Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Attól még a belső tárhelyre nyugodtan tudsz írni. Illetve ha van root, át is tudod onnan mozgatni (shell segítségével pl.) a fájlokat.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Hello,
Ez a GRANT_DOCUMENT_TREE_ACCESS a nyalókával jött be. Viszont csak a hatos Androidtól ugrik fel a kezelő automatikusan, ha az app olyan erőforráshoz akar hozzáférni, amihez nincsen joga. 5.x alatt a fejlesztőknek kell kézzel megnyitni ezt, lekérni az eredményét, majd elmenteni azt, hogy tartósan tudjon a külső SD-re írni.
Pent egy ideig próbálkozott ezzel, de aztán eldobta a Lolli támogatást, mert sok szívás lett volna vele. A 4.9u1-es verzió pl. tartalmazza ezt még, de a frissebbek nem.
Anno próbálkoztam Java Functionnel pótolni a dolgot. Ez lett belőle. A fájlkezelőt rendben felhozza, de mivel nem GUI szálon fut a task, Activity-t csak így tudok indítani. Viszont az eredményét pont ezért nem tudom elkapni. Nem teszteltem, szóval lehet, hogy működik, de kicsi esélyt látok rá...

Én inkább kértem engedélyt a fejlesztőtől, aztán patchelem a forrást, hogy lolli kompatibilis legyen.

-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Jogos, kevertem a dolgokat. 4.4-nél nem volt csak, 5.0-tól jött be.
A Beállítások - More - Android Settings - Grant Document Tree Access menüpontra se jön be? Ott tudsz hozzáférést adni, a sima Copy-ra nem hozza fel.
-
Mr Dini
addikt
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Ohh, akkor bocs! Azt hittem csak Nugát alatt vette ki Pent ezt az opciót. Mindenesetre ez a task pótolja a hiányzó funkciót a 7.0-nál régebbi droidokon.

Picit utánaolvastam a dolgoknak, s azért nem lett deprecated a funkció, mert még lehet használni Nugáton is, csak engedélyt kell adni az appnak az értesítésekre. Ezért kicsit átalakítottam a taskot ([link]). A Copyright-ot fenntartom magamnak az Activity indításért nem UI, háttér szálról.

Műkődik a task, köszi, bár egy árva mukkot sem értek belőle.
Elsőre talán pilótavizsgásnak tűnhet, ha még nem fejlesztettél Droidra, de itt minden le van írva az osztályról. A Java Function-ökkel pedig meg tudod szólítani közvetlenül az Android API-t, azaz olyan dolgokat is tudsz csinálni vele, amit a Tasker natívan nem, de a rendszer támogat.

Ja és cimkébe beleírtam a lehetőségeket, hogy érthetőbb legyen. A 0 a csendes, az 1 a rezgő, s a kettes a normál, ha jól emlékszem.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nem, 6.0 óta van az, hogy hozzáférést kér az SD-hez. 5.0 és 5.1 esetében nincs ilyen, szóval ott nem is fog működni. Ahogy írtad korábban, nálad 5.1 van, ott csak akkor tudsz másolni, ha kipipálod a Copy-nál a Use Root lehetőséget.
-
dzsordzs69
senior tag
Igen, időközben ezt csináltam, így már jó, köszi.
Ez a vibrate tényleg érdekes. Miui-n vagyok, van olyan lehetőség, hogy rezgés csengetéskor, illetve néma üzemmódban. Kapcsolatom akárhová, a vibrate lefutása utánsem változik a kapcsoló állapota (se ki, se be). Viszont, ha kikapcsolom, a task lefutásakor rezzen a teló, mintha rezgőre váltana, de nem tudom kipróbálni, egy telefon van nálam.
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Az létezhet hogy azért nem tudok belső tárhelyről külsőre másolni mert a Tasker nem is látja rendesen a dolgokat?FR után vagyok...ugyebár Android 5.0 óta van ez hogy hozzáférést kér az sd kártyához is...esetemben ezt a Dokumentumok app csinálja.
Viszont rá sem kérdez.Beállitásokban sem látom erre a megoldást.
-
Mr Dini
addikt
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Ez a taskom nem működik Nálad Nugáton? Pedig a dokumentáció nem jelöli elavultnak a fügvényt...
Sajnos most nem vagyok 7.x közelben, de majd feltétlenül ránézek, hogy megoldható-e a dolog máshogy!
-
HREH
senior tag
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Audio > Ringer Volume 0esetleg?
Furcsa, hogy azAudio > Vibrate Mode > Vibratenem megy, alapfunkció minden telefonon. -
Fall-N
veterán
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Lásd #6369
-
dzsordzs69
senior tag
No, csak van más kérdésem is az új verzióval kapcsolatban.

