orvosok nyilván nem javasolják, de leírni egyik sem meri.
A tetováló művészek pedig vállalják, csak nem tudom, hogy a bevétel miatt vagy mert tényleg nem okoz gondot.
Illetve ha már itt vagyok, akkor privátba kaphatok pár ajánlatot, hogy mely szalonokba (Budapesten és környékén) lehet érdemes csináltatni?Előre is köszönöm az infókat.
Üdv: Attila
-
net84
őstag
Teljesen természetes jelenség. Minél nagyobb felület lett megdolgozva, annál lassabb lehet a gyógyulás. Továbbá a bőr sem egységesen reagál a fizikai behatásra.
2-4 óránként mosd meg, vékonyan kend újra. De közben se hagyd kiszáradni és túl vastagon se legyen rajt krém. -
válasz
mefistofeles #3731 üzenetére
Bocsi tegnap előtt varrattam. Délután lesz 48 órás a cuuc.
-
Sziasztok!
Van pár kisseb tetkóm, de tegnap felrakattam az eddigi legnagyobbat, alkarra. (kb. 19x19) sok satír és teli felülettel. Eléggé begyulladt és bár sűrűn kenem bepanthennel száraz a felülete, húzódik mint állat. Festék, trutyi nem folyik belőle, olyan mint ha már egy vékony var lenne rajta. Az alkarom gyulladt, meg is van kissé dagadva. A tetkósom szerint ez természetes, pár nap alatt lelohad. Szerintetek ez normális állapot? Fóliát nem bírja a bőröm, csak első este volt rajta. -
brownus
veterán
tavaly nyári:
[kép]nem mindig elég
-
pruzsi
őstag
Szép estét, esetleg tudtok Debrecenben profi tetoválót 100% realizmus szakértő pl egy portré felvarrása .
-
Remiel
őstag
elérhetőséget esetleg tudsz adni? merre dolgozik?
-
Remiel
őstag
Hát nem pörög a topk... tudtok olyan tetoválót, aki japán mintákban nagyon jó?
-
PunkZoli
aktív tag
válasz
dokee78 #3714 üzenetére
Ha friss a dolog, lehet érdemes várni egy tényleg jó ötletig, vagy fene tudja, lehet segít a feldolgozásban...
Arra érdemes gondolni még, ami eszembe jutott, hogy ha pl alkarra rakatod, akkor szeretnél-e majd válaszolni a kérdésekre folyamatosan, amik tuti érkezni fognak?
Felsőtestre, mellkas pl szerintem erre jobb lehet, de ez csak én vagyok.(póló alá)Nekem ez a szív, kereszt, ekg dátummal picit csajosnak hat, és kollégának igaza lehet, hogy egy közös hobbi, tevékenység bármi előnyösebb lehet. A natúr dátum is jobban hat.
Tetoválónál meg ne az ár, hanem a név számítson, lehet ő is tud segíteni tervezni egy egyedit. Nagyon kreatív magyarok vannak, megéri jobban utána járni a dolognak, pláne, ha egy ilyen végleges dologról van szó -
NORBl
aktív tag
Sziasztok!
Első tetkóm lenne, lehető legjobb szakival szeretném csináltatni.
Van valami hazai toplista a témában?
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
Krisztina 69 #3709 üzenetére
Csak én nem látom, milyen lepkéről van szó?
-
Elemental
addikt
válasz
Krisztina 69 #3709 üzenetére
Én elmennék bőrgyógyászhoz. Nekem volt olyan, hogy hirtelen, szinte szúró viszketés volt egy tetkóm közepén, megmutattam dokinak, ő mondta, hogy mi, és kiszedett valamit. Már nem emlékszem, hogy mi volt.
-
Krisztina 69
friss újonc
Sziasztok! KB 2,5 éves ez a kék pillangó tetoválásom, eddig nem volt problémám vele. KB 2 hónapja vettem észre hogy picit kidudorodott! Néha, nagyon enyhén viszket is! Egyszerűen nem tudom, miért! Van ötletetek?
Köszönöm! Kriszti -
rwin5
őstag
válasz
#30610944 #3705 üzenetére
Szerintem nem, egyébként annyit hozzátennék, hogy gyakran a lézeres kezelés után szokott még dudoros lenni a bőrfelület utána. Mert gyakorlatilag kiszívja a tintát a bőrödből, mintha kitépkednéd pl a szőrszálat egyesével.