Eltűnt a "silent mode", helyette lett "vibrate mode", de nem teszi rezgőbe a telefont. Lett egy olyan, hogy "silence ringet", gondolom ez jó lehet, de ez nem elérhető nálam. Van valami ötletetek, hogy mit csináljak, ha továbbra is szeretném az éjszakai módban rezgőbe tenni a telefont?
Köszönöm -
Bozek
nagyúr
Az kell neki, hogy ha NFC matricát használ, akkor lefusson a task, ami ahhoz van társítva. Szerintem ehhez is plugin kell, de nekem csak Sony-s NFC cuccom van, amire a Sony saját alkalmazása (Smart Connect) reagál, azon belül meg be tudok állítani taskot, ha az Allow External Access be van kapcsolva a Tasker-ben. És persze ha a taskhoz tartozik ikon.

-
HREH
senior tag
válasz
coelophysiis
üzenetére
Olvass vissza, #6375-ben leírtam a megoldást.
-
coelophysiis
csendes tag
Nekem nem az problémám, hogy ki, illetve be szeretném kapcsolni az nfc-t. Mindig bevan mert fizetésnél is szükségem van rá. Az kellene, mint Macrodroidnál, ha odateszem a telefont az Nfc matricához elindul a folyamat amit beállítottam. pl. Bluetooth be, automode be.
-
dzsordzs69
senior tag
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Megoldódott, a kisegítő lehetőségek/szolgáltatások résznél kellett bekapcsolni.
-
dzsordzs69
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nem, én indítottam újra. Már ha a telefonra gondolsz.

-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Ő a Tasker álltal indul újra?
-
dzsordzs69
senior tag
Sziasztok, az miért lehet, hogy mióta frissült a Tasker, azóta nem indul el automatikusan a telefon újraindításakor? Az engedélyek ugyanúgy vannak, mint eddig, Redmi Note 3 pro. Elég bosszantó. Esetleg a 4.9-et vissza tudom valahogy tenni?
-
HREH
senior tag
válasz
coelophysiis
üzenetére
Mint írtad, van root, ezért shell commandból is kapcsolható (
Code > Run Shell)bekapcsolás:
svc nfc enablekikapcsolás:
svc nfc disableUse Root-hot mindkét esetben pipa.
-
coelophysiis
csendes tag
Az NFC-hez is külön plugin kell? Igazából nem bonyolult a Macrodroid, ugyan úgy lehet kategorizálni a dolgokat. Az nagyon jó benne, hogy nem kell hozzá külső plugin, mert alapból benne vannak.
Így néz ki nálam az MD: https://drive.google.com/file/d/0B1fnve72NnofWVJVV19sUGYwYW8/view?usp=drivesdk
Apropó nagyon untam a gyári dolgokat így megint rootoltam a telefont. Lehetőségek tárháza nyílt meg újból.
-
aprokaroka87
nagyúr
Azóta már nekem is megvan a Tasker 5.0.x
-
HREH
senior tag
válasz
SharpSA
üzenetére
Felesleges ez a plugin, a Tasker tud rezgőt és Do Not Disturb-ot is kapcsolni (amik ugyanazok, mint itt a Vibrate és a Silent lehetőségek)
A támogatás pedig csak opcionális, nem ad semmi pluszt.
A fejlesztő meg elég gáz, az MDTP pluginos bugot már hónapok óta nem hajlandó javítani, pedig még direkt írtam is neki... -
Fall-N
veterán
De tudja, erre való ez a plugin:
Sound mode Tasker pluginMűködik nekem 7.0-án, használom is.
Igaz, hogy alapból nem tudja a Tasker, de ezért is jók a pluginok. -
HREH
senior tag
válasz
coelophysiis
üzenetére
State > Cell Near- Ez a közeli adótornyokat scanneli be, és ha ezek közelében vagy (vagyis otthon), akkor aktiválódik a megadott Enter Task (ha van), ha pedig elhagyod a körzetet, azaz már egyik tornyot sem érzékeli), akkor pedig végrehajtja az Exit Taskot (ha van).Megnéztem a MacroDroidot, ügyes programnak tűnik, de nekem sokkal másabb és bonyolultabb is, mint a Tasker. Nincs kategorizálva semmi, elveszik benne az ember, itt pedig szépen kategóriákba vannak sorolva a lehetőségek. Ha jól értelmezem a "Constrains" egyfajta feltételezést enged meg. Itt az egyes action-öket (amikből áll egy Task) egyenként is lehet feltételhez kötni (mindig változóhoz, akár többhöz is), vagy többet is lehet egyszerre az
Action > Task > Ifhasználatával.
Teljesen más logika, de ha egyszer ráérzel, akkor hirtelen olyan egyszerűvé válik, mint a karikacsapás![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bármi kérdésed van, írj nyugodtan, megpróbálunk segíteni

-
coelophysiis
csendes tag
A Macrodroidban három részre osztják: triggers, actions és constrains. A legutolsót miként tudom itt beállítani? Nekem a módok kellenének igazából a leginkább így. Pl. otthoni mód. A notification résznél is kikellene írja, hogy: mode: otthon.
Így az első nap után teljesen más logikája van mint a MD-nak. De ebben sokkal több lehetőség van. A kedvencem, hogy kiépíthető a magyar asszidztens is. Ez zseniális. -
SharpSA
veterán
Szeretném adott időben némára állítani a csengetési módot, de ilyen funkciót nem találok, csak a rezgő módot. Tényleg nincs erre lehetőség, vagy csak én nem találom? A készülék nem rootolt. Ez a funkció az E-Robotban benne van és működik. Hogy lehet ezt megoldani a Taskerben?
-
coelophysiis
csendes tag
Köszi a válaszokat! Akkor marad még a Macrodroid is. Ott tökéletesen működik, pedig az ugye szerényebb képességű. A telefonon Android 7.0 van, eleinte rootolt de egy hónapja visszaálltam a gyárira mert mindegyik romnál volt valami idegesítő hiba. A telefon egy S7 edge.
-
Mr Dini
addikt
válasz
coelophysiis
üzenetére
Szia!
Elég kényes téma ez jelenleg. Annyira, hogy a stabil Droid verziókban még hivatalos API sincs hozzá (csak rejtett/system app priv.)... Az Android O-ban tervezik majd megoldani a hívásfogadást rendesen.
Érdekes, hogy az MD tud ilyet, míg a Tasker nem az adott romon. Hanyas Droid?
Illetve próbáld ki ezt a taskot, ebben a jóöreg headsetes workaroundot használtam ki kétféleképpen. Shellparancsos input keyevent-tel, illetve ugyanennek a Java API-os változatával. Aztán vagy megy, vagy nem...

-
Bozek
nagyúr
válasz
kaciokos
üzenetére
1. Beállítások - Preferences - Action. Ott a nagyító ikonnal ki tudod választani, hogy melyik Task fusson le a Quick Settings ikon megnyomásakor. Egyetlen problémám volt vele, hogy ha felhúztam az ikont a QS-be, akkor még Unset jelent meg. De ha rányomtam, akkor már beállt a Task nevére és működött.
2. Milyen Material ikonokra gondolsz? Elvileg HREH leírta a választ, de most már én is kíváncsi vagyok.