De ez sok dologtól függ, szóval nem szentírásként írtam. Olyan nem lesz a bőrfelület 100%, mint előtte volt, és itt nem arra kell gondolni, hogy sokkal szebb lesz.
-
törölt tag
Sziasztok,
Szerintetek a lezeres kezes eltavolitja a szetdurrant tetkot is?
Van egy mestermu rajtam sajnos ahol a srac tul melyre ment es ilyen 3D-s lett. A vonalak is vastagabbak lettek pluszban de nagyon idegesit a kidudorodas. Amiket eddig olvastam errol azok alapjan nem segit a lezeres kezeles. Kiszedne a tintat de a dudor ott maradna. Kene egy hozzaertotol a velemeny hogy ez tenyleg igaz vagy sem.
-
bajaki
őstag
Köszönöm a visszajelzést és tapasztalatokat mindenkinek.
Belevágok, de vádli környéke lesz a terület most úgy tűnik.Majd jelentkezem az eredménnyel.
-
rwin5
őstag
Na ez jó kérdés. Engem sokáig foglalkoztatott anno.
Ez most ilyen pesti szöveg, de szerintem valós: BP-n több a "fura" figura, ott lazábban kezelik az emberek. Egyébként a mai tiniken már szerintem több tetko lesz lassan, mint akin nincs, úgyhogy a felnövő generációt tuti nem zavarja.
Viszont Szegeden voltam már olyan irodai munkában, ahol forgatta a szemét a főnökség, de ott volt dresscode is.
Mivel most lett kérdezve ez a kérdés 2020-ban, én már azt mondom, hogy annyira nem kattognak rajta az emberek, de azért ha a nyakadig is kivarrod magad azért még mindig megakad szerintem az emberek tekintete és gondolnak valamit, lehet a HR-es meg főnökség előtt se szerencsés így indítani egy interjún.
Én már nem filózok rajta, de volt olyan munkahelyem, hogy nem zavart senkit, de ha vezérigazgató jött meetingre (előre lehetett tudni) akkor fel kellett öltözzek totálisan.
Szerintem egy 5-10 éve még gázabb volt a helyzet.
Elfogadás téren meg az idő "nekünk" tetováltaknak dolgozik, szerintem vágj bele, ne agyalj rajta. Azt szoktam mondani mindig, hogyha még is van valami aggodalmad miatta akkor sose tetováltass olyan helyre, amit egy hosszú nadrággal vagy inggel ne tudnál eltakarni.
-
@tco@
aktív tag
válasz
brownus #3697 üzenetére
Na nekem ez már baromi sok, bár sose láttam még ilyen évgyűrűs dolgot, és nem gyenge azért...viszont én nem élnék vele évekig szerintem.
Az eredeti kérdésre reagálva: az ítélkező emberek (legalábbis nálam így működik) nem a tetkót ítélik el, hanem az a személyt, aki az adott művet megelőzö döntési folyamatot végig vezette magában. Ha valaki managernek menne magas poziba, de közben meg gatyi halálfej van az alkarján, akkor a döntései megkérdőjelezhetőek. Ha minőségi darabnak tűnik és esetleg valami sztori is van hozzá (pl ex-katonának AMD-65 van az alkarján) akkor az megint más, viszont ehhez beszélni is kell, amit nem fog minden ügyfél megtenni, ezért ha én felvennék ilyen embert, finoman kérném a hosszú inget. Nem magam miatt, az üzlet érdekében. De olvastam már hasonló véleményeket Redditen is pl. Hozzá kell tenni, hogy a mi országunk azért még mindig egy begyöpösödött, ítélkező izé
-
LamerGyuri
senior tag
Jaa, értem
Fizikai területen teljesen elfogadott, bár a "szénné varrott" arcoktól ott is ki szoktak elsőre borulnide aztán "minden csoda 3 napig tart", utána béke van.
Ha inproduktív vagy szellemi karrier néz(het) ki, azokon a pozikon már amúgy sem játszik a rövidujjú ing vagy nadrág. Ott a csapatépítőkön szoktak "kiderülni" a személyes titkok, amiket emiatt el is fogadnak...érdekesek az emberek.