-
HREH
senior tag
válasz
coelophysiis
üzenetére
Szia!
Root van? Ha van, akkor érintésemulálással megoldható, root nélkül pedig AutoInput plugin.
Ja, és üdv a Tasker világában
kaciokos: elsőt passzolom, mivel nincs 7.0+-os eszközöm, a színezés pedig annyi, hogy a nagyító ikonra kell kattintani, ott tudod kiválasztani a színt.
-
kaciokos
őstag
No, nekem is lejött az 5-ös, viszont van két dolog, ami szerepel a Play Store leírásban, mint újdonság de nem jövök rá, hogyan működik.
1. Nougat-on hogyan kell használni a quick settings ikont? Ki tudom rakni, de nem tudom beállítani, mit csináljon.
2. Az új Material ikonok elvileg színezhetőek, de nem jövök rá, hogyan.
Valaki esetleg?
-
coelophysiis
csendes tag
Sziasztok! A napokban kezdtem el ismerkedni a Taskerrel, eddig Macrodroidot használtam (azt imádom) és tervem szerint átváltok majd erre az appra. Az lenne a kérdésem, hogy miként tudom beállítani, hogy autóban (BT-on) amikor bejön egy hívás felvegye automatikusan. A probléma az, hogy levan tiltva a take call funkció. Macrodroidon tökéletesen működik.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Újra bedobom: valaki tudja, hogy quicksettings lehúzása után (Autoinputtal), hogy tudom rábírni a Tasker-t, hogy rákattintson a mobil adatforgalomra? Tehát lényegében data toggle-t szeretnék.
Root nélkül, Nougat alatt.
-
B@ldrick
aktív tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Csinálj data/backupot vidd át és restore.
5-ös nálatok is lassan tölti be a profilokat megnyitáskor? -
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Lenne egy kérdésemA tegnapi nap folyamán sajnos az egyik telefonomon FR-t kelett csinálni.
Így sajnos elvesztek a profilok...taskok stb.Viszont a másik telefonon megvannak ugyan azok a dolgok jórészt.
Mindkettő Tasker 4.9u4
Ha a Tasker mappát kompletten átmásolom az lehet megoldás?
-
kaciokos
őstag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nem hiszem, hogy az egyedi ROM-ok lennének a ludasak, mert nekem sincs kint Samsung S7-en gyári ROM-mal. De ami késik, nem múlik, ugye...

-
HREH
senior tag
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Igen, mert szakaszosan jön az update csak. A Playes verziót telepítsd, mert az fog frissülni a későbbiekben, nem a próbaverzió.
A MIUI-nak ehhez semmi köze, várd meg, hogy Play-en frissítsen, az a tuti.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Emlékeim szerint 7 nap után is tudod használni...de csak a már létező Taskokat és profilokat tudod használni.
De nincs szerkesztési jogod.Bár kb 2 éve volt hogy probáltam 7 napos probaverziót.
-
dzsordzs69
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Igen, ugyanúgy a 4.9-et jelzi. Maga a program egyelőre nem morgolódik, hogy lejár 7 nap múlva. Vagy nem is teszi, csak a Secure settings? (Mert arra emlékszem, hogy minden indításnál jelzett).
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
dzsordzs69
üzenetére
De az a 7 napos probaverzió
A Playen akkor is 4.9-et ír ha eltávolitod?Ha igen, akkor ott nem stimmel valami..Lehet hogy a Miui kavar be.
-
dzsordzs69
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Letöröltem, és a Tasker oldalról feltettem. Így már fain, köszi.

-
dzsordzs69
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
A tasker oldalon nem néztem, és eltávolítani sem próbáltam.

-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
dzsordzs69
üzenetére
A Tasker oldalán található 7 napos verziót sem engedi telepiteni?
Azt probáltad már hogy eltávolitod a play áruházban, majd újraprobálod telepiteni?
-
dzsordzs69
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
6.0.1-en alapuló miui8.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Milyen Oprendszer verzió?
Mert 5.0+ van csak update. -
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Én már megszoktam a sok béta alatt, teljesen jól használható. Egyedül annyit hiányolok, hogy új Task/Profil létrehozásnál nem a FAB lesz a pipa, ezért feljebb kell nyúlni, de ez is gyorsan megszokható. A Material Design és a Magisk támogatás is nagy pluszpont, nem is beszélve a sok egyéb javításról.
-
HREH
senior tag
Kijött a stabil verzió, Play Áruházból frissíthető.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Mindkét általam linkelt oldalon valamilyen formában ott van, hogy Droid 4.0-tól nem elérhető bármilyen app számára.

-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Szia!
Már egy jó ideje nem lehetséges 3rd party appok számára a biztonság miatt ez a funkció [link]:
Not for use by third-party applications.
Régebbi Droidokon Java funkciókkal így lehetett váltani.
Esetleg root segítségével ha meg tudod adni az engedélyt neki, akkor működhet.
A hozzáférési pont elnevezés pedig eléggé ... a csőröm. Az ilyeneket jobb nem lefordítani.

-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Taskerben hogyan lehet hozzáférési (apn) pontok között váltani?
Mert sehol nem találok rá megoldást. -
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Ma ugy döntöttem hogy megnézem hogy mükődik az új tasker.Na ott van olyan a test net-ben hogy auto-sync,ami gondolom az auto sync állapotát kérdezi le egy megadott változoba.
Viszont van ott egy data..amibe nem tudom mit kellene beirni.
Addig nem lesz jó a task sem.Ha valaki tudja, leírná?
Tasker 5 beta8 verzió
-
Mr Dini
addikt
válasz
slice14
üzenetére
A második és a harmadik kód szinte ugyanaz. Csak picit gyorsabb. Használhatod a második megoldást is, vagy akár az elsőt, ez csak egy javaslat volt a részemről.
Nem feltétlenül kell az egész kódot refaktorolni (újraírni), de ha új dolgokat adsz a kódhoz, amik nem függnek szorosan az eddigi koncepciótól, azt meg lehet oldani így is.
700+ sor
. Azt hogy szerkeszted? Nekem össz-vissz 8 soros az egész, bár én csak a háromnapi szöveges előrejelzést, az aktuális hőmérsékletet, a mai max/min értéket, illetve a helyet és az országot nyerem ki. Mondjuk ennél több adat nem is nagyon férne ki a statusbar értesítésre... -
Mr Dini
addikt
válasz
Dottore
üzenetére
Ez pont egy olyan összetettségű feladat, amit érdemes script segítségével elvégezni. De nem várom el, hogy megértsd az optimalizált kódom.

Most, hogy leírtad pontosan, mire lenne szükséged, összedobtam még egy kódot. Itt a vázlatom hozzá, "emberi" nyelven:
var ignoredApps = [ "net.dinglisch.android.taskerm", "com.google.android.youtube" ];
var raw = shell("pm list packages -f", false, 2).split(".apk=");
raw.forEach(function(element, index) {
if(index != 0 && ignoredApps.indexOf(element.split("\n")[0]) <= 0) {
shell("am force-stop " + element.split("\n")[0], true, 5);
}});
flashLong("Appok sikeresen bezárva!");Ez is teljes mértékben használható, viszont egy kicsi gépiesítve formázással sokkal gyorsabb eredményt kaphatunk. Ezért szoktam minden kódot átalakítani ilyenre:
var ignoredApps = [ "net.dinglisch.android.taskerm", "com.google.android.youtube" ];
var _0xd34e=["\x2E\x61\x70\x6B\x3D","\x73\x70\x6C\x69\x74","\x70\x6D\x20\x6C\x69\x73\x74\x20\x70\x61\x63\x6B\x61\x67\x65\x73\x20\x2D\x66","\x0A","\x69\x6E\x64\x65\x78\x4F\x66","\x61\x6D\x20\x66\x6F\x72\x63\x65\x2D\x73\x74\x6F\x70\x20","\x66\x6F\x72\x45\x61\x63\x68"];var raw=shell(_0xd34e[2],!1,2)[_0xd34e[1]](_0xd34e[0]);raw[_0xd34e[6]](function(_0x66fdx2,_0x66fdx3){0!= _0x66fdx3&& ignoredApps[_0xd34e[4]](_0x66fdx2[_0xd34e[1]](_0xd34e[3])[0])<= 0&& shell(_0xd34e[5]+ _0x66fdx2[_0xd34e[1]](_0xd34e[3])[0],!0,5)})
flashLong("Appok sikeresen bezárva!");Utóbbinak teljesen ugyanazok a bemeneti és kimeneti változói.
Root kell hozzá a force-stop miatt!
-
slice14
veterán
válasz
Mr Dini
üzenetére
Köszi, de maradok a memóriazabáló megoldásnál. Ebből kb értem az első kettő kódot, de a harmadiknál már a fülem ketté áll. Gyakorlatilag elvesztettem a fonalat.
A változó névhez visszatérve, meg így van az egész wu.js megírva. Tuti nem fogok átpötyögtni 700+ sort , csak a szépség miatt. Legfeljebb ha lesz kicsitt több időm.