Interjúra pedig nem fürdőgatyában mész; szóval szerintem hajrá.Hozzánk is jöttek most fiatalok: egyiknek nyaka és arca is varrva van, másiknak mindkét karja végig, harmadikról a zuhanyzóban derült ki, hogy "aztak@rva", negyedik egyik kar végig, mint a szivárvány...jól megbámultuk őket, de ezután úgyis az elvégzett munkájuk fog számítani
-
brownus
veterán
sztem nincs, nem igazán jellemző ez már itt, balkáni kis hazánkban sem.
nálam előfordul, hogy idősebb, konzervatívabb kollégákkal kell megbeszélésre mennem akkor mindig hosszú ujjú ingben vagy pulcsiban megyek. nem akarom őket még tudat alatt sem befolyásolni, hogy....pl. egy barátunk hennafest, és kellett neki egy férfi is (érdesebb, szárazabb bőr miatt), én mondtam, hogy akkor itt a jobb kézfejem, hajrá
na arra már megjegyezték páran, hogy tejóég, ugye ez csak ideiglenesen marad, és miért!? :d ez arra is jó volt, hogy láttam, hordtam pár hétig, és az már nem én vagyok, nekem ez már túl sok.... bár....
-
bajaki
őstag
válasz
LamerGyuri #3695 üzenetére
Értem mire gondolsz. Lehet kicsit félreérthetően fogalmaztam.
Az nem igazán izgat, hogy személy szerint ki mit gondol a tetoválásomról/mintáról.
Arra vagyok inkább kíváncsi, hogy általánosságban van-e még hátránya egy munkavállalónak, aki tetoválva van. -
bajaki
őstag
Sziasztok!
Azokhoz szólna a kérdésem akiknek pl. alkaron, vagy egyéb jól látható helyen van tetoválásuk. Biztos vagyok benne, hogy cége válogatja, de manapság mi az általános megítélés, van erős negatív diszkrimináció?
Jelenleg autóiparban dolgozom (improduktív területen), eredetileg pedig mérnökinformatikus a végzettségem. Nem tervezek olyan, pl. banki szektorban, vagy egyéb munkakörben dolgozni a jövőben sem, ahol én magam is azt mondanám, hogy nem biztos, hogy tolerálható a tetoválás.
Hogy látjátok, mi a tapasztalatotok? Alkaron gondolkozom egyébként, kb 1-1,5 tenyérnyi méretben, trash polka stílusban, motoros tematikában.
-
Eastman
addikt
Ezt miért?
Nem túl erős szimbólum?
-
rwin5
őstag
válasz
body007 #3689 üzenetére
az imént beszéltem egy csajjal, aki sokat hezitál egy apró tetkón (első lenne neki). mondtam neki, ha ennyire nem akarja, akkor inkább ne tetováltasson, jött ezzel, hogy mi lesz majd ha megfakul meg stb.
nekem elég sok tetkom van, de már annyira megszoktam őket, mintha így születtem volna, pedig elég sokáig húztam az első tetoválást, nem volt összefüggésben a nagykorúsággal, az sem érdekel, hogy fakul, idővel gondolom csúnyácskább is lesz.
mondtam neki, hogy az autója se lesz szép 15 év múlva, most még is büszkén furikázik vele
amúgy tök jónak tartom, ha valaki az idő múlásával is ugyanúgy szereti a tetoválását
aki nem így van vele, annak valsz. anno rossz döntés volt
itt a link, amit a csaj küldött, hogy jaj mi lesz ekkor, igazából az ujjamra úgy sem tetováltatnék, az tény, h gyorsan kopik, meg a számra se, a többi meg szerintem nem is vészes
off: nem tudom lesz-e még tetkóm amúgy, nem tervezem, valahogy úgy érzem, hogy "kész lettem", de mai napig tök jó dolognak tartom, mégha a család szörnyülködött is rajta
szerk: most költöztem Budapestre, egyébként meglepődtem, hogy mennyi fiatalnak van (főleg a csajoknak) tetoválása, igaz én tényleg nem divatból tetováltattam, egyszerűen mindig is szerettem volna
-
-
brownus
veterán
Új tetovációm, [link] :)
-
rwin5
őstag
no, nekem meg is vannak az idei év első és szerintem véglegesen utolsó tetkói
Tegnap írtam a tetoválómnak, hogy valamikorra tudna-e adni időpontot, ma már mehettem is
2 szöveg ment, ami kicsit tudom ilyen never give up non-sense, de nekem most még is meghatározó
Bal karra, ment az "engedd el" hasra meg ment olaszul a "Su", mert nagyon tetszik az olasz nyelv, ami azt jelent magyarul, hogy felfelé/tovább ------- úgyhogy a tavalyi nagyon nehéz évemet, ezzel is lezárva és indítva 2020-at meg is volnék.