Azért mégegyszer köszi.
-
Dottore
addikt
válasz
Mr Dini
üzenetére
Hát ennyire nem

Azt hiszem ez túl szép megoldás nekem, mert ha ezt használom, el kell kezdenem a scriptekkel foglalkozni, amikhez kb. semennyire nem értek. Ezt nekem még ki kell íratnom egy fájlba, a következők szerint:
am force-stop com.creativetrends.folio.app.key
am force-stop com.foobar2000.foobar2000
am force-stop com.xnview.XnGifPro
am force-stop com.noinnion.android.greader.readerproEzt a listát futtatom és kötegelve törli a benne lévő appokat.
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Igen, ugyanazon az elven működik, csak a Java API-os megoldás több lehetőséggel bír, illetve nem feltétlen kell root az alkalmazáson belüli használatához.
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Taskerben van lehetőség arra hogy egy adott alkalmazásban ki és be kapcsoljuk annak értesitéseit?
Tudom hogy Securesettings plugin-ban van rá lehetőség, viszont igazábol jó lenne erre maga a Tasker is.
Jó ez a Securesettings plugin, viszont ezek jórészét tudhatná a Tasker is alapból.
Gondolom itt pl ilyenekre hogy app disable/enable, data törlése.
Ugyebár az app enabled/disabled re van shell parancs, ám az eleve root függő.
Az értesitésre is kerestem shell-t viszont nem találltam.
-
Mr Dini
addikt
válasz
Dottore
üzenetére
Valahogy így gondoltad?
var _0x5e66=["\x2E\x61\x70\x6B\x3D","\x73\x70\x6C\x69\x74","\x70\x6D\x20\x6C\x69\x73\x74\x20\x70\x61\x63\x6B\x61\x67\x65\x73\x20\x2D\x66","\x0A","\x69\x6E\x64\x65\x78\x4F\x66","\x70\x75\x73\x68","\x66\x6F\x72\x45\x61\x63\x68"];var raw=shell(_0x5e66[2],!1,2)[_0x5e66[1]](_0x5e66[0]),appList=[];raw[_0x5e66[6]](function(_0x491fx3,_0x491fx4){0!= _0x491fx4&& ignoredApps[_0x5e66[4]](_0x491fx3[_0x5e66[1]](_0x5e66[3])[0])<= 0&& appList[_0x5e66[5]](_0x491fx3[_0x5e66[1]](_0x5e66[3])[0])});
alert(appList.toString());Az ignoredApps tömbbe tudod felvenni azokat a csomagneveket, amikre nincsen szükséged a listázásban (whitelist). A végeredmény pedig az appList tömbbe kerül, amit szemléltetésképp ki is iratok egy alerttel.
-
Dottore
addikt
válasz
Mr Dini
üzenetére
Köszi szépen, meg fogom nézni!
Egy kicsit viszont elindultam másik irányba.
Az adb shell pm list packages parancsal kiíratom egy listába (pl. blacklist) a telepített programokat. Annyi lenne a kérdésem, hogy ha van mondjuk egy whitelist néhány appal, ezeket, hogyan tudom kivonni a blacklistes felsorolásból? -
Mr Dini
addikt
válasz
Dottore
üzenetére
Bocs, közben találtam rá mégis megoldást. [link]
Azt tudtam, hogy a Droid 21-es API-ban a Gúgli kivette a recent appok lekérdezésének lehetőségét 3rd party csomagok számára, viszont arról nem tudtam, hogy csináltak alternatívát. Bár ezt is (a linkelt service-t) csak system app tudja igénybe venni, vagy esetleg ADB-n lehet megpróbálni egy android.permission.PACKAGE_USAGE_STATS jog megadást az alkalmazásod számára. Egyéb esetekben max. root mellett tudsz vele valamit kezdeni. Viszont, ha működik az ADB-s megoldás, akkor sem lesz elég hozzá a Tasker, ehhez külön plugin/Tasker App Factoryvel gyártott csomag kell már a plusz jogosultság (permission) miatt.
-
Mr Dini
addikt
válasz
slice14
üzenetére
Igen, valahogy így gondoltam.

Viszont, JS-ben (és Javaban) az a "trend", hogy változónevet csak spec. esetekben kezdünk nagy betűkkel. S a második szótól kezdve nagybetűzünk csak. Így pl. a Unixtime helyett a unixTime a "szebb". Persze ez nem sokat változtat a kódon, csupán könnyebben értelmezhetővé teszi a más programozók számára.
Illetve a Unixtime változó felesleges, mert inicializálod, adsz neki értéket, majd rögtön át is másolod a price1 változóba. Csak feleslegesen fogyasztja a memóriát. Mehet a global érték egyből a price1-be.
A harmadik pedig, hogy nagyon hasznos a rengeteg beépített Tasker változó, de amikor lekérdezed az értékét, akkor a Droid meghívja a Tasker adott kódját, az pedig feldolgozza, majd visszaadja a pillanatnyi értéket. Ez is idő. Viszont a JS kód lefutásra elküldésekor a Tasker az összes global(xyz) helyére behelyettesíti az aktuális értéket, s csak ezek után fut le maga a JS. Szóval ha már adott a Javascript, ajánlom figyelmedbe a Date osztályt, amivel szépen le lehet kérni az időt Unix időben.
Egyébként itt az én megoldásom (Figyelj arra, hogy mindegyik kódban MS-ben kértem le a UNIX időt, s a UnixUpdateTime nevű változót olvasom be!):
var interval = 20; // in minutes
if(new Date().getTime() - new Date(parseInt(global('UnixUpdateTime'))).getTime() >= interval * 60 * 1000) {
setLocal('cantaskrun', true);
} else {
setLocal('cantaskrun', false);
}S ha feltételezzük, hogy a UnixUpdateTime lehet üres, vagy valami csoda folytán nem számsorozat, akkor itt egy kicsit biztonságosabb megoldás:
function getDateFromTaskerVariable(varName) {
if(parseInt(global(varName))) {
return parseInt(global(varName));
}
else {
return 0;
}
}
if((new Date().getTime() - getDateFromTaskerVariable("UnixUpdateTime")) >= interval * 60 * 1000) {
setLocal('cantaskrun', true);
} else {
setLocal('cantaskrun', false);
}És itt az utóbbi kódom rendesen optimalizálva (ezt érdemes élesben használni, a többit csak azért másoltam be, hogy értelmezhető legyen):
var _0x9479=["\x67\x65\x74\x54\x69\x6D\x65","\x55\x6E\x69\x78\x55\x70\x64\x61\x74\x65\x54\x69\x6D\x65","\x63\x61\x6E\x74\x61\x73\x6B\x72\x75\x6E"];function getDateFromTaskerVariable(_0xb822x2){return parseInt(global(_0xb822x2))?parseInt(global(_0xb822x2)):0}( new Date)[_0x9479[0]]()- getDateFromTaskerVariable(_0x9479[1])>= 60* interval* 1e3?setLocal(_0x9479[2],!0):setLocal(_0x9479[2],!1)A logika az egészben annyi, hogy a Taskernek igyekeztem minél kevesebb számolási feladatot adni (konkrétwn nullát), mivel ezekben a Javascript sokkal gyorsabb és pontosabb. Így a végső eredmény a cantaskrun lokális változóba kerül. Amennyiben letelt az intervallumban megadott idő a két lefutás közt, úgy true lesz az értéke, egyéb esetben pedig false. Azaz a JS után közvetlenül egy Stop Task [HA %cantaskrun eq false] megoldja a dolgot.