Képeket nem csatolok, mert semmi extra nincs bennük. Elég régóta terveztem mindkettőt, egyik sem volt hirtelen pattant ötlet.
Max valami nagyon mély tartalommal bíró dolgot még lehet valamikor bevállalok, de nem hiszem már. Bal kar fullon végig van varrva az alkar külső részét leszámítva, jobb detto, mellkas, hason pedig elvétve.
Egyébként hason még mindig szenvedős, nekem az brutál fájt.
Búék
-
dragonfx
veterán
sziasztok!
bp.n tudtom ajánlani pár helyet ahova nem kell honapot várni időpontért?
-
Tetkós topik
Visszatalálós hsz
-
törölt tag
Üdv
Őket ismeri valaki? jönnek UK-ba, csináltatom is meg a karomat velük.
(Hating Love Tattoo by Robert Kun & Tsai) -
Mr.Csizmás
titán
üdv,
geometric+watercolor stílusra van specializálódott ember? elsődleges lenne a minőség, az ár nem érdekes annyira.
-
Tompie
őstag
Szia!
Kiss Gábor, párom hozzá jár, nagyon profi, árban is korrekt.
Flórián tértől nem messze.üdv
-
Met
nagyúr
Köszi, írok nekik.
-
Bad Pritt
félisten
-
brownus
veterán
the mind gallery tatoo , fork imi
-
Met
nagyúr
Pesten tudtok ajánlani szalont? Nem horror áron.
Teljes alkar, de kicsit kellene is rajzolgatni, az összetevők megvannak, összeraktam nagyjából de ha én csinálom az nem fog tetszeni
E-mailben képesek legyenek árat adni, (nyilván kb. árat). -
Tompie
őstag
Sziasztok!
Jelenleg ezt a kész tetoválásra való "színélénkítő" testápolót használom, nekem bevált valóban élénkíti a régi tetoválásokat is, de mivel már sehol nem találom, talán kivonta a DM, tudtok ajánlani ilyen hatású testápolót?
Köszönöm -
net84
őstag
Az nem baj, ha felkészületlen, az a nagyobb gond, hogy a jelek szerint a tetováló sem tájékoztat megfelelően. Még akkor sem biztos, hogy teljesen tisztában van az utókezeléssel (még az alapokkal sem) a vendég, ha nem az első tetoválása. Aki sokadik alkalommal tért vissza hozzám, attól is mindig rákérdeztem, kéri-e a teljes történetet vagy csak ismételjünk. Szívesen vitattam meg a mástól hallott/kapott tanácsokat és volt olyan is, amit később "beépítettem" a saját kezelési metódusomba (persze mindent csak azután, ha magamon leteszteltem).
(#3646) brownus - az a fólia egy nagyon jó találmány. Eddig még nem tudtam kipróbálni, de már tervben van, kíváncsi vagyok, "mit bír".
"sztem a legtöbb ember lusta és nemtörődöm. csak legyen rajta egy plecsni, és csókolom." - ezt nem szerettem soha...megjött, megmondta mit akar (betű, szó, rövid idézet, csillag, apró madarak, stb.), 10 perc alatt rajt volt a stencil, újabb 5-10 perc alatt felkerült a minta és viszlát (nulla kommunikáció). A legtöbb nem akar kilógni a sorból, divat, majmolás...és igen, utána bekapcsol a leszarom üzemmód. Az ilyen vendég nem figyel már az elején sem rendesen.
Nagyjából 3 éve nem volt gép a kezemben. Besokalltam (részben a fentiek elszaporodása miatt, már egy munka volt a sok közül és nem volt meg a régi élvezet, tűz), közben megszületett a fiam - és egy teljesen más vonalon is dolgoztam - a család és a gyerek lett az első. Ezután - valami pszichés okból - töröltem a netről is mindent. Az utolsó pár nagyobb mintám talán még a telefonom meg van, megkeresem őket. 2 saját mintán dolgozok, elvileg az egyik a "visszatérésem" is jelentené, de ez most még nagyon képlékeny...
(#3647) mefistofeles - szerintem is így kellene lennie, de a fentiek szerint teljesen más a helyzet...és más helyről is egyre gyakrabban tapasztalom az ellenkezőjét.
Ezt a fóliát orvosi segédeszközösnél (ne ott, ahol talpbetétet és járókeretet árulnak, inkább a kórházi felszerelés kategóriában) vagy egyes, tetováló eszközöket forgalmazó cégnél lehet meglelni. Eredetileg 2 változata létezik, az egyik adott méretre van vágva és egyesével sterilre csomagolva, a másik tekercses kivitel.
@tco@ kolléga jól mondja, amellett, hogy légáteresztő (szellőzni enged, de szennyeződés, nedvesség nem kerülhet alá), hordoz egy bőrnyugtató, gyógyulást elősegítő anyagot. Az égési sérülések kezelése mellett a magánklinikák használják előszeretettel sebészeti beavatkozás után. Megspórolható a napi sebkötözés, fertőtlenítés és lehet tőle normálisan tusolni.A sima háztartási fóliánál "zöld-szappanos" (az antibakt. szappan is majdnem ilyen jó) oldattal és desztillált vízzel mostam le a bőrt minden alkalommal. 5-10 perc szellőzés, száradás után ment rá a bepanthet (kizárólag a sima - a plus egyes elemei emelt mennyiségben találhatók meg a krémben és nem minden festéknek tesznek jót), újabb pár perc szellőztetés, majd fólia és fásli. Ezt pedig 2-4 óránként ismételgetve. Első éjszaka után már csak napközben használok fóliát 2-5 napig, utána kerülöm a napot, poros helyszíneket és szabod szellőzhet. Különben megy vissza a fólia.
-
@tco@
aktív tag
válasz
dragonfx #3659 üzenetére
Nem! A plus-ban van elvileg valami hozzáadott cucc, amitől fakulhat (nyilván minimális mértékben csak). Én minden a simát olvastam hogy az kell, én is azt szoktam jaánlani másnak, és mindig azt is használtam. Nem kenőcsöt, sima Bepanthen krémet.
Fólia kérdés: a speckó tetkó utáni fólia az más, elvileg égési sérülésekre fejlesztették ki, és tetkóra is jó. Sose volt olyanom, de jókat olvastam róla. Én még mindig azt mondom, hogy (sima háztartási fólia esetén) 2-3 nap mosás-SZÁRÍTÁS-vékony Bepanthen-fólia combo az kell, de mindenki úgy intézi, ahogy ő szeretné
-
-
Tuomas
addikt
Látom eléggé megoszlanak a vélemények fólia/nem fólia témában.
Nemrég csináltattam az első tetoválásomat, azóta minimális korrekció is volt már.
Mindkét alkalommal egy speciális fóliát kaptam rá, amit 4-5 napig rajta kellett hagyni.
A fólia levegőzik, egyszer sem fülledt be alá a minta, és nedvet sem eresztett. Vízálló, és védi a legtöbb behatástól, és valami gyógyanyagot is tartalmaz, ami segíti a gyógyulást. Nálam ez bevált, a minta szépen gyógyult, 4 nap után a varr réteg is elkezdett kialakulni, utána jött a bepanthenes kezelés, sztem kényelmesebb ez mint x óránként fóliát cserélni. -
mephi666
nagyúr
válasz
Bad Pritt #3654 üzenetére
nekem olyanok vannak, amit eddig máshol nem nagyon láttam... mondjuk az egyik egy green day klipből tetszett meg régen, csak én jobb karra rakattam... (azóta sem láttam máson ilyet) ez volt a 2. tetoválásom... az elsőn kb 10 évig gondolkoztam, majd az felkerült, még le sem gyógyult, de felrakattam 1 hétre rá ezt a másik karomra
igazából egy pólóval le tudom (egyelőre) fedni mindet, leginkább magam miatt csináltattam mindet, nem azért, hogy mindenkinek ezt mutogassam (leszámítva a nyarat, amikor kényelmesebb ujjatlan pólóban és néhány kilátszik)
-
Bad Pritt
félisten
válasz
mefistofeles #3651 üzenetére
Nekem az alkaron erdősziluett tetkók a halálom... mikor a villamoson 3 random srácnak egymás mellett ugyanilyenje volt és végre észrevették, látszott az egyik arcán egy kis megbánás.
De pl van egy ismerősöm, neki csukló környékén vannak kis madarak, aztán pár évvel később Demi Lovato-nak lett hasonlója és hirtelen mindenki madarakat varratott magára. Na őt sajnálom, mert senki nem tudja, hogy a divat előtt volt olyanja.