Használd egészséggel, s ha nem megy valami, vagy nem világos, akkor kérdezz bátran!

PS: Mivel az összes projektem gyalulásra került egy szerencsétlen user error kapcsán, így elveszett az összes segítő szkriptem. Így a kódot teljes mértékben kézzel írtam, ezáltal tesztelve is lett.

Üdv!
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Az Or és az Or+ ugyanaz, de az utóbbinak megasabb a precedenciája, azaz "elsőbbséget" élvez.
A Matches-t már mondtam miért nem jó. A Tasker pedig de, pont, hogy 100%-ban azt értelmezi, amit megadsz neki, ha nem működik, akkor valamit rosszul adtál meg. -
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Itt lesz:
Ifs (475)
A1: Flash [ Text:Yes Long:Off ] If [ %DAYW eq hétfő |+ %DAYW eq kedd |+ %DAYW eq szerda |+ %DAYW eq csütörtök |+ %DAYW eq péntek & %TIME > 19.00 & %TIME < 6.00 ]Or (High Precedence) operátort használ (Or+)
Ehh, jó béna lett a tördelés

-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nem.
Azt adtad meg feltételként, hogy hétfő/kedd/szerda/csütörtök van VAGY péntek van és elmúlt este 7 VAGY még nincs reggel 6.
De ha elolvasod amit linkeltem, akkor megérted (vagy nem...) -
aprokaroka87
nagyúr
Nekem a második if esetén is zöld a jelzés.
Pedig ott azt adtam meg feltételként hogy hétfőtől- péntekig 19 és 6 óra között.Ha megforditóm a sorrendet már jó, vagyis csak az első if lesz zöld.
-
HREH
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nyilván nem jól adtad meg, a Tasker nem hülye, azt értelmezi, amit megadsz neki.
Olvasd el ezt kétszer, akkor talán világosabb lesz a dolog.Illetve írd le pontosan, hogy mit szeretnél csinálni, akkor talán tudunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- PlayStation 5
- Automata kávégépek
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sopron és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Plazma TV topic
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- GAMER RYZEN 5 3600X/ 16GB DDR4 / RX 5700XT 8GB / 128GB SSD / 1TB HDD
- Gamer : RTX 5070 12GB / 32GB DDR4 / Intel i5 14400 / 1TB NVME SSD /
- GAINWARD GeForce RTX 5070 Python III 12G 36 hónap alza gari - Bontatlan -
- Apple Iphone 16 128GB fekete, kártyafüggetlen, hibátlan, karcmentes
- Eladó Mini-ITX Gamer Alap - Intel i7-4790K, 16GB DDR3, Corsair Obsidian 250D Ház, 240 AIO Vízhűtés!
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De nem nugáton vagyok, 6-os alapú Miui-t használok.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. Azt hogy szerkeszted? Nekem össz-vissz 8 soros az egész, bár én csak a háromnapi szöveges előrejelzést, az aktuális hőmérsékletet, a mai max/min értéket, illetve a helyet és az országot nyerem ki. Mondjuk ennél több adat nem is nagyon férne ki a statusbar értesítésre...