-
dragonfx
veterán
válasz
mefistofeles #3643 üzenetére
igen én se rakom fel otthon.
gázos bűz va alatta mikor leszedem..
amugy már fenn van ujabb 2
még 14.én megyek -
-
rwin5
őstag
no' februárban én is bevállalok vmi tetkót, kicsi csinositást a régiekre, meg egy évszámot plusz egy szót (tiszta csajos vagyok már) ami rövid jelentéssel bír.
a jobb vállamon gondolkozok minimál stilusu tetkon, de lehet meghagyom tisztán
amúgy meglepően sok csajt látok mostanában tetoválással, szerintem több nőnek van tetoválása, mint férfinak
bár hozzáteszem, hogy engem annyira nem vonzz egy nőn (nem is zavar) -
Gubu0101
veterán
Én megyek 6.-tól balkar lesz tetoválva,az egész külső része sac. 3 alkalom.Első alakalom után nyilván amíg haza nem érek,addig a fólia rajta lesz.Itthon már leveszem és szép vékonyan bepanten.Onnan kezdve nekem nem lesz fóliázva,csak kenve.Eddig ez bevált,hibátlanul és szépen gyógyult mind és gyorsan.Mivel a tetoválás egy seb és a sebnek levegőkel ahoz,hogy normálisan gyógyuljon,így nem fogom magam tekergetni.
-
-
@tco@
aktív tag
-
net84
őstag
...es ismet felvetodott bennem a nagy kerdes (mert egyre gyakrabban es egyre tobb helyen talalkozok ilyen kerdesekkel). Aki a tetovalas utan a neten informalodik, nem mer kerdezni a tetovalotol? Vagy a tetovalok valtak droidda es nem informalnak az utokezelesrol, borapolasrol es a tobbirol?
Par eve kiszalltam a mokuskerekbol, latom, higul a szakma, de ennyire talan azert nem.
Ha nem kerdezett a vendeg, akkor is elmondtam a vegen a kezeles menetet, majd (minekutan a felet nem tudtak egyesek megjegyezni) nevjegykartyat nyomtam a kezukbe, amin a "kezeles" fontos pontjai mind rajt voltak. Illetve kereshettek utana is, barmi kerdes volt (az ejszaka kozepen is felvettem a telefont vagy valaszoltam az uzenetre).A kremezes, folia es egyeb utokezeles technikaja, mikentje folyamatosan valtozik. Igen, manapsag egyre tobb helyen hagyjak el a klasszikus ertelembe vett foliat es ternek at a steril, ragasztos, lelegzo foliara.
Nem 1-2 tetovalassal a hatam mogott, merem allitani, a folia tobbet hasznal, mint art. Persze feltetelezve, hogy betartja a "paciens" az "ajanlasokat". A fertozes es borgyulladas nem vicc. Fajdalmas tortura es a vegeredmeny siralmas...
Az utokezeles is rengeteget valtozott az evek alatt. Mar vannak kifejezetten tetovalt borre szant kremek, testapolok, amik nem mellesleg mukodnek is. -
válasz
dragonfx #3641 üzenetére
Persze ez természetes. Csak ne vakargasd le, hagyd, hogy addig maradjon fent amíg akar.
A fóliára vissza térve pedig, ez egyedi alkati dolgoktól is függ. Aki fent tudja tartani órákig, hogy közben nem fülled be és nem izzad annak nyilván hasznos. Másnak, pl. nekem pedig inkább kárára lenne a tetkónak, mint előnyére.
-
@tco@
aktív tag
válasz
dragonfx #3637 üzenetére
Ha berohadt a fólia alá, akkor valószínűleg nem hagytad teljesen megszáradni mielőtt ment rá a bepanthen, majd a fólia. Én mindig egy 10-20 percig levegőztettem, soha nem volt ilyen gondom. Erre tényleg figyelned kell a következőnél, mert melegágy a fertőzésnek. Bepanthen és fólia (szerintem) 3 napig összesen, bepanthen összesen 10 napig, majd további 10-20 nap testápolózás naponta 1-2-3 alkalommal. Mikor szarrá kentem bepanthennel nekem fakó lett (2x is), de ott tényleg túl sok, és túl sokáig volt. Amit itt leírtam módszert, azzal nagyon fasza lett a következő! Lényeg hogy ne tocsogjon/csillogjon, hanem úgy vékonyan legyen rajta, és akkor tuti lesz.
Kondit én mindig 7-10 napig kihagytam.
Fólia után is mostam néha bepanthenezés előtt. Ha óvatosan csinálod, tutira nem tépi fel, nyugi. -
dragonfx
veterán
válasz
Elemental #3627 üzenetére
Persze.3 is.
Kedden msr megyek ujramar hamosodik.szebb is a szine a bepanthentol.
En 2.5 nap utsn hagytam el a foliat.tenyleg budi alatta amikor leszedtem.nem hinnem ez higenikus. Mintha rohadt volna a bor.ugyis otthon voltam.azota mar gyogyul.Nekem azt mondtsk elso ket napba nem.kell folia ala bepanthen,mert bepusztul Igaz ez?en nem.igy csinaltam.
Vallamon a csontnal fajt amugy 15 perc utan semmi xtra.
Nekem 1.5-2 het bepanthenezest mondtak. De lehet kicsit lekurtitom.ugyis erzed....
Ti folia utsni bepabthenezeskir us lemossatok mindig? Felek kioldja hegget letepi.Ti mennyi ido utsn mennetek edzeni terembe?
Ja pinteresten tul.van valami jo oldal kategorias szinten?
4. Nek valami gyurost fitness.est dolgot akarok. De eleg nyomik vannak fenn. -
@tco@
aktív tag
A fólia tényleg nem kell ha valaki steril helyen van az első 1-2-3 napban. Nyilván
Mivel én nem akartam hogy a ruhába tapadjon, 3 napig mindig fóliáztam...azért kell alaposan megszárítani, hogy aztán ne fülledjen be...utána már simán kibír 4-5 órát
Én mindenkinek ezt szoktam mondani, valamint hogy lehetőleg télen tetováltasson, akkor tutira nem fogja agyon izzadni magát
@Gubu0101: ez a nem kell fólia dolog olyan, mint mikor műtét/végtag törése után valaki nem szúrja otthon magának a véralvadásgátlót. Nagyon kemény olyankor, tényleg, aztán ha egyszer beüt a mélyvénás trombózis, akkor majd megtalálja a családja a padlón, kihűlve -
-
Gubu0101
veterán
válasz
mefistofeles #3630 üzenetére
A fólián csak röhögök
.Le is szoktam bacni finoman akin meglátom még másnap vagy harmadnap is a fóliát,hogy minek?Nekem aki csinálja ő mondta,hogy meg ne próbáljam fóliázni,de nem is fóliáztam sose.Addig van rajtam míg hazamegyek,akkor leveszem 4 óránként vékonyan lekenem bepantenel és annyi.Tus vagy fürdésnél se,nedves törülközővel finoman meg törlöm fürdés előtt lekenem és vigyázok,hogy ne érje víz.
-
mephi666
nagyúr
válasz
brownus #3631 üzenetére
addig volt rajtam is, míg tetoválótól haza nem értem... vagy amikor másik tetováló házhoz jött, akkor onnantól az első kocsmáig
ja, ami mellkasomon van, azt első éjszakára betekertem, mert általában hason alszok és nem akartam ráragadni a lepedőre, de nagyon kényelmetlen volt...
-
brownus
veterán
válasz
mefistofeles #3630 üzenetére
és olyan volt, hogy bizonyos színeket "kilökte" a tested/bőröd?
nálam a vádlinál a kék és sárga színeket sajnos
-
brownus
veterán
válasz
mephi666 #3629 üzenetére
én az első tetkómhoz ilyet vettem
LA ROCHE-POSAY CICAPLAST jó pénzé,
aztán a többire már a gyerek bepanthenjét
és igen, első nap fólia, utána én is levettem, hogy levegőzzön...
-
Tök érdekes ez a fólia kérdés. Gyakorlatilag mindenhol azt hangoztatják, hogy mennyire kell és fontos, miközben azt is, hogy a friss tetkónak baromi rossz az izzadás. Nos nálam 20 perc fólia után latyak izzadt volt a karom, ömlött kifelé a festék szóval egyszerűen nem tudtam fóliázni. Az első este volt rajta aztán csókolom. nagyon sűrün bepantheneztem, tiszta vízzel mostam szárítottam aztán megint bepanthen... A fólia nálam kizárt. Szerintem ha előírás szerint fóliáztam volna, a végére eltűnt volna a tetkóm...
-
mephi666
nagyúr
fóliát én max csak első nap tettem fel: jobban gyógyul, ha levegőzik... fólia alatt jól beposhadhat, ha folyamatosan rajta van... plusz baktériumok is jól el tudnak szaporodni alatta
szöszölős ruha meg por ne tapadjon bele, az a lényeg... én általában gyógyszertári kikevert "bepanthennel" kenegettem kb 1.5-2 hétig és utána már gyógyult volt teljesen... napi átlag 3-4-szer (reggel meló előtt tusolás-kenés, munkahelyen csak kenés, hazaérve lemosás-kenés, este tusolás-kenés)
-
dragonfx
veterán
beléptem a klubba
-
net84
őstag
Nem dagadt be jobban, mint barhol mashol. A gyogyulasa viszont egy mas vilag volt. Az elso napokban alig birtam mozgatni (mint amikor gyerekkoromban lenyuztam a terdemrol a bort). Utana szep fokozatosan puhult es javult a helyzet, de sokkal lassab volt, mint barhol mashol. Tovabb tartottam folia alatt (suru folia csere es folyamatos mosas mellett) nehogy kiszaradjon es utana is surubben kentem. Szepen megmaradt, de sokat kopott az elmult par ev alatt.
rwin5 - addig nekem is vicces volt, amig szigoruan a terdkalacs csontjan dolgoztam, majd jott az alatta levo puhabb resz es a serult, heges borfelulet. E ket utobbinal vert a viz rendesen.
-
@tco@
aktív tag
Hát ez a térdkalács faszán hangzik
Nekem érdekel módon mell egyik oldal egész vállalható volt, a másiknál (másik tetováló volt mondjuk) majd beszartam. Gondoltam lábszár jobb lesz, hát nem, én azzal is megszenvedtem rendesen...az oldalamon levővel meg főleg.
Térd nem dagadt be? Gyógyulás szempontjából se hangik egyszerűnek. -
rwin5
őstag
-
net84
őstag
4. eve semmi
3 eve pedig gep sem volt a kezemben.
Lehet a nagy kihagyas eredmenye lesz, hogy eletemben eloszor (es valszinuleg utoljara) eltakartatom egy korabbi tetovalasom. Dedelgetett tervem egy olyan vegtag, ahol a mintan kivuli borfelulet van szinezve sotet szinekkel.A fajdalomra visszakanyarodva:
A labszaram semmi volt a terdhajlathoz kepest, hason fekve meg el is bobiskoltam. A nyalcsorgatos szuszogasbol az vert fel, amikor megerkeztunk a terdhajlathoz. Mint akit megcsapott az aram.De aki az igazi kihivast keresi, az probalja ki a terd(kalacs) tetovalasat. Csinald magad modszerrel lesz az igazi
. Roviden: atlagos, orult hangulatom volt eppen. A terdem alatt pedig csunyan gyogyult egy seb, foltos es heges maradt a bor. Hat csinaltam egy teljes terdet fedo smile mintat negativba forgatott szinekkel. Emelve a dolgot, nagyitottam a mintan, hogy lelogjon a csontrol es fedje a serult reszt is. Majd leultem, kikevertem a szineket, osszezartam az allkapcsom es raleptem a pedalra. Altalaban 2-5 perc kell, hogy teljesen kikapcsoljak es ne erdekeljen az sem, ha magamnak csinalom. Ez itt 45 perc utan sem ment
. Masnapra pedig a normalis jarasnak is bucsut inthettem. De megerte...
-
-
@tco@
aktív tag
Megtaláltam ezt a topikot, erre megdöglött
Valaki valami új szerzemény így kari előtt, télire?
-
mephi666
nagyúr
válasz
Elemental #3605 üzenetére
bal karomon rendbe akarom szedetni a tollaimat, vádlira szeretnék egy méretes kecsegét, ami körbefut... meg majd ha a gyerek elkezd rajzolgatni, tuti hogy egy rajzát is magamra rakatom
a hátam az, amire majd egyszer egy teljes művet akarok: bábel tornyán gondolkozok már pár éve, de ez egy több alkalmas, drága projekt lesz... ötlet van pár, de pénz egyelőre másra kell
-
mephi666
nagyúr
mellkason kulcscsont alá amikor varrtak, az annyira nem volt durva, de borda alá oldalra: ott azért kegyetlen volt, pedig bírom nagyon a fájdalmat...
sajnos nincs most rá lóvé, de van pár elképzelésem, mit szeretnék és hova... (csak hát kellene rá minimum egy fölös 100as)
-
rwin5
őstag
Oda gondolkoztam még, hogy kellene, de comb tájékra jutottam végül. Még a sípcsont részre tudnék elképzelni tetoválást, de ott kb csak csont van, szerintem ott is sírnék. Pedig sokszor voltam már tetováltatni, amúgy nálam valahogy fordítva hat, az elején mikor voltam egyáltalán nem fájt, és minél többször voltam már, annál rosszabbul éltem meg - hiába öregszem
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